Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Χρυσή Αυγή: Άρση ασυλίας για Κασιδιάρη, Ζαρούλια, Αρβανίτη και Κούζηλο

Όλα τα κόμματα δήλωσαν υπέρ, πλην ΑΝΕΛ που ψηφίζουν «παρών» - Αρνείται τις κατηγορίες που της αποδίδονται η σύζυγος του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής.Υπέρ της άρσης ασυλίας των Ελ. Ζαρούλια, Μιλ. Αρβανίτη, Ηλ. Κασιδιάρη και Νίκου Κούζηλου τοποθετήθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής η οποία θα επανασυνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη το πρωί στην Βουλή προκειμένου να εξετάσει τις σχετικές αιτήσεις των υπόλοιπων 5 βουλευτών και στην συνέχεια στις φυλακές Κορυδαλλού για να ακροαστεί τους προφυλακισμένους.

Συγκεκριμένα, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ και Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί ψήφισαν υπερ της άρσης, οι ΑΝΕΛΛ δια της κυρίας Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά δήλωσαν «παρών» ενώ καταψήφισε ο κ. Ηλίας Παναγιώταρος για την ΧΑ.

Υπενθυμίζεται ότι οι νέα δικογραφία που έχει φθάσει στην Βουλή ζητά την άρση ασυλίας όλων των βουλευτών της Χ.Α. εκτός του κ. Ηλ. Παναγιώταρου.

Συγκεκριμένα, οι ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση ζητούν την άδεια του Σώματος προκειμένου να ασκήσουν διώξεις για το αδίκημα της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης κατά των: Ελ. Ζαρούλια, Μ. Αρβανίτη, Νίκο Κούζηλο, Αντώνη Γρέγο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Κώστα Μπαρμπαρούση, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Δημήτρη Κουκούτση και Αρτέμη Ματθαιόπουλο. Ενώ για το αδίκημα της οπλοκατοχής ζητούν την άρση ασυλίας των Ηλ. Κασιδιάρη, Ν. Μίχο, Ν. Μιχαλολιάκο, Χρ. Παππά, Στ. Μπούκουρα, Γ. Γερμενή, Γ. Λαγό και Π. Ηλιόπουλο.

Να σημειωθεί ότι την ερχόμενη Τρίτη τα μέλη της Επιτροπής θα μεταβούν στις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να ακροαστούν τα προφυλακισμένα μέλη της ΚΟ της ΧΑ επι των νέων αιτήσεων για άρση ασυλίας.

Πάντως, η στάση των κομμάτων στην αρμόδια επιτροπή προαναγγέλλει και την τελική τους στάση όταν το θέμα τεθεί στην ολομέλεια. Αναφορικά, δε, με τους Ανεξάρτητους Ελληνες η κυρία Κόλλια εξήγησε ότι η στάση τους θα εξαρτηθεί από το αν θα δοθεί το δικαίωμα επιστολικής ψήφου στους προφυλακισμένους χρυσαυγίτες βουλευτές.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου