Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Τσίπρας: «Να μάθει η Μέρκελ ότι η ΕΕ δεν έχει ενοικιαστές και ιδιοκτήτες»

Αν και στη κοινή συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Λικ Μελανσόν έδωσαν το παρών δεκάδες Γάλλοι δημοσιογράφοι, ωστόσο, ως θέμα δεν παίζει ψηλά στα ξένα Μέσα Ενημέρωσης.

Πάντως, ο «Ελληνας Μελανσόν», όπως αποκαλούν τα γαλλικά ΜΜΕ τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, τα βάζει με τη «σιδηρά κυρία» της Γερμανίας.

Από το Παρίσι -πρώτο σταθμό του στην Ευρώπη- ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πριν από λίγο σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον αρχηγό του Αριστερού  Μετώπου, Ζαν Λικ Μελανσόν και τον πρόεδρο της Ευρωπαικής Αριστεράς, Πιερ Λωρέν,  ότι δεν είναι η Ανγκέλα Μέρκελ αυτή που θα αποφασίσει για την διεξαγωγή ή όχι δημοψηφίσματος  στην Ελλάδα.

Και επισήμως στη Νέα Δημοκρατία η Ντόρα Μπακογιάννη(Βίντεο)

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης από το real.gr

Αντώνης Σαμαράς και Ντόρα Μπακογιάννη έδωσαν και πάλι τα χέρια μετά από δύο χρόνια και ανακοίνωσαν επίσημα την κοινή κάθοδο τους στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

«Οι διαφορές του παρελθόντος παραμερίζονται. Η παράταξη μας είναι πιο ενωμένη» είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ καλωσορίζοντας την Ντόρα Μπακογιάννη, στόχος όπως είπε ο Αντώνης Σαμαράς είναι «η συσπείρωση των ψηφοφόρων προκειμένου να μην βγει η χώρα από το ευρώ. Έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν θέλει την Ευρώπη και αλαζονικά έδειξε ότι δεν πήρε το μήνυμα των εκλογών».

Τι είπαν οι πολιτικοί αρχηγοί στον πρωθυπουργό (Βίντεο)ΣΥΝΕΧΕΙΑ

15.15- «Αυτό το οποίο προέχει είναι να μπορέσουν να υπάρξουν τονωτικές ενέσεις στην ελληνική οικονομία, τονωτικέ ενέσεις στη ρευστότητα, οι οποίες είναι απολύτως απαραίτητες στην αγορά» τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Κατεχόμενες πατρίδες στα αζήτητα και διαιώνιση του ιμπεριαλισμού

Η μαύρη επέτειος της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και η σημερινή ανάγκη για αναχαίτιση της πολιτιστικής ανηθικότητας και κοινωνικής αδικίας.
Άλλη μία μαύρη επέτειος από τις πολλές που φέρει ο Ελληνισμός στην συλλογική του μνήμη, είναι αυτή της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Ο Ελληνισμός είναι η μόνη ιστορική οντότητα που υπέστη σφαγές μεγαλύτερες ακόμα και από τους γηγενείς της υποσαχάριας Αφρικής (πληθυσμιακά) ή τους γηγενείς της νέας Ηπείρου (σε επίπεδο παρουσίας).
Από τα βάθη της Βακτριανής έως την προκυμαία της Σμύρνης, οι γηγενείς εξοντώθηκαν μέχρις ενός σε μία εθνοκτονία που συνεχίζεται έως και σήμερα στην Κύπρο και την Βόρειο Ήπειρο. Μαζί με τους βιολογικούς εκπροσώπους αυτού του πανανθρώπινου πολιτισμού, ξεριζωνόταν και κάθε αποδεικτικό της ιστορικής τους ύπαρξης. Από τα μνημεία μέχρι τα μνήματα.

Δυο «γάμοι» σε μια ημέρα!!!

