Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

Πετράκης Γιάλλουρος (7 Φεβ.1956)…ἔπεσε 17 ἐτῶν

 ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ALEXANDER
Δείτε ομιλία της Ελένης Θεοχάρους ΕΔΩ


 Γεννήθηκε στο χωριό Ριζοκάρπασο,
της επαρχίας Αμμοχώστου,
στις 29 Αυγούστου 1938.
Φονεύθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 1956,στην Αμμόχωστο,
από άγγλους, κατά τη διάρκεια μαχητικής διαδήλωσης,την οποία καθοδηγούσε.
Γονείς: Ζαχαρίας και Αννεζού Γιάλλουρου
Αδέλφια: Λευτέρης, Μαρία, Καίτη, Νίκος, Γιάννης

Ο Πετράκης Γιάλλουρος φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο Ριζοκαρπάσου.Όταν φονεύθηκε,ήταν τελειόφοιτος του Ελληνικού Γυμνασίου Αμμοχώστου. Ψηλός,λεπτός,με σγουρά μαλλιά και γαλανά μάτια και πάντα πρώτος στα μαθήματά του,ο Πετράκης ήταν ο σημαιοφόρος στις εκδηλώσεις του σχολείου του.

Λόγος του και κουβέντα του, αφηγείται η μάνα του, ήταν πάντα η Ελλάδα. Καημός του και πόθος, όνειρο και τραγούδι του, η ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.
«Να αγωνιζόμαστε πρέπει,μάνα,να αγωνιζόμαστε για την Κύπρο μας»

Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της στο Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια - Μία συναυλία - φόρος τιμής.

«Φωτογραφία από το άλμπουμ της Μαρίας Κάλλας, του οποίου η χρήση χρονολογείται από το 1947-1959, Verona.Συλλογή Δήμου Αθηναίων

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζουν μία συναυλία - φόρο τιμής στη μεγάλη ντίβα του λυρικού τραγουδιού, την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο που φέρει το όνομα της.

Άριες και αποσπάσματα από όπερες τις οποίες ερμήνευσε, τόσο μουσικά όσο και σκηνικά, με τον δικό της μοναδικό τρόπο η Μαρία Κάλλας παρουσιάζονται στο αφιέρωμα αυτό, με τη σύμπραξη τριών διακεκριμένων λυρικών τραγουδιστριών, υπό τη διεύθυνση του Ιταλού αρχιμουσικού Sebastiano Rolli.

Ψέριμος: Το όνειρο συνεχίζεται…

 Του Λεωνίδα Κουμάκη, μέλους του ΙΗΑ

Το 2021 ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός εθελοντών (ΙΗΑ- International Hellenic Association) με έδρα το Delaware των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ο οποίος συγκεντρώνει σαν μέλη κυρίως ακαδημαϊκούς από την Ελληνική Διασπορά σε ολόκληρο τον κόσμο (και φυσικά την Ελλάδα), αποφάσισε να αναλάβει μια πρωτοβουλία συντονισμού όλων των αναγκαίων ενεργειών προκειμένου να γίνει ανακαίνιση και επαναλειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Ψερίμου.

Η πρώτη επαφή με τον μαγευτικό αυτό παράδεισο, η γνωριμία και η συνεργασία με τους λιγοστούς

Ο Γ. Καραμπελιάς συνομιλεί με την Ε. Σαρίογλου με θέμα: «Το Καστελόριζο, το ΙΔΙΣΜΕ και η ιστορία του Μικρασιατικού Ελληνισμού» | 15/2/23

Ο Γιώργος Καραμπελιάς, στο πλαίσιο του κύκλου συζητήσεων «Συναντήσεις Κορυφής», θα συνομιλήσει την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 στις 20.30 με την ιστορικό και Γενική Γραμματέα του ΙΔΙΣΜΕ Ειρήνη Σαρίογλου με θέμα: «Το Καστελόριζο, το ΙΔΙΣΜΕ και η ιστορία του Μικρασιατικού Ελληνισμού»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Σε ρόλο γεφυροποιού ο Αναστασιάδης: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέλαβε από χθες βράδυ πρωτοβουλίες για το δεύτερο γύρο, είδε Αβέρωφ μίλησε με Χριστοδουλίδη

Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, σημειώθηκε το αναμενόμενο, η πρωτιά Νίκου Χριστοδουλίδη ενώ υπήρξαν  δυο εκπλήξεις: Τα ποσοστά που εξασφάλισε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης και το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του μεγαλύτερου κόμματος, του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, έμεινε εκτός δεύτερου γύρου. Την ίδια ώρα, το αποτέλεσμα προκάλεσε διεργασίες. Σε ρόλο γεφυροποιού ανέλαβε από χθες βράδυ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, που επιχειρεί προφανώς να φέρει κοντά Χριστοδουλίδη και ΔΗΣΥ.

Η πρωτιά του Νίκου Χριστοδουλίδη, φαινόταν και από τις δημοσκοπήσεις και επιβεβαιώθηκε στις

Πολεμική Αεροπορία: Συνεχίζει ακάθεκτη την πολύτιμη κοινωνική προσφορά

Δέκα ασθενείς μετέφεραν τα πτητικά μέσα που ανέπτυξε η ελληνική Πολεμική Αεροπορία από νησιά του Αιγαίου και την Κεφαλονιά σε νοσοκομεία μεγάλων αστικών κέντρων το τελευταίο τριήμερο. Επίσης ένα ελικόπτερο Super Puma διέσωσε δύο άτομα, στο πλαίσιο της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης στην ανατολική ακτογραμμή της Λέρου για την περισυλλογή ναυαγών μεταναστών και συμπληρώθηκαν 22,6 ώρες πτήσης σε 7 αποστολές.

Αναλυτικότερα:

Η Κίνα προειδοποιεί τις ΗΠΑ για το δικαίωμά τους να απαντήσουν σε αντίποινα για την πτώση του μετεωρολογικού μπαλονιού

 Γράφει ο Γεώργιος Δικαίος

Η Κίνα διαμαρτυρήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες για την κατάρριψη μετεωρολογικού ελέγχου την προηγούμενη ημέρα.

Το Πεκίνο προειδοποίησε την Ουάσιγκτον ότι έχει το δικαίωμα να απαντήσει, αλλά ο χρόνος θα δείξει τι θα είναι.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών δημοσίευσε στην επίσημη ιστοσελίδα του διαμαρτυρία για τις ενέργειες των ΗΠΑ που οδήγησαν στην καταστροφή του μπαλονιού. Το Πεκίνο είναι πολύ δυσαρεστημένο με την απόφαση της Ουάσιγκτον να καταστρέψει την έρευνα, λέγοντας ότι ήταν αποκλειστικά πολιτικό αντικείμενο, δεν αποτελούσε καμία απειλή και ότι έπληξε τον αμερικανικό εναέριο χώρο κατά λάθος. Την ίδια στιγμή, η Κίνα ειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Το Πεκίνο επιφυλάσσεται πλέον του δικαιώματος να ανταποκριθεί.

Σεισμός Τουρκία: Στην περιφέρεια που θα γίνει το πυρηνικό εργοστάσιο της Τουρκίας έγινε χαμός από τον σεισμό

Διονύσης Αντωνέλλος

Το Ακουγιου, όπου οι Ρώσοι χτίζουν το πυρηνικό εργοστάσιο της Τουρκίας βρίσκεται στην περιφέρεια του Γκαζιαντέπ. 

Σεισμός Τουρκία: Στην περιφέρεια που θα γίνει το πυρηνικό εργοστάσιο της Τουρκίας έγιναν εκτεταμενες ζημιές από τον σεισμό των 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το Γκαζιαντέπ είναι μία από τις δέκα επαρχίες στην Τουρκία που πλήγηκαν απο τον μεγάλο σεισμο των 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έγινε στην περιοχή της ΝΑ Τουρκιας (σ.σ. επίκεντρο το Καχραμανμαράς) και έγινε αισθητός σε Τουρκίας, Συρία, Ιορδανία, Ιράκ, Λίβανο και Κύπρο.

Αποκάλυψη Nordic Monitor: Τα τερατώδη ψέμματα Ερντογάν για τους τζιχαντιστές στην Τουρκία – Τους απελευθερώνει και τους στέλνει στην Ευρώπη

 Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία

Νέα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού σχετικά με υπόπτους του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία (ISIS) αποδεικνύουν ότι η επιείκεια που επέδειξε η τουρκική δικαιοσύνη έναντι των τζιχαντιστών στο παρελθόν συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Το κείμενο του Abdullah Bozkurt γνωστού αντικαθεστωτικού δημοσιογράφου που ζει αυτοεξόριστος στη Στοκχόλμη, στο Nordic Monitor είναι για μια ακόμη φορά αποκαλυπτικό

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις των φοβερών σεισμών στην Τουρκία;

Ο τρομακτικός σεισμός στην Τουρκία συγκλονίζει την παγκόσμια κοινή γνώμη. Ο ανθρώπινος πόνος προηγείται κάθε άλλης ανησυχίας που άπτεται των διακρατικών σχέσεων. Το μέγεθος του σεισμού που αρχικά εκτιμήθηκε σε 7,8 της κλίμακας Ρίχτερ, αρκεί από μόνο του να επιφέρει τρομακτικές καταστροφές και ενδεχομένως χιλιάδες θύματα. Πολυώροφα κτίρια κατέρρευσαν σαν τραπουλόχαρτα. Στην Τουρκία, εξάλλου, έχουν κατ’ επανάληψη καταγγελθεί εγκληματικές παραβάσεις των οικοδομικών κανονισμών και σε άλλες περιπτώσεις ισχυρών σεισμών.

Του Ζαχαρία Μίχα*
(Διευθυντής Μελετών στο Ινστιτούτο Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας – ΙΑΑΑ/ISDA)

Ό,τι και να έχει συμβεί όμως, η τραγωδία επηρεάζει τις επερχόμενες εκλογές και κατ’ επέκταση την

ΚΥΣΕΑ τη Τετάρτη με τα εξοπλιστικά βασικό θέμα της κυβερνητικής συνάντησης

Γιάννης Νικήτας

Το πρωί της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συγκαλέσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ). 

Κύρια θέματα του ΚΥΣΕΑ θα αποτελέσουν η πορεία των εξοπλιστικών προγραμμάτων εν όψει των επερχόμενων εθνικών εκλογών. 

Στην εξίσωση παραμένει το πρόγραμμα πρόσκτησης των νέων κορβετών για το Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ)

Πτώση Phantom F-4: Τιμητική σύνταξη στις οικογένειες των άτυχων πιλότων

 Τιμητική σύνταξη αναμένεται να δοθεί από την Πολιτεία στις οικογένειες των δύο άτυχων πιλότων του Phantom F-4 που κατέπεσε στην Ανδραβίδα.

Την πρόθεση για απόδοση τιμητικής σύνταξης στις οικογένειες των δύο πεσόντων πιλότων του Phantom F-4, που συνετρίβη στη θάλασσα νότια της Ανδραβίδας το πρωί τηςπροηγούμενης Δευτέρας (30/01) επιβεβαιώνει το ΓΕΕΘΑ, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Πρόκειται για τον 31χρονο Σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη και τον 29χρονο Υποσμηναγό Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα

Η Δημοκρατία, ο «άγριος τρόπος» του ΣΥΡΙΖΑ και το «Underground»

«Θα επαναφέρουμε τη Δημοκρατία είτε με το καλό είτε με το άγριο», δήλωσε ο Χρήστος Σπίρτζης σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ. Τι εννοεί ο πρώην υπουργός; Γιατί από τη φράση του γεννώνται δύο ερωτήματα.

ΔΕΝ υπάρχει Δημοκρατία αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα; Σε ποιο παράλληλο σύμπαν ζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ; Δημοκρατία για εκείνους σημαίνει να έχουν τη διακυβέρνηση της χώρας;

ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ πως θα ηττηθούν στις επερχόμενες διπλές κάλπες. Πως για ακόμα μία τετραετία θα βρίσκονται στην αντιπολίτευση. Προσπαθούν από τώρα να φτιάξουν το άλλοθι για την εκλογική συντριβή τους; Είναι δυνατόν η αξιωματική αντιπολίτευση να αποχωρεί από το Κοινοβούλιο; Αυτή η κίνηση δεν αποτελεί προσβολή προς το πολίτευμα της χώρας, την αντιπροσωπευτική Κοινοβουλευτική Δημοκρατία; Οταν δεν σέβονται οι ίδιοι τους θεσμούς, δεν είναι προκλητικό να κουνούν το δάχτυλο;

Σεισμός στην Τουρκία: Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια – Τσαβούσογλου

 Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, νωρίτερα σήμερα, προκειμένου να του μεταφέρει τα συλλυπητήριά του και την ετοιμότητα της χώρας να στηρίξει την Τουρκία, μετά τον καταστροφικό σεισμό που την έπληξε.

