Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

"Όλη η Πάτρα χορεύει" από σήμερα! Σε καρναβαλικούς ρυθμούς η πόλη- Πολύχρωμη πομπή στο κέντρο - (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Από το thebest

Σε καρναβαλικούς ρυθμούς έχει μπει η Πάτρα που ετοιμάζεται για τη βραδιά έναρξης της μεγάλης γιορτής. Με αφετηρία την πλατεία Τριών Συμμάχων άρχισε η πομπή καρναβαλιστών, και μελών του Δ.Σ της Κοινωφελούς Επιχείρησης και της Γνωμοδοτικής Επιτροπής, με κατεύθυνση το Δημαρχείο της Πάτρας, ακολουθώντας τη διαδρομή:
Πλατεία Τριών Συμμάχων- πεζόδρομος Αγίου Νικολάου- Μαιζώνος- κάτω μέρος πλατείας Γεωργίου- Μαιζώνος- Δημαρχείο και θέτοντας το κέντρο της πόλης σε καρναβαλικούς ρυθμούς.
Η εντυπωσιακή ομάδα κρουστών Swingueira ξεσηκώνει το κέντρο της πόλης δίνοντας το ρυθμό και στη 13.00 θα καταλήξει στο Δημαρχείο, όπου θα ενωθεί με την πομπή των καρναβαλιστών.

Μίκης Θεοδωράκης σε βουλευτές για Συμφωνία των Πρεσπών: Μην προχωρήσετε σε αυτό το έγκλημα - «Η ζημιά που θα προκαλέσετε στον τόπο μας θα είναι ανεπανόρθωτη»

Τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών ζητά ο Μίκης Θεοδωράκης ενόψει της ψηφοφορίας στη Βουλή αλλά και του συλλαλητηρίου της Κυριακής στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία.
Στην ανοιχτή επιστολή του προς τους Έλληνες βουλευτές, που δημοσιεύουν «Τα Νέα», απευθύνει έκκληση προς όλους τους βουλευτές να «μην προχωρήσουν σε αυτό το έγκλημα σε βάρος της Ελλάδας».
«Η ζημιά που θα προκαλέσετε στον τόπο μας θα είναι ανεπανόρθωτη. Αλλά και η κρίση της Ιστορίας και του ελληνικού λαού θα είναι αμείλικτη» τονίζει.

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας 2019 - Πρόσκληση (Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν.Αχαΐας)


Τα Σκόπια δεν έχουν ιστορικό υπόβαθρο

Του Ν. Λυγερού

Όταν μία κυβέρνηση είναι καθαρά ιδεολογική δεν έχει πρόβλημα να δώσει ένα όνομα πλαστό, μία ταυτότητα και μία γλώσσα που δεν υπάρχουν, σ’ ένα καθεστώς χωρίς ιστορία αφού το ίδιο πίστευε ότι δεν έχει σημασία διότι είναι νεκρή. Όταν εξετάζουμε στοιχεία των Σκοπίων όπως και το γραμματόσημο το επίσημο του 1939, δεν υπάρχει καμία αναφορά στο όνομα Μακεδονία. Γιατί λοιπόν να το υποστηρίζουμε χωρίς λόγο; Επειδή το θέλησε στη συνέχεια ο Τίτο; Γι’ αυτό και μόνο τον λόγο; Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε το γεγονός ότι δεν υπάρχει ιστορικό υπόβαθρο, που να υποστηρίζει αυτή την παράλογη ιδεολογία. Κι όσοι έπεσαν σε αυτήν την παγίδα καλό θα ήταν να επανεξετάσουν τα

Κυβερνητικές Εμμονές - Λανθασμένες κυβερνητικές εκτιμήσεις

Κυβερνητικές Εμμονές
Του Ν. Λυγερού

Η κυβέρνηση βλέπει κατάματα ότι δεν αντιπροσωπεύει τον Ελληνικό λαό και δεν έχει πια ούτε την πλειοψηφία εντός της Βουλής των Ελλήνων, αλλά λόγω εμμονών δεν έχει κανένα πρόβλημα να εκμεταλλευτεί το σύστημα και να χρησιμοποιήσει τα ερείπια άλλων κομμάτων για να περάσει τα θέλω της. Με τέτοια συμπεριφορά, ξέρουμε ότι έχει χάσει κάθε πολιτική αξιοπρέπεια. Δεν είναι ότι υπάρχει μια θεαματική αλλαγή αφού ο σκληρός πυρήνας παραμένει ο ίδιος. Όμως έχει εγκλωβίσει το κόμμα σε

Από το Ποτάμι στο Δέλτα - Η Εθνική αντίσταση ενάντια στη βαρβαρότητα

Από το Ποτάμι στο Δέλτα
Του Ν. Λυγερού

Το Ποτάμι που είναι στα όρια της διάσπασης λόγω της διασποράς των αποφάσεων για την ψηφοφορία του Προσυμφώνου των Πρεσπών, μετατρέπεται σταδιακά σε Δέλτα και χάνει τη συνοχή του. Ήδη οι ψηφοφόροι του θεωρούν απαράδεκτο το γεγονός ότι είναι ένα από τα στελέχη του που επέτρεψε στην κυβέρνηση να μην πέσει με την ψήφο εμπιστοσύνης. Και αυτό αποτελεί κόστος για το κόμμα που κινδυνεύει πια να εξαφανιστεί από την επόμενη Βουλή των Ελλήνων. Επίσης η κατανομή δύο, δύο, ένα δεν βοηθάει καθόλου στην ανασυγκρότηση και αναδίπλωση του κόμματος και θέτει μάλιστα σε κίνδυνο και τους Ευρωβουλευτές του κόμματος. Όλοι ξέρουν ότι το Ποτάμι θέλει εκλογές κι ότι θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν