Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Δέκα ναυάγια στις ελληνικές θάλασσες που αξίζει να δεις

Τα ιστορικά ναυάγια που κρύβονται στις ελληνικές θάλασσες και αποτελούν τον πλούτο του βυθού
Adtech Ad
Οι ελληνικές θάλασσες είναι γεμάτα ναυάγια, πολλά απ' αυτά συγκλόνισαν τη χώρα, λόγω της απώλειας των ανθρώπινων ζωών, άλλα πάλι για το μέγεθος της καταστροφής.
Μέσα όμως στον γοητευτικό κόσμο του βυθού βρίσκονται τα κουφάρια πολλών και σπουδαίων πλοίων και αεροσκαφών, που έμελλε να καταλήξουν στη θάλασσα.

Το παγόβουνο του Τιτανικού ήταν 100 χιλιάδων ετών!

Μία ακόμη μελέτη έρχεται να προστεθεί στις εκατοντάδες που έχουν γίνει για το ναυάγιο του Τιτανικού. Αυτή τη φορά ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ προσπάθησαν να βρουν στοιχεία για το περίφημο παγόβουνο πάνω στο οποίο προσέκρουσε το νεότευκτο υπερωκεάνιο πλοίο στις 15 Απριλίου του 1912. Το πλοίο ως γνωστόν βυθίστηκε και πήρε μαζί του στα βάθη των παγωμένων νερών του Βόρειου Ατλαντικού περίπου 1.500 επιβάτες.
Οι ερευνητές συλλέγοντας σειρά δεδομένων και πραγματοποιώντας στη συνέχεια προσομοιώσεις διαπίστωσαν ότι στη νοτιοδυτική πλευρά της Γροιλανδίας πριν από 100 χιλιάδες έτη υπήρχαν μικρότεροι και μεγαλύτεροι παγετώνες.

Ο χάρτης που ακυρώνει όλα όσα λέει η Τουρκία για γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο



Militaire.gr


Ο Στρατηγός και πρώην Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνος Ζιαζιάς με κείμενό του και με το χάρτη αυτό καταρρίπτει τους “γκρίζους” τουρκικούς ισχυρισμούς στο Αιγαίο!

Διαβάστε το κείμενο του Στρατηγού Ζιαζιά:
Ο χάρτης αυτός αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο που ακυρώνει οποιαδήποτε προκλητικη και αισχρή αμφισβήτηση των Τουρκων,οι οποίοι ,μετα το 74 κυρίως,επιθυμούν να μεταβάλλουν το “status quo”του Αιγαίο.Συμφωνα με τον χάρτη αυτόν οριοθετούνται με κάθε λεπτομέρεια τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ των δυο πλευρών και φέρει μάλιστα την υπογραφή της Ιταλοτουρκικης Συμφωνίας,η οποία έλαβε χωρα στις 28/12/1932.Προκειται για τον επίσημο χάρτη της Χαρτογραφικης Υπηρεσίας του τέως Υπουργείου Αποικειων.Ειναι ενα ιστορικό δείγμα.

Μυστήριο με το άγνωστο αντικείμενο που χτύπησε τον πλανήτη Δία (Βίντεο)

Το γύρο του κόσμου μέσω του internet κάνει ένα βίντεο που δείχνει ένα αντικείμενο να προσκρούει πάνω στον πλανήτη Δία.

Ο ερασιτέχνης αστρονόμος Gerrit Kernbauer από την Αυστρία ισχυρίζεται ότι στις 17 Μαρτίου ένα άγνωστο αντικείμενο προσέκρουσε πάνω στον μεγαλύτερο πλανήτη του Ηλιακού Συστήματος.


Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι ο πλανήτης χτυπήθηκε είτε από κομήτη είτε από αστεροειδή.

Πλανήτης -X: Στη δημοσιότητα νέα στοιχεία για τον άγνωστο πλανήτη που ανακαλύφθηκε τον Ιανουάριο (Φωτό-Βίντεο)

Από τα μέσα του 19ου αιώνα, οπότε ανακαλύφθηκε ο πλανήτης Ποσειδώνας ύστερα από την επιτυχημένη θεωρητική πρόβλεψη των Λεβεριέ και Ανταμς, πολλοί αστρονόμοι υπέθεσαν την ύπαρξη ενός ακόμη πλανήτη πέρα από την τροχιά του Ποσειδώνα. Ο μεγάλος ερασιτέχνης αστρονόμος Πέρσιβαλ Λόουελ, μάλιστα, είχε δώσει στον άγνωστο αυτόν πλανήτη το όνομα Πλανήτης-Χ, από το όνομα του αγνώστου στις αλγεβρικές εξισώσεις.

Νέα σφαγή στην Τουρκία: Τουλάχιστον 7 νεκροί και 27 τραυματίες από επίθεση στο Ντιγιάρμπακιρ - ΚΤΥΠΗΘΗΚΕ ΟΧΗΜΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ (Φωτό-Βίντεο)

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε σταθμό λεωφορείων στο Ντιγιάρμπακιρ της Τουρκίας. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες 7 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και τουλάχιστον 27 έχουν τραυματιστεί.

Βομβιστής αυτοκτονίας πλησίασε με το αυτοκίνητό του ένα όχημα, στο οποίο επέβαιναν άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Στρατοχωροφυλακής, πριν πυροδοτήσει τα εκρηκτικά.

Κούρεμα έως 35% σε 65.000 εφάπαξ

Ανατροπές για δικαιούχους δημοσίου, ΔΕΚΟ, τραπεζών

Θυσία γίνεται το εφάπαξ με το νέο ασφαλιστικό για να μετριαστούν οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, καθώς το υπουργείο Εργασίας αλλάζει ρότα στις ενοποιήσεις των ταμείων και βάζει σε ένα φορέα τα εφάπαξ και τις επικουρικές.
Οι μειώσεις στο εφάπαξ είναι δεδομένες και ανάλογα με το ποσοστό αναπλήρωσης του μισθού που θα αποφασιστεί στο νόμο θα είναι μεταξύ 25% και 35%, ενώ με τη συγχώνευση των ταμείων πρόνοιας σε ένα ταμείο με τις επικουρικές συντάξεις ουδείς μπορεί να διαβεβαιώσει τους σημερινούς ασφαλισμένους ότι θα υπάρχει εφάπαξ στα επόμενα χρόνια.

Εικόνες σοκ: Κατέρρευσε γέφυρα στην Ινδία - Κοντά στην Καλκούτα(Βίντεο)

Στους 14 οι νεκροί - Τουλάχιστον 70 οι τραυματίες - Πάνω από 150 εγκλωβισμένοι από κάτω, μέσα στα αυτοκίνητά τους
Τουλάχιστον 14 νεκροί, 70 τραυματίες και 150 οι παγιδευμένοι είναι ο τραγικός απολογισμός από την κατάρρευση ανισόπεδης οδογέφυρας κοντά στην Καλκούτα της Ινδίας.  «Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται και πολλοί άνθρωποι βρίσκονται ακόμη κάτω από τα συντρίμμια» δήλωσε αξιωματούχος της ινδικής εθνικής αρχής διαχείρισης καταστροφών.