Δυο «γάμοι» σε μια ημέρα
Σαμαράς-Μπακογιάννη αλλά και Μάνος-Τζήμερος, προχωρούν σε ανακοινώσεις.
Αλλάζει από σήμερα το σκηνικό στην κεντροδεξιά, αφού αναμένονται όχι ένας αλλά δύο «πολιτικοί γάμοι».
Η συμφωνία του Αντώνη Σαμαρά με την Ντόρα Μπακογιάννη, αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα, ανήμερα της γιορτής του επιτίμου προέδρου της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Η κυρία Μπακογιάννη, θα τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, ενώ σε εκλόγιμες θέσεις, στις λίστες του κόμματος θα βρεθούν και τρεις στενοί της συνεργάτες (οι κύριοι Μαρκογιαννάκης, Αυγενάκης, Κοντογιάννης), γεγονός που σημαίνει πως τουλάχιστον τρεις «γαλάζιοι» αιρετοί της Συγγρού, εάν το κόμμα δεν καταφέρει να αυξήσει σημαντικά τα ποσοστά του στις επερχόμενες κάλπες, θα μείνουν εκτός της νέας Βουλής.
Ο αριθμός αυτών μάλιστα, ενδέχεται να αυξηθούν, εάν «κλειδώσουν», με αντίστοιχους όρους και άλλες μετεγγραφές, όπως αυτή του Θάνου Πλεύρη, πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα βρεθεί στις λίστες της ΝΔ, στηρίζοντας το φιλοευρωπαϊκό μέτωπο, που δημιουργείται.

Σόιμπλε: Έπρεπε να δεχθούμε το δημοψήφισμα στην Ελλάδα

Σόιμπλε: Έπρεπε να δεχθούμε το δημοψήφισμα στην Ελλάδα
«Τελικά, κάναμε λάθος που δεν δεχθήκαμε την πρόταση δημοψηφίσματος για το ευρώ στην Ελλάδα» φέρεται να είπε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Βόλφανγκ Σόιμπλε στη διάρκεια του Eurogroup.
Η φράση που αποδίδεται στον γερμανό αξιωματούχο συνδέεται με το γεγονός ότι η ιδέα για τη διενέργεια δημοψηφίσματος στην Ελλάδα σχετικά με την παραμονή ή όχι στο ευρώ συζητήθηκε έντονα το προηγούμενο διάστημα.
Η σκέψη ωρίμασε στο Άαχεν, όταν ο γερμανός υπουργός Οικονομικών (παρουσία Γιούνκερ και Σουλτς) έλαβε το βραβείο Καρλομάγνου και τελικά εκδηλώθηκε την Παρασκευή.

Ιρλανδός o νέος επικεφαλής των δανειστών στην Ελλάδα Ο Τόμσεν φεύγει, ο Φλάναγκαν έρχεται...

Ένας τεχνοκράτης ήπιων τόνων φαίνεται ότι συμφώνησε να αναλάβει επικεφαλής της τρόικας στην Ελλάδα και να καταλάβει τη θέση του «πολύ» Πολ Τόμσεν.

Πρόκειται για τον Ιρλανδό (αντίθετα στις φήμες, που ήθελαν το νέο επικεφαλής της Τρόικας στην Ελλάδα να είναι Αιθίοπας) Μαρκ Φλάναγκαν, ο οποίος ήδη εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Διεύθυνση του ΔΝΤ.  Ο κ. Τόμσεν δεν αποστρατεύεται, αλλά θα έχει την υψηλή εποπτεία του όλου εγχειρήματος που ονομάζεται Ελλάδα, αν και σε λίγους μήνες συνταξιοδοτείται.

Νέο "ράπισμα" για τα Σκόπια η απόφαση του Σικάγο Πρώτα λύση του ονόματος, μετά ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου έκανε ό,τι μπορούσε για να "βοηθήσει" τον καλό του φίλο και πρωθυπουργό της FYROM Νίκολα Γκρούεφσκι (ο οποίος απουσίαζε από τη σύνοδο κορυφής στο Σικάγο) και να προωθήσει το αίτημα ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Όμως με την ομόφωνη απόφαση των ηγετών όλων των χωρών μελών της Ατλαντικής Συμμαχίας επαναλαμβάνεται η απόφαση της συνόδου κορυφής του Βουκουρεστίου.

