Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Τι είπαν οι πολιτικοί αρχηγοί στον πρωθυπουργό (Βίντεο)

14.15- «Ζήτησα από τον πρωθυπουργό να επαναφέρει στη Σύνοδο Κορυφής το ζήτημα της οργανωμένης και πραγματικής αναπτυξιακής βοήθειας προς την Ελλάδα» τόνισε ο Ευ.Βενιζέλος.

13.14-
«Δύο χρόνια υποστήριζα μόνος αυτά που τώρα οι περισσότεροι αποδέχονται στην Ευρώπη. Ευρωομόλογο, ομόλογα επενδύσεων και υποδομών και επανεκκίνηση της οικονομίας, όχι μονομερής λιτότητα, ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή» τόνισε ο Αντ. Σαμαράς μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό. «Τώρα που η Ευρώπη αλλάζει και υιοθετεί την ανάπτυξη πρέπει η Ελλάδα να επωφεληθεί. Αλλά για να επωφεληθούμε πρέπει να μείνουμε μέσα στο ευρώ και να κερδίσουμε μέτρα για ανάπτυξη της οικονομίας και ανακούφιση της ελληνικής κοινωνίας» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.



12.03-
Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Γ. Καρατζαφέρης στον Αντ. Σαμαρά λέγοντας: «Είναι μια ιστορική καμπή για το Έθνος. Η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει ούτε με τους εντολοδότες ούτε με τους προδότες, μόνο με τους πατριώτες. Ατά τα ψευτοδιλήμματα, τα οποία τίθενται είναι για να κλέψουν τη συνείδηση, το μυαλό και τη σκέψη του Έλληνα πολίτη. Δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει τεμενάδες ή ψευτοτσαμπουκάδες; Βερολίνο ή συνιστώσες; Αυτά τα ψευτοδιλήμματα διχάζουν το λαό. Περάσαμε πολλούς διχασμούς δεν χρειαζόμαστε ακόμη έναν. Εμείς θα προχωρήσουμε με τον πατριωτικό παρεμβατισμό προσπερνώντας όλες αυτές τις αποστασίες, τις οποίες κάνει ένα γνωστό κέντρο που τις γνωρίζει πάρα πολύ καλά από πρώτο χέρι. Δυστυχώς δεν άλλαξε μυαλά ο κ. Σαμαράς. Η Ελλάδα θέλει πατριώτες, δεν θέλει το DNA των προδοτών».



11.35-
«Οι δεσμεύσεις για τον λαό θα είναι καταλυτικές. Δεν πρόκειται οι πιστωτές να χάσουν ένας μέρος των αναμενόμενων χρημάτων τους χωρίς να βάλουν όρια υπερκερδοφορίας που σημαίνει ακόμα χειρότερα οι εργασιακές σχέσεις, οι μισθοί και τα μεροκάματα» τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό. «Κάποιοι ονειρεύονται το ΚΚΕ να είναι εκτός Βουλής» είπε η Γ.Γ. του κόμματος.



11.05-
«Η καταγγελία του μνημονίου πρέπει να γίνει άμεσα» τόνισε ο Π. Καμμένος μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε σε αυτή τη ρότα». Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επισήμανε ότι το μνημόνιο οδηγεί σε αδιέξοδο τόσο τους Έλληνες όσο και την εθνική οικονομία και επισήμανε την ανάγκη η Ευρώπη να προχωρήσει σε άμεση απελευθέρωσης κονδυλίων για την ανάπτυξη.



10.34-
Μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φ. Κουβέλης ζήτησε η Υπηρεσιακή κυβέρνηση να πάρει πρωτοβουλίες ενόψει της Συνόδου Κορυφής, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υποστηρίζουμε ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να προτείνει την έκδοση ευρω-ομολόγου, όπως από την πρώτη στιγμή είχε προτείνει η Δημοκρατική Αριστερά, και είχαμε επιμείνει να ζητήσει να υπάρξει χαλάρωση της δημοσιονομικής προσαρμογής μέσα από την χρονική επιμήκυνση, να διεκδικήσει απευθείας χρηματοδότηση των κρατών-μελών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και να επιμείνει στην ανάγκη ενίσχυσης των πόρων για την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων».



10.00-
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με την επικεφαλής του κόμματος των Οικολόγων. «Είμαστε μια δύναμη που πιστεύει στην Ευρώπη και στην αναγκαιότητα να διατηρήσουμε τη σχέση μας με το ευρώ» ανέφερε μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό η επικεφαλής του κόμματος των Οικολόγων, Ιωάννα Κοντούλη. Η κ.Κοντούλη έθεσε στον Π. Πικραμένο και το ζήτημα της παρουσίας του στρατηγού εν αποστρατεία, Φράγκου Φραγκούλη στην υπηρεσιακή κυβέρνηση λέγοντας: «Είπαμε και ένα άσχημο,αν θέλετε για μας, σημείο. Κάτι που μας στεναχωρεί πάρα πολύ. Η παρουσία στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του στρατηγού Φραγκούλη. Για μας είναι μια κίνηση που θα έπρεπε να διορθωθεί. Γιατί όταν έχει υπερασπιστεί συνθήματα ιδιαίτερα εθνικιστικά που φέρουν πρόβλημα στην εξωτερική πολιτική της χώρας, αυτός δεν θα μπορεί να είναι υπουργός, κατά την άποψή μας, σε μια υπηρεσιακή κυβέρνηση».



Ο πρωθυπουργός συναντάται αυτή την ώρα με τον Γενικό Γραμματέα του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή Ν. Μιχαλολιάκο, στις 14:30 με την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, στις 17:00 με τον Πρόεδρο της Δράσης Στ. Μάνο, στις 17:30 με τον Πρόεδρο του κόμματος Δημιουργία Ξανά Θ. Τζήμερο και στις 18:00 με τους βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Θ. Δρίτσα και Δ. Παπαδημούλη (ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Α.Τσίπρας θα απουσιάζει τη Δευτέρα και την Τρίτη στο εξωτερικό).








ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου