Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΛΑΧΤΑΡΑ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Από το nikosxeiladakis
 
Ενώ σήμερα η ελληνική σημαία συχνά παραμερίζεται ακόμα και περιφρονείται, πριν από ένα αιώνα αυτή η σημαία κυμάτιζε ξανά στην Βασιλίδα και τίποτα δεν πρόδιδε την μεγάλη προδοσία που ακολούθησε από τους συμμάχους και την καταστροφή του ελληνισμού της Ανατολής.
Έτος 1919. Η Κωνσταντινούπολη είναι υπό την κυριαρχία των συμμαχικών δυνάμεων της Ατάντ. Ανάμεσα τους και ένα ελληνικό απόσπασμα.

S&P's για Κύπρο: Θετικές οι προοπτικές - Μήνυμα ΥΠΟΙΚ

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor`s, επιβεβαίωσε την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου, στο BB+/B, αναθεωρώντας ταυτόχρονα τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας από σταθερές σε θετικές.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τον οίκο, ότι πιθανό να προχωρήσει σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου στους επόμενους 12 μήνες , εάν η δημοσιονομική εξυγίανση συνεχίσει απρόσκοπτα και η οικονομία συνεχίσει να ανακάμπτει σε επίπεδα προ της κρίσης.

Σουλτς στην DW: Δεν γονατίζω μπροστά στον Ερντογάν - Μία εβδομάδα πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές

Ο Μάρτιν Σουλτς μιλάει αποκλειστικά στην DW για την προσφυγική κρίση, την Τουρκία, αλλά και τις δυσοίωνες δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής. Από τις οποίες ωστόσο δεν φαίνεται να πτοείται
Μιλώντας στην αρχισυντάκτρια της Deutsche Welle Ίνες Πολ και στον δημοσιογράφο Ταφάρ Αμπντούλ Καρίμ, ο υποψήφιος των σοσιαλδημοκρατών (SPD) για την καγκελαρία παρουσιάζει τις θέσεις του για την προσφυγική κρίση και προειδοποιεί ότι ούτε η Γερμανία είναι σε θέση να την αντιμετωπίσει, αλλά ούτε και "οι Έλληνες, οι Κύπριοι ή οι Ιταλοί μπορούν μόνοι τους να την επιλύσουν".