«Αν θέλετε ευρώ, ψηφίστε μνημονιακά κόμματα» λέει ο Λ. Φαμπιούς

Αν οι Ελληνες θέλουν να παραμείνουν στην ευρωζώνη, δεν μπορούν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου «να στηρίξουν κόμματα, που θα τους κάνουν να εγκαταλείψουν το ευρώ», τόνισε ο νέος Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς.

«Πρέπει να εξηγήσουμε χωρίς αλαζονεία στους Έλληνες φίλους μας πως, αν θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ -και πιστεύω ότι αυτό θέλει η πλειοψηφία τους-, δεν μπορούν να στηρίξουν κόμματα που θα τους κάνουν να το εγκαταλείψουν» επισήμανε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

Όλες οι απαντήσεις στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας για την πρώτη μέρα των Πανελλαδικών

Ομαλά κύλησε η πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, όπου οι μαθητές εξετάστηκαν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Το θέμα που επιλέχθηκε αφορούσε στο μήνυμα της Tέχνης από κείμενο της ακαδημαϊκού Ελένης Γλύκατζη- Αρβελέρ. Σύμφωνα με τους καθηγητές, αλλά και τους μαθητές, το θέμα κρίθηκε ως ενδιαφέρον και απαιτητικό, ωστόσο η περίληψη φάνηκε δύσκολη, ενώ οι ερωτήσεις ήταν κατανοητές και εντός ύλης. 

Ήξεραν να διαψεύδουν, βεβαίως, αλλά... Έρχονται και επισήμως τα ΕΤΑΚ του 2009

Η είσπραξη των φόρων θα συνεχιστεί και θα ενταχθεί τις επόμενες εβδομάδας και παρά την πολιτική αβεβαιότητα, με την άμεση αποστολή του ένα εκατ. ειδοποιητηρίων για την πληρωμή του ΕΤΑΚ που δεν έχουν εισπραχθεί ακόμα από το 2009.

Μετά από μακρά συνάντηση που είχε στο αρχηγείο του ΣΔΟΕ με τον ειδικό γραμματέα κ. Διώτη, ο υπηρεσιακός υπουργός οικονομικών καθ. Γιώργος Ζανιάς τόνισε ότι υπ αριθμόν ένας στόχος του υπουργείου είναι τώρα η είσπραξη των φόρων.

«Απαγορευμένη ζώνη» το Πεδίον του Άρεως

Της Αναστασίας Σιμιτσιάδη από το real.gr

Αντιμέτωπο με την εγκατάλειψη για ακόμη μια φορά είναι το πολύπαθο Πεδίον του Αρεως, ενάμιση σχεδόν χρόνο ύστερα από την παράδοσή του στο κοινό. Τα έργα ανάπλασης, που κόστισαν 9.663.990 ευρώ, μπορεί να άλλαξαν για λίγο την εικόνα ενός από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου της Αθήνας, όμως η έλλειψη συντήρησης και φύλαξης καταδικάζουν την επιβίωση του ιστορικού πάρκου. Κάτοικοι της περιοχής και επισκέπτες του πάρκου καταγγέλλουν στη Real planet, πως τα πρώτα σημάδια εγκατάλειψης είναι κάτι παραπάνω από ορατά και εκφράζουν φόβους πως, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, το πάρκο θα ξαναγίνει όπως ήταν πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, όταν το όνομά του ήταν συνυφασμένο με την παρακμή.

Νέα διάψευση για το δημοψήφισμα

Ο εκπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ διέψευσε κατηγορηματικά και πάλι σήμερα ότι η καγκελάριος πρότεινε να οργανωθεί στην Ελλάδα ένα δημοψήφισμα για το ευρώ και υπογράμμισε πως η καγκελάριος δεν είναι διατεθειμένη να «παράσχει τα υλικά στην πολιτική κουζίνα» της Ελλάδας.

«Η καγκελάριος δεν πρότεινε δημοψήφισμα ούτε είπε κάτι που να μπορεί να ερμηνευτεί προς αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε ο εκπρόσωπός της Γκέοργκ Στράιτερ, φανερά εκνευρισμένος, στη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου.

