Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Ιστορικές αποδείξεις δείχνουν ότι το Περού είχε ανακαλυφθεί από Έλληνες πριν το 1600 π.χ (Φωτό)

Αυτή η περιγραφή του Ησιόδου φαίνεται να ταιριάζει με τα μυστηριώδη ερείπια του… λαβυρίνθου στο Chavin de Huantar στις Περουβιανές Άνδεις, σύμφωνα με τον Δρ Enrico Mattievich, έναν συνταξιούχο καθηγητή φυσικής από το Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο του Ρίο ντε Τζανέιρο (UFRJ) στη Βραζιλία.

Ο Δρ Mattievich έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «Ταξίδι στη Μυθολογική Κόλαση», το 2011, στο οποίο περιγράφει το επικό ταξίδι του Οδυσσέως στον Κάτω Κόσμο που κατά τον καθηγητή βρίσκεται στη Νότια Αμερική.

Διπλωματική βραδύτητα

Του Ν. Λυγερού

Η Μάλτα αναγνώρισε την Παλαιστίνη στις 15/11/1988, η Κύπρος στις 18/11/1988, η, η Ουγγαρία στις 23/11/1988, η Ρουμανία στις 24/11/1988, η Βουλγαρία στις 25/11/1988, η Πολωνία στις 14/12/1988, η Πορτογαλία στις 20/11/2012 και η Σουηδία στις 30/10/2014. Όλες αυτές οι χώρες ανήκουν πλέον στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπάρχουν βέβαια κι άλλες χώρες της Ευρώπης που έχουν κάνει το ίδιο και συνολικά 138 χώρες στον κόσμο από τα 193 μέλη των Ηνωμένων Εθνών. Έχοντας γνώση όλων αυτών των δεδομένων, βλέπουμε κατάματα και τη διπλωματική βραδύτητα της χώρας μας που αποφάσισε με το ψήφισμα της Βουλής «να προωθήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης».

Κύπρος:Το ξέκοψε οριστικά για πενταμερή στο Νταβός η Κυβέρνηση

Λευκωσία: Την ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης ότι στην παρούσα φάση των συνομιλιών τυχόν μεταφορά των συνομιλιών εκτός Κύπρου θα ήταν πρόωρη και σε καμία περίπτωση βοηθητική, επανέλαβε με γραπτή δήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Η κυβέρνηση εκφράζει την αποφασιστικότητά της να μη συναινέσει σε τέτοιου είδους ενέργειες «που στην ουσία δυσχεραίνουν την εν εξελίξει διαδικασία».

«Τυχόν ιδέες ή και σκέψεις, στις οποίες – επαναλαμβάνεται - η Κυβέρνηση δεν υπήρξε κοινωνός, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δημιουργούν προβλήματα στον διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη» σημειώνει ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Αποδομούν την Ελληνική Παιδεία: Καταργείται η διδασκαλία του "Επιτάφιου του Περικλέους" - Μειώνονται οι ώρες για Αρχαία Ελληνικά και Νεοελληνική Λογοτεχνία - ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ Χ.ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ; - ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; - ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ;

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 
Από το pronews

Σε ένα νέο ατόπημα κατά της ελληνικής Παιδείας φαίνεται πως προχωράει η κυβέρνηση η οποία αποφάσισε να καταργηθεί η διδασκαλία του Επιταφίου του Περικλέους, που έχει χαρακτηρισθεί το «ευαγγέλιο της δημοκρατίας», να μειωθεί σε μία ώρα την εβδομάδα η διδασκαλία της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στην Γ΄ τάξη Γενικού Λυκείου, και σε τέσσερις ώρες την εβδομάδα η διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών!

Κουδουνίστρα 4.500 ετών βρέθηκε σε τάφο παιδιού στη Ρωσία

Το μωρό «συντρόφευαν» και οκτώ ακόμα παιχνίδια - Εικάζεται ότι τοποθετήθηκαν για να διασφαλίσουν την επιτυχή μετάβασή του στον άλλο κόσμο
Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν σε τάφο παιδιού στη λίμνη Ιτκούλ της Ρωσίας την πιο αρχαία κουδουνίστρα.

Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία η ομάδα αρχαιολόγων πέρα από την κουδουνίστρα, εντόπισε και σειρά από οκτώ παιχνίδια κατασκευασμένα από τα κέρατα ελαφιού που «συντρόφευαν» το ενός έτους παιδί στην κούνια του.

Μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων τα μεσάνυχτα Σε «ανοιχτή» μονομαχία μπήκαν Μεϊμαράκης - Κυριάκος

Μητσοτάκης: Θέλω η ΝΔ να ξεπεράσει το 28%, να ενώσει τις δυνάμεις του ''ΝΑΙ'' και να εκφράσει πολιτικά τον ορφανό μεσαίο χώρο - Μεϊμαράκης: Να φτιάξουμε μια Νέα Δημοκρατία όπως υπαγορεύει η παρακαταθήκη του Καραμανλή
Μαχαίρια βγαίνουν στη Νέα Δημοκρατία ενόψει της αναμέτρησης του δεύτερου γύρου για την εκλογή, στις 10 Ιανουαρίου, του νέου αρχηγού της Κεντροδεξιάς παράταξης, καθώς η επικείμενη μονομαχία ανάμεσα στους δύο που επικράτησαν στον πρώτο γύρο μοιάζει ανοιχτή σε όλα τα ενδεχόμενα.