Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Σε τρείς ημέρες ο Βασιλιάς Λεωνίδας και οι 300, ανέστησαν την Ελλάδα

''Αναρωτήθηκε τι άνθρωποι είναι αυτοί που αντικρίζουν το θάνατο και γελάνε.''

Μάχη των Θερμοπυλών-Όταν οι λίγοι αντιμετώπισαν τους πολλούς και παρά την ήττα, νίκησαν…

Η χορδή του τόξου τεντώθηκε. Ο Πέρσης είχε όλο τον χρόνο να σημαδέψει και να αφήσει με ηρεμία την σαΐτα του. Βρισκόταν σε απόσταση ασφαλείας και παρά τον ήρεμο επαγγελματικό τρόπο του, τα πόδια του έτρεμαν ακόμη από τον φόβο που βίωσε τις 2 προηγούμενες ημέρες.

Το βέλος έφυγε, διέγραψε με ασύλληπτη ταχύτητα την απόσταση αφήνοντας το δολοφονικό του σφύριγμα στον αέρα, και καρφώθηκε από τα πλάγια, στη βάση του λαιμού του μοναδικού ζωντανού πολεμιστή…

Μήνυμα γραμμένο σε...κώδικα Μορς στις άμμους του Άρη: Πώς βρέθηκε, πώς «γράφτηκε» και τι σημαίνει

Βγαλμένη μέσα από τα πιο τρελά όνειρα των συνωμοσιολόγων/ ουφολόγων και των οπαδών των θεωριών περί «αρχαίων αστροναυτών» φαίνεται να είναι η είδηση που κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες, περί εντοπισμού ενός υποτιθέμενου μηνύματος που εντοπίστηκε στις άμμους του Άρη, γραμμένου σε κώδικα Μορς (τελείες- παύλες).

Το «μήνυμα» αυτό εντοπίστηκε από το όργανο HiRISE του Mars Reconnaissance Orbiter της NASA, και εκ πρώτης όψεως φαίνεται απίστευτο: Ένα μήνυμα στον Άρη, σε κώδικα Μορς,

Η αποστρατικοποιημένη Θράκη - Πολεμικές αναλογίες

Η αποστρατικοποιημένη Θράκη
Του Ν. Λυγερού

Ένα από τα θεμελιακά στοιχεία της Συνθήκης Λωζάνης το 1923, ήταν η αποστρατικοποίηση της Θρακικής περιοχής. Σπάνιοι είναι αυτοί που δίνουν σημασία σε αυτό το γεγονός, διότι επικεντρώνονται στην καταστροφή της Σμύρνης. Η ουσία του θέματος είναι απλή. Η Σμύρνη όσο και να ήταν σημαντική για μας, δεν αποτέλεσε ποτέ κίνδυνο για την Τουρκία. Ενώ η Θράκη όσο ασήμαντη και να φαίνεται σε πολλούς από τους δικούς μας, λόγω της θέσης της, της φύσης και της στρατηγικής παραμένει ένας διαχρονικός κίνδυνος για αυτήν. Δεν θεωρεί ότι αυτή η πλευρά είναι εξασφαλισμένη και πάντα ήθελε να έχει τον έλεγχο ή τουλάχιστον να μην υπάρχει πλαίσιο επίθεσης. Έχει βέβαια το σύνδρομο της άλωσης της Κωνσταντινούπολης και πάντα φοβάται την επιστροφή μας στην περιοχή.

Από την εξόρυξη του ζεόλιθου στην ανάπτυξη της Θράκης - Δεν γίνεται ανάπτυξη χωρίς επιχειρηματικότητα

Από την εξόρυξη του ζεόλιθου στην ανάπτυξη της Θράκης
Του Ν. Λυγερού

Με την αρχή της εξόρυξης του ελληνικού ζεόλιθου στην περιοχή Κόκκαλο κοντά στα Πετρωτά, η Θράκη εγκαινιάζει μία νέα περίοδο για την ανάπτυξη της. Σίγουρα δεν είναι η αξιοποίηση μόνο τριών κοιτασμάτων που θ’ αλλάξει όλα τα δεδομένα, αλλά αυτή η καινοτομία έχει μέλλον. Διότι στην αρχή κανείς δεν πίστευε ότι είναι εφικτό το εγχείρημα και δόθηκε μεγάλος αγώνας για την αναγνώριση της αξίας του ελληνικού ζεόλιθου.