«Σε συνέχεια του καταστροφικού σεισμού στη νότια Τουρκία, επικοινώνησα με τον Τούρκο ομόλογό μου, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και μετέφερα τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.

«Εξέφρασα την ετοιμότητα της Ελλάδας να παράσχει άμεσα συνδρομή στις έρευνες διάσωσης και στην αντιμετώπιση των ζημιών», προσθέτει ο κ. Δένδιας.

Ξανθός για ΣΥΡΙΖΑ: «Είμαστε κόμμα γηρασμένο, δεν διαθέτουμε νέους»

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην υπουργός Υγείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ανδρέας Ξανθός "έφυγε" από την κομματική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ και έκανε λόγο για "γερασμένο κόμμα" και "ανεπαρκές" σε ανθρώπινο δυναμικό, ειδικά στη νεολαία.  

Ο Ανδρέας Ξανθός χαρακτήρισε, όπως γράφει σήμερα η «Απογευματινή», «τραγική» την επικοινωνιακή επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην υπεροπλία της ΝΔ, άφησε σαφέστατα να εννοηθεί πως η περίφημη διεύρυνση προς τον χώρο του ΠΑΣΟΚ ήταν μια τρύπα στο νερό, καθώς στόχο είχε την προσέλευση μελών μίας χρήσεως, αλλά δεν οδήγησε μετά το συνέδριο στην ενδυνάμωση της «κοινωνικής δικτύωσης» του ΣΥΡΙΖΑ.

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Ερντογάν για τον φονικό σεισμό στην Τουρκία

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τον φονικό σεισμό στην Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι την έμπρακτη στήριξή της εκφράζει η Ελλάδα στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας μετά το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, αποστέλλεται ομάδα 21 πυροσβεστών από την 1η ΕΜΑΚ με δύο (2) διασωστικούς σκύλους και ειδικό διασωστικό όχημα. Την ομάδα συνοδεύει ένας αξιωματικός-μηχανικός του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτηρίων που έχουν καταρρεύσει, πέντε γιατροί και διασώστες από το ΕΚΑΒ καθώς και ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

Θεοδωρικάκος σε Weber : «Φυλάμε αποτελεσματικά τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης με την Τουρκία»

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, συναντήθηκε σήμερα με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Manfred Weber και τον ενημέρωσε για τη συνεχή μεταναστευτική πίεση που δέχονται τα σύνορα της Ελλάδας -που είναι σύνορα και της Ευρώπης- με την Τουρκία. Ο Υπουργός αναφέρθηκε στην εργαλειοποίηση δυστυχισμένων ανθρώπους από τους γείτονες και τις αποτελεσματικές προσπάθειες της Ελλάδας για θωράκιση των συνόρων με την εφαρμογή του σχεδίου Ακρίτας και την επέκταση του φράκτη σε όλο το μήκος των συνόρων στον Έβρο, αρχικά κατά επιπλέον 35 χλμ.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε τη στήριξη του κ. Weber στο δίκαιο αίτημα της κυβέρνησης για χρηματοδότηση του έργου και από ευρωπαϊκά κονδύλια, καθώς αφορά όχι μόνο την ασφάλεια της Ελλάδας αλλά ολόκληρης της Ευρώπης.

Γιατί ο σεισμός στην Τουρκία και τη Συρία ήταν τόσο φονικός;

Ο σεισμός μεγέθους 7,8 βαθμών που έπληξε το πρωί της Δευτέρας την Τουρκία και τη Συρία είναι πιθανό να είναι από τους φονικότερους αυτής της δεκαετίας, προειδοποίησαν σεισμολόγοι που μελετούν το ρήγμα άνω των 100 χιλιομέτρων μεταξύ της πλάκας της Ανατολίας και της Αραβικής πλάκας.

Μέχρι στιγμής, οι νεκροί είναι περισσότεροι από 2.300, ενώ οι διασώστες δίνουν μάχη με τον χρόνο για τον εντοπισμό επιζώντων.

Μετά τον πρωινό σεισμό των 7,8 βαθμών, νέα ισχυρή σεισμική δόνηση «χτύπησε» το μεσημέρι της Δευτέρας την Τουρκία. Το CNN Turk μετέδωσε ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 7,8 Ρίχτερ ενώ το Reuters 7,5 Ρίχτερ. Σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό σεισμολογικό ινστιτούτο ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,7 βαθμών. Λίγα λεπτά αργότερα, στις 12:36 σημειώθηκε και ένας ισχυρότατος μετασεισμός της τάξης των 6 Ρίχτερ.

