Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Τσίπρας: «Να μάθει η Μέρκελ ότι η ΕΕ δεν έχει ενοικιαστές και ιδιοκτήτες»

Αν και στη κοινή συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Λικ Μελανσόν έδωσαν το παρών δεκάδες Γάλλοι δημοσιογράφοι, ωστόσο, ως θέμα δεν παίζει ψηλά στα ξένα Μέσα Ενημέρωσης.

Πάντως, ο «Ελληνας Μελανσόν», όπως αποκαλούν τα γαλλικά ΜΜΕ τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, τα βάζει με τη «σιδηρά κυρία» της Γερμανίας.

Από το Παρίσι -πρώτο σταθμό του στην Ευρώπη- ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πριν από λίγο σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον αρχηγό του Αριστερού  Μετώπου, Ζαν Λικ Μελανσόν και τον πρόεδρο της Ευρωπαικής Αριστεράς, Πιερ Λωρέν,  ότι δεν είναι η Ανγκέλα Μέρκελ αυτή που θα αποφασίσει για την διεξαγωγή ή όχι δημοψηφίσματος  στην Ελλάδα.


«Η Ελλάδα είναι μία κυρίαρχη χώρα. Δεν είναι η κ. Ανγκέλα Μέρκελ αυτή που θα αποφασίσει εάν θα πάμε σε δημοψήφισμα ή όχι», υποστήριξε και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει τίποτα για να διαπραγματευτούμε σε ότι αφορά το μνημόνιο . Αυτό που θα πρέπει να ξανασυζητήσουμε δεν είναι το μνημόνιο αλλά το δημόσιο χρέος», τόνισε.

Ακόμη, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η κ. Μέρκελ «πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι είναι ισότιμη εταίρος στην ΕΕ, η οποία δεν έχει ενοικιαστές ούτε ιδιοκτήτες».

Από την πλευρά του ο Ζαν Λικ Μελανσόν, ανέφερε ότι «τo να απειλούμε τον Ελληνικό λαό είναι σαν να απειλούμε εμάς τους ιδίους» υπογραμμίζοντας ότι «ο Τσίπρας έρχεται εδώ όχι για να μαζέψει ψήφους αλλά για να εισακουσθεί».

Το ραντεβού για το καλωσόρισμα του Α. Τσίπρα στο Παρίσι είναι σε λίγη ώρα, στις 19.30 ώρα Ελλάδας- έξω από τη  γαλλική βουλή . Η πρόσκληση γίνεται από τους ιστότοπους των κομμάτων που συνθέτουν το γαλλικό Αριστερό Μέτωπο και απευθύνεται προς όλους τους παδούς και φιλικά προσκείμενους της γαλλικής ριζοσπαστικής αριστεράς που θα ήθελαν να ενώσουν τη φωνή τους με το σύνθημα: «Όχι άλλο λιτότητα στην Ευρώπη».

Επόμενος σταθμός του Α. Τσίπρα είναι το Βερολίνο. Αύριο, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με την ηγεσία του γερμανικού αριστερού κόμματος, Die Linke. 

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου