Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Μαρτυρία που σοκάρει: Έθαψαν ζωντανούς Ελληνοκύπριους το 1974 - Στην Κερύνεια

Πολίτης που βρισκόταν εκεί για να ρίξει μπετόν μίλησε στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα«Αφρίκα» και μετέφερε τον διάλογο δύο Τούρκων στρατιωτών
Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Αφρίκα» με τίτλο «Τους έθαψαν ζωντανούς» αναφέρεται σε Ελληνοκύπριους αιχμάλωτους που είχαν μεταφερθεί στο λιμάνι της Κερύνειας με τελικό προορισμό τα Άδανα της Τουρκίας κατά την εισβολή του 1974 και εκεί φέρονται να τους δολοφόνησαν άγρια και να τους έθαψαν.

Süddeutsche Zeitung: Να μην αγγίζει κανείς την Αγιά Σοφιά! -Η επόμενη άλωση της Κωνσταντινούπολης - ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Με τον γλαφυρό τίτλο «Η επόμενη άλωση της Κωνσταντινούπολης» επιχειρεί η Süddeutsche Zeitung να σχολιάσει την ανάγνωση μουσουλμανικών θρησκευτικών κειμένων εντός της Αγίας Σοφίας κατά τη διάρκεια του φετινού ραμαζανιού.
Αυτό το γεγονός προκάλεσε τη δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης και την ανταλλαγή ανακοινώσεων με την τουρκική πλευρά. Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων η εφημερίδα του Μονάχου, «για πρώτη φορά από την περίοδο του Κεμάλ Ατατούρκ επετράπη ξανά σε έναν μουεζίνη μέσα στην Αγία Σοφία να απευθύνει κάλεσμα σε μουσουλμανική προσευχή. Σημαίνει αυτό ότι η εκκοσμίκευση στην Τουρκία αποτελεί οριστικά παρελθόν;» διερωτάται η γερμανίδα δημοσιογράφος, υπενθυμίζοντας τον νόμο του 1935 με τον οποίο η Αγία Σοφία μετετράπη επισήμως από μουσουλμανικό τέμενος σε μουσείο.

Η αξιοποίηση της πόλης

Του Ν. Λυγερού

Όταν μια πόλη σέβεται τον εαυτό της, η αξιοποίηση της είναι εντελώς διαφορετική, διότι ακόμα και το παρελθόν της είναι στοιχείο του μέλλοντός της. Τέτοιο παράδειγμα, και μάλιστα χειροπιαστό, είναι μια πόλη που έχει ιστορικά τείχη. Μόνο και μόνο η ύπαρξή τους δίνει το στίγμα της ιστορικής πόλης. Έχουμε μάλιστα παραδείγματα που έχουν μετατρέψει την πόλη σε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.

Ο ρόλος της Έξυπνης Παιδείας

Του Ν. Λυγερού

Ο ρόλος της Έξυπνης Παιδείας δεν αφορά αποκλειστικά τα προικισμένα παιδιά αλλά όλους τους μικρούς ανθρώπους χωρίς εξαίρεση, διότι λειτουργεί καταλυτικά για την ανάπτυξη της νοημοσύνης τους μέσω τεχνικών, που ενεργοποιούν τη σκέψη. Δεν περιορίζεται βέβαια ούτε στα ελληνικά δεδομένα, διότι η εμβέλειά της είναι μεγαλύτερη και γι' αυτόν τον λόγο την έχουμε εφαρμόσει πειραματικά και στη Γαλλία, στην Κύπρο, στην Αρμενία και στην Αυστραλία. Με άλλα λόγια έχει τη δυνατότητα να αλλάξει ουσιαστικά αυτό που ονομάζουμε κλασική εκπαίδευση. Έτσι είναι πιο εύκολα εφαρμόσιμη σε άλλες χώρες ανάλογα με τα συστήματα που χρησιμοποιούν ήδη και δεν σχετίζεται με το οικονομικό τους επίπεδο.

Κύπρος:Ψήφισμα για άρση των κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας από τη Βουλή - Υπέρ όλοι εκτός ΔΗΣΥ

Λευκωσία: Με τις 33 ψήφους των παρόντων Βουλευτών όλων των κομμάτων εκτός του ΔΗΣΥ, του οποίου οι 17 παρόντες Βουλευτές τήρησαν αποχή, η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων ενέκρινε ψήφισμα το οποίο καλεί την Κυβέρνηση να εργαστεί στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για άρση των κυρώσεων που επέβαλε η ΕΕ κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Καλεί επίσης όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές στην ουκρανική κρίση να συνεχίσουν τις προσπάθειες για ειρηνική επίλυση της κρίσης και να εφαρμόσουν πλήρως τη Συμφωνία του Μινσκ της 12ης Φεβρουαρίου 2015.

«Σφάζονται» Ρώμη και Βερολίνο: Προσπάθεια της Ιταλίας να αποτρέψει κούρεμα ομολόγων και καταθέσεων -

ECONOMIST: «ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΚΟΥΡΕΜΑ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ - 200 ΔΙΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΙΚΡΟΕΠΕΝΔΥΤΩΝ»

Σφάζονται Ρώμη και Βερολίνο με τον Μ.Ρέντσι να προσπαθεί να αποτρέψει κούρεμα ομολόγων και καταθέσεων. Το Νο1 οικονομικό πρόβλημα του πλανήτη λέγεται Ιταλία και συγκεκριμένα ιταλικές τράπεζες. Η Ρώμη είναι σε απόγνωση και προσπαθεί με κάθε μέσον να διασώσει το τραπεζικό της σύστημα.

ΕΝΦΙΑ: Παίζουν την… κολοκυθιά με τις δόσεις και τα ρίχνουν στους πολίτες!

Θα είναι τελικά 4, 5 ή 6 οι φετινές δόσεις; Όποιος το βρει… κερδίζει; Ρουφούν «αίμα» αδιακρίτως, θέλοντας να πιάσουν στον… ύπνο τους φορολογουμένους που δεν ξέρουν τι θα ξημερώσει

Τουλάχιστον… ερασιτεχνικός και του ποδαριού θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο σχεδιασμός/προγραμματισμός της κυβέρνησης που θέλει να τα αρπάξει από τους φορολογουμένους με πιο «τσιμπημένο» ΕΝΦΙΑ, αλλά δεν του αποκαλύπτει τον τρόπο!

Αλλαγή της κυβέρνησης στον εκλογικό νόμο για να ψηφίσει το ΚΚΕ - Με στόχο να πάρει τις 200 ψήφους και να ισχύει η αλλαγή από τις επόμενες εκλογές

Διασπάται το άρθρο 2 που προβλέπει την κατάργηση του μπόνους των 50 βουλευτών από την διατήρηση του ορίου 3% για την είσοδο στη Βουλή- Θετική η πρώτη αντίδραση του ΚΚΕ- Με δεδομένο το «ναι» απο την Χρυσή  Αυγή η κυβέρνηση υπογίζει να φτάσει τους 197-198  βουλευτές και δίνει... μάχη για 2- 3 ακόμη
Με 179 βουλευτές να εκφράζουν την πρόθεσή τους να υπερψηφίσουν το εκλογικό νομοσχέδιο έκλεισε ο γύρος των εισηγήσεων των κομμάτων στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής όπου έχουν εισαχθεί οι προωθούμενες διατάξεις.