Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Παρθενώνας: Οι 5 αλήθειες για το ξακουστό μνημείο που ελάχιστοι γνωρίζουν

Ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για το σπουδαίο μνημείο της αρχαιότητας

Αποτελεί το λαμπρότερο μνημείο της αθηναϊκής ιστορίας που μέχρι σήμερα προκαλεί δέος και θαυμασμό σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Ο Παρθενώνας δεν είναι απλώς ένα αξιοθέατο της Ελλάδας αλλά ένα μνημείο που συγκεντρώνει επάνω του την ιστορία χιλιάδων ετών. Την ιστορία της Ελλάδας μέσα στα χρόνια, την τέχνη και τη φιλοσοφία της χώρας από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Ωστόσο, όσα κι αν έχουμε ακούσει και διαβάσει για τον Παρθενώνα, υπάρχουν κάποιες αλήθειες και γεγονότα που λίγοι γνωρίζουν. Έχουν όμως κι αυτές οι πληροφορίες το δικό τους ενδιαφέρον και μας δίνουν μια διαφορετική οπτική.

Washington Examiner: «Κυρώσεις στην Τουρκία τώρα!»

Με το Oruc Reis να πλέει εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, στην περιοχή που έχει δεσμευτεί παράνομα από τουρκική NAVTEX, λίγες μόλις μέρες μετά την Σύνοδο Κορυφής, η Τουρκία επιβεβαιώνει αυτό που ΗΠΑ και ΕΕ αρνούνται να καταλάβουν: O  Ερντογάν δεν παίρνει από λόγια. Ήρθε η ώρα των κυρώσεων!

Είναι προφανές πλέον ότι ο Ερντογάν προκαλεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εμπαίζει τις ΗΠΑ. Μετά την προηγούμενη έξοδο του Oruc Reis τον Αύγουστο, ο Τούρκος ηγέτης συμφώνησε να κρατήσει τα πλοία του μακριά από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα, υπό τις ευλογίες της ΕΕ. Αλλά τα κίνητρά του δεν ήταν αλτρουιστικά. Αναγνωρίζοντας ότι οι ενέργειες της Τουρκίας είναι παράνομες, η ΕΕ είχε απειλήσει τον Ερντογάν με κυρώσεις. Ο Ερντογάν, για μια στιγμή, φαινόταν να τείνει προς το διάλογο. Αλλά αυτή η νέα έρευνα αποδεικνύει ότι επέλεξε να βαδίσει το μονοπάτι των προκλήσεων.

Λύση δύο κρατών και άρση «εμπάργκο» προτάσσει ο Τατάρ

Θα ενεργήσει σε αρμονία με την «αδελφή» Τουρκία στο «εθνικό θέμα» και ο ίδιος θα είναι ένας «πρόεδρος» ανοικτός στον «λαό», δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ, κάνοντας αναφορά στη σημασία των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο και θέτοντας ως στόχο την άρση των «εμπάργκο», όπως είπε. Φεύγω με τη συνείδηση καθαρή είπε ο Ακιντζί. 

Στην ομιλία του κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής στο «προεδρικό», στην κατεχόμενη Λευκωσία, και αφού ευχαρίστησε τον Μουσταφά Ακιντζί για την αποχαιρετιστήρια ομιλία του, ο Τατάρ δήλωσε ότι κανείς δεν μπορεί να τιμωρεί τους Τ/κ γιατί έχουν το δικό τους «κράτος». «Η άρση των εμπάργκο και των περιορισμών θα είναι ο αρχικός μου στόχος» ανέφερε.

Αν η Τουρκία μας "χτυπήσει" πρώτη η Ελλάδα θα την ισοπεδώσει

Τα υποβρύχια μας ευρίσκονται αφανή και έχουν στοχοποιήσει τις τουρκικές δυνάμεις

«Πολλαπλά πλήγματα» ἡ ἀπάντησις ἐάν ἡ Τουρκία κτυπήσει πρώτη, τιτλοφορείται άρθρο της εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ» αναφορικά με το πώς θα απαντήσει η Ελλάδα εάν δεχτούμε επίθεση από την Τουρκία.

Διαβάστε το άρθρο της εφημερίδας:

ΟΛΑ τά ἐνδεχόμενα ἀντιδράσεως στίς ἑπόμενες κινήσεις τῆς Τουρκίας ἐπεξεργάζεται ἡ Κυβέρνησις.

Η Microsoft κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα διχοτομώντας το Αιγαίο με το Flight Simulator -2000!

Της Κύρας Αδάμ
Από το militaire

Η Microsoft οφείλει να αποζημιώσει την Ελλάδα με μυθικά ποσά  πολλών δις εκατ. ευρώ διότι ενδεχομένως, με παρέμβαση της Τουρκίας, έχει προκαλέσει εξόχως επικίνδυνη εθνική βλάβη στο Αιγαίο.

Για το λόγο αυτό ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης   οφείλει να μην καυχιέται με την επένδυση 1δις ευρώ της Microsoft,  αλλά να ζητήσει αποζημίωση.

Στις 21 Νοεμβρίου 1999 η Microsoft κυκλοφόρησε το cd video Play Game Flight Simulator-2000, FS-2000( εξομοιωτής πτήσεων 2000), που αναπαριστά τις πτήσεις και διαδικασίες τηλεπικοινωνίας αεροσκαφών.