Αλλαγή κύκλου στον ζεόλιθο

Του Ν. Λυγερού

Όλοι όσοι χρησιμοποιούν ζεόλιθο και ξέρουν την αξία του θα ζήσουν τώρα μια αλλαγή κύκλου με την απελευθέρωση του ελληνικού ζεόλιθου. Διότι τώρα πρόκειται για μία νέα πραγματικότητα. Και η ίδια η Ελλάδα θα παράγει ζεόλιθο για να βοηθήσει όλους όσους έχουν ανάγκη, για να υποστηρίξει την καινοτομία σε πολλαπλούς τομείς, για να εξάγει και να αναδείξει τη Θράκη σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι αυτό το μονοπάτι που άνοιξε, θα γίνει παράδειγμα προς μίμηση και από άλλους επενδυτές και πατριώτες που θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν την πατρίδα σε πρακτικό επίπεδο, γιατί το έχει ανάγκη αυτήν την περίοδο.

Ερμής ο Τρισμέγιστος: Οι Σμαράγδινοι πίνακες (Βίντεο)

Ένας πολύ σπουδαίος της προκατακλυσμιαίας Εποχής είναι ο Ερμής ο Τρισμέγιστος. Συνέγραψε πρώτος Κοσμογονία και Ζωογονία (Ανθρωπογονία), καθώς αναφέρει ό Φίλων ό Βύβλιος (Απ. 2):
«τωv ύφ” ηλίω γεγοvότωv πρωτός εστι Τάαυτος, δ τωv Γραμμάτωv τηv εύρεσιv επιvοήσας (Ιερογλυφικά), και της τωv υπομvημάτωv Γραφής κατάρξας, ον Αιγύπτιοι μεv εκάλεσαv Θωύθ Αλεξαvδρείς δε Θώθ, Έρμηv δε Έλληvες».

«Σκληρή» γραμμή από το Βερολίνο: Επιβολή κυρώσεων σε Ισπανία και Πορτογαλία λόγω ελλειμμάτων - Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Από το pronews 
 
Όπως αναμενόταν το Βερολίνο κράτησε και επέβαλε «σκληρή» γραμμή στις χώρες που έχουν ελλείματα και πέτυχε την επιβολή κυρώσεων για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΕ σε  Ισπανία και Πορτογαλία με το σκεπτικό ότι δεν έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τη μείωση του ελλείμματός τους κάτω από το επιτρεπτό 3%, το ανώτατο όριο που προβλέπει το Σύμφωνο Σταθερότητας της ΕΕ.

Με 100 χιλιόμετρα έτρεχαν τα τρένα που συγκρούστηκαν μετωπικά στην Ιταλία - Μάνα και κόρη σκοτώθηκαν αγκαλιασμένες(Βίντεο - Φωτο)

Συγκλονίζουν οι προσωπικές ιστορίες από την ανείπωτη σιδηροδρομική τραγωδία στο Μπάρι - Στους 23 οι νεκροί - Φόβοι για περισσότερα θύματα
Καθίσματα, σιδερένια τμήματα και κλαδιά από τα δέντρα ελιάς έχουν γίνει ένα. Οι λαμαρίνες και τα φορεία των διασωστών συνθέτουν μία συγκλονιστική εικόνα, στην οποία κυριαρχεί ο θάνατος, το χάος και ο πανικός…

Εδώ και λίγες ώρες, ολόκληρη η Ιταλία παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα όσα διαδραματίζονται στο Μπάρι, έπειτα από τη σφοδρή σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών που ταξίδευαν σε μονή σιδηροδρομική γραμμή με ταχύτητα 100 χιλιομέτρων την ώρα.