Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Οι άτρωτοι Μυκηναίοι Έλληνες πολεμιστές… Η πανοπλία τύπου Δενδρών

Το οπλοστάσιο του Μυκηναίου πολεμιστή συμπλήρωνε ο βαρύς θώρακας. Οι επίλεκτοι πολεμιστές έφεραν, αρχικά, βαρύτατους θώρακες, τύπου Δενδρών – από την τοποθεσία όπου ανακαλύφθηκε σε μυκηναϊκό τάφο, στα Δενδρά της Αργολίδας. Η θωράκιση τύπου Δενδρών παρείχε εξαίρετη προστασία στον πολεμιστή που την έφερε, καθιστώντας τον εν πολλοίς άτρωτο. Αποτελείτο από δύο ημιθωράκια επί των οποίων προσαρμόζονταν και αρκετά άλλα απάρτια.

Σε καρναβαλικούς ρυθμούς μπήκε η Πάτρα: Για πρώτη φορά ο τελάλης θα είναι γυναίκα - «Ξεκινάμε και φέτος με ακόμα περισσότερη όρεξη και έμπνευση» αναφέρει ο δήμαρχο

Σε καρναβαλικούς ρυθμούς μπαίνει από μεθαύριο Πέμπτη η Πάτρα, με τον τελάλη, που φέτος θα είναι γυναίκα, να βγαίνει στους δρόμους της πόλης και να προαναγγέλλει την έναρξη του πατρινού καρναβαλιού, που θα πραγματοποιηθεί στις 9:00 το βράδυ του προσεχούς Σαββάτου, στην πλατεία Γεωργίου.
Με αφορμή λοιπόν την έναρξη του πατρινού καρναβαλιού, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, παραχώρησε σήμερα συνέντευξη Τύπου την οποία μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και τόνισε «ξεκινάμε και φέτος, με ακόμα περισσότερη όρεξη και έμπνευση».

Microsoft: Τέλος εποχής για τα Windows 7- Ευάλωτοι σε χάκερς οι υπολογιστές που χρησιμοποιούν την παλιά έκδοση

Η Microsoft σταματάει σήμερα την τεχνική υποστήριξη των Windows 7. Οι χρήστες των Windows 7 δεν θα έχουν πλέον κρίσιμες αναβαθμίσεις ασφαλείας και το μηχάνημα τους δεν θα είναι ασφαλές σε κυβερνο-επιθέσεις και άλλες απειλές.
Τα Windows 7 είχαν κυκλοφορήσει το 2009 και σήμερα, παρόλο που έχουν μεσολαβήσει τα Windows 8 (2012), Windows 8.1 (2013) και Windows 10 (2015), σχεδόν ένας στους τέσσερις χρήστες Windows διεθνώς εξακολουθεί να έχει την έκδοση 7, σύμφωνα με την εταιρεία StatCounter.

Στρατάρχης Χαφτάρ: Ποιο είναι το μεγάλο του μυστικό

Ποιος είναι ο στρατάρχης Χαφτάρ, που έχει τα κότσια να αφήσει στα «κρύα του λουτρού» Άγκυρα και Μόσχα;


Έξαλλος είναι ο Ταγίπ Ερντογάν με τον στρατάρχη Χαφτάρ, ο οποίος εγκατέλειψε τη Μόσχα αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τη ρωσική διπλωματία και τους Τούρκους αρμοδίους που επιχειρούσαν τα τελευταία 24ωρα να διασφαλίσουν συνθήκες υπογραφής για μία μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη.
«Θα πάρει το μάθημα που του αξίζει» είπε ο Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το φιάσκο της Μόσχας και την αποτυχία της ρωσοτουρκικής πρωτοβουλίας για την εκτόνωση της εμφύλιας αντιπαράθεσης στη λιβυκή έρημο.

