Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Μπλόκο από ΣτΕ στη μεταφορά των αρχαίων της Βενιζέλου

Παγώνουν οι διαδικασίες απόσπασης των αρχαιοτήτων του μετρό, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας εξέδωσε προσωρινή διαταγή αναστολής των σχετικών εργασιώ


«Παγώνουν» προσωρινά οι εργασίες απόσπασης και απομάκρυνσης των αρχαιοτήτων από το χώρο του μετρό Θεσσαλονίκης (σταθμός Βενιζέλος), με προσωρινή διαταγή της προεδρεύουσας του θερινού Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, αντιπροέδρου Μαίρης Σαρπ.

Φόρτσα Ιτάλια

Την επάνοδο της πολιτικής δύναμης της οποίας ηγείται στην ονομασία Φόρτσα Ιτάλια ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα μέσω του Διαδικτύου ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

«Αποφασίσαμε να επιστρέψουμε στην Φόρτσα Ιτάλια διότι θέλουμε να καταφέρουμε, όπως συνέβη πριν από είκοσι χρόνια, να απευθυνθούμε στους νέους και στους πρωταγωνιστές του πεδίου των επιχειρήσεων, για να τους καλέσουμε να ενδιαφερθούν για το κοινό μας μέλλον», έγραψε μεταξύ άλλων ο Μπερλουσκόνι στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Προκλητική παραδοχή υπουργού: Δεν έχουν διακοπεί οι συντάξεις στους "μαϊμού" ανάπηρους

Δεν έχουν συγκεντρωθεί ακόμη επαρκή στοιχεία για τη διακοπή των "μαϊμού" αναπηρικών συντάξεων δήλωσε προκλητικά ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.
Τι κι αν εντοπίστηκαν "μαϊμού" ανάπηροι να λαμβάνουν συντάξεις από το κράτος; Όλοι ανεξαιρέτως συνεχίζουν να λαμβάνουν τις συντάξεις του κανονικά με τον υπουργό προκλητικά να δηλώνει ότι ακόμη δενυπάρχοθν επαρκή στοιχεία!  «Μέχρι σήμερα δεν κατέστη δυνατόν να συγκεντρωθούν στοιχεία σχετικά με τη διακοπή συντάξεων σε μη δικαιούχους αναπήρους, καθώς η έρευνα των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης συνεχίζεται», αναφέρει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Βρούτσης, σε έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή. Ο υπουργός δεσμεύτηκε πάντως ότι ευθύς μόλις τα στοιχεία γνωστοποιηθούν το υπουργείο θα προβεί στην άμεση ενημέρωση της εθνικής αντιπροσωπείας.

"Πόλεμος" Καμίνη - Χρυσής Αυγής για συσσίτιο στην πλατεία Αττικής

Ως παράνομο χαρακτήρισε το συσσίτιο που οργανώνει η Χρυσή Αυγή μόνο για Έλληνες στην πλατεία Αττικής, ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης. Αποφασισμένος να το αποτρέψει. Τι απαντά το κόμμα του Ν. Μιχαλολιάκου.
Απαγόρευση για την προγραμματισμένη, από τη Χρυσή Αυγή, διανομή τροφίμων και ρούχων, το απόγευμα της Τετάρτης στις 6.00 μ.μ. στην πλατεία Αττικής, εξέδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.
Η απαγόρευση θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές.

Φρικαλεότητες στο βωμό της παράδοσης – 30 εκατομμύρια ανήλικα κορίτσια κινδυνεύουν με ακρωτηριασμό γεννητικών οργάνων

Η ταινία «Λουλούδι της Ερήμου» που περιέγραφε τη ζωή του διάσημου μοντέλου Γουόρις Ντίρι ευαισθητοποίησε λίγο την κοινή γνώμη, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν ήταν ικανή για να σταματήσει τη βαρβαρότητα των ακρωτηριασμών των γυναικείων γεννητικών οργάνων σε Αφρική, Μέση Ανατολή και Ασία.
Η συγκεκριμένη τελετή είναι παράδοση που θεωρείται πως προστατεύει την αγνότητα των μικρών κοριτσιών. Τουλάχιστον 125 εκατομμύρια εν ζωή γυναίκες εκτιμάται πως έχουν υπάρξει θύματα της εν λόγω παράδοσης.

ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΣΕ ! Φραστικό επεισόδιο κατά του Κ.Παπούλια: "Πρόεδρε πρόσεχε τις υπογραφές σου"!

Mετά τον ξυλοδαρμό του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στο Αττικό Νοσοκομείο, ένα ακόμα επεισόδιο ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί ανάμεσα στους πολίτες σημειώθηκε σε βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, αυτή την φορά.
Συγκεκριμένα κατά την σημερινή επίσκεψη του Κάρολου Παπούλια στην Σχολή Ευελπίδων στην Βάρη, ένας πολίτης, συγγενής σπουδαστή, φώναξε προς τον Πρόεδρο την ώρα της άφιξης του "Πρόεδρε πρόσεχε που βάζεις την υπογραφή του. Ο κόσμος πεινάει".
Η φράση έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από το κόσμο.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)

                                                     Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού
                                        στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του BlueSkyTv
                                                                      19/07/2013.

Ο πρίγκιπας των Βρετανών

Οι Βρετανοί αφού ξέχασαν τον καύσωνα με τους δεκάδες νεκρούς, το οικονομικό αδιέξοδο και την κατάρρευση των κοινωνικών παροχών τους τα τελευταία χρόνια, ανέβηκαν στο...γαλάζιο σύννεφο και παραληρούν με τη γέννηση του νέου βασιλικού μωρού.

Μετά από 11 ώρες τοκετού, ο γιος της Κέιτ και του Γουίλιαμ, ήρθε στον κόσμο προκαλώντας φρενίτιδα σ έναν ολόκληρο λαό. Ο νεαρός πρίγκιπας γεννήθηκε στις 15:24 (GMT) 3 κιλά και 800 γραμμάτια και από την πρώτη στιγμή που είδε το φως...του μάταιου τούτου κόσμου έκανε τη διαφορά. Το μωρό της Κέιτ και του Γουίλιαμ είναι...ο πιο παχουλός διάδοχος του βασιλικού θρόνου που γεννήθηκε τα τελευταία 100 χρόνια και αυτό σύμφωνα με τους γιατρούς οφείλεται στο γεγονός ότι η πριγκίπισσα του Κέιμπριτζ γέννησε λίγο μετά την καταληκτική ημερομηνία τοκετού που της είχαν δώσει αρχικά οι γιατροί.

Σφίγγει τώρα ο κλοιός για τον Κούπα

Τον 26χρονο αστυνομικό των ΕΚΑΜ επισκέφτηκε ο Ν. Δένδιας - Τουλάχιστον 23 φορές πυροβόλησε με το καλάσνικοφ ο Κόλα πριν πέσει νεκρός - Η βαλλιστική έδειξε ότι δεν σκότωσε με αυτό την άτυχη Κατερίνα από τα Ίσθμια και τον αστυνομικό Γιώργο Ανδριτσόπουλο στο Δίστομο - «Απαντήσεις» από την έρευνα στο κινητό του τηλέφωνο αναμένει η ΕΛ.ΑΣ.
Ο Ιλίρ Κούπα είναι πλέον ο επόμενος στόχος του ανθρωποκυνηγητού της Ελληνικής Αστυνομίας για τη σύλληψη όλων των Αλβανών δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων.

Η κρίση τους έστειλε στα τροχόσπιτα


Κοινωνικά φαινόμενα που τα γνωρίσαμε από τις παραγκούπολεις της Βραζιλίας και τις υποβαθμισμένες κεντρικές πολιτείες των ΗΠΑ ήρθαν και στην Ελλάδα.
Στην Ελλάδα της ανέχειας και της εξαθλίωσης, γεννιούνται οι πρώτες φαβέλες από οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και δυσκολεύονται να καλύψουν ακόμα και τις βασικές τους ανάγκες. Ανθρωποι που δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να καταβάλουν ούτε το ενοίκιο ενός μικρού διαμερίσματος ή το χαράτσι του σπιτιού τους, να πληρώσουν τον λογαριασμό της ΔΕΗ αλλά και το πετρέλαιο, εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και ζουν μόνιμα πια σε τροχόσπιτα ή σκηνές σε οργανωμένα κάμπινγκ της Αττικής και της περιφέρειας που λειτουργούν ολόκληρο τον χρόνο.  Οι περισσότεροι από αυτούς είναι ιδιοκτήτες τροχόσπιτων, οι οποίοι τις καλές εποχές τα χρησιμοποιούσαν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές ταξιδεύοντας στην Ελλάδα.

“Τρέμουν” Σόιμπλε και Μέρκελ το κόστος διάσωσης του Νότου

Πώς εκμεταλλεύεται η αντιπολίτευση στη Γερμανία τις πρόσφατες κυβερνητικές κρίσεις σε Ελλάδα και Πορτογαλία – Γιατί φοβούνται οι Γερμανοί ότι θα “χαθούν” τα δισεκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν σε ενισχύσεις στην Ελλάδα και στις άλλες “προβληματικές” χώρες

Σε σημαντικό πρόβλημα για την κυβέρνηση Μέρκελ μετατρέπεται η ίδια η εμμονή της στην πολιτική αυστηρής δημοσιονομικής προσαρμογής, που έχει φέρει στα όριά τους, τους λαούς των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου.

Σαμαράς: «Τρέξτε» τις διαδικασίες για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων



Σχόλιο από ALEXANDER



Σε απλά Ελληνικά…απολύστε τους όλους!!!

Να μην μείνει κολυμπιθρόξυλο…


«Καταλήγουμε σιγά σιγά», λέει ο Γ. Στουρνάρας - Δόθηκαν σαφείς κατευθύνσεις για ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους, σύμφωνα με τον Κυρ. Μητσοτάκη - Υπ. Εσωτερικών: Οι Δήμοι να αξιολογήσουν το προσωπικό τους


Επιτάχυνση του μεταρρυθμιστικού έργου ζήτησε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοκητικής Μεταρρύθμισης, όπου τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα της κινητικότητας στο δημόσιο.

Μήνυση για τα δάνεια των κομμάτων κατέθεσε ο Ν. Νικολόπουλος

Μήνυση για τα δάνεια των κομμάτων κατέθεσε ο Ν. Νικολόπουλος
Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την τέλεση του αδικήματος της απιστίας εις βάρος του Δημοσίου κατά το άρθρο 390 του Ποινικού Κώδικα.
Τον έλεγχο των διαδρομών του πολιτικού χρήματος και ειδικότερα, την διερεύνηση των ευθυνών που προκύπτουν για τους υπεύθυνους των πολιτικών κομμάτων, αλλά και των διοικήσεων των τραπεζών για τα «ανεξερεύνητα» δάνεια που χορηγούνται προς τα πολιτικά κόμματα, ζητάει το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδας.
Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, κατά παντός υπευθύνου για την τέλεση του αδικήματος της απιστίας εις βάρος του Δημοσίου κατά το άρθρο 390 του Ποινικού Κώδικα, σημειώνοντας πως στόχος της μηνυτήριας αναφοράς είναι η αναζήτηση των ευθυνών, όσων εν γνώσει τους ζημιώνουν την περιουσία του δημοσίου, γιατί μεθόδευσαν ή καρπώθηκαν παράνομα την χορήγηση δανείων προς τα υπάρχοντα εν Ελλάδι πολιτικά κόμματα, έχοντας ως αποκλειστικό κίνητρο ίδιον όφελος.

Μικρή άνοδο παρουσιάζει το ΧΑΚ

Λευκωσία: Μικρά κέρδη παρουσιάζει το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, με τη διαπραγμάτευση να συνεχίζεται.

Στις 12:58, ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ παρουσίαζε άνοδο της τάξης του 0,30% και βρισκόταν στις 93,72 μονάδες. Ο δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 33,98 μονάδες με άνοδο της τάξης του 0,50%.

Ο όγκος των συναλλαγών αυτή την ώρα διαμορφωνόταν στα €17.079,58.

Σε υποτονικό κλίμα οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Σε γνώριμους υποτονικούς -αλλά μάλλον αναμενόμενους για την εποχή- ρυθμούς διεξάγονται την Τρίτη οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Έως 1,33% βρέθηκε να ενισχύεται νωρίτερα ο Γενικός Δείκτης, με ώθηση από το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον σε τίτλους του FTSE25, τα κέρδη αυτά ωστόσο εξανεμίζονται.

Στο ταμπλό της υψηλής κεφαλαιοποίησης ξεχωρίζουν σε θετικό έδαφος τα κέρδη άνω του 2% της Eurobank Properties και ακολουθούν ενισχυμένες άνω του 1% οι μετοχές των ΔΕΗ, ΟΛΠ, MIG, ΟΠΑΠ και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.