Αρθρο του Αριστείδη Χατζή στην «Κ»: Ανεπίδεκτοι μαθήσεως

Αριστείδης Χατζής 

Η απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για αποχή από κάθε ψηφοφορία στη Βουλή είναι προβληματική απ’ όπου κι αν την πιάσεις: Ο αρχηγός ενός κόμματος λαμβάνει μια τόσο σημαντική απόφαση χωρίς να θέσει το θέμα σε κάποιου είδους διαβούλευση και σε ψηφοφορία στην κοινοβουλευτική του ομάδα 

Η απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για αποχή από κάθε ψηφοφορία στη Βουλή είναι προβληματική απ’ όπου κι αν την πιάσεις: Ο αρχηγός ενός κόμματος λαμβάνει μια τόσο σημαντική απόφαση χωρίς να θέσει το θέμα σε κάποιου είδους διαβούλευση και σε ψηφοφορία στην κοινοβουλευτική του ομάδα. Οι εκλεγμένοι βουλευτές,

Ανάλυση: Μπορεί ο σεισμός στην Τουρκία να είναι το τέλος του Ερντογάν;- Το ιστορικό προηγούμενο

Η προηγούμενη μεγάλη καταστροφή, το 1999, υπονόμευσε το κατεστημένο και έφερε στην εξουσία τον Ερντογάν. Μήπως συμβεί τώρα το αντίθετο…

Ο καταστροφικός σεισμός της 17ης Αυγούστου 1999 στην περιοχή της Νικομήδειας στην Τουρκία είχε, εκτός από το βαρύ τίμημα σε περισσότερες από 17.000 ζωές, και σοβαρές επιπτώσεις σε ό,τι αφορά την εσωτερική και εξωτερική πολιτική της γείτονος. Στην Ελλάδα θυμόμαστε την "διπλωματία των σεισμών”, καθώς οι κινήσεις συμπαράστασης προς την Τουρκία (και αντιστρόφως, όταν ένα μήνα αργότερα ο Εγκέλαδος έπληξε και την Αττική), συντέλεσαν στη δημιουργία κλίματος κατανόησης και συνεργασίας ανάμεσα σε δύο χώρες που ελάχιστα χρόνια νωρίτερα είχαν βρεθεί στα πρόθυρα του πολέμου.

Σεισμοί: Η Συρία ζητά βοήθεια από τη διεθνή κοινότητα, διαψεύδει ότι απευθύνθηκε στο Ισραήλ

Η Συρία απηύθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα για βοήθεια μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη βορειοδυτική Συρία και την νοτιοανατολική Τουρκία, με πηγές της συριακής κυβέρνησης να διαψεύδουν ότι η Δαμασκός ζήτησε βοήθεια από το Ισραήλ.

"Η Συρία καλεί τα κράτη μέλη του ΟΗΕ, τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και άλλες ανθρωπιστικές οργανώσεις (...) να υποστηρίξουν τις προσπάθειες της συριακής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τον καταστροφικό σεισμό", ανέφερε το συριακό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του.

The Guardian: «Ο υποκριτής σουλτάνος ​​της Τουρκίας δεν πρέπει να μένει πλέον ατιμώρητος»

Οι επιθέσεις των ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης κατά του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν γίνονται πιο σφοδρές όσο πλησιάζουν οι εκλογές, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Αυτή τη φορά, η βρετανική εφημερίδα «The Guardian» δημοσίευσε άρθρο που ζητά την αναστολή της ένταξης της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ.

Το άρθρο τονίζει ότι «Ο υποκριτής "σουλτάνος" της Τουρκίας δεν είναι φίλος της Δύσης- Είναι καιρός να τηρήσουμε μια σκληρή στάση».

Μετά το βρετανικό The Economist, το γερμανικό Stern και το Foreign Policy με έδρα τις ΗΠΑ, η εφημερίδα Guardian, ένα άλλο βρετανικό έντυπο, δημοσίευσε επίσης μια σκανδαλώδη ανάλυση για την Τουρκία.

