Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

30 Μαρτίου 1822: Η τρομερή καταστροφή της Χίου (ΒΙΝΤΕΟ)


Σαν Σήμερα το 1822, οι Τούρκοι σφαγιάζουν τους κατοίκους της Χίου, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων σε όλη την Ευρώπη.
Η καταστροφή της Χίου
Αναφερόμαστε στη σφαγή δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων στη Χίο από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 30 Μαρτίου 1822, ως αντίποινα για την κήρυξη της επανάστασης στο νησί από τον Σάμιο Λυκούργο Λογοθέτη.
Η έκρηξη της Επανάστασης βρήκε το πολυπληθές ελληνικό στοιχείο της Χίου να ευημερεί (117.000 έναντι 3.000 Οθωμανών Τούρκων και 100 Εβραίων). Με τον στόλο τους, το εμπορικό τους δαιμόνιο και τη διπλωματία τους, οι Χιώτες κυριαρχούσαν στη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Το γεγονός αυτό ώθησε τον Σουλτάνο να παραχωρήσει στο νησί πολλά προνόμια, που άγγιζαν το καθεστώς αυτονομίας.
Έτσι, οι κυρίαρχες τάξεις της Χίου δεν είχαν κανένα λόγο να ξεσηκωθούν κατά των Τούρκων.

Πυραμίδα 28.000 χρόνων βρέθηκε στην Ινδονησία!

Πυραμίδα 28.000 χρόνων
βρέθηκε στην Ινδονησία!
Από το arxeion-politismou

Όταν ο Osmanagić ανακοίνωσε ότι οι πυραμίδες, σήραγγες (σήραγγες Ravne), κλπ. κάτω και γύρω από συγκρότημα λόφων στο Βισόκο, ΒΔ. του Σεράγεβο της Βοσνίας, είναι ένα αρχαίο ανθρωπογενές υπόγειο δίκτυο (μήκους 3,8 χλμ.) και ηλικίας 20.000-30.000 χρόνων[1],
η επιστημονική κοινότητα έπεσε επάνω του να τον... φάει…
κυρίως στο άκουσμα της χρονολόγησης...

Κύπρος:Αυτά είναι τα μέτρα για το σχέδιο Πλήρους Αναστολής Εργασιών

Αναλυτικά τα μέτρα που ψηφίστηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή και αφορούν την πλήρη αναστολή των εργασιών μιας επιχείρησης λόγω της πανδημίας.
 
Ότι πρέπει να ξέρετε για τους όρους και τις προϋποθέσεις ένταξης επιχειρήσεων στο Ειδικό Σχέδιο Πλήρους Αναστολής των Εργασιών της Επιχείρησης καθώς και για τους όρους, προϋποθέσεις και τον τρόπο υπολογισμού για την παροχή Ειδικού Ανεργιακού Επιδόματος για τους εργοδοτουμένους τους.
 
Οι όροι και προϋποθέσεις για ένταξη επιχειρήσεων στο Ειδικό Σχέδιο Πλήρους Αναστολής των Εργασιών της

"Θερισμός" στην Τουρκία από τον κορωνοϊό - Τούρκος ειδικός: "5.000 νεκροί μέχρι τα μέσα Απριλίου"

Η γειτονική Τουρκία φέρεται να αντιμετωπίζει σύμφωνα με πολλές πληροφορίες, ίσως μια από τις μεγαλύτερες απειλές της ιστορίας της, από τον τεράστιο πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων του κορωνοϊού ο οποίος πιθανόν ξεπερνά κατά πολύ ακόμα και τις 500.000 που αναφέρει Τούρκος ειδικός.  
Ένας Τούρκος αναλυτής, δημιούργησε ένα μοντέλο της πανδημίας του κορωνοϊού στην χώρα, το οποίο πολύ απλά υποδηλώνει ότι πάρα πολύ περισσότεροι άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό από ό, τι έχει ανακοινωθεί από τις επίσημες αρχές.

Πέτσας: Φέτος θα κάνουμε Πάσχα στο σπίτι -Δεν θα πάμε σε χωριά και εκκλησίες

Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για τον κορωνοϊό,ο κ.Στέλιος Πέτσας τόνισε μεταξύ άλλων πως η κυβέρνηση δεν εξετάζει μείωση μισθών στο Δημόσιο, ούτε περισσότερα περιοριστικά μέτρα, ενώ ανέφερε πως φέτος θα κάνουμε Πάσχα στο σπίτι μας.

Φέτος το Πάσχα δεν θα πάμε στο χωριό και τις Εκκλησίες

Το κείμενο – απάτη που φτάνει στο email ως δήθεν επιστολή της ΕΛΑΣ

Έκκληση στους πολίτες «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία και να διαγράφουν το μήνυμα

Ένα κείμενο - μήνυμα, που αναπαράγεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mails), ως δήθεν επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας, δίνει στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ, τονίζοντας πως «είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό και διακινείται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες».

Η Ελληνική Αστυνομία παρακαλεί τους πολίτες «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία και να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα.