Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Την ψώνισαν οι Τούρκοι, κοιτούν αφ’ υψηλού την ΕΕ!

Η Τουρκία πιστεύει ότι η Γερμανία έχει αρχίσει να φλερτάρει με την ιδέα της ενσωμάτωσής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο της στρατηγικής αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, οπότε, σκληραίνοντας τη στάση της πιστεύει ότι θα αποσπάσει ισχυρά ανταλλάγματα, δηλαδή, εν ολίγοις, η Ευρώπη θα πάει γονυπετής στην Υψηλή Πύλη να την παρακαλέσει να δεχθεί να αποτελέσει μέρος της ΕΕ…
Η Τουρκία λοιπόν αρνείται η ίδια αυτή τη φορά να ανοίξει τρία νέα διαπραγματευτικά κεφάλαια για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Την επίσημη ανακοίνωση ότι η Άγκυρα δεν επιθυμεί σε αυτή τη φάση να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις έκανε ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Αλί Μπαμπατζάν, στο δείπνο που παρετέθη προς τιμήν του στις Βρυξέλλες, παρουσία του Ολι Ρεν, αντιπροέδρου της Κομισιόν και επιτρόπου για τις Οικονομικές Υποθέσεις, του Στέφαν Φούλε, επιτρόπου αρμοδίου για τι Διεύρυνση και ευρωβουλευτών.

Οριστικό αμερικανικό «χαστούκι» σε Σκόπια και Τουρκία…

Η διεύρυνση του ΝΑΤΟ δεν συμπεριλαμβάνεται στην ατζέντα της επικείμενης συνόδου κορυφής της Συμμαχίας στο Σικάγο, επισήμανε η επικεφαλής ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Λευκού Οίκου, απαντώντας σε ερώτηση για την αίτηση ένταξης της ΠΓΔΜ.

Σε συνέντευξη Τύπου, αναφέρθηκε ότι η ΠΓΔΜ θα έχει την ευκαιρία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ όταν υπάρξει πρώτα συμφωνία για το θέμα του ονόματος με το οποίο θα ενταχθεί στη Συμμαχία. Επίσης, επισήμανε ότι θα υπάρξει συνάντηση υπουργών Εξωτερικών των χωρών που επιθυμούν να ενταχθούν στη Συμμαχία και στο πλαίσιο αυτό αναμένεται, όπως είπε, να λάβει μέρος και ο υπουργός της πΓΔΜ, όπου εκεί θα συζητηθεί το θέμα, μόνο όμως σ’ αυτό το επίπεδο.

ΑΙΣΧΟΣ...Έστειλαν ελληνικό χορευτικό συγκρότημα να τιμήσει τον Κεμάλ Ατατούρκ!

Aπίστευτο. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που ξεκίνησαν στην Τουρκία για τον εορτασμό της λεγόμενης «Ημέρας Νεολαίας» το Σαββάτο 19 Μαΐου, ανήμερα της θλιβερής επετείου της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ομάδα από ...νέους και νέες της χώρας μας βρέθηκαν στην Άγκυρα, για να τιμήσουν τον... Κεμάλ Ατατούρκ.

Η ελληνική αντιπροσωπεία, μαζί με νέους και νέες από την Τουρκία και άλλες 33 χώρες, κλήθηκε να συμμετάσχει στη λεγόμενη «Πορεία Αγάπης» προς το Μαυσωλείο του Κεμάλ Ατταούρκ, με επικεφαλής τον υπουργό Νεότητας και Αθλητισμού, Σουάτ Κίλιτς.

Guardian: "Ενα τρισ. δολάρια το κόστος εξόδου της Ελλάδας"

"Οι Έλληνες ψηφίζουν με τα πορτοφόλια υπό τον φόβο της εξόδου από την ευρωζώνη" είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, που υπογραμμίζει την μαζική φυγή... των ελληνικών καταθέσεων στο εξωτερικό. Το πρακτορείο αναφέρεται σε ανώνυμες τραπεζικές πηγές που υποστηρίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σταμάτησε να δανείζει κάποιες ελληνικές τράπεζες επειδή δεν ήταν επιτυχής η ανακεφαλαίωση τους.

Συζήτησαν για τo ΕΤΑΚ, αλλά ..μας τo φυλάνε για μετά τις εκλογές!

Τα ΕΤΑΚ  του 2009-2010 - για την ακρίβεια 200.000 σημειώνατα - είναι έτοιμα προς αποστολή, ωστόσο ούτε η υπηρεσιακή κυβέρνηση το ...αποφασίζει (τουλάχιστον επισήμως) παρόλο που η υστέρηση των εσόδων είναι σημαντική, λόγω της παράλυσης του εισπρακτικού μηχανισμού όλο αυτό το διάστημα.

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που μετέδωσε νωρίτερα το protothema.gr, σύμφωνα με το οποίο στο πρώτο υπηρεσιακό υπουργικό συμβούλιο άναψε "πράσινο φως" για την σταδιακή αποστολή των 1,37 εκατ. σημειωμάτων για το ΕΤΑΚ του 2009 και του 2010 προκάλεσε αίσθηση καθώς και επίσημη ανακοίνωση από το πρωθυπουργικό γραφείο:

Ν.Λυγερός - Γενοκτονία Ελλήνων του Πόντου



Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: «Διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας των 
Ελλήνων του Πόντου».
6ος Κύκλος Συζητήσεων για την Ιστορία των Ελλήνων του Πόντου.
Επιτροπή Νεολαίας του Σ.Πο.Σ. Θεσσαλονίκης.
Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης (Λ. Νίκης 13), Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Δεν παίζεται ο ανθρωπος Πάγκαλος: Αργόμισθοι και... φοροφυγάδες οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ(Βίντεο)

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, πως λέει ψέματα. 

Έκανε παράλληλα λόγο για «Άγιο Βασίλη, καλή μάγισσα και άλλα παραμύθια, τα οποία μαθαίνουν τα μικρά παιδιά όταν είναι στο νηπιαγωγείο».

Επιπλέον, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ότι «βιάζεται για τις εκλογές, γιατί φοβάται μην αλλάξει το ρεύμα, μην αποκαλυφθεί». Εκτίμησε πάντως ότι ο κόσμος ανακαλύπτει «την αυθαιρεσία των συλλογισμών του και την αλαζονεία των χειρισμών του».

Το «ξεκόβει» για συνεργασία με τη ΝΔ Κόμμα «4 σε 1» με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΣΥ και Δράση θέλει ο Μάνος!

Πρόταση για τη συνένωση όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων -ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Δημοκρατική Συμμαχία και Δράση- σε ενιαίο κόμμα, κάτω από μία «αξιόπιστη νέα ηγεσία», έκανε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο Στέφανος Μάνος προκειμένου, όπως είπε, να ξεπεραστεί η σημερινή κατάσταση.

«Είχαμε ξεκινήσει μία συζήτηση με την κυρία Μπακογιάννη -η οποία είχε αρχίσει και προ των εκλογών- και όλα έδειχναν ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε, αλλά δεν υπήρξε ανακοίνωση. Τώρα διαβάζω στις εφημερίδες ότι υπάρχει μία παράλληλη ενδεχομένως συζήτηση με τη ΝΔ, αλλά και εκεί δεν φαίνεται να έχει τελειώσει οτιδήποτε» υποστήριξε ο κ. Μάνος, μιλώντας στον Real FM.
Ξέρω ότι γίνεται συζήτηση, αλλά όχι τι ακριβώς συζητείται, συμπλήρωσε ο επικεφαλής της Δράσης και παράλληλα ξεκαθάρισε πως δεν έχει καμία απολύτως κρούση από τη ΝΔ και ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει στη ΝΔ.

Καταρρέει μετά τις εκλογές ο τουρισμός

Ο πρώτος απολογισμός για τον τουρισμό μετά τα αποτελέσματα των εκλογών και την αβεβαιότητα που έχει προκύψει  είναι απογοητευτικός .

Σύμφωνα με την Πανελληνία Ομοσπονδία ξενοδόχων αμέσως μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου στην Κέρκυρα, μείωση του ρυθμού των κρατήσεων έφθασε  στο  50%, στην Κρήτη η μείωση του ρυθμού των κρατήσεων είναι επίσης στο 50%. Στις Κυκλάδες η μείωση του ρυθμού των κρατήσεων είναι στο  30% και στην Κω – νησί που πρωταγωνίστησε στην περσινή χρονιά - η μείωση του ρυθμού των κρατήσεων φτάνει το 40%.

«Δέος» από τα πρώτα εκκαθαριστικά της Εφορίας!

Μόλις ένας στους δέκα φορολογούμενους που υπέβαλαν ήδη τις φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος του 2012 έχουν επιστροφή φόρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα πρώτα 40.000 εκκαθαριστικά που εξέδωσε η ΓΓΠΣ, τα 24.000 είναι χρεωστικά και οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν πρόσθετο φόρο 32 εκατομμύρια ευρώ (ή περίπου 1.330 ευρώ «κατά κεφαλήν»).

Παρότι τα εισοδήματα που δηλώνουν φέτος οι φορολογούμενοι είναι χαμηλότερα από άλλες χρονιές, η μείωση του αφορολογήτου ορίου στα μόλις 5.000 ευρώ οδηγεί σε πολύ μεγάλες επιβαρύνσεις, έως 700 ευρώ.

Ορκίστηκαν βουλευτές με... ημερομηνία λήξης(Φωτό και Βίντεο)

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η ορκωμοσία των 300 νέων βουλευτών. Όπως ήταν αναμενόμενο, τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα στους 21 βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι πέρασαν για πρώτη φορά το κατώφλι της Βουλής.

Οι βουλευτές έδωσαν τον όρκο στο Ευαγγέλιο, πλην της πλειονότητας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ -οι αρχηγοί των οποίων κατέθεσαν με γραπτές δηλώσεις τις αντιρρήσεις τους για τον θρησκευτικό όρκο- αλλά και των τριών βουλευτών Αχμέτ Χατζη Οσμάν, Χουσεϊν Ζεϊμπεκ και Καραγιουσούφ Αiχάν, οι οποίοι ανήκουν στο μωαμεθανικό θρήσκευμα και ορκίστηκαν κατόπιν στο Κοράνι. Εκεί, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν σηκώθηκαν από τα έδρανά τους.

Επιστροφή στο μαντρί!!!


Σχόλιο από ALEXANDER

Μπροστά στον κίνδυνο να μείνουν εκτός βουλής  πάνε περίπατο αρχές ηθικές και αξίες…όλα για την καρέκλα… Θα δούμε ωραίες φωτό με Ντόρα Βορίδη Κυριάκο Συμπιλίδη και ίσως και τον Καρατζαφέρη….
Ούστ…Λαμόγια… 

Της Χριστίνας Κοραή από το enikos.gr


Έκλεισε η συμφωνία για την επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη στη ΝΔ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες. Η επίσημη ανακοίνωση μπορεί να γίνει σήμερα ή το αργότερο αύριο.
Θα υπάρξει πλαίσιο αρχών των δύο κομμάτων. Η Ντόρα Μπακογιάννη τίθεται πρώτη στο ψηφοδέλτιο της Α' Αθήνας. Αυτό σημαίνει ότι εκτός μένει ο όγδοος βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Ψυχάρης, με τον οποίο όμως πρόκειται να έχει συνάντηση ο  Αντώνης Σαμαράς. Άλλωστε, η αξιοποίηση του θεωρείται δεδομένη.

Κύπρος:Ναυάγησε η συνεργασία

Απέκλεισε το ΔΗΚΟ το ενδεχόμενο εκλογικής συνεργασίας με το ΑΚΕΛ, για ανάδειξη του επόμενου Προέδρου της Κύπρου, ενώ το ΑΚΕΛ δεν φαίνεται διατεθειμένο να συνεργαστεί με τους όρους που έθεσαν τα τέσσερα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου (ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Ευρωπαϊκό Κόμμα και Οικολόγοι), σε πολιτική διακήρυξη που έχουν προσυπογράψει.
Δίνοντας διευκρινίσεις για τη χθεσινή συνάντηση του αρχηγού του ΔΗΚΟ Μάριου Καρογιάν με τον γγ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Φώτης Φωτίου ανέφερε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να προχωρήσει από μόνο του σε συνεργασία με το κόμμα της αριστεράς, τονίζοντας ότι το ΔΗΚΟ παραμένει προσηλωμένο στην προσπάθεια για κοινό υποψήφιο του ενδιάμεσου χώρου.

Η "γεωγραφία" της Βουλής


Αυτή είναι η διάταξη των βουλευτών των κομμάτων όπως προέκυψαν στις τελευταίες εκλογές. Η συγκεκριμένη Βουλή θα είναι η πλέον βραχύβια. Αν όμως σχηματιζόταν κυβέρνηση, με αυτό τον τρόπο θα κάθονταν οι βουλευτές στα έδρανα.

Ευρύτερες ανακατατάξεις στα κόμματα ενόψει εκλογών

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης από το real.

Με ευρύτερες αναδιατάξεις και συνεργασίες, αλλαγές στα ψηφοδέλτια Επικρατείας τους και μικροαλλαγές και στις λίστες οδηγούνται τα κόμματα στις κάλπες της 17ης Ιουνίου.

Οι προσεχείς εκλογές, άλλωστε, αποτελούν τη μητέρα όλων των μαχών όχι μόνο γιατί ενδέχεται να κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία και η μοίρα της χώρας για πολλές δεκαετίες, αλλά και γιατί θα κριθεί ποιο πολιτικό ρεύμα θα αποκτήσει πλεονέκτημα στην «επόμενη ημέρα» του πολιτικού συστήματος.

Επ'αόριστον αναβολή Στον αέρα η δίκη Μλάντιτς «λόγω σοβαρών λαθών» στην παρουσίαση στοιχείων

Χάγη: Την επ’ αόριστον αναβολή της δίκης του Ράτκο Μλάντιτς αποφάσισε ο δικαστής «λόγω σοβαρών λαθών» που έκανε η κατηγορούσα αρχή καθώς δεν μοιράστηκε όλα τα διαθέσιμα δεδομένα με την υπεράσπιση του πρώην στρατιωτικού ηγέτη των Σερβοβοσνίων.

Η παρουσίαση των αποδείξεων κατά του Μλάντιτς επρόκειτο να αρχίσει στα τέλη Μαΐου.

Ο δικαστής Αλφόνς Όρι, που προεδρεύει του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για τη Γιουγκοσλαβία (ICTY), είπε ότι οι δικαστές αναλύουν ακόμα το μέγεθος του λάθους που έγινε.

Οριακή άνοδο εν μέσω νευρικότητας παρουσιάζει το κυπριακό Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Αμελητέα άνοδο παρουσιάζει την Πέμπτη το ΧΑΚ σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίζεται από ένα έντονα ευμετάβλητο κλίμα.

Στις 13:00 ο Γενικός Δείκτης παρουσίαζε οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,07% και τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 172,68 μονάδες, αφού παρουσίασε έντονες διακυμάνσεις πότε σε θετικό και πότε σε αρνητικό κλίμα. Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 6413 μονάδες, παρουσιάζοντας ελαφρώς μεγαλύτερη άνοδο, σε ποσοστό 0,10%. Την ίδια ώρα ο ημερήσιος τζίρος διαμορφωνόταν στις 211.678 ευρώ.

Σε αναζήτηση στηρίξεων (εκ νέου) το Χρηματιστήριο της Αθήνας

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Η εικόνα αδυναμίας διατηρείται αμετάβλητη στο ταμπλό του Χ.Α. την Πέμπτη, με νέες απώλειες και με τον τζίρο σε "συγκρατημένα" επίπεδα. 

Ο Γενικός Δείκτης κινείται πτωτικά από την έναρξη των συναλλαγών, αποτυγχάνοντας να βρει στηρίξεις στα χαμηλά 22 ετών όπου έχει βρεθεί, ενώ στον FTSE20 τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι μετοχές των ΟΤΕ, Motor Oil, Coca-Cola 3E και Ελλάκτωρ.

Αντίθετα, τα υψηλότερα κέρδη εμφανίζει η ΜΑΡΦΒ με άνοδο 3,79%, ενώ ανοδικά αντιδρά μεταξύ άλλων και ο τίτλος των ΚΑΕ μετά τις χθεσινές σοβαρές απώλειες.

Ο τίτλος της ΕΤΕ, που κινήθηκε ανοδικά νωρίτερα, έως τα 1,25 ευρώ, υποχρεώνεται σε νέα χαμηλά, στα 1,18 ευρώ.

Νέα οπισθοχώρηση του αμερικανικού χρηματιστηρίου

Dow12.598,55-33,45 -0,26%  



  Nasdaq2.874,04-19,72 -0,68%  

Η Wall Street χθες
Η σύγχυση για το πολιτικό μέλλον της Ελλάδας κατάφερε να επισκιάσει τα θετικά μάκρο των ΗΠΑ, υποχρεώνοντας τους βασικούς δείκτες της Wall Street σε απώλειες για τέταρτη διαδοχική ημέρα συναλλαγών. Αρνητικοί πρωταγωνιστές ο χρηματοπιστωτικός και τεχνολογικός κλάδος.

Οι ανησυχίες για την ελληνική οικονομία άρχισαν να κερδίζουν έδαφος μετά το αμφιλεγόμενο δημοσίευμα του Reuters για τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο ανέφερε ότι η ΕΚΤ θα διακόψει προσωρινά την πρόσβαση ορισμένων ελληνικών τραπεζών στο βασικό μηχανισμό αναχρηματοδότησής της. Ωστόσο, στη συνέχεια η ΕΚΤ διευκρίνισε πως η διακοπή είναι τυπική και αφορά τις υποκεφαλαιοποιημένες -λόγω PSI- τράπεζες, οι οποίες θα ανακτήσουν την πρόσβασή τους μόλις ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση. Στο μεταξύ θα χρηματοδοτούνται από τον μηχανισμό παροχής έκακτης ρευστότητας ELA.

Στο αρνητικό κλίμα συνέβαλε η δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της Fed, καθώς έδειξαν πως οι αξιωματούχοι της Fed εξακολουθούν να "βλέπουν" ήπιους ρυθμούς ανάπτυξης στις ΗΠΑ, με ορισμένους μάλιστα να μην αποκλείουν την περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής αν αυτό κριθεί αναγκαίο. Τις απώλειες ωστόσο στην αγορά συγκράτησαν τα θετικά στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή και τις ενάρξεις ανέγερσης κατοικιών στις ΗΠΑ.