Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Η μυθική ιστορία των Γιγάντων και της Γιγαντομαχίας

Οι Γίγαντες γεννήθηκαν από το σώμα της Γης όταν έσταξε πάνω του αίμα από την πληγή του Ουρανού μετά τον ακρωτηριασμό του από τον Κρόνο. Με τον ίδιο τρόπο γεννήθηκαν και οι Ερινύες και οι Μέλιες Νύμφες. Οι Γίγαντες ήταν όντα τρομακτικά και υπερφυσικά. Είχαν μορφή ανθρώπου μα ήταν τρομεροί στην όψη, πελώριοι στο ανάστημα και ακαταμάχητοι στη δύναμη.
 

Μικρός ήρωας, όρμησε ανάμεσα στις σφαίρες να σώσει την αδελφούλα του(Βίντεο)


Μικρός ήρωας, όρμησε ανάμεσα στις σφαίρες να σώσει την αδελφούλα του
Το βίντεο από τη Συρία συγκλονίζει το διαδίκτυο. Ένα μικρό αγόρι, όχι πάνω από 9 χρονών, σώζει ένα μικρό κορίτσι, περίπου 5 χρόνων, ενώ ολόγυρά τους πέφτουν βροχή οι σφαίρες.

Στο βίντεο δεν αναφέρεται σε ποια πόλη της Συρίας συνέβη το περιστατικό και ποιοι είχαν βάλει στόχο τα παιδιά να τα σκοτώσουν.

Σημασία έχει μόνο ο εικονιζόμενος μικρός ήρωας, που έπαιξε τη ζωή του κορώνα γράμματα για να σώσει την αδελφούλα του, από τον πόλεμο των «μεγάλων».

Πως ντύθηκε με μάρμαρο η Αμφίπολη

Για τους ιδιοκτήτες του αρχαίου λατομείου της Θάσου η δουλειά ήταν χρυσοφόρα καθώς το ταφικό μνημείο που θα χτιζόταν στην Αμφίπολη ήταν τεράστιο και αυτός που έκανε την παραγγελία ήθελε να το «ντύσει» εξ ολοκλήρου με κατάλευκο μάρμαρο Θάσου. 
 
Εχοντας μελετήσει επί σειράν ετών τα σχεδόν 70 αρχαία λατομεία της Θάσου, οι αρχιτέκτονες της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην αρχαιολογία Τόνι Κοζέλι και Μανουέλα Βιρτς-Κοζέλι περιέγραψαν τις τεχνικές εξόρυξης και μεταφοράς μαρμάρου κατά την αρχαιότητα, στη διάρκεια διάλεξης που έδωσαν τη Δευτέρα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.

ΑΟΖ και η σημασία του συμπλέγματος Καστελλορίζου

Του Ν. Λυγερού


Παλαιότερα υπήρχε μια αμφισβήτηση όσον αφορά στη Γαύδο από την πλευρά της Λιβύης, αλλά τώρα, από τότε που κάναμε σεισμικά στη Νότια Κρήτη έως τη μέση γραμμή, ενσωματώσαμε τη δράση της Γαύδου που προσφέρει στην ελληνική ΑΟΖ επιπλέον 2428 Km2 χωρίς κανένα πρόβλημα και συνεχίζουμε με συνομιλίες, για να υπογράψουμε μια επίσημη συμφωνία de jure. Με ανάλογο τρόπο, η τριμερής του Καΐρου ενεργοποιεί τη δράση του συμπλέγματος Καστελλορίζου που προσφέρει στην ελληνική ΑΟΖ επιπλέον 20851 km2, αφού η ζώνη επαφής της ελληνικής ΑΟΖ με την κυπριακή ΑΟΖ οφείλεται στην ύπαρξή του. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι έχουμε μια αλλαγή φάσης που αφορά άμεσα στην λεκάνη Ηροδότου, η οποία διαθέτει μεγάλα κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

Η συμβολή του Χριστιανισμού

Του Ν. Λυγερού

Όλοι αναρωτιούνται ποια είναι η θέση της Εκκλησίας της Κύπρου όσον αφορά στην επίλυση του κυπριακού, επειδή η επικοινωνία δεν είναι απαραίτητα και συνεννόηση. Στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι πολύ πιο ξεκάθαρα απ' ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι από εμάς κι αυτό μάλιστα ήδη από την περίοδο της απόρριψης του Σχεδίου Ανάν, της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και της ανακήρυξης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου. Ένα από τα πιο χειροπιαστά παραδείγματα είναι ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος ο οποίος ποτέ δεν φοβάται να μιλήσει έξω από τα δόντια, όταν είναι απαραίτητο για τα εθνικά θέματα. Το είχαμε ζήσει σε προσωπικό επίπεδο ακόμα και βιωματικά, γιατί η στήριξή του στον εθνικό αγώνα ήταν πάντα καταλυτική.

Επαφές Μόσχας και Λευκωσίας για δημιουργία μόνιμου αγκυροβόλιου στην Κύπρο - ΤΟ ADMIRAL KUSNETSOV ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Σε επαφές υψηλού επιπέδου βρίσκονται Ρωσία και Κύπρος με την πρώτη να αναζητά ένα μόνιμο αγκυροβόλιο στη Μεσόγειο αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ.
Σύμφωνα με αυτά  η Ρωσία και στο πλαίσιο της δημιουργίας μόνιμης ναυτικής βάσης στη Μεσόγειο βρίσκεται σε συνομιλίες με την Κύπρο για την πιθανότητα η βάση αυτή να φιλοξενηθεί στη Μεγαλόνησο αφού όπως έχει ο αρχηγός του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας Alexander Vitko η βάση της Ταρτούς δεν μπορεί να πλέον να εξυπηρετήσει την δύναμη που δραστηριοποιείται σήμερα στη Μεσόγειο.

Αρνήθηκε ο Σέρβος πρόεδρος να δει τον Αλβανό πρωθυπουργό

«Τι να πω με έναν ανεύθυνο πολιτικό;» είπε χαρακτηριστικά ο Τόμισλαβ Νίκολιτς
Μετά την επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου ανάμεσα στον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα και τον Σέρβο ομόλογό του, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, κατά την οποία «άναψαν τα αίματα» εξαιτίας της «ανεξαρτησίας του Κοσόβου», ο πρόεδρος της Σερβίας αρνήθηκε να συναντηθεί με τον Αλβανό πρωθυπουργό.



Έπειτα από τις δηλώσεις Ράμα για το Κόσοβο, το οποίο όπως είπε «είναι ανεξάρτητο και αυτό αποτελεί μία πραγματικότητα που δεν αλλάζει», ο Αλβανός πρωθυπουργός επανέλαβε την πάγια θέση στο ζήτημα του επισημαίνοντας πως «το Πρέσεβο είναι μία γέφυρα και η ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου είναι μία πραγματικότητα».

Ιταλία: Εντοπίστηκαν νεκροί οι δύο αγνοούμενοι - Εικόνες βιβλικής καταστροφής- Ακόμα και κοντέϊνερ μετακίνησε ο άνεμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι περιοχές Καράσκο και Κιάβαρι - Διακοπές ρεύματος και προβλήματα στην ύδρευση αντιμετωπίζουν οι πληγείσες περιοχές
Εξακολουθεί να σαρώνει η κακοκαιρία την Ιταλία, με σφοδρές βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους να πλήττουν περιοχές της Γένοβας και της Λιγουρίας.



Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποταμούς, ενώ έπειτα από κατολίσθηση καταπλακώθηκε με τόνους λάσπης μία κατοικία στο Τιγκούλιο της Λιγουρίας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι ιδιοκτήτες της, ο 73χρονος Κάρλο Αρμίνιζε και η 69χρονη σύζυγός του, Φράνκα Ιατσίνο, οι οποίοι αγνοούνταν.

Αμφίπολη: Το αίνιγμα της σκάλας- Ες αύριον τα σπουδαία

Διαβάστε την καταπληκτικη ανάλυση της Ντόροθι Κινγκ που ενισχύει την ελληνική επιχειρηματολογία έναντι των Σκοπιανών - Την Τετάρτη  στο μουσείο της Αμφίπολης νέα ενημέρωση για την πορεία της ανασκαφής
Με τις επίσημες πηγές να τηρούν σιγή Σφιγγός κυλούν οι ώρες έως την ενημέρωση για την πρόοδο της ανασκαφής, η οποία θα γίνει την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου και ώρα 13:00, στο μουσείο της Αμφίπολης. Παράλληλα, ανεπισήμως διαψεύδεται κατηγορηματικά η πιο πρόσφατη από τις φήμες που κυκλοφόρησαν σχετικά με το ταφικό μνημείο, ότι δηλαδή βρέθηκαν σκαλοπάτια που οδηγούν σε υπόγειο χώρο, κάτω από το τεχνητό, παραλληλόγραμμο όρυγμα του τρίτου θαλάμου.

Άκρως επικίνδυνη απάτη. Προσοχή!

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί μέσο του διαδικτύου το παρακάτω κείμενο-προειδοποίηση και το δημοσιεύουμε αυτούσιο όπως το λάβαμε. Ελπίζουμε να μην είναι αλήθεια, διότι πλέον όπως η αστυνομία εκμεταλλεύεται την τεχνολογία στο έπακρο για την καταπολέμηση του εγκλήματος, το ίδιο κάνει πλέον και το έγκλημα.

ΕΠΕΙΓΟΝ – ΠΡΟΣΟΧΗ !!!

“Σε διάφορα μέρη σε πολυσύχναστα: πρατήρια βενζίνης, παρκινγκ, σούπερ μάρκετ κ.λ.π, δίδονται μικρά δώρα – δωρεάν διανομή, φαινομενικά για προώθηση πωλήσεων όπως: Μπρελόκ, μασκώτ για αυτοκινήτα, κ.λπ!ΜΗΝ ΤΑ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙΤΕ! Περιέχουν ένα ΤΣΙΠ για ανίχνευση θέσης προσώπου (κάποτε μόνο στις ταινίες τα βλέπαμε)….

Τι συμβαίνει! Εκατοντάδες δεκάδες άνθρωποι εξαφανίζονται χωρίς ίχνος στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ λέει η αρθρογράφος της Daily News, Linda Stazi

Έπεσε στην προσοχή μου ένα άρθρο στην εφημερίδα Daily News.

Σύμφωνα με την Linda Stazi, μοιάζει σαν ταινεία επιστημονικής φαντασίας. Κατά το διάστημα των τελευταίων δύο ετών, στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ, εκατοντάδες δεκάδες άτομα μέσης ηλικίας εξαφανίστηκαν χωρίς ίχνος, χωρίς ποτέ ξανά να ακουστεί κάτι γι'αυτά.

Ποια θα μπορούσε να είναι η εξήγηση για αυτό; Ποιος το κάνει αυτό σε αυτούς τους ανθρώπους;