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης - Ο αρχιστράτηγος του 1821 - Ελλήνων Πρόσωπα

 

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης - Ο αρχιστράτηγος του 1821 - Ελλήνων Πρόσωπα

Ανδρέας Θεοφάνους : Οι εκλογές στη Κύπρο και η ανάγκη για νέα τροχιά στο Κυπριακό

 

Ο Ανδρεάς Θεοφάνους , Πρόεδρος του Κυπριακού Κέντρου Ευρωπαϊκών - Διεθνών Υποθέσεων και του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Διακυβέρνησης του Παν/μιου Λευκωσίας , μιλώντας στον 98.4

Σ. Καλεντερίδης: Με εκπλήξεις ο Α' γύρος των εκλογών στην Κύπρο

 

Παρακολουθείστε το νέο κανάλι της Ναυτεμπορικής από τις πλατφόρμες της Cosmote TV και της Nova αλλά και από την ιστοσελίδα naftemporiki.gr

Θανάσης Δρούγος, Κλιμακώνεται η κρίση στις σχέσεις ΗΠΑ,Κίνας. Θωράκιση της Ουκρανίας επιθυμεί η Δύσ

 
Κλιμακώνεται η κρίση στις σχέσεις ΗΠΑ, Κίνας. ακόμα και για σύγκρουση μιλούν Αμερικανοί στρατηγοί σημειώνει ο Διεθνολόγος και Γεωπολιτικός αναλυτής, Κύριος Θανάσης Δρούγος μιλώντας στην εκπομπή Ρεπορτάζ και τα Parapolitika FM

Τη Δημοκρατία στην Ελλάδα την εμπέδωσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

 

Τη Δημοκρατία στην Ελλάδα την εμπέδωσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Σάββας Καλεντερίδης: Διαπραγματευτικό χαρτί του Ελληνισμού! Να τους ρίξουμε στη θάλασσα (5-2-2023)

 

Σάββας Καλεντερίδης: Το διαπραγματευτικό χαρτί του Ελληνισμού

Τούρκοι στρατιώτες πυροβόλησαν Ελληνοκύπριο

 

Τούρκοι στρατιώτες πυροβόλησαν Ελληνοκύπριο

Τσελέντης:Ο σεισμός στην Τουρκία δεν επηρεάζει την Ελλάδα–Θα κρατήσει μήνες η μετασεισμική ακολουθία | Αταίριαστοι | 06/02/2023

 

1. Οι τελευταίες εξελίξεις από την ανείπωτη τραγωδία στην Τουρκία από το σεισμό 7,8 Ρίχτερ
2. Κύπρος: Χριστοδουλίδης με 32% και Μαυρογιάννης με 29,6% προχωρούν στον β’ γύρο των εκλογών
3. Τσελέντης:Ο σεισμός στην Τουρκία δεν επηρεάζει την Ελλάδα–Θα κρατήσει μήνες η μετασεισμική ακολουθία
4. Συγκλονιστικά βίντεο από τον φονικό σεισμό που έπληξε και την Τουρκία
5. Ερντογάν: Ο χειρότερος σεισμός εδώ και έναν αιώνα –Τουλάχιστον 912 νεκροί, 2. 818 κτήρια κατέρρευσαν
6. Φονικός σεισμός: Βίντεο με εικόνες αποκάλυψης από Τουρκία και Συρία

Η Ελλάδα στέλνει βοήθεια στην Τουρκία | Ώρα Ελλάδος 6/2/2023 | OPEN TV

1. Η Ελλάδα στέλνει βοήθεια στην Τουρκία
2. Καλεντερίδης, Ευθυμιόπουλος και Καμπάς για τη διπλωματία των σεισμών
3. 284 οι νεκροί από τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία
4. Σοκαρισμένοι στη Γερμανία από τον σεισμό στην Τουρκία
5. Μήνυμα του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη για την Τουρκία

Ο Μ. Κωστίδης μεταφέρει την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία μετά από τον φονικό σεισμό | Σήμερα | 06/02/2023

1. Πορτοσάλτε, Στούμπος σχολιάζουν τις δηλώσεις Σπίρτζη που προκάλεσαν σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση
2. Ο Μ. Κωστίδης μεταφέρει την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία μετά από τον φονικό σεισμό
3. Συλλυπητήριο μήνυμα Μητσοτάκη για τον σεισμό στην Τουρκία - «Η Ελλάδα θα βοηθήσει άμεσα»
4. Στρατηγός Φράγκος για Τουρκία: Η αλληλεγγύη να είναι το πρωτεύον – Οι δύο χώρες να προχωρήσουν μαζί
5. Χιονισμένο το αεροπλανοφόρο «Τζορτζ Μπους» στον Φαληρικό Όρμο