Η “προβλέψιμη” Ελλάδα απούσα από τη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη! Ποιοι συμμετέχουν

Οριστικά απούσα από την κρίσιμη διάσκεψη του Βερολίνου θα ΄ναι η Ελλάδα κι αυτό είναι ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά…Την διοργάνωση Διάσκεψης υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στην κρίση της Λιβύης ανακοίνωσε πριν από λίγο η γερμανική κυβέρνηση για την Κυριακή, 19 Ιανουαρίου, στο Βερολίνο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Καγκελαρίου ‘Αγγελα Μέρκελ, στη Διάσκεψη έχουν προσκληθεί οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Βρετανία, η Γαλλία, η Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Τουρκία, η Δημοκρατία του Κονγκό, η Ιταλία, η Αίγυπτος, η Αλγερία και τα Ηνωμένα Έθνη, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Αφρικανική Ένωση και ο Αραβικός Σύνδεσμος.

Προβοκάτσιες από τους Τούρκους: «Φύτρωσαν» ανύπαρκτο τζαμί πάνω στο Φαρμακονήσι – Ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Αρχές

Προβοκάτσιες στήνουν ξανά οι Τούρκοι, με βασικό στόχο τα ελληνικά νησιά. Καθώς οι δηλώσεις για ανύπαρκτες «μειονότητες» και οι διεκδικήσεις της Άγκυρας έχουν αυξηθεί σε πρωτοφανή βαθμό τον τελευταίο καιρό, ξαφνικά εμφανίζονται και τζαμί σε ελληνικά νησιά που «γκριζάρει» το τουρκικό καθεστώς.

Στην προκειμένη περίπτωση είναι το Φαρμακονήσι. Ενα μικρό νησί μόλις τεσσάρων τετραγωνικών χιλιομέτρων. Διοικητικά ανήκει στη

Global Fire Power: Αυτοί είναι οι ισχυρότεροι στρατοί του κόσμου – Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Η «Global Fire Power» έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τους ισχυρότερους εθνικούς στρατούς για το 2019. Ποια χώρα «φιγουράρει» στην κορυφή, πού κατατάσσεται η Ελλάδα.

Τη λίστα με τους ισχυρότερους στρατούς για το 2019 έδωσε στη δημοσιότητα η «Global Fire Power», η οποία συγκαταλέγει στο top-30 και τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας.

Για την κατάταξη των κρατών χρησιμοποιήθηκαν 55 διαφορετικά κριτήρια, τα οποία και ελήφθησαν υπόψη για την αξιολόγηση των εθνικών στρατών.

Τζ. Πάιατ: Τα νησιά έχουν πλήρη δικαιώματα στη χάραξη θαλασσίων ζωνών

Σαφές μήνυμα πως η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών πρέπει να επιλυθεί όχι με μονομερή ενέργεια, αλλά με διάλογο μεταξύ των κρατών που επηρεάζονται, με βάση το Διεθνές Δίκαιο, έστειλε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ. Σημείωσε πως κατά τις επαφές του στην Ουάσιγκτον, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν πολύ αποτελεσματικός στην παρουσίαση των ελληνικών θέσεων.

Επανέλαβε πως η νομική ερμηνεία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το μνημόνιο Τουρκίας και κυβέρνησης της Τρίπολης είναι ότι είναι ασαφές.

Όταν διαβάζεις την ιστορία της Ναμίμπιας

Του Ν. Λυγερού

Όταν διαβάζεις την ιστορία της Ναμίμπιας
βλέπεις ότι όλοι προσπάθησαν
να σβήσουν τα ίχνη της γενοκτονίας
που διέπραξε η Γερμανία ως Αυτοκρατορία
μεταξύ 1904-1908.

Στρατηγικές εξελίξεις για την ΑΟΖ

Του Ν. Λυγερού

Ήδη η τριμερής συνάντηση στο Κάιρο μετατράπηκε σε πενταμερή αφού η Γαλλία και η Ιταλία ήρθαν να συμπληρώσουν την ομάδα της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου. Επειδή υπάρχουν κοινά συμφέροντα τόσο με τα κοιτάσματα Ταμάρ (2009), Λεβιάθαν (2010), Αφροδίτη (2011), Ζορ (2015), Καλυψώ (2018), Γλαύκος (2019) που ενεργοποιήθηκαν μ’ ένα τρόπο δυναμικό λόγω της υπογραφής της τριμερούς λόγω του αγωγού φυσικού αερίου EastMed αλλά και με το έργο κοινού ενδιαφέροντος της