Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Ο Ναός του Απόλλωνος στην Λιβύη (7ος αιώνας π.Χ.)Βίντεο


Ο Ναός του Διός στην Λιβύη ήταν μεγαλύτερος από τον Παρθενώνα και τον Ναό του Διός στην Ολυμπία.

Η Κυρήνη είναι από το 1982 Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς) στην αρχαιότητα πήρε το όνομα της από την πηγή Κύρη,που ήταν αφιερωμένη στο θεό Απόλλωνα τον οποίο λάτρευαν εξ ου και η Απολλωνία (Susah), το λιμάνι της Κυρήνης.

ΥΠΑΤΙΑ η Αλεξανδρινή (370 - 415 μ.Χ)


Η Αλεξάνδρεια του 4ου αιώνα μ.Χ. ήταν ο χώρος μιας μικρής επιστημονικής αναγέννησης και αυτή φωτίστηκε από την πιο διάσημη ανάμεσα στις γυναίκες επιστήμονες και φιλοσόφους.

Για δεκαπέντε αιώνες η Υπατία θεωρείται ότι ήταν η μόνη γυναίκα επιστήμονας στην ιστορία. Ακόμα και σήμερα συχνά είναι η μόνη γυναίκα που αναφέρεται στην ιστορία των μαθηματικών και της αστρονομίας. Αυτή η ευγενής γυναίκα ξεχωρίζει στις σελίδες της ιστορίας σαν η μεγαλύτερη από τους μάρτυρες Εθνικούς.

Πέντε νέοι βασιλικοί τάφοι


Τάφος από τη συστάδα των Τημενιδών στη βασιλική νεκρόπολη των Αιγών, που αποκαλύπτεται κομμάτι- κομμάτι με εντυπωσιακά ευρήματα να έρχονται στο φως.

Πέντε νέους βασιλικούς τάφους με πλούσια διακόσμηση και σημαντικά κτερίσματα έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στη βασιλική νεκρόπολη των Αιγών.

Η ταφική συστάδα των Τημενιδών αποκαλύπτεται κομμάτι κομμάτι και τα νέα ευρήματα παρουσιάζονται σήμερα το απόγευμα από τη διευθύντρια της ΙΖ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Αγγελική Κοτταρίδη, κατά την πρώτη μέρα των εργασιών της 27ης Συνάντησης για το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη, που γίνεται στη Θεσσαλονίκη.

Δυναμικό μπάσιμο των Ρώσων για το λιμάνι Πειραιά – Το σχέδιο της Μόσχας για τον διευρασιατικό διάδρομο

«Σάρκα και ο οστά» παίρνει το ρωσικό ενδιαφέρον για το λιμάνι του Πειραιά, καθώς πριν από λίγο ο πρόεδρος της RZD, της κρατικής εταιρείας των Ρωσικών Σιδηροδρόμων, ανακοίνωσε την απόφαση της εταιρείας να συμμετέχει στο διαγωνισμό για την πώληση του 67% των μετοχών της ΟΛΠ Α.Ε. εκδηλώνοντας ενδιαφέρον έως τις 28 Απριλίου οπότε και λήγει η σχετική προθεσμία.

Παράλληλα όπως ανέφερε ο Βλαντίμιρ Γιακούνιν, οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι διατηρούν το ενδιαφέρον τους να αποκτήσουν την αντίστοιχη ελληνική ΤΡΑΙΝΟΣΕ (συμμετέχουν στο σχετικο διαγωνισμό), το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και την επισκευαστική εταιρεία ROSCO (Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού- ΕΕΣΣΤΥ) και αναμένουν τις αποφάσεις της ελληνικής πλευράς.

