Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Θεοδώρα (500 – 548)

Σύζυγος του αυτοκράτορα του Βυζαντίου Ιουστινιανού. Γεννήθηκε περίπου το 500 μ.Χ. από ταπεινή οικογένεια. Ο πατέρας της, Ακάκιος, με καταγωγή από την Κύπρο, ήταν αρκουδιάρης σε τσίρκο και η μητέρα της πιθανότατα ηθοποιός.
Η Θεοδώρα ξεκίνησε ως κωμική ηθοποιός διασκεδάζοντας τα πλήθη στον Ιππόδρομο της Κωνσταντινούπολης και συνέχισε ως πόρνη πολυτελείας, εκμεταλλευόμενη την ομορφιά της. Ανέβηκε στα υψηλά στρώματα της βυζαντινής κοινωνίας, όταν έγινε ερωμένη του αξιωματούχου Εκηβόλου, κυβερνήτη της Πενταπόλεως στην Αφρική. Μαζί του έκανε το μοναδικό της παιδί, προτού χωρίσουν και η Θεοδώρα επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη.

Πρώτη πρόκριση στην ιστορία των Mundial στις κίτρινες κάρτες

Ενα φινάλε το οποίο δεν είχε υπάρξει ποτέ ξανά σε Mundial είδαμε στην Ρωσία καθώς η Ιαπωνία πήρε την πρόκριση σε βάρος της Σενεγάλης στις κίτρινες κάρτες.
Ενας ακόμα λόγος για τον οποίο δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το Mundial της Ρωσίας είναι ότι για πρώτη φορά ever ομάδα αποκλείστηκε στο κριτήριο των κίτρινων καρτών. Στην τελευταία αγωνιστική του Group H, δύο από τις Ιαπωνία, Σενεγάλη, Κολομβία θα περνούσαν στην

Ζάεφ: Σίγουροι για μια πλήρη και διεθνώς αναγνωρισμένη "μακεδονική εθνική ταυτότητα"

"Αυτή είναι μια καλή εβδομάδα για τη χώρα σας και τα υπόλοιπα δυτικά Βαλκάνια" επισήμανε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων που παραχώρησε στον Τύπο με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.
Ο πρόεδρος Τουσκ αναφέρθηκε στην απόφαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ να "καθορίσουν το μονοπάτι" για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ και την Αλβανία τον Ιούνιο του 2019, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι 28 ηγέτες της ΕΕ θα επικυρώσουν σήμερα αυτήν την απόφαση.
Σε ό,τι αφορά στη συμφωνία με την Ελλάδα για το ζήτημα της ονομασίας, ανέφερε ότι αποτελεί "παράδειγμα για την επίλυση διαφωνιών" και κάλεσε όλα τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να εκφράσουν την ομόφωνη στήριξή τους στη συμφωνία.

«Χαστούκι» ΗΠΑ σε Σκόπια: Πρώτα λύση με το όνομα και μετά ένταξη στο ΝΑΤΟ

Η επίτευξη λύσης στο ονοματολογικό εξακολουθεί να παραμένει απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, υπενθύμισε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις στην Σκοπιανή ομόλογό του Ραντμίλα Σεκερίνσκα, κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχαν την Τρίτη το μεσημέρι (1/5) στο Πεντάγωνο.
Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Ντάνα Γουάιτ, αναφέρεται πως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής συνεχίζουν να κινούνται στην γραμμή του Βουκουρεστίου και να στηρίζουν τις αποφάσεις που είχαν ληφθεί στην εν λόγω σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.

Οι εθνικές διαρροές ενός συμβιβασμένου κόμματος - Το όχι της Γαλλίας, της Ολλανδίας και της Δανίας

Οι εθνικές διαρροές ενός συμβιβασμένου κόμματος
Του Ν. Λυγερού

Γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι ένα κόμμα που είχε εθνική συνείδηση με τον συμβιβασμό που έχει κάνει για να παραμείνει στην εξουσία, έχει χάσει τις αξίες του και την αξιοπιστία του όχι μόνο προς τους ψηφοφόρους, αλλά και προς τα βουλευτικά του στελέχη. Σιγά σιγά οι βουλευτές του κόμματος απελευθερώνονται από την απαράδεκτη γραμμή που κρατά η ηγεσία, για να πουν ελεύθερα, ντόμπρα και σταράτα ότι δεν θέλουν να κάνουν κανένα συμβιβασμό για τη Συμφωνία κι ότι από τώρα θα είναι στο πλευρό του ελληνικού λαού που δίνει αγώνα για το όνομα της Μακεδονίας.

Δεν θα περάσει η ιδεολογική βαρβαρότητα - Οφέλη, ματαιοδοξία και ιδεολογία

Δεν θα περάσει η ιδεολογική βαρβαρότητα
Του Ν. Λυγερού

Αν ακούγαμε την ιδεολογία της βαρβαρότητας θα έπρεπε η Μακεδονία να μην υπάρχει πια και να μη πιστεύει πια. Ενώ είμαστε στην Ελλάδα και ακολουθούμε την παράδοση και τις αξίες του Ελληνισμού και του Χριστιανισμού, μια ιδεολογία που δεν μπόρεσε ποτέ να εδραιωθεί στην πατρίδα μας επειδή δεν σεβόταν και δεν σέβεται ούτε την ελευθερία ούτε τη δημοκρατία, προσπαθεί και πάλι χρησιμοποιώντας την αδιαφορία και τη λήθη, να επιβάλλει αρχές μηδενισμού.

Εκλογές ενάντια στη Δημοκρατία - Η αντεπίθεση της Μακεδονίας

Εκλογές ενάντια στη Δημοκρατία
Του Ν. Λυγερού


Όσοι πίστευαν ακόμα ότι η Τουρκία μπορεί να εκδημοκρατισθεί, έχασαν τις τελευταίες τους ελπίδες με τα αποτελέσματα των Προεδρικών και Βουλευτικών εκλογών. Το γεγονός ότι ένας δικτάτορας που επικρατεί ήδη εδώ και 15 χρόνια, πήρε το δικαίωμα γιατί δεν το έλαβε, να μείνει άλλα πέντε έχοντας κερδίσει από τον πρώτο γύρο κιόλας, είναι ήδη ενδεικτικό της έλλειψης δημοκρατίας που υπάρχει στην Τουρκία.