Σάββατο 3 Μαΐου 2014

2 Μαΐου 1919:"Η Ελλάς εν Σμύρνη" -Η αποβίβαση του Ελληνικού Στρατού (Βίντεο)

Οι εικόνες είναι από την υποδοχή του Ελληνικού στρατού στη Σμύρνη τον Μάιο του 1919. Στην αρχή του βίντεο διακρίνεται ο πλοίαρχος Μαυρουείδης, κυβερνήτης του θωρηκτού "Αβέρωφ" επικεφαλής της στρατιωτικής αποστολής, ο οποίος διάβασε το διάγγελμα του Έλληνα πρωθυπουργού Ελευθερίου Βενιζέλου στους κατοίκους της Σμύρνης .

Όπως γράφει ο Κάρολος Μπρούσαλης στο historyreporter, “η 1η ελληνική μεραρχία αποβιβάστηκε στη Σμύρνη, στις 2 Μαΐου 1919. Μεταφέρθηκε εκεί με δυο υπερωκεάνια και δώδεκα επιβατικά πλοία που συνοδεύονταν από ένα αντιτορπιλικό και τέσσερα τορπιλοβόλα του ελληνικού πολεμικού στόλου. Για να υπογραμμιστεί η κάλυψη της συμμαχίας στο όλο εγχείρημα αλλά και για να προληφθεί οποιαδήποτε ιταλική ενέργεια, τη νηοπομπή συνόδευαν και τέσσερα βρετανικά αντιτορπιλικά.

Εθνικό όνειδος: Στην επέτειο της Άλωσης "προσευχή" του Ρ.Τ. Ερντογάν "a la Μωάμεθ Β'" στην Αγ.Σοφία!

Τα ψέματα τέλειωσαν και η Τουρκία αδίστακτη και προκλητική προχωρεί και νομότυπα εν μέσω της γενικής ελληνικής αδιαφορίας, στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης, το μεγάλο αυτό αρχιτεκτονικό και θρησκευτικό σύμβολο της χριστιανοσύνης και της Ορθοδοξίας, σε μουσουλμανικό τέμενος χωρίς να υπάρχει καμία ουσιαστική αντίδραση από  ελληνικής πλευράς.
 
Αντίθετα στην Ελλάδα της μνημονιακής κατοχής και του νεοταξισμού, οι υποψήφιοι δήμαρχοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης "συνωστίζονται" ποιος θα πρωτοφτιάξει τζαμιά, μιναρέδες και άλλα μουσουλμανικά ιδρύματα.

Οι Αέρηδες της Πλάκας. Ο αρχαιότερος μετεωρολογικός σταθμός του κόσμου

Ο αρχαιότερος μετεωρολογικός σταθμός του κόσμου που υπολόγιζε τον καιρό και την ώρα. Πως γλίτωσε από τον αρπακτικό Έλγιν. 

Το κτίριο κατασκεύασε ο Έλληνας αστρονόμος Ανδρόνικος από την Κύρρο της Μακεδονίας το πρώτο μισό του 1ου αιώνα π. Χ. Τον ακριβή λόγο κατασκευής του μέσα στο χώρο της ρωμαϊκής αγοράς δεν τον γνωρίζουμε. Ούτε τον χρηματοδότη του έργου.

Οι μελετητές ωστόσο θεωρούν πως ήταν ένα είδος μετεωρολογικού σταθμού της εποχής, που παράλληλα υπολόγιζε και την ώρα.

 Ήταν σημαντικό για τους εμπόρους να γνωρίζουν την ώρα και τους ανέμους για να μπορούν να υπολογίσουν πότε περίπου θα έφθαναν τα προϊόντα τους στον προορισμό τους

Μνήμες θαμμένες στο σκοτάδι: Αυτά είναι τα άγνωστα πολεμικά καταφύγια της Αττικής (Εικόνες)

Κατάλοιπα του πολέμου, τα καταφύγια της Αττικής βρίσκονται διάσπαρτα στην πόλη, κρύβοντας αθέατες μνήμες από μία άλλη σκοτεινή εποχή.
Οπως αναφέρει σε σχετικό άρθρο η εφημερίδα το Εθνος, τη δεκαετία του '30, με τον πόλεμο προ των πυλών ειδικό διάταγμα του Ιωάννη Μεταξά καθιστά υποχρεωτική η κατασκευή καταφυγίων σε σπίτια και στο εσωτερικό λόφων στην πόλη της Αθήνας.

Προσάραξε πλοίο με 190 επιβάτες -Στη νησίδα Ασπρονήσι Θήρας, δεν παρατηρήθηκε εισροή υδάτων

Απρόσμενη εξέλιξη είχε το ταξίδι του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Πρέβελης» για τους 190 επιβάτες του. Το πλοίο προσάραξε στη νησίδα Ασπρονήσι Θήρας.

Στην περιοχή έσπευσαν πλωτό του λιμενικού, λάντζες και ένα επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο από τη Σαντορίνη, προκειμένου να βοηθήσουν στην αποκόλλησή του. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε και το «Πρέβελης» κατευθύνεται στο λιμάνι Αθηνίου, σε χαμηλή ταχύτητα και συνοδευόμενο από άλλα σκάφη.

Φλεγόμενο αντικείμενο καταγράφηκε στον ουρανό της Ibiza (Βίντεο)



Ένα φλεγόμενο αντικείμενο καταγράφηκε στον ουρανό της Ibiza, και έχει προκαλέσει αμηχανία στους ντόπιους, και μία ποικιλία υποθέσεων, που κυμαίνονται από UFO, μετεωρίτη, ως και διαστημικά σκουπίδια.
Η ερασιτεχνική καταγραφή δείχνει ένα λευκό, φωτεινό σώμα που διασχίζει τον ουρανό πριν εξαφανιστεί πίσω από ένα βουνό χωρίς οποιαδήποτε σημάδια έκρηξης.

Βάρκα - «τέρας» από τη Φουκουσίμα ξεβράστηκε στο Σιάτλ των ΗΠΑ



Ταξίδευε παρασυρμένη από τα κύματα επί τρία χρόνια - Έχει μετατραπεί σε πλωτή αποικία θαλάσσιων ζώων και φυτών - Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές
Από κοντά μοιάζει απόκοσμη, μοιάζει με ένα μεγάλο θαλάσσιο τέρας γεμάτο πλοκάμια και παράξενα χρώματα. Η επιφάνειά της είναι τελείως καλυμμένη από θαλάσσια πλάσματα, τα περισσότερα άγνωστα στους μη ειδικούς.

Η οικοδόμηση των πυραμίδων: Ένα από τα μεγάλα μυστήρια του ανθρώπινου πολιτισμού ίσως βρήκε απάντηση




Ένα από τα μεγάλα μυστήρια του ανθρώπινου πολιτισμού ίσως βρήκε απάντηση.
Πώς μετέφεραν οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι τις τεράστιες πέτρες, με τις οποίες έφτιαξαν τις Πυραμίδες;
Η οικοδόμηση μιας πυραμίδας δεν είναι εύκολη υπόθεση - ειδικά όταν πρόκειται να μεταφερθούν βαριές πέτρες στην καυτή έρημο.
Φυσικοί από το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν το τρόπο που οι αρχαίοι Αιγύπτιοι μετέφεραν τις γιγάντιες πέτρες στην άμμο.

Αρχαία Ανί: H πόλη φάντασμα με τις χίλιες και μία εκκλησίες(Εικόνες)

Η άλλοτε ένδοξη μητρόπολη Aνί, γνωστή ως “η πόλη των χιλίων και μία εκκλησιών,” βρίσκεται στα ανατολικά σύνορα της Τουρκίας με την Αρμενία, στην επαρχία του Καρς και κατά μήκος του ποταμού Akhurian.
Η Ανί Ιδρύθηκε πριν από περίπου 1.600 χρόνια. Υπήρξε σταυροδρόμι εμπορικών οδών και αναπτύχθηκε οχυρωματικά για να φτάσει τον 11ο αιώνα να έχει πάνω από 100,000 κατοίκους.

Κρεμλίνο: Η Δύση και το Κίεβο ευθύνονται για την Οδησσό

Ο εκπρόσωπος του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι τόσο οι αρχές του Κιέβου όσο και οι υποστηρικτές τους στη Δύση είναι άμεσα υπεύθυνοι για την αιματοχυσία στην ουκρανική πόλη της Οδησσού, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

"Το Κίεβο και οι δυτικοί χορηγοί του ουσιαστικά προκαλούν την αιματοχυσία και φέρουν άμεση ευθύνη γι αυτό", μετέδωσε το πρακτορείο RIA Novosti επικαλούμενο δηλώσεις στον Τύπο του εκπροσώπου Ντμίτρι Πεσκόφ.
Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι οι αρχές του Κίεβου όχι μόνο είναι ανεύθυνες αλλά μετείχαν άμεσα στο "έγκλημα" που διαπράχθηκε στην Οδησσό. Πρόσθεσε ότι αυτοί που θεωρούν τη "χούντα" του Κιέβου νόμιμη κυβέρνηση μετείχαν επίσης στο "έγκλημα" στην πόλη αυτή.

Λιγοστεύουν οι ελπίδες για επιζώντες στο Αφγανιστάν (Βίντεο)


Λιγοστεύουν οι ελπίδες για επιζώντες στο Αφγανιστάν (pics+ video)
Με τις ελπίδες να λιγοστεύουν τα συνεργεία διάσωσης συνεχίζουν από νωρίς το πρωί τις εντατικές έρευνες στο βόρειο-ανατολικό Αφγανιστάν για τον εντοπισμό τουλάχιστον 2.000 ανθρώπων που αγνοούνται ή έχουν θαφτεί κάτω από τους τόνους λάσπης και πέτρας μετά τις χθεσινές κατολισθήσεις που προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 2.100 χωρικών και τον εκτοπισμό περισσότερων από 4.000, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές και την αποστολή του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν (UNAMA).

"Η επιχείρηση της έρευνας συνεχίζεται", δήλωσε το πρωί ο εκπρόσωπος των τοπικών αρχών Αχμαντ Ναουίντ Φοροτάν τονίζοντας ότι πολλές ανθρωπιστικές οργανώσεις μετέχουν στην αποστολή για την ανακούφιση των πληγέντων.

Μεταφορά μηνυμάτων με τηλεπάθεια.

Πόσες φορές δεν ευχηθήκατε να μπορούσατε να επικοινωνήσετε με κάποιον χωρίς λόγια. Μια νέα εταιρεία επιστημονικής και στρατιωτικής έρευνας σκοπεύει να κάνει το όνειρο μας πραγματικότητα, βοηθώντας μας να αποστείλουμε γραπτά ή ηχητικά μηνύματα μόνο με τη σκέψη μας.


Γνωστή ως συνθετική τηλεπάθεια, η τεχνολογία αυτή βασίζεται στην ανάγνωση της ηλεκτρικής δραστηριότητας στον εγκέφαλο, χρησιμοποιώντας έναν ηλεκτροεγκεφαλογράφο. Παρόμοια τεχνολογία κυκλοφορεί ήδη στο εμπόριο και χρησιμοποιείται στον έλεγχο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών μέσω της σκέψης.

Σκοπιανός δημοσιογράφος:”"Παλιοαδερφές θέλουν να ξεπουλήσουν το όνομα της Μακεδονίας στους κωλοέλληνες”!(Βίντεο)

Ο σκοπιανός δημοσιογράφος , Milenko Nedelkovski , κατονόμασε στην εκπομπή του δεκάδες δημοσιογράφους, που κατά την άποψή του, δεν είναι τόσο σκληροί όσο πρέπει με την Ελλάδα, είναι “προδότες”, που “θέλουν να ξεπουλήσουν το όνομα της Μακεδονίας στους κωλοέλληνες”, αλλά αυτό δεν είναι τίποτε…





Στη συνέχεια-σύμφωνα με τα taxalia- τους αποκάλεσε “παλιοαδερφές που υποστηρίζουν τους Έλληνες πολιτικούς και είναι πρακτορίσκοι των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών”.

Αλλά ούτε αυτό είναι το χειρότερο!

Στο τέλος ζήτησε …να λιντσαριστούν όλοι αυτοί οι “προδότες” και “παλιοαδερφές”.