Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Τι έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες για τους πολιτικούς

Η πολιτική γεννήθηκε στην αρχαία Ελλάδα. Το ίδιο και οι πολιτικοί. Εντυπωσιάζει, ανατρέχοντας κανείς στα σωζόμενα γνωμικά των αρχαίων Ελλήνων, πόσο οι Έλληνες πολιτικοί δεν κατάφεραν καθόλου να εξελιχθούν τους τελευταίους 27 αιώνες.

Το ίδιο προφανώς αφορά και τον ελληνικό λαό, που από ό,τι φαίνεται ήταν από τα αρχαία χρόνια ευκολόπιστος στους δημαγωγούς και αλλοπρόσαλλος.

«Βρώμικη φωνή, κακή ανατροφή, είσαι χυδαίος, τα έχεις όλα όσα χρειάζονται για να ασχοληθείς με την πολιτική», γράφει ο Αριστοφάνης στους Ιππής και προφανώς κάποιους είχε υπόψιν του.

Καταδικάζει η Moγκερίνι τις παράνομες ενέργειες Τουρκίας

Με έντονο τρόπο, καταδικάζει τη νέα παράνομη γεώτρηση του «Γιαβούζ» στα ανατολικά της Κύπρου, η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική, Φεντερίκα Μογκερίνι.
H Φεντερίκα Μογκερίνι, κάνει λόγο για σοβαρή ανησυχία σε σχέση με την πρόθεση για 2η παράνομη γεώτρηση, την οποία χαρακτηρίζει ως περαιτέρω απαράδεκτη κλιμάκωση, υπενθυμίζοντας το σοβαρό αρνητικό αντίκτυπο σε ολόκληρο το φάσμα των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας και προαναγγέλλοντας εκ νέου τα σχετικά κατάλληλα μέτρα.

Εθνικές εκλογές 2019: Τι γράφει ο ξένος Τύπος για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα - «Ακτινογραφία» του εκλογικού αποτελέσματος σε όλα τα ξένα μέσα

Από το newsbeast

«Η κεντροδεξιά ανακτά την εξουσία στην Ελλάδα»,«Η δεξιά του Μητσοτάκη θριαμβεύει, βαριά ήττα για τον Αλέξη Τσίπρα», «Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας σηματοδοτεί το τέλος του αριστερού λαϊκισμού», «Νέος πρωθυπουργός για την Ελλάδα» είναι μερικοί από τους τίτλους των ξένων μέσων ενημέρωσης για τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών στην Ελλάδα.
Τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου επικεντρώνονται στο πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού, του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και την αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό στη χώρα μας, με την επιστροφή της δεξιάς στην εξουσία και την ήττα του Αλέξη Τσίπρα.

Οι 21 εξωκοινοβουλευτικοί στη νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη - Τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν κυβερνητικό ρόλο

Λίγο μετά τις 19:00 ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε το νέο κυβερνητικό σχήμα στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Σε αυτό το νέο κυβερνητικό σχήμα υπάρχουν και 21 εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα. Είναι ενδεικτικό ότι 21 από τα 51 στελέχη της νέας κυβέρνησης, δηλαδή το 40% του υπουργικού σχήματος, είναι πρόσωπα που δεν έχουν ποτέ στο παρελθόν ασχοληθεί με την ενεργό πολιτική και πολλά απ’ αυτά εγκατέλειψαν τις θέσεις τους για να στηρίξουν την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Νέο υπουργικό συμβούλιο: Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση

Το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη ανακοίνωσε λίγη ώρα μετά τις 19:00 ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.
Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 12:00 στο Προεδρικό Μέγαρο ενώ θα ακολουθήσουν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής των υπουργείων.
Η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου, σε πλήρη σύνθεση, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 10 Ιουλίου, στις 11 το πρωί.