Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Ουκρανία και Κίνα επισκιάζουν τα θετικά μάκρο

Dow16.115,89-224,19 -1,37%  



  Nasdaq4.323,3316,14 0,37%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Διευρύνουν τις απώλειες τους οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς η αβεβαιότητα των εξελίξεων στις σχέσεις Δύσης - Ρωσίας όσο δεν φαίνεται αποκλιμάκωση της ουκρανικής κρίσης αντισταθμίζει τα θετικά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ.

Η επιφυλακτικότητα στις αγορές ενισχύεται ενόψει του δημοψηφίσματος την Κυριακή για την προσχώρηση της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Σε ομιλία της σήμερα στην Bundestag η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel δήλωσε ξεκάθαρα πως "παραβιάζεται η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας", διευκρινίζοντας ωστόσο πως η στρατιωτική δράση δεν αποτελεί επιλογή στην ουκρανική κρίση.

Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος Barack Obama προειδοποίησε πως αν ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δεν υποχωρήσει, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους "θα υποχρεωθούν να επιβάλλουν κάποιο κόστος στη Ρωσία για τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και τις καταπατήσεις της στην Ουκρανία".

Την επενδυτική ψυχολογία επιβαρύνουν ταυτόχρονα τα απογοητευτικά στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την Κίνα.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για τη βιομηχανική παραγωγή και τις λιανικές πωλήσεις αποδείχθηκαν χειρότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες για τις προοπτικές της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 171,740 μονάδες (1,05%) και βρίσκεται στις 16.168,34 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 53,43 μονάδων (1,24%) φτάνοντας τις 4.269,90 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει πτώση 16,38 μονάδων (0,88%) και βρίσκεται στις 1.851,82 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones μόλις 3 κινούνται με θετικό πρόσημο και 27 με αρνητικό. Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η Procter and Gamble καθώς διαπραγματεύεται στα 79,43 δολ. με άνοδο 0,19 δολαρίων ή σε ποσοστό 0,24%. Ακολουθεί η AT&T  με κέρδη 0,22% στα 32,45 δολ. και η Nike με οριακή άνοδο 0,01% στα 78,98 δολ.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η United Technologies (-2,49%), η Pfizer (-2,28%) και η American Express (-1,98%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τις ΗΠΑ έδειξαν ότι οι πωλήσεις λιανικής αυξήθηκαν 0,3% σε εποχιακά προσαρμοσμένη βάση το Φεβρουάριο, σημειώνοντας άνοδο για πρώτη φορά τους τελευταίους τρεις μήνες, όπως έδειξαν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εμπορίου. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Marketwatch ανέμεναν αύξηση 0,2%.

Οι πωλήσεις λιανικής αντιστοιχούν στο ένα τρίτο των καταναλωτικών δαπανών, και είναι ο κύριος μοχλός οικονομικής ανάπτυξης.

Την ίδια στιγμή οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν σε χαμηλό τριών μηνών την προηγούμενη εβδομάδα σε μια νέα ένδειξη σταθεροποίησης της αγοράς εργασίας μετά τις αρνητικές επιπτώσεις της κακοκαιρίας του χειμώνα.

Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας μειώθηκαν κατά 9.000 και διαμορφώθηκαν στις 315.000 την εβδομάδα που έληξε στις 8 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.

Το μέγεθος αυτό είναι το χαμηλότερο από τα τέλη Νοεμβρίου και σημαντικά χαμηλότερο των εκτιμήσεων των οικονομολόγων που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires και τοποθετούσαν τις νέες αιτήσεις στια 330.000.

Αύξηση 0,4% σημείωσαν παράλληλα τα αποθέματα των αμερικανικών επιχειρήσεων τον Ιανουάριο σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για άνοδο 0,5%.

Την ίδια στιγμή οι πωλήσεις των επιχειρήσεων υποχώρησαν 0,9% τον Ιανουάριο.

Στο ταμπλό η Williams-Sonoma, Inc. σημειώνει άλμα 8,5% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της για το τελευταίο τρίμηνο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης κέρδη 133,8 εκατ. δολ. ή 1,38 δολ. ανά μετοχή από 133,7 εκατ. δολ. ή 1,34 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τοποθετούσαν τα κέρδη στα 1,35 δολ. ανά μετοχή.

Τα έσοδα ανήλθαν σε 1,47 δισ. δολ. από 1,41 δισ. δολ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. 

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι περιμένει τα κέρδη της για το πρώτο τρίμηνο χρήσης να διαμορφωθούν μεταξύ 41 cents και 44 cents ανά μετοχή. Ανακοίνωσε επίσης την αύξηση του μερίσματος της κατά 6% στα 33 cents ανά μετοχή.


ΠΗΓΗ capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου