Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτεπάγγελτη παρέμβαση για τα απόρρητα έγγραφα του Βενιζέλου

Τι δηλώνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τα απόρρητα έγγραφα εθνικής Άμυνας που διατηρεί στο αρχείο του ο Ευ. Βενιζέλος, όπως είπε, τι απαντά το ΠΑΣΟΚ.
Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με φόντο τις δηλώσεις του Ευ. Βενιζέλου, ότι διατηρεί απόρρητα έγγραφα για την άμυνα της χώρας στο αρχείο του, με την αξιωματική αντιπολίτευση να ζητά "αυτεπάγγελτη παρέμβαση" των αρμοδίων αρχών.
Λίγες ώρες μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής, που στέλνει τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου σε Προανακριτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιτίθενται στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τη δήλωση που έκανε από το βήμα της Βουλής.
Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη ΝΕΤ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, έκανε λόγο για νίκη της "κυβερνητικής πλειοψηφίας" και "συγκάλυψη της σκανδαλώδους διαχείρισης της λίστας Λαγκάρντ".

"Μαχαιριές" εξ οικείων στον Ε.Βενιζέλο: Κυβερνητικοί ψήφισαν υπέρ παραπομπής του!

Σημαντική τακτική, αν και όχι ακόμα στρατηγική ήττα για την συγκυβέρνηση, κατέγραψε η ψηφοφορία στην Βουλή για τα τέσσερα πολιτικά πρόσωπα που προτείνονταν για παραπομπή σε προνακριτική ως υπεύθυνα του σκανδάλου της λίστας Λαγκάρντ.
 
Σε οποιαδήποτε περίπτωση έχουμε πολλά επεισόδια να δούμε ακόμα στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, οπότε "ας κρατάμε μικρό καλάθι".
 
Πάντως τα ψηφοδέλτια, όπως ήταν γραμμένα και το γεγονός ότι υπήρχαν τέσσερις και όχι μία κάλπες μάλλον έσωσαν τον Ε.Βενιζέλο, ο οποίος σε οποιαδήποτε περίπτωση εξέρχεται βαριά τραυματισμένος από την πρώτη μάχη και ακολουθεί και δεύτερη, ακόμα σκληρότερη, στην προανακριτική.

ΤΑ ΕΧΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ! Ε.Βενιζέλος: Ποιους νόμους παραβίασε διακρατώντας απόρρητα σχέδια

Βαριές ποινικές ευθύνες προκύπτουν για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλο με βάση τα άρθρα 146, και 147 του Ποινικού Κώδικα έπειτα από την ομολογία του ότι ο πρώην ΥΠΕΘΑ εκτός από την λίστα Λαγκάρντ, κατ'ομολογίαν του ιδίου, είχε στο σπίτι του τα απόρρητα αμυντικά σχέδια της χώρας!
Tεράστιο ζήτημα παράβασης στοιχειωδών κανόνων ασφάλειας της χώρας έθεσε από μόνος του δηλαδή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ομολογώντας ότι έχει "δανειστεί" και πιθανότατα έχει υπεξαιρέσει απόρρητα σχέδια άμυνας της χώρας: Είπε συγκεκριμένα ότι στο σπίτι του έχει αντίγραφα των σχεδίων άμυνας της χώρας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΕΞ ΓΙΑ ΙΜΑΜΗΔΕΣ Τουρκική παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας και προσπάθεια «κοσσοβοποίησης» της Θράκης

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο των Εξωτερικών δια μέσου του εκπροσώπου του Γρηγόρη  Δελαβέκουρα απάντησε αναφορικά με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών η οποία και συνιστά απροκάλυπτη αρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας. Πιο συγκεκριμένα ο Γρ. Δελαβέκουρας είπε:
«Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας για μια πρωτοβουλία που ρυθμίζει με θετικό τρόπο για την ίδια τη μουσουλμανική μειονότητα, θέματα σχετικά με το καθεστώς των μουσουλμάνων ιεροδιδασκάλων στη Θράκη, υπό το πρίσμα και των πληροφοριών, που είδαν το φως της δημοσιότητας, περί προσπάθειας του τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή να επηρεάσει την κοινοβουλευτική διαδικασία στην Ελλάδα, δε συνάδουν με τη διακηρυγμένη βούληση των δύο χωρών να εργασθούν για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων.

«150 μερίδες φιλέτο κοτόπουλο έφυγαν» Πήρε… φωτιά χθες η κουζίνα της Βουλής!!!

Ατελείωτη ήταν η χθεσινή ημέρα για τους εκπροσώπους της χώρας μας, αφού από τις 10:30 το πρωί έως περίπου τις 3 τα ξημερώματα βρίσκονταν στην Βουλή για τη διαδικασία της ψηφοφορίας για την παραπομπή σε προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Αποτέλεσμα της μαραθώνιας συνεδρίασης ήταν η κουζίνα της Βουλής να πάρει φωτιά, με τους υπαλλήλους να μην προλαβαίνουν να σερβίρουν τους βουλευτές. Από νωρίς, δεκάδες ταψιά είχαν αδειάσει, ενώ ένας υπάλληλος έλεγε ότι  «150 μερίδες φιλέτο κοτόπουλο έφυγαν».

Goldman: Απαιτείται περαιτέρω πτώση τιμών και μισθών κατά 15-25%

Πρόοδο στη διαδικασία διόρθωσης των οικονομικών ανισορροπιών στην Ευρωζώνη, διαπιστώνει η Goldman Sachs, προειδοποιώντας, ωστόσο, ότι απαιτείται και άλλος δρόμος για την εξυγίανση.

Στην περίπτωση της Ελλάδας, η βελτίωση του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών από τα τέλη του 2010 αγγίζει τις 10 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ (αλλά πέφτει στις 6 ποσοστιαίες μονάδες εάν συνυπολογιστεί η επίπτωση της ύφεσης).

Θρίλερ για γερά νεύρα στην Αλγερία

Πολλοί όμηροι είναι νεκροί στις εγκαταστάσεις εξόρυξης φυσικού αερίου στην Αλγερία και η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται, σύμφωνα με τον Γάλλο πρωθυπουργό, Ζαν-Μαρκ-Ερό.

Όπως είπε ο Ερό, συνομίλησε με τον αλγερινό πρωθυπουργό, ο οποίος του επιβεβαίωσε ότι η επιχείρηση συνεχίζεται, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι ότι ο αριθμός των νεκρών και η υπηκοότητά τους δεν είναι ακόμα γνωστά.

Την ίδια ώρα, στο Λονδίνο, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον αλγερινό ομόλογό του ότι η επιχείρηση στην έρημο της Αλγερίας συνεχίζεται με την καταδίωξη των ενόπλων και την αναζήτηση των ομήρων.

Ενώπιος ενωπίω με την προανακριτική ο Παπακωνσταντίνου

Πιο μόνοι, απ’ όσο αισθάνεται αυτές τις ώρες ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, δεν πρέπει να αισθάνθηκαν πολλοί πολιτικοί στα χρόνια από την μεταπολίτευση και μέχρι τώρα. Η εντυπωσιακή παραπομπή του κ. Παπακωνσταντίνου σε προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τους χειρισμούς του στην υπόθεση με τη λίστα Λαγκάρντ, κλείνει ένα κύκλο έντονων και σφοδρών πολιτικών αντιπαραθέσεων, ανοίγει όμως έναν άλλο, γεμάτο δυσκολίες και αγωνία για τον άλλοτε τσάρο της οικονομίας και μάλλον πιο ήρεμο για την τρικομματική κυβέρνηση.

Απογοήτευση των Κούρδων από τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης

Απογοήτευση των Κούρδων από τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης
Σύσσωμος ο κουρδικός λαός απαιτεί απελευθέρωση του Οτσαλάν Δεν θα εγκαταλείψει τα όπλα μέχρι την τελική δικαίωση 
«Μπαρούτι» μυρίζει και πάλι η Νοτιαανατολική Τουρκία, με τις σχέσεις των Κούρδων με την κυβέρνηση Ερντογάν να επιδεινώνονται συνεχώς.
Η κηδεία των τριών γυναικών του Εργατικού – Κουρδικού κόμματος και μελών του PKK, που δολοφονήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο Παρίσι, εξελίχτηκε σε διαδήλωση στο Ντιγιάρμπακιρ στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 50.000 Κούρδοι.

Εδώ ο κόσμος χάνεται και ο υπουργός… φωτογραφίζεται!

Εδώ ο κόσμος χάνεται και ο υπουργός… φωτογραφίζεται!
    Τελικά το θράσος ορισμένων ανθρώπων είναι απύθμενο…
    Την ώρα που ελληνικός λαός μετράει μέχρι και το τελευταίο ευρώ για να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις και στις καθημερινές ανάγκες, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας φωτογραφίζεται επιδεικνύοντας το πανάκριβο ρολόι του.
    Ο Γιάννης Στουρνάρας υποδέχθηκε στο γραφείο του στο Σύνταγμα ένα δημοσιογράφο και ένα φωτογράφο του Reuters.
    Αφήνοντας στην άκρη το αυστηρό ύφος και το προφίλ του σοβαρού, ο «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας φωτογραφήθηκε με φόντο το Κοινοβούλιο, ενώ πήρε και πόζες στον καναπέ του γραφείου του.

    Το ύπουλο παιγνίδι του συστήματος Σημίτη(Βίντεο)

    Το ύπουλο παιγνίδι του συστήματος Σημίτη
    Του Λουκιανού Κάλλιμπαν από το newsbomb

    Μείζον πολιτικό θέμα προκαλεί η συμπεριφορά προσώπων που ανήκαν στο στενό πυρήνα των αποκαλούμενων «τεχνοκρατών του εκσυγχρονισμού» που προωθούσε ο κ. Κώστας Σημίτης, υπερχρεώνοντας, δεσμεύοντας και απεμπολώντας κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας.
    Αυτό δείχνει άλλη μια σοβαρή αποκάλυψη με έγγραφα που διέρρευσαν από τη “Societe Generalκαι δείχνουν ποια είναι τα πρόσωπα που εγγυώνται την αποπληρωμή του χρέους εξ ονόματος του ελληνικού λαού.

    Με 11 υποψηφίους στις προεδρικές εκλογές

    Λευκωσία: Με την υποβολή 11 συνολικά υποψηφιοτήτων για την Προεδρία της Δημοκρατίας που αποτελεί αριθμό ρεκόρ σε σχέση με προηγούμενες προεδρικές εκλογές, ολοκληρώθηκε στις 12 ακριβώς η διαδικασία υποβολής των υποψηφιοτήτων ενόψει των εκλογών της 17ης Φεβρουαρίου. Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά στην ιστορία των προεδρικών εκλογών υπέβαλαν υποψηφιότητες και δύο γυναίκες, η Πραξούλα Αντωνιάδου και η Μακαρία- Άντρη Στυλιανού.

    Η διαδικασία ολοκληρώθηκε ομαλά, χωρίς οποιοδήποτε πρόβλημα και οι υποψήφιοι αφού υπέβαλαν τα απαραίτητα έγγραφα και κατέβαλαν το παράβολό των 1710 ευρώ προέβαιναν σε δηλώσεις στις οποίες παρουσίαζαν τους λόγους που αποφάσισαν να υποβάλουν υποψηφιότητα και καλούσαν τον κυπριακό λαό να τους εμπιστευθεί με την ψήφο του.

    Στις απώλειες επέστρεψε το ΧΑΚ

    Λευκωσία: Σημαντικές απώλειες παρουσιάζει την Παρασκευή το Χρηματιστήριο έπειτα από δύο συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις.

    Στις 13:05 ο Γενικός Δείκτης υποχωρούσε στις 110,21 μονάδες παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 2,93%. Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 42,99 μονάδες, καταγράφοντας πτώση σε ποσοστό 2,61%. Περιορισμένη παρουσιάζεται η επενδυτική δραστηριότητα η οποία περιορίζεται στις €147.702.

    Με "αιχμή" τα blue chips η άνοδος στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

    Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

    Σε ανοδικό τέμπο οι συναλλαγές της Παρασκευής στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, στο κλίμα που διαμορφώνουν οι αλλεπάλληλες θετικές αναφορές ξένων οίκων και αναλυτών για την ελληνική αγορά.