Πακιστάν: Να επιτρέπονται οι γάμοι παιδιών ζητά η ανώτατη θρησκευτική επιτροπή

Η ανώτατη θρησκευτική επιτροπή του Πακιστάν ζήτησε σήμερα από την κυβέρνηση της χώρας να καταργήσει την απαγόρευση για τους γάμους των παιδιών, την οποία θεωρεί ασύμβατη με τη μουσουλμανική θρησκεία, γεγονός που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις πολλών οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα.Η επιτροπή ισλαμικής ιδεολογίας, η οποία συμβουλεύει το κοινοβούλιο για τη συμβατότητα των νομοθετικών προτάσεων με το θρησκευτικό νόμο (σαρία), υποστηρίζει επίσης ότι ένας άνδρας δεν χρειάζεται να ζητήσει την άδεια της πρώτης συζύγου του για να παντρευτεί μια δεύτερη.

Τι συνέβη μεταξύ 1977 και 1992 και η Ελληνική ΑΟΖ κατέληξε μικρότερη;

Ο χάρτης της φωτογραφίας έχει εκδοθεί από τη National Geographic Society των HΠΑ, για το διεθνώς αναγνωρισμένο περιοδικό “Τhe National Geographic Magazine”. Παρατηρείστε τη διασυνοριακή γραμμή με κόκκινο διακεκομμένο χρώμα που υπάρχει στον χάρτη αυτόν, που ξεκινάει από τον Έβρο και φτάνει μέχρι το Καστελόριζο. Αυτή η γραμμή είναι συμβατή με τις διεθνείς συνθήκες, που αφορούσαν την Ελλάδα και την Τουρκία ως το 1977 (παρατηρείστε, τα σημεία που δείχνουν τα κόκκινα βέλη – κάνετε κλικ στη φωτογραφία).

Στο ένθετο άνω - δεξιά της φωτογραφίας υπάρχει ένας χάρτης των ΑΟΖ της Ανατολικής Μεσογείου, που σχεδιάστηκε από εμένα για να εκτιμήσω εν τάχει, αν το “κίτρινο δόντι” που σε πολλούς πρόσφατους Ελληνικούς χάρτες ΑΟΖ της Μεσογείου που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αλλά και δημοσιεύονται σε Ελληνικά περιοδικά, προσμετράται στη Τουρκική ΑΟΖ είναι Ελληνικό ή Τουρκικό.

ΝΕΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΔΕΝ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ – ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΒΛΗΜΑ!!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτό το αντίγραφο από το Defense.gov του Ντόναλντ Ράμσφελντ που δηλώνει ότι ένα βλήμα χτύπησε το Πεντάγωνο, πήρε τεράστια υποστήριξη όπου το σύνολο της φάρσας της 11/9 καταρρέει, και οφείλεται εν μέρει στο πρόσφατα δημοσιευμένο βίντεο από το οποίο προκύπτει σαφώς ότι κανένα αεροπλάνο δεν χτύπησε το Πεντάγωνο στις 11/9.

Επιμέλεια άρθρου: Vagedim
ΠΗΓΗ Αθέατη γνώση

11 Μαρτίου 2014

«Είναι αλήθεια ότι μια τρομοκρατική επίθεση μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή, σε οποιοδήποτε μέρος, χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε τεχνική και είναι φυσικά αδύνατο να υπερασπιστεί σε κάθε στιγμή και σε κάθε μέρος εναντίον κάθε δυνατής τεχνικής.

Έλληνες από το Άρβανον: Η αλήθεια για την ταυτότητα των Αρβανιτών

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΡΒΑΝΙΤΩΝ

«Λίκνον της Ελλάδος», «κοιτίς του ελληνισμού», «εύανδρος» και άλλοι τιμητικοί χαρακτηρισμοί κοσμούν την Ήπειρο. Θα μπορούσαμε και «καρδιά της Ελλάδας» να τη χαρακτηρίσουμε, αφού αυτή μέσα στους τελευταίους τριάντα αιώνες αιμοδοτεί συνεχώς την ελληνική χερσόνησο με αίμα πάντοτε ελληνικό, που άλλοτε ονομάζεται πελασγικό, άλλοτε αιολικό, άλλοτε δωρικό και την τελευταία φορά, κατά τους 14ο και 15ο αιώνες μ.Χ., ηπειρωτικό…


Οι κάτοικοι της Αλβανίας από το τέλος του 13ου αιώνα ηδη προσδιορίζονταν από τους άλλους λαούς ως Αλβανοί, δηλαδή με ένα εθνωνυμικό, το οποίο και οι ίδιοι, έστω και ανεπίσημα, είχαν αποδεχθεί. Εάν λοιπόν οι εποικοι, που έφθασαν στην Ελλάδα περί τα μέσα του 14ου αιώνα κατόπιν προσκλήσεων διαφόρων ηγεμόνων, ήσαν Αλβανοί, φυσικότατο θα ήταν να δηλώνουν Αλβανοί και ο ελληνικός λαός να τους αποκαλεί Αλβανούς. Ωστόσο, αυτό δεν έγινε ποτέ!

Σόκ & δέος προκαλούν οι Δυνάμεις των Ρώσων που πήραν διάταξη μάχης στη Μαύρη Θάλασσα

Διάταξη μάχης του Ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
Ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας, ο οποίος από το 2010 και μετά υπάγεται στη Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας, είναι η ρωσική Δαμόκλειος Σπάθη στις ευαίσθητες περιοχές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της περιοχής του Καυκάσου. Ο στόλος δεν είναι σήμερα ότι πιο σύγχρονο, αλλά εξακολουθεί να είναι μια σοβαρή απειλή για όποιον βρεθεί στην λίστα των «ανεπιθύμητων» του Κρεμλίνου.

Διοικητής του μεγαλύτερου ρωσικού στρατιωτικού σώματος στην Κριμαία είναι ο Αντιναύαρχος Αλεξάντερ Βίτκο, του οποίου η έδρα βρίσκεται στην Σεβαστούπολη. Ανοικτές πηγές αναφέρουν ότι η δύναμη του στόλου της Μαύρης Θάλασσας είναι κάπου 11.000 άτομα, αν και ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι η δύναμη του προσωπικού είναι σημαντικά υψηλότερη, ίσως της τάξης των 25.000 ατόμων.

«Griechenland ist von Anfang dieses Krieges aufgesprüht !».

«Griechenland ist von Anfang dieses Krieges aufgesprüht !».
«Griechenland ist von Anfang dieses Krieges aufgesprüht !».

(Ἡ Ἑλλὰς ψεκάζεται ἤδη ἀπὸ τὰς ἀρχὰς αὐτοῦ τοῦ πολέμου!).
20/ 4/ 1918.

Μανφρέδος, Ἀλβέρτος, βαρῶνος τῶν Ῥιχτχόφεν.

Ὑπεύθυνος Τομεάρχης Δυτικοῦ Τομέως Ἀεροψεκασμῶν καὶ Λοιπῶν Ἐναερίων Ἀνακουφίσεων τῆς Αὐτοκρατορικῆς Άεροπορίας.

Φρέαντλης

ΠΗΓΗ filonoi.gr

Ε.Σνόουντεν: Η κρυπτογράφηση σας προστατεύει- Ποια plug-ins και μέτρα προστασίας συνέστησε


Ο πρώην αναλυτής της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν δήλωσε ότι η κρυπτογράφηση εξακολουθεί να είναι αποτελεσματική όσον αφορά στην παρεμπόδιση των παρακολουθήσεων και οι χρήστες του Διαδικτύου μπορούν να προστατεύσουν την ιδιωτική τους ζωή με ποικίλους τρόπους μέσω εύχρηστων εργαλείων.

«Η ουσία είναι -και το έχω επαναλάβει αυτό πολλές φορές- ότι η κρυπτογράφηση είναι αποτελεσματική» δήλωσε ο Σνόουντεν μιλώντας κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης από τη Ρωσία.

Δεν έχει σημασία τι βλέπεις ,αλλά τι θα σου πουν να πιστέψεις!(Βίντεο)


Δες το ! Είναι εκεί . Σου φωνάζει να το δεις και να το παρατηρήσεις ...

Να σπασεις την σκεπτομορφή που δημιουργήθηκε εκείνο το πρωινό μέσω του Σοκ και του Δέους ...

Δες το ! Ευθύς μπροστά στα μάτια σου φανερωμένη η προπαγάνδα , αρκετή για να διαγράψεις την ψευτοσυνείδηση που σου δημιούργησαν και να σμιλέψεις καινούρια

Τι θα πιστέψεις ; Ότι σου είπαν ...

Ουροβόρος, το κυβερνο-όπλο με το ελληνικό όνομα με το οποίο οι Ρώσοι διέλυσαν τα συστήματα της Ουκρανίας (εικόνες)

Σχόλιο Αφύπνισης: Μετά τη δήλωση του Ρώσου προέδρου για την εξασφάλιση μιας Νέας Παγκόσμιας Τάξης (NWO), μετά την κατασκευή του μεγαλύτερου ραντάρ με το όνομα το «μάτι που βλέπει τα πάντα» (Παντεπόπτης οφθαλμός) ,  έρχεται και το κυβερνο-όπλο τους με το σήμα του ουροβόρου όφη! Ακόμα και τα χαρτονομίσματα της Ουκρανίας έχουν πάνω τον Παντεπόπτη στο τρίγωνο. Τα λόγια είναι περιττά. Η πολιτική είναι το κουκλοθέατρο των λαών και ο νοών νοείτω. Άντε μπας και ξυπνήσουμε κάποια στιγμή και δούμε την αλήθεια... 


Ο Αλεκ Ρος, ερευνητής της Σχολής Διεθνούς και Δημοσίου Δικαίου στο Κολούμπια, σύμβουλος της Χίλαρι Κλίντον, όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών του Ομπάμα, εξηγεί ποιο είναι το κυβερνο-όπλο που εξαπέλυσαν οι Ρώσοι εναντίον της Ουκρανίας.

“Αν η Ελλάδα είχε δραχμή θα είχε και εθνική κυριαρχία”

Σε μια εντυπωσιακή δήλωση προχώρησε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, αναφορικά με την ελληνική οικονομική κρίση μιλώντας στο γνωστό forum του Διεθνούς Ομίλου “Βαλντάι”, που έχει χαρακτηριστεί και Νταβός της Ρωσίας...


Αναφερόμενος στην ελληνική οικονομική καταστροφή επέρριψε την ευθύνη στην αδυναμία της Ελλάδας να “σηκώσει” ένα νόμισμα όπως το ευρώ και επέκρινε εμμέσως την απόφαση να ενταχθεί η Ελλάδα στην ευρωζώνη, σημειώνοντας:

“Κοιτάξτε τι έχει γίνει στην Ελλάδα με το ευρώ.

Μόλις 40 λεπτά χρειάστηκαν οι χημικές ουρές να συννεφιάσουν τον ουρανό!!! (ΒΙΝΤΕΟ)


Ένα εκπληκτικό timelaps βίντεο αποδεικνύει πως δρουν οι χημικές ουρές και πως καταφέρνουν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να "σκοτεινιάσουν" μια ολόκληρη περιοχή. Εσείς ακόμα αναρωτιέστε γιατί έχουμε αυτή τη βαριά συννεφιά όλες τις
τελευταίες ημέρες;
Έχετε προσέξει τη μίξη των τεχνητών με τα φυσικά συννεφάκια;
Έχετε προσέξει τις χημικές ουρές που ξεπροβάλλουν μόλις καθαρίσει ο ουρανός για λίγο;

Δείτε προσεκτικά το βίντεο και θα καταλάβετε...

Υποχρεωτικό θα είναι το Microchip για όλα τα βρέφη από το Μάιο του 2014;;;



Σχόλιο worldjudge: Η παρακάτω είδηση έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου. Κάποιοι γράφουν και πιθανόν έτσι είναι... η είδηση δεν είναι αληθής και κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί τον Μάϊο του 2014. Ωστόσο, ακόμα και να μην συμβεί σε 2 μήνες, μακροχρόνια (ίσως σε λιγότερο από πενταετία) οδεύουμε προς τα εκεί αναπόφευκτα. Παραθέτω το άρθρο για ενημέρωση και προβληματισμό.
Η διαδικασία διεύρυνσης της Νέας Παγκόσμιας Τάξης έχει αρχίσει να γίνεται αισθητή για να το δουν ορατά, όχι μόνο μέσω της δυνατότητας της άρνησης της ελευθερίας η της θεραπείας, αλλά και μέσα από τον έλεγχο των κλινικών δεδομένων της ιδιωτικής ζωής του ατόμου .

Αυτή την γυμνή διαμαρτυρία για την ημέρα της γυναίκας δεν την είδατε πουθενά…(Βίντεο)


Σε κανένα από τα μεγάλα κανάλια που συνήθως κόπτονται για τα “ανθρώπινα δικαιώματα”.

Ήταν βλέπετε πραγματική διαμαρτυρία για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Κατά της θηριωδίας που υφίστανται οι γυναίκες στο Ισλάμ.

Την μπούργκα, την κλειτοριδεκτομή, τον θάνατο. Ανέμιζαν σημαίες των χωρών που έκαναν την αντεπανάσταση στην ναζιστική “Αραβική άνοιξη”.

Τελικά μήπως μαγειρεύουν τα αποτελέσματα κάθε φορά στις εκλογές;


Πρέπει και αυτό να το θεωρεί κανείς πιθανό, γιατί το να σου λένε ότι το Ποτάμι είναι τρίτο κόμμα αυτή τη στιγμή, μόνο αυτό σημαίνει.

Πέρα απο τη πιθανότητα Alsheimer που πιθανό να έχει ο “ιδιοφυής” υποστηριχτής του… υπάρχει και
ένα τρομερό μίσος για αυτό το λαό, στον οποίο θέλουν να επιβάλλουν ψυχωτικές καταστάσεις, που να τον οδηγήσουν σε πράξεις εκτός λογικής.

Το αποτυχημένο πολιτικό σύστημα αντιγράφει μια Ιταλία που παρά φύση δεν έχει οδηγηθεί σε χρεοκοπία. Είναι στριμωγμένο. Το “χτές” γκρεμίζεται και θέλει να εξομοιώσει ότι “νέο” βγαίνει με τη μούχλα του βόθρου στον οποίο ζεί και τον οποίο αυτό κατασκεύασε.

Ευρωβουλή: «Μπλόκο» στη λειτουργία της Αγίας Σοφίας Τραπεζούντας ως τζαμιού

Μολονότι αυτή λειτουργεί ήδη ως τέμενος, το Ευρωκοινοβούλιο ζητά να γίνει μουσείο.Υπερψηφίστηκε σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η τροπολογία που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης.

Με αυτήν, το Ανώτατο Δικαστήριο Yargitay της Τουρκίας καλείται να ανακαλέσει απόφασή του για λειτουργία του ιστορικού ναού της Αγίας Σοφίας στην Τραπεζούντα, ως τζαμί.

Le Monde: Τα λάθη της Τρόικας θα συνεχίζουν να επηρεάζουν αρνητικά την Ελλάδα

Η φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο στη Le Monde
Ποια τα μειονεκτήματα της Ελλάδας και ποια τα λάθη της Τρόικας - Είναι αργά για αναδιάρθρωση του χρέους;Το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα έφτασε το 27,5 % του εργατικού δυναμικού κατά το δ' τρίμηνο του 2013 (με 1,36 εκατομμύρια άνεργους), έναντι 26%, ποσοστό που αντιπροσώπευε την ανεργία ένα χρόνο νωρίτερα το δ' τρίμηνο, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη, ενώ ακολουθεί η Ισπανία (25,8%), η Πορτογαλία (15,3 %) και η Ιταλία (12,9%). Και οι αριθμοί είναι ακόμα πιο εξωφρενικοί εάν μελετήσουμε αποκλειστικά εκείνους που αφορούν στη νεολαία, 15-24 ετών, που το ποσοστό ανεργίας αγγίζει το 57 %, ενώ είναι στο 62,5% για τις νέες γυναίκες.

Με αφίσα στα τουρκικά υποδέχονται τον Τσίπρα στην Κομοτηνή!

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρεθεί σήμερα στη Ροδόπη όπου θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση - Ο μουσουλμάνος βουλευτής του κόμματος κυκλοφόρησε σχετική αφίσα στα ελληνικά και στα τουρκικά.
Από την Κομοτηνή αρχίζει ο Αλέξης Τσίπρας τις περιοδείες του σε όλη την Ελλάδα εν όψει των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαϊου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει σήμερα σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Πολιτιστικό Κύτταρο (πρώην ΡΕΞ), ενώ ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Καραγιουσούφ κυκλοφόρησε και σχετική αφίσα στα ελληνικά και τουρκικά.

Βρέθηκε νεκρός ο Έλληνας αγνοούμενος στο Μανχάταν

Ο Ανδρέας Παναγόπουλος κατοικούσε στο ένα από τα κτίρια που κατέρρευσαν την Τετάρτη - Τη σορό του αναγνώρισε η σύζυγός του.
Τραγικό τέλος είχε, δυστυχώς, το θρίλερ με τον 42χρονο Ανδρέα Παναγόπουλου, ο οποίος αγνοείτο από την Τετάρτη μετά την έκρηξη λόγω διαρροής αερίου και την κατάρρευση δύο κτιρίων στο Χάρλεμ του Μανχάταν.

Ο άτυχος 42χρονος κατοικούσε σε διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου στο ένα από τα δύο κτίρια που κατέρρευσαν.

Χρυσή Αυγή: Άρση ασυλίας για Κασιδιάρη, Ζαρούλια, Αρβανίτη και Κούζηλο

Όλα τα κόμματα δήλωσαν υπέρ, πλην ΑΝΕΛ που ψηφίζουν «παρών» - Αρνείται τις κατηγορίες που της αποδίδονται η σύζυγος του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής.Υπέρ της άρσης ασυλίας των Ελ. Ζαρούλια, Μιλ. Αρβανίτη, Ηλ. Κασιδιάρη και Νίκου Κούζηλου τοποθετήθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής η οποία θα επανασυνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη το πρωί στην Βουλή προκειμένου να εξετάσει τις σχετικές αιτήσεις των υπόλοιπων 5 βουλευτών και στην συνέχεια στις φυλακές Κορυδαλλού για να ακροαστεί τους προφυλακισμένους.

Οι δορυφόροι έλαβαν σήμα του Boeing 777-Έρευνες στον Ινδικό Ωκεανό

Οι δορυφόροι έλαβαν σήμα του Boeing 777-Έρευνες στον Ινδικό Ωκεανό
Οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της Malaysian Airlines που εξακολουθεί να αγνοείται από το περασμένο Σάββατο ενδέχεται να επεκταθούν στον Ινδικό Ωκεανό, ανακοίνωσε απόψε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.

Καθώς οι αρχές πολλών χωρών προσπαθούν να εξακριβώσουν τι ακριβώς συνέβη στο Μπόινγκ με τους 239 επιβάτες και μέλη του πληρώματος, η περιοχή των ερευνών ενδέχεται να διευρυνθεί "με βάση τις νέες πληροφορίες που υπάρχουν, οι οποίες δεν είναι κατ' ανάγκη τελειωτικές", είπε ο εκπρόσωπος. "Συζητάμε με τους εταίρους μας ποια διαθέσιμα μέσα να αναπτύξουμε" στην περιοχή, πρόσθεσε.

Ουκρανία και Κίνα επισκιάζουν τα θετικά μάκρο

Dow16.115,89-224,19 -1,37%  



  Nasdaq4.323,3316,14 0,37%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Διευρύνουν τις απώλειες τους οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς η αβεβαιότητα των εξελίξεων στις σχέσεις Δύσης - Ρωσίας όσο δεν φαίνεται αποκλιμάκωση της ουκρανικής κρίσης αντισταθμίζει τα θετικά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ.

Η επιφυλακτικότητα στις αγορές ενισχύεται ενόψει του δημοψηφίσματος την Κυριακή για την προσχώρηση της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Σε ομιλία της σήμερα στην Bundestag η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel δήλωσε ξεκάθαρα πως "παραβιάζεται η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας", διευκρινίζοντας ωστόσο πως η στρατιωτική δράση δεν αποτελεί επιλογή στην ουκρανική κρίση.

Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος Barack Obama προειδοποίησε πως αν ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δεν υποχωρήσει, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους "θα υποχρεωθούν να επιβάλλουν κάποιο κόστος στη Ρωσία για τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και τις καταπατήσεις της στην Ουκρανία".

Την επενδυτική ψυχολογία επιβαρύνουν ταυτόχρονα τα απογοητευτικά στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την Κίνα.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για τη βιομηχανική παραγωγή και τις λιανικές πωλήσεις αποδείχθηκαν χειρότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες για τις προοπτικές της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Αρνητικό πρόσημο για το ΧΑΚ


Λευκωσία: Αρνητικό πρόσημο, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, παρουσίασε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ σημείωσε οριακή πτώση της τάξης του 0,36%, κλείνοντας στις 145,53 μονάδες.

Οριακές ζημιές της τάξης του 0,22% σημείωσε και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, κλείνοντας στις 66,82 μονάδες. Το σύνολο των συναλλαγών περιορίστηκε στα 137.320 ευρώ.

Με εξαίρεση το δείκτη της Κύριας Αγοράς, ο οποίος ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,02%, οι υπόλοιποι χρηματιστηριακοί δείκτες έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο.

Στο "κόκκινο" το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη της Λεωφόρου Αθηνών

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Συνεχίστηκαν την Πέμπτη οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, αλλά και οι επιλεκτικές τοποθετήσεις σε μετοχές τόσο της υψηλής όσο και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Η αγορά κινείται εν αναμονή της οριστικοποίησης των κινήσεων των τραπεζών για την κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών που προέκυψαν από τα stress tests, με ορίζοντα την 15η Απριλίου, ενώ παραμένουν στο «ραντάρ» των επενδυτών και οι μετοχές εισηγμένων που σχετίζονται με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗ…

Του Χρήστου Πασαλάρη από το enikos.gr


Καθώς η δόλια πατρίδα  διψάει και σήμερα για αντιστασιακούς αγωνιστές κατά της ξένης μκατοχής  θα θυμίσω και θα υμνήσω εκείνο τον νεαρό ήρωα της Κυπριακής αντίστασης, τον  Ευαγόρα Παλληκαρίδη που απαγχονίστηκε από τους Αγγλους κατακτητές στη Λευκωσία, σαν σήμερα στις 14  Μαρτίου του 1957. Και που ήταν ο τελευταίος μάρτυρας επί αγγλικής κατοχής.
Ο Ευαγόρας υπήρξε αριστούχος μαθητής ,με ποιητική φλέβα, πολύ αγαπητός σε όλους. Πρωτοστάτησε στα εφηβικά του χρόνια σε όλους  τους ριψοκίνδυνους αγώνες εναντίον της αγγλικής κατοχής. Κατά τη στέψη της Ελισάβετ στις 2 Ιουνίου του 1953 πρώτος σκαρφάλωσε στον ιστό με την αγγλική σημαία και την κατέβασε. Πέρασε στο αντάρτικο της ΕΟΚΑ και στις 18 Δεκεμβρίου του 1956 συνελήφθη από αγγλική περίπολο ενώ μετέφερε όπλα και τρόφιμα στους συντρόφους του..