Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

20 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι η νύχτα κάνει τα πάντα μαγικά!

Η νύχτα μπορεί να είναι σκοτεινή ή μυστηριώδης, λαμπερή, βροχερή, με φεγγάρι ακόμα και φωτεινή. Σε κάθε απόχρωση υπάρχει και το δικό της χρώμα.
Πιστεύουμε πως τελικά, οι σκοτεινές ώρες της ημέρας δεν είναι τόσο σκούρες και λυπηρές, όπως έχουμε συνηθίσει να νομίζουμε. Παρουσιάζουμε τις 20 καλύτερες, κατά την άποψή μας φωτογραφίες, οι οποίες συμμετείχαν στον διαγωνισμό του περιοδικού «National Geographic Russia»  «Νυχτερινή ζωή».

Αρχαία Ελληνικά Αρώματα

Η αίσθηση της όσφρησης στη καθημερινή ζωή της Αρχαιότητας

Ο άνθρωπος περιβάλλεται από οσμές και η όσφρηση έχει ένα ιδιαίτερο στοιχείο αναγνώρισης της πραγματικότητας, λειτουργεί σα σύνθημα και η διάσταση του στιγμιαίου συντελεί στη ένταση του βιώματος. Η όσφρηση κατέχει στο αριστοτελικό σύστημα των πέντε αισθήσεων τη τρίτη θέση μετά από την όραση και την ακοή, τις κυρίως γνωσιολογικές αισθήσεις. Το επιστημονικό πείραμα στην εν προκειμένω έκθεση είναι, αριστοτελικά διατυπωμένο, μία μετάβαση εις άλλο γένος, δηλαδή, με βάση τη γνωσιολογία, κείμενα και αντικείμενα, μεταφέρεται ο σημερινός επισκέπτης της εκθέσεως μέσω της φυσιολογίας, της οσφρήσεως, στις συνθήκες ζωής των ανθρώπων της Αρχαιότητας και αναβιώνει την Αθήνα και τη Ρώμη.

Η υπόθεση των UFO (Morris K. Jessup)

Η υπόθεση των UFO Morris K. Jessup 1955: Bantam Books, Νέα Υόρκη

Μήπως ο Δρ Jessup «αυτοκτόνησε» όταν πήγαινε να επισκεφθεί έναν φίλο, ή Τι συνέβη με το χειρόγραφο του βιβλίου του Jessup που ήταν έτοιμο να ολοκληρωθεί κατά την περίοδο που δολοφονήθηκε; Όταν διαβάσετε αυτά τα αποσπάσματα του πρώτου του βιβλίου, θα έχετε μια ιδέα για την κατεύθυνση που έπαιρναν οι σκέψεις του και μπορείτε να σκεφτείτε ότι, απλά ίσως, ήταν πάνω σε κάτι … κάτι τόσο συγκλονιστικό για την πραγματικότητα μας, που πλήρωσε με τη ζωή του γι’ αυτή του την γνώση, όπως τόσοι άλλοι, πριν και μετά από αυτόν!

Ηράκλειτος και CERN


Ηράκλειτος και CERN
Όλοι όσοι ασχολούνται με την φυσική, υποστηρίζουν ότι η σειρά των πειραμάτων που διεξάγονται στο CERN, ένα πασίγνωστο πλέον χάρη στην πρόσφατη δημοσιότητα που του παρέχουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ευρωπαϊκό εργαστήριο σωματιδιακής φυσικής (ενώ λειτουργεί αθόρυβα και συστηματικά επί πέντε και πλέον δεκαετίες), θα προσφέρει απαντήσεις σε προβλήματα που βασανίζουν την σύγχρονη φυσική επί δεκαετίες και ίσως και την φιλοσοφία που αναζητά απαντήσεις σε ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα επί χιλιετίες.

Σκιέρ πέφτει από ύψος 487 μέτρων και σηκώνεται χωρίς καμία γρατζουνιά(Βίντεο)

Τύχη βουνό είχε ο Ian McIntosh στην οροσειρά Neacola, όταν έχασε τον έλεγχο σε μια απότομη πλαγιά με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος 487 μέτρων ενώ το μικρόφωνο μέσα από το κράνος του κατέγραψε τις κραυγές.