    Σειρά είχε χτες η Societe Generale, με τον παγκόσμιο επικεφαλής έρευνας του οίκου να αναδεικνύει, σε συνέντευξή του στο CNBC, όχι μόνο τις μεγάλες αποδόσεις των τελευταίων μηνών στις ελληνικές μετοχές, αλλά και τις μελλοντικές προοπτικές τους.

    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΙΣΑΡΗΣ ΤΟ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΑΝΑΡΓΥΡΟ «ΣΠΟΥΡΓΙΤΑΚΙ» (+14.1.2013) ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ «ΤΑ ΠΛΟΥΤΗ ΤΟΥΣ …Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΜΑΣ»


    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΙΣΑΡΗΣ
    ΤΟ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΑΝΑΡΓΥΡΟ «ΣΠΟΥΡΓΙΤΑΚΙ»
    (+14.1.2013)
    ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ «ΤΑ ΠΛΟΥΤΗ ΤΟΥΣ …Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΜΑΣ»

    Η ΚΛΟΠΗ ΤΩΝ ΓΛΥΠΤΩΝ ΤΗΣ ΑΦΑΙΑΣ

    Το βίντεο είναι του dionisosb
    Ο Ναός της Αφαίας από το local.e-history.gr

    Ο ναός της Αφαίας αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής και συγχρόνως έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Αίγινας. Δεσπόζει στον πευκόφυτο λόφο στα βορειοανατολικά του νησιού και είναι ορατό από τα πλοία που περιπλέουν το νησί.

    Το πρώτο ιερό
    Η ιστορία του ναού ξεκινά στο 2.000 π.Χ. Τότε πρέπει να είχε οικοδομηθεί ένα ιερό στην κορυφή ενός βραχώδους λόφου προς τιμή κάποιας γυναικείας θεότητας, χωρίς όμως να διαθέτουμε στοιχεία γι’ αυτό. Οι πρώτες ενδείξεις για την παρουσία κτισμάτων τοποθετούνται πολύ αργότερα, τον 8ο αι. π.Χ. Πρόκειται για τα λείψανα ενός βωμού και ενός οικοδομήματος με διαδοχικά δωμάτια, που μάλλον χρησίμευε ως κατάλυμα για τους ιερείς. Αυτό το οικοδόμημα χρησιμοποιήθηκε μέχρι τον 6ο αι., ενώ παράλληλα πρέπει να φανταστούμε ένα μικρό ιερό από φθαρτά υλικά, το οποίο φυσικά δεν έχει σωθεί μέχρι τις μέρες μας.

    Βρήκε "πάτημα" στα μάκρο για να ανέβει η Wall Street

    Dow13.596,0284,79 0,63%  



      Nasdaq3.136,0018,46 0,59%  

    Η Wall Street χθες
    Σε τρεις άξονες στηρίχθηκε η σημερινή άνοδος της Wall Street που έφερε τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones μια ανάσα μακριά από το υψηλό πενταετίας.

    Πρώτον, στα ενθαρρυντικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία, με τις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας να υποχωρούν σε χαμηλό πέντε ετών και τις ενάρξεις ανέγερσης κατοικιών να σημειώνουν μεγαλύτερη των εκτιμήσεων άνοδο.

    Δεύτερον, στην αισιοδοξία για πρόοδο στις συζητήσεις για το ανώτατο επιτρεπτό όριο του αμερικανικού χρέους, με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Paul Ryan να ενημερώνει πως οι Ρεπουμπλικάνοι συζητούν το ενδεχόμενο να στηρίξουν μια βραχυπρόθεσμη αύξηση του ορίου.

    Τρίτον, στις φήμες που θέλουν την Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας να σχεδιάζει νέες δράσεις για την τόνωση της οικονομίας της χώρας.

    Δείκτες – Στατιστικά

    Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 84,70 μονάδες (0,63%) κλείνοντας στις 13.596,00 μονάδες. Τα blue chips πλησίασαν το υψηλό 5ετίας των 13.610,15 μονάδων, αλλά οπισθοχώρησαν λίγο πριν τη λήξη των συναλλαγών. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 18,40 μονάδων (0,59%) και έκλεισε στις 3.136,00 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 8,30 μονάδων (0,56%) κλείνοντας στις 1.480,90 μονάδες.