Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

«H Ελληνίς Πόλη», ΡΩΜΗ.

σχόλιο Γ.Θ : Αφιερωμένο σε όοοοολους που ακούνε Ρωμηοσύνη, Ρωμιός, Ρωμαίικος, Ρωμανία και βγάζουν ανεμοβλογιά.

Απόσπασμα από το ε΄κεφάλαιο «ο ελληνικός πολιτισµός των Ρωµαίων», του μνημειώδες έργου του μακαριστού ιστορικού και θεολόγου, π. Ιωάννου Ρωμανίδου, «Ρωμηοσύνη, Ρωμανία, Ρούμελη», εκδ. Πουρνάρα.

«(…) Το παραδοξότερον φαινόµενον είναι ότι οι Ρωµαίοι της εποχής του Χριστού ήσαν περισσότερο Έλληνες από τους Νεογραικούς.  Οι αρχαίοι Ρωµαίοι ουδέποτε επεχείρησαν να εκλατινίσουν και να εκπολιτίσουν τους Έλληνας,  απλούστατα διότι είχον γίνει οι ίδιοι Έλληνες κατά την γλώσσαν,  την παιδείαν και τον πολιτισµόν πριν κατακτήσουν τους Έλληνας.

Οί λόγοι της πτώσης της Βασιλεύουσας

Ο Μωάμεθ ο Πορθητής συνοδεύει ένα
από τα κανόνια του Ουρβανού
Γράφει ο Κωστούλας Βασίλειος
 
Το 1452 καταφθάνει στην Κωνσταντινούπολη ο Ούγγρος οπλουργός κατασκευαστής βαρέων όπλων εν ονόματι Ουρβανός (Orban). Ο Ουρβανός αναζητά την τύχη του στην Βυζαντινή Αυτοκρατορία και συγκεκριμένα στην αυλή του Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Γνωρίζει ότι μόνο σε αυλές Αυτοκρατόρων και Βασιλέων θα αμοιφθεί για τις πολύ σημαντικές υπηρεσίες του. Έχει την ικανότητα να κατασκευάζει μεγάλα μπρούτζινα κανόνια με τήξη ορείχαλκου σε καλούπια, και να τα πυροδοτεί επιτυχώς παρά του μεγάλου τους μεγέθους. Ο Ουρβανός δηλαδή είναι ο Ρόμπερτ Οπενχάιμερ (Julius Robert Oppenheimer) της εποχής του (κατασκευαστής της πρώτης ατομικής βόμβας). Η σημασία της κατασκευής κανονιών με μεγάλο βεληνεκές και ισχύ πυρός τότε, ισοδυναμεί με την σημερινή κατασκευή πυρηνικής βόμβας.

Η Μέριλιν Μονρόε δολοφονήθηκε γιατί θα αποκάλυπτε «την αλήθεια» για τους εξωγήινους;- Τα UFO προκάλεσαν τον θάνατο της Μέριλιν Μονρόε;(Βίντεο - Φωτό)

Η ταινία «Unacknowledged» παρουσιάζει ένα ευρύ φάσμα θεωριών συνωμοσίας, συμπεριλαμβανομένης μιας που δίνει ενδεχόμενη εξήγηση για τον θάνατο της Μέριλιν Μονρόε Ένα νέο ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την εκδοχή ότι η Μέριλιν Μονρόε δολοφονήθηκε, επειδή είχε σκοπό να αποκαλύψει στοιχεία σχετικά με εξωγήινους και την ύπαρξή τους.

Η ταινία «Unacknowledged» σε σκηνοθεσία Μάικλ Ματζόλα παρουσιάζει ένα ευρύ φάσμα θεωριών συνωμοσίας, συμπεριλαμβανομένης μιας που δίνει ενδεχόμενη εξήγηση για τον θάνατο της Μέριλιν Μονρόε - ότι γνώριζε για τα UFO και ότι απειλούσε να αποκαλύψει απόρρητα και διαβαθμισμένα έγγραφα.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ UFO ΣΤΟ ΦΩΣ, 6 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ!(ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Μπορεί να άργησε 6 χρόνια να βγάλει το ντοκουμέντο στο φως, μπορεί να εμπιστεύτηκε άγνωστο πάροχο για τη δημοσίευση του βίντεο της κάμερας ασφαλείας του μαγαζιού του, μπορεί να είναι και ο ίδιος πίσω από το άγνωστο κανάλι στο You Tube που έβγαλε τα πλάνα στη δημοσιότητα αρχές του 2017... ότι κι αν συμβαίνει... ο Στέλιος έδωσε στους θαυμαστές του φαινομένου τη καλύτερη καταγραφή UFO που έχει να δείξει η χώρα μας!

«Ο πρώτος άνθρωπος μπορεί να είχε εμφανιστεί στα Βαλκάνια, ίσως στην Ελλάδα» Νέα έρευνα Γερμανών επιστημόνων δίνει άλλη τροπή σε όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα

Ο διαχωρισμός του ανθρώπινου είδους από τους ανθρωποειδείς πιθήκους ενδεχομένως να είχε ξεκινήσει μερικά εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια νωρίτερα από ότι πιστεύαμε μέχρι σήμερα. Μάλιστα η διαδικασία αυτή ενδέχεται να είχε γίνει στην Ευρώπη και όχι στην Αφρική, όπως υποστήριζε μέχρι σήμερα η κρατούσα θεωρία. Αυτή η νέα υπόθεση παρουσιάζεται για πρώτη φορά σήμερα σε μια δημοσίευση στο περιοδικό «PLOS One» από ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Τυβίγγης υπό την Μαντλέν Μπέμε -ειδικότερα από το Κέντρο Ερευνών για την Εξέλιξη του Ανθρώπινου Είδους και της Παλαιοπεριβαλλοντολογίας (HEP). Η επιστημονική ομάδα βάσισε την έρευνά της σε δύο απολιθώματα που ήταν ήδη γνωστά και τα οποία μελετήθηκαν ενδελεχώς σε σχέση με τις περιβαλλοντικές συνθήκες που, βάσει υποθέσεων, επικρατούσαν πριν από πολλά εκατομμύρια χρόνια στα σημεία που εντοπίστηκαν τα απολιθώματα.

Κατάθεση «κεραυνός» του επικεφαλής της DIA: «Θέμα χρόνου η ίδρυση κουρδικού κράτους με επίκεντρο το Ιράκ» ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΟ «ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ» ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΕ ΚΟΥΡΔΙΚΟ;(Χάρτες)

Της Χριστίνας Φλάσκου
Από το pronews 
  Κατάθεση «κεραυνός» του επικεφαλής της αμερικανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών DIA (Defense Intelligence Agency), αντιστρατήγου των Πεζοναυτών, Vincent Stewart, ενώπιον της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας (Senate Armed Services Committee), με την οποία παραδέχεται ότι η κουρδική ανεξαρτησία έχει δρομολογηθεί και ότι το ζήτημα δεν είναι «αν» θα επιτευχθεί, αλλά «πότε» θα γίνει αυτό, δεδομένων των συνθηκών.

«Τελειώνουν» την ελληνική ιστορία: Εννέα μήνες μονόωρης διδασκαλίας για 3500 χρόνια Ελληνισμού!ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΙΣ ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ


Ακρως αντίθετη είναι η ανακοίνωση της Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων στις προωθούμενες αλλαγές του υπουργείου Παιδείας  στο μάθημα της Ιστορίας όπου τις χαρακτηρίζει ως την «χαριστική βολή» στο μορφωτικό υπόβαθρο των Ελλήνων.
 Στην ανακοίνωση της Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων  τονίζεται μεταξύ άλλων πως οι προωθούμενες αλλαγές έχουν αποτέλεσμα την : «Ελλιπέστατη και αποσπασματική γνώση της ελληνικής ιστορίας καὶ μονομερή προσέγγιση μόνο κάποιων κοινωνικών καὶ πολιτισμικών εξελίξεων του ιστορικού γίγνεσθαι, κατά την ιδεοληπτική επιλογή των προτεινόντων».

Άιντα: Ένα βήμα πριν την Γενεύη


«Βλέπω ότι υπάρχει περιθώριο για να εξευρεθεί συμφωνία σε αυτό αλλά υπάρχει ακόμη δρόμος για να διανυθεί. Γι’ αυτό δεν θέλω να προτρέχω σε συμπεράσματα» δήλωσε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Άιντα μετά από την τρίωρη σχεδόν συνάντησή του με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος δεν προέβη σε δηλώσεις.

Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ είχε νωρίς το πρωί συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και στη συνέχεια μετέβη στα κατεχόμενα για να συναντηθεί με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Στις δηλώσεις του, ο κ. Άιντα μετά την συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη ανέφερε πως η δουλειά που γίνεται θα συνεχιστεί όχι μόνο σήμερα αλλά ίσως και τις επόμενες ημέρες, προσθέτοντας πως βλέπει πως υπάρχει κοινή θέληση για προσπάθεια εξεύρεσης μιας κοινής πλατφόρμας.

Καιρός τώρα: Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Καιρός: Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες – Έρχονται έντονα φαινόμενα, με καταιγίδες και χαλάζι – Πού και πότε θα «χτυπήσει» το κύμα κακοκαιρίας, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).
 
Βροχές και καταιγίδες, οι οποίες πιθανόν να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας.

Ο ESM «τελειώνει» την κυβέρνηση: Καμία ελάφρυνση χρέους - Εξοντωτικά πλεονάσματα για 20 χρόνια!

Στο φως τα τρία σενάρια για το ελληνικό χρέος που συζητήθηκαν στο Eurogroup – Πώς ο Σόιμπλε τίναξε τις συνομιλίες στο αέρα – Βαθαίνει επικίνδυνα το χάσμα με το ΔΝΤ - Εγκλωβισμένος ο Τσίπρας, ξαναβάζει τη γραβάτα στη ντουλάπα - Πλήρης επιβεβαίωση του Newsbomb.gr που μετά το Eurogroup έκανε λόγο για φιάσκο της κυβέρνησης
Δραματικές είναι οι εξελίξεις για την ελληνική κυβέρνηση, στον απόηχο των όσων συνέβησαν στο Eurogroup της Δευτέρας όπου συζητήθηκε το ελληνικό χρέος.