Τι είπαν οι πολιτικοί αρχηγοί στον πρωθυπουργό (Βίντεο)

14.15- «Ζήτησα από τον πρωθυπουργό να επαναφέρει στη Σύνοδο Κορυφής το ζήτημα της οργανωμένης και πραγματικής αναπτυξιακής βοήθειας προς την Ελλάδα» τόνισε ο Ευ.Βενιζέλος.

13.14-
«Δύο χρόνια υποστήριζα μόνος αυτά που τώρα οι περισσότεροι αποδέχονται στην Ευρώπη. Ευρωομόλογο, ομόλογα επενδύσεων και υποδομών και επανεκκίνηση της οικονομίας, όχι μονομερής λιτότητα, ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή» τόνισε ο Αντ. Σαμαράς μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό. «Τώρα που η Ευρώπη αλλάζει και υιοθετεί την ανάπτυξη πρέπει η Ελλάδα να επωφεληθεί. Αλλά για να επωφεληθούμε πρέπει να μείνουμε μέσα στο ευρώ και να κερδίσουμε μέτρα για ανάπτυξη της οικονομίας και ανακούφιση της ελληνικής κοινωνίας» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Οριακή άνοδος στο κυπριακό Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Με οριακή άνοδο παρουσιαζόταν στη 13:12 μμ ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου, καθώς βρισκόταν στις 168,79 μονάδες, αυξημένος κατά 0,14%, με τη διαπραγμάτευση να συνεχίζεται.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κατέγραφε επίσης άνοδο της τάξης του 0,13%, και βρισκόταν στις 62,69 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στις 288.024,16 ευρώ.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, κέρδη σημειώνουν ο δείκτης της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 0,10%, ο δείκτης της Εναλλακτικής σε ποσοστό 0,09% και οι Τράπεζες σε ποσοστό 0,17%.

ΧΑ: Εκατέρωθεν των 550 μονάδων ο Γενικός Δείκτης

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr/

Σταθεροποιητικά, με εναλλαγές προσήμου εκατέρωθεν των 550 μονάδων, κινείται τη Δευτέρα ο Γενικός Δείκτης του ΧΑ, με φόντο τον διεθνή... «διάλογο» περί παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, μετά και τις σχετικές δηλώσεις των ηγετών του G8.

Κέρδη έως 3,1% κατέγραφε νωρίτερα ο δείκτης των τραπεζών, στη σύνθεση του οποίου τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι Eurobank και Τρ. Πειραιώς. Στον FTSE20 τα υψηλότερα κέρδη σημειώνει η Ελλάκτωρ, ενισχυμένη 2,35% στα 0,74 ευρώ.

Σε αρνητικό έδαφος βρίσκεται ο ΟΠΑΠ με απώλειες 2,80% στα 4,17 ευρώ, ο ΟΤΕ με απώλειες 3,09% στα 1,57 ευρώ και η Βιοχάλκο με απώλειες 2,01% στα 1,95 ευρώ. Ακολουθούν, μεταξύ άλλων, οι Jumbo, MIG, ΕΛΠΕ, Motor Οil και ΔΕΗ.

«Δεν προσέθεσε κάτι θετικότερο η ειδησεογραφία του Σαββατοκύριακου, καθώς τα μηνύματα από το εξωτερικό αναφορικά με την δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα εξακολουθούν να κινούνται προς την απαισιόδοξη πλευρά, επιτείνοντας ενδεχομένως το κλίμα επιφυλακτικότητας στην χρηματιστηριακή αγορά» σχολιάζει σήμερα η Beta Securities. 

Καλή Επιτυχία σε όλους τους μαθητές από τα Λουτρά Πόζαρ Αλμωπίας

Καλή Επιτυχία σε όλους τους μαθητές!
Διαβάστε μερικά tips από εμάς για εσάς με αγάπη!
  1. Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα καλό πρωινό..
  2. Ακούστε μουσική μέχρι να φτάσετε στο χώρο εξέτασης για να αδειάσει το μυαλό σας από σκέψεις..
  3. Σκεφτείτε πως είστε στα Λουτρά μας και χαλαρώνετε..
  4. Πάρτε μία βαθιά ανάσα..
  5. Διαβάστε ΔΥΟ φορες το λιγότερο τα θέματα..
..και ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!