Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Ο ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ - ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

 Από το empedotimos
 
Κατά την διάρκεια της μελέτης της πορείας της ανασκαφής και των ευρημάτων αυτής, από τους σχολιαστές του ιστολογίου  προέκυψαν πολλά εύλογα ερωτήματα  τα οποία χρειάζεται να απαντηθούν ώστε να  ριχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο φως στο μυστήριο του Τάφου της Αμφίπολης.

Εν όψει της παρουσίασης από την κα Περιστέρη το Σάββατο 29 Νοεμβρίου της ανασκαφής του Τάφου της Αμφίπολης παρουσιάζουμε ενδεικτικά κάποια από τα ερωτήματα που προέκυψαν και ελπίζουμε είτε να απαντηθούν από την κα Περιστέρη κατά την παρουσίαση της, είτε να τεθούν από τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους ή/και αρχαιολόγους προς την ανασκαφική ομάδα.

«Μαγικές» εικόνες από την «βυθισμένη πόλη» Θώνις-Ηράκλειο

Οι αρχαιολόγοι ανακαλύπτουν νέα ευρήματα, όπως επιγραφές στα αρχαία ελληνικά και στα αιγυπτιακά και τεράστια αγάλματα.

Για περισσότερα από 1.200 χρόνια η πόλη Θώνις-Ηράκλειο, από το λιμάνι της οποίας περνούσε όλο το ελληνικό εμπόριο προς τη Μεσόγειο και την Αίγυπτο, παρέμενε εξαφανισμένη.

Ωστόσο, το 2000 ο Γάλλος αρχαιολόγος Frank Goddio και η ομάδα του έφεραν «φως» τα πρώτα ευρήματα από την βυθισμένη στη θάλασσα σήμερα πόλη, με την μεγάλη μυθολογική ιστορία, αφού εκεί θεωρείται ότι εκεί προσπάθησαν να κρυφτούν ο Πάρις και η Ωραία Ελένη, πριν ξεσπάσει ο τρωικός πόλεμος. 

Αρωμα από τον Μεσαίωνα

Οταν η μεσαιωνική ιστορία της Ελλάδας αναβιώνει και ταξιδεύει στο εξωτερικό... Ευχάριστα τα νέα που έρχονται λίγους μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας του πρώτου ευρωπαϊκού κινηματογράφου εννέα διαστάσεων (9D) με το όνομα «Θρόνος του Ηλιου» (Throne of Helios) στη Ρόδο στο ιστορικό κτίριο του παλιού σινεμά «San Giorgio» (1927). Ο «Θρόνος του Ηλιου» τον οποίο ήδη έχουν επισκεφτεί πολλά σχολεία του νησιού για να δουν την ομώνυμη ταινία με την ιστορία της Ρόδου που σχεδιάστηκε από Ελληνες (η παραγωγή έγινε στην Ολλανδία) συνεχίζει τις προβολές του και ευελπιστεί σύντομα να φιλοξενήσει περισσότερες πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Από τον Dostoievski στον Camus μέσω θεάτρου"(Βίντεο)



Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Από τον Dostoievski στον Camus μέσω θεάτρου". 
Πολυχώρος "Αίτιον", Τζιραίων 10 - Μετρό Ακρόπολη. 
Αθήνα. Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)


Συνέντευξη του Ν. Λυγερού 
στην TRT. 24/11/2014

Β.Πούτιν προς ΗΠΑ: "Σε γεωπολιτικές μηχανορραφίες θα απαντήσουμε στρατιωτικά"- ΤΟ ΝΑΤΟ "ΠΑΙΖΕΙ" ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ

Το ΝΑΤΟ που… βλέπει σε όλη της Ουκρανία να αναπτύσσονται ρωσικά στρατεύματα τώρα μιλά για «στρατιωτικοποίηση» της Μαύρης Θάλασσας από τη Μόσχα. Αφορμή στάθηκε η αποστολή μαχητικών αεροσκαφών στην Κριμαία στο πλαίσιο της υπεράσπισης της Χερσονήσου και των πολιτών της από τους Ουκρανούς νεοναζί του Κιέβου.
Τόσο από την πολεμική ρητορική των ΗΠΑ και των «κολαούζων» της στην Ευρώπη όσο και από την επίσκεψη του στρατιωτική διοικητή της Συμμαχίας στο Κίεβο φαίνεται πως η Δύση επιμένει να ξύνεται στη γκλίτσα του τσοπάνη ή μάλλον να προκαλεί τη Ρωσική Αρκούδα με αφορμή την κρίση στην Ουκρανία που η Δύση προκάλεσε.

Βόμβα από Μπακογιάννη: Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τώρα! - Να μην κλείσει η Βουλή μέσα στα Χριστούγεννα!

- «Έχουμε κρίση βαθιά πολιτική. Όχι οικονομική», είπε η κα Μπακογιάννη
- «Δεν είμαστε στο "πάρα πέντε", είμαστε στο "και πέντε". Οι κορώνες λαικισμού έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου στους δανειστές μας»
- Κάλεσε ανοικτά τον ΣΥΡΙΖΑ να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Σαμαρά λέγοντας ότι «Σήμερα η επιλογή είναι μία - εθνική συνεννόηση στα βασικά» Κάθε μέρα που περνάει με την εικόνα της αστάθειας και της αβεβαιότητας είναι εις βάρος της ελληνικής οικονομίας, δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM. Η κα Μπακογιάννη θέλοντας να δείξει το επέιγον του θέματος έκανε μια πρόταση - βόμβα:

Ο εφιάλτης του Χαρδούβελη στο Παρίσι – Πως περιέγραψε τις δραματικές συνομιλίες – «Δεν τους νοιάζει ποιος είναι στην εξουσία κι αν θα έχουμε εκλογές»

- Ούτε βήμα πίσω δεν κάνουν οι τροϊκανοί, είπε ο υπουργός Οικονομικών σε πηγαδάκι στη Βουλή
- Πιο αδιάλλακτος απ’ όλους ο Ινδός εκπρόσωπος του ΔΝΤ, σύμφωνα με τον Γκίκα Χαρδούβελη
- «Μπορεί να έχουμε ολοκληρώσει το 99% των δεσμεύσεων αλλά πιέζουν για το 100%» είπε μια μέρα μετά το ναυάγιο στο Παρίσι
- Ανησυχία στους βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την πιθανότητα εκλογών μετά τα όσα είπε υπουργός
- Ανακοίνωση ΥΠΟΙΚ: Ο Χαρδούβελης δεν μίλησε ποτέ για πρόωρες εκλογές

Εργαζόμενη της NASA: Είδα ανθρώπους να περπατούν στον Άρη το 1979

Είναι αυτή η πιο μνημειώδης συγκάλυψη στην ιστορία του διαστήματος; Η Jackie, που ισχυρίζεται ότι είναι πρώην εργαζόμενη της NASA, υποστήριξε πως το 1979 είδε δύο ανθρώπινες μορφές με διαστημικές στολές να περπατούν προς το όχημα προσεδάφισης Viking στην επιφάνεια του Άρη.

Αποκαλύπτοντας το περιστατικό στο Coast to Coast AM, η Jackie ζήτησε από τον παρουσιαστή να λύσει για την ίδια το μυστήριο των 27 ετών.