Ο βετεράνος αθλητής που θεωρείται ένας από τους πλέον έμπειρους σκιέρ, έχασε τον έλεγχο επιχειρώντας να κατέβει μια απότομη πίστα της οροσειράς Neacola,

Διευρυμένες συνομιλίες στο παλάτι - Οικονομία, εξελίξεις στην περιοχή και προσφυγικό συζήτησαν ΠτΔ-Αμπντάλα

Αμμάν: Θετικός στη συμμετοχή της Ιορδανίας σε ad hoc περιφερειακές συνεργασίες για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων, εμφανίστηκε ο Βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα Β’, κατά τις επαφές που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στο Αμμάν. Προέκρινε παράλληλα έξι τομείς συνεργασίας με τη Λευκωσία.
Η Κύπρος στοχεύει, μέσα από τις επίσημες επαφές του Προέδρου Αναστασιάδη στην Ιορδανία, να αναδείξει τον περιφερειακό της ρόλο, όντας το κράτος μέλος της ΕΕ που μπορεί να λειτουργήσει ως γέφυρα με τη Μέση Ανατολή.

Βρέθηκε ο Θρόνος του Αγαμέμνονα στην Ακρόπολη των Μυκηνών

Από το gr.euronews.com

Μπροστά σε μια σπουδαία ανακάλυψη φέρεται να βρίσκονται Έλληνες και Αμερικανοί αρχαιολόγοι, καθώς όπως υποστηρίζουν, ανακάλυψαν ένα μεγάλο μέρος από το βασιλικό θρόνο του ανακτόρου της Ακρόπολης των Μυκηνών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Real News», το τμήμα του θρόνου του Αγαμέμνονα, βρέθηκε σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από την Ακρόπολη των Μυκηνών. Το βάρος του ξεπερνά τα 50 κιλά, χρονολογείται από τον 13ο αιώνα π.Χ και βρέθηκε στην κοίτη του αρχαίου ποταμού Χάβου.

Σύγχρονη χαμένη ατλαντίδα αναδύθηκε από το βυθό: Ξανά στην επιφάνεια μετά από 25 χρόνια! (Φωτο,Βίντεο)


Μια ολόκληρη πολιτεία που ήταν διάσημο τουριστικό θέρετρο, βυθίστηκε από τις πλημμύρες πριν από 25 χρόνια και σήμερα εμφανίζεται ξανά λόγω… ξηρασίας!
Πρόκειται γαι τη Villa Epecuen στην Αργεντινή που αναδύθηκε από τον βυθό και έχει γίνει ήδη τουριστικό αξιοθέατο λόγω της απόκοσμης και τρομακτικής εικόνας που παρουσιάζει.

Αυτή η πόλη κάποτε έσφυζε από ζωή και ήταν δημοφιλές θέρετρο, και ένας από τους κορυφαίους προορισμούς διακοπών της χώρας.

Paul Craig Roberts: "Οι ΗΠΑ ηττήθηκαν στη Μέση Ανατολή από τη στρατηγική Πούτιν - Ήρθε η ώρα να τα μαζεύουν..."

"Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΙΑΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ"

Η αμερικανική πολιτική έχει ηττηθεί στη Μέση Ανατολή από τη στρατηγική του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και η Ουάσιγκτον αυτό που πρέπει να κάνει είναι να συνεργαστεί με τη Μόσχα για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών στη Συρία, επισημαίνει ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ και αναλυτής Paul Craig Roberts που κατά καιρούς επικρίνει το Λευκό Οίκο για τη στάση του απέναντι στη Ρωσία.

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα αύριο Πέμπτη - Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας βάζουν αύριο «λουκέτο» εξαιτίας της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Η πλειοψηφία των συνδικαλιστικών οργανώσεων της χώρας έχει δηλώσει ότι θα συμμετάσχει στη μεγάλη κινητοποίηση της Πέμπτης (12/11), η οποία θα συνοδευτεί από συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 11.00 στην πλατεία Κλαυμώνος αλλά και του ΠΑΜΕ τόσο στην Αθήνα (πλατεία Ομονοίας στις 10.30) όσο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

«Άδειασε» Φίλη ο Παυλόπουλος: Οι θηριωδίες των Τούρκων κορυφώθηκαν με τη Γενοκτονία των Ποντίων - «Μήνυμα» από τη Χίο

Η Ελλάδα φυλάει κυριάρχως τα σύνορά της, που είναι και σύνορα της Ευρώπης» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
«Η κυριαρχία της Ελλάδας είναι δεδομένη. Και η Ελλάδα κυριάρχως φυλάει τα σύνορά της, που είναι και σύνορα της Ευρώπης» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Χίου, απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στις παραινέσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων το τελευταίο διάστημα για κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες στο Αιγαίο.