Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Η Οδύσσεια μια λέξεως η πως οι νικητές γράφουν την Ιστορία όπως αυτοί θέλουν!!!

Από Faceof

Επειδή τελευταία γίνεται πολύ λόγος για τους Φασίστες και το οποίο μπερδεύεται με τις διάφορες άλλες έννοιες όπως Εθνικιστής , Εθνικόφρων και άλλα....

Λοιπόν ας ξεκινήσουμε ,η λέξη «Έθνος» στα αρχαία ελληνικά προέρχεται από την λέξη «έθω»,  δηλαδή προϋποθέτει κοινά ήθη, αποτέλεσμα πάντοτε κοινής καταγωγής. Το ίδιο σημαίνει και η λέξη nation που προέρχεται από το λατινικό ρήμα παθητικού βαθμού nascor, δηλαδή «γεννώμαι» -πράγμα που σημαίνει ότι τα άτομα τού Έθνους συνδέονται ήδη εκ γενετής διά συγγενικών δεσμών.


Οι Αρχαίοι Έλληνες, από το Γένος των Ελλήνων προχώρησαν ένα βήμα πιο πέρα και βγήκε η λέξη Εθνικός , την οποία όμως μετέπειτα χρησιμοποίησαν υποτιμητικά οι Ιουδαιοχριστιανοί για όσους αντιστέκονταν στην εξ αποκαλύψεως θρησκεία τους.

ΕΘΝΙΚΟΣ (ή ειδωλολάτρης)

Ειδωλολάτρης καλείται ο άνθρωπος που λατρεύει τα είδωλα και όχι την απεικονιζόμενη θεότητα αυτών των ειδώλων. Ο όρος είναι ταυτόσημος με την πολυθεΐα, της οποίας κυριότερα αντικείμενα λατρείας είναι τα είδωλα. Υπάρχει ευρύτερη έννοια του όρου και στενότερη. 


Ουδέν σχόλιο ακόμα για το ανωτέρω!!!

Εθνικισμός

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ο Εθνικισμός (αγγλ. nationalism) είναι πολιτική ιδεολογία που υποστηρίζει την ιδέα της εθνικής ταυτότητας για μία συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, τη διατήρηση της ταυτότητας αυτής και των ξεχωριστών χαρακτηριστικών ενός έθνους καθώς επίσης με την πολιτική ανεξαρτησία του έθνους.
Σύμφωνα με ορισμένους μελετητές ο εθνικισμός είναι "η επίκληση της εθνικής ταυτότητας σαν βάση για μαζική κινητοποίηση και δράση"[1]
Οι υποστηρικτές του εθνικισμού βλέπουν το έθνος σε ένα πλαίσιο πολιτικής νομιμότητας το οποίο πιθανόν να προέρχεται από την θεωρία του Ρομαντισμού περί πολιτιστικής ταυτότητας, με το επιχείρημα ότι η πολιτική νομιμότητα προέρχεται από ένα συγκεκριμένο πληθυσμό, τον γηγενή.
Η σημερινή χρήση της λέξης Εθνικισμός αναφέρεται στον εθνικό ή θρησκευτικό εθνικισμό. Ωστόσο, οι πολιτικοί επιστήμονες τείνουν να ερευνούν ακραίες μορφές εθνικισμού που σχετίζονται με στρατιωτικά ή αποσχισματικά καθεστώτα.


Προσέξτε τώρα πως εδώ προσπαθεί να δημιουργήσει σύγχυση στην τελευταία παράγραφο το κείμενο με τον πολιτικοστρατιωτικό όρο Εθνικοσοσιαλισμός :

Εθνικοσοσιαλισμός






Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Σβάστικα, το σύμβολο του εθνικοσοσιαλισμού
Ο εθνικοσοσιαλισμός ή ναζισμός είναι πολιτικό κίνημα που εμφανίστηκε στη Γερμανία κατά τη δεκαετία του 1920 και το οποίο το 1933 οδήγησε στην καθιέρωση δικτατορικού καθεστώτος, ιδεολογικά βασιζόμενου στη φυλετική ιδέα. Το εθνικοσοσιαλιστικό κίνημα βρίσκει τη βάση του στην αρνητική στάση απέναντι στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης, αλλά και απέναντι στον κομμουνισμό. Ο ρατσισμός και ο αντισημιτισμός αποτελούν ιδεολογικές βάσεις του εθνικοσοσιαλιστικού κινήματος, ενώ στους κύριους στόχους ανήκει η αναθεώρηση της συνθήκης των Βερσαλλιών, οι σκληροί όροι της οποίας θεωρήθηκαν μετά την ήττα στον Α' Παγκόσμιο πόλεμο ταπεινωτικοί από τους Γερμανούς. Επίσης στους κύριους σκοπούς ανήκει η αντικατάσταση του μισητού δημοκρατικού συστήματος με καθεστώς που θα βασιζόταν στην αρχή της «κοινότητας» με την έννοια της εθνικής και βιολογικής ενότητας με επικεφαλής τον Φύρερ. Οι ιδεολογικές αρχές του εθνικοσοσιαλισμού και η εφαρμογή τους στην πράξη οδήγησαν στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο και στο Ολοκαύτωμα στα στρατόπεδα εξόντωσης.


Ο οποίος Εθνικοσοσιαλισμός διακατέχεται από διάφορα σύνδρομα:


Ως κύρια χαρακτηριστικά μπορούν να αναφερθούν τα εξής:


Η διαφορά όμως ενός Εθνικιστή με τον Εθνικοσοσιαλιστή είναι ότι οι προθέσεις του είναι αγνές μέχρις παρεξηγήσεως δηλαδή : 

ο εθνικισμός είναι "η επίκληση της εθνικής ταυτότητας σαν βάση για μαζική κινητοποίηση και δράση
"

Ας πάμε τώρα και σε άλλες λέξεις :

Εθνοκεντρισμός

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Εθνοκεντρισμός (ετυμ. "έθνος" + "κέντρο") είναι η χρήση της ιδιαίτερης εθνικής κουλτούρας ή πολιτισμού ως μέτρο σύγκρισης και κριτικής θεώρησης άλλων κουλτουρών ή πολιτισμών από μεμονωμένα άτομα ή κοινωνικές ομάδες, περικλείοντας συχνά και την πεποίθηση για την ανωτερότητα της.
Κατ’ ουσίαν ο εθνοκεντρισμός υποδηλώνει μια αδυναμία πρόσληψης του πολιτισμού μιας διαφορετικής φυλετικής ή εθνικής ομάδας με διαφορετική θρησκεία και ήθη, γλώσσα, πολιτικό ή οικονομικό σύστημα. Τούτο, γιατί η αντίληψη ενός εθνοκεντρικού συστήματος σκέψης στηρίζεται στην υπόθεση ότι ο κόσμος και η πραγματικότητα είναι τμήμα του δικού του πολιτισμικού συστήματος αξιών. Ο εθνοκεντρισμός συνδέεται με το πρόβλημα των κοινωνικών προκαταλήψεων εξαιτίας των οποίων τα άτομα που ανήκουν σε μια κοινωνία μπορεί να αισθανθούν εχθρότητα απέναντι σε κοινότητες με διαφορετική κοινωνική συγκρότηση ή πολιτιστική προέλευση. Υποδηλώνει, επίσης, την αδυναμία αντίληψης μιας κοινής βάσης στην ανθρωπότητα, πίσω από τις επιφανειακές παραλλαγές των κοινωνικών και πολιτισμικών παραδόσεων. Υποστηρίζεται ότι ο εθνοκεντρισμός συναντάται σε όλες τις κοινωνίες και μπορεί να είναι ένα φαινόμενο κοινό σε όλους τους πολιτισμούς.
Η έννοια του ευρωπαϊκού εθνοκεντρισμού προσδιορίζει τοπικά τα παραπάνω, θέτοντας ως βάση του δυτικού πολιτισμού τα πολιτισμικά –ή πολιτιστικά- επιτεύγματα του ευρωπαϊκού χώρου και του αυτοπροσδιορισμού του ως φυσική συνέχεια του κλασικού ελληνικού πολιτισμού.

Στην ουσία αυτό που βιώνει τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα είναι ο Ευρωπαϊκός Εθνοκεντρισμός με αρκετές δόσεις ......

Ελληνοκεντρισμός

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Υπό την ευρεία έννοια, ελληνοκεντρισμός ονομάζεται η ιδεολογία και το πνευματικό και καλλιτεχνικό ρεύμα που δίνει προτεραιότητα στην ελληνική παράδοση, στην εθνική ταυτότητα και στην αδιάσπαστη ιστορική, γλωσσική, πολιτιστική (είτε ως λόγια είτε ως λαϊκή παράδοση) και φυλετική συνέχεια του ελληνικού έθνους.
Με τον όρο ελληνοκεντρισμός αναφέρεται επίσης η κίνηση των αρχών του 20ού αιώνα (Εμμανουήλ Χαιρέτης, Περικλής Γιαννόπουλος, Ίων Δραγούμης, Λορέντζος Μαβίλης κ.ά.) η οποία εναντιώθηκε στην εξάρτηση -κατά την άποψή της- του ελληνικού κράτους και της κοινωνίας από την Δύση (εξάρτηση πολιτική και πολιτιστική, από την Βαυαροκρατία κυρίως και μετά) και παρήγαγε το φαντασιακό ιδεολόγημα ενός νέου ελληνικού πολιτισμού βασισμένου στην ελληνική παράδοση.
Ελληνοκεντρισμός ονομάζεται, επίσης, η λογοτεχνική και καλλιτεχνική κίνηση της Γενιάς του 1930 αλλά και μεταγενέστερων καλλιτεχνών και διανοουμένων.

....Ελληνοκεντρισμού (υπάρχουν 2 είδη Ελληνοκεντρισμού , ο χριστιανικός από την μια και ο αρχαιόθρησκος από την άλλη ), μια αντίφαση δηλαδή η οποία και της δημιουργεί τα όποια προβλήματα συνεκτικότητας ώστε να φτάνει σε σημείο τις αγνές προθέσεις ενός Εθνικιστή  να τις θεωρεί αρνητικές έως και επικίνδυνες :



εθνικόφρων -ων -ον [eθnikófron] Ε (βλ. -ων -ων -ον) : (λόγ.) που έχει εθνικό φρόνημα, που πιστεύει στα ιδανικά του έθνους του και τα υπερασπίζεται: Εθνικόφρονες εφημερίδες. || (ως ουσ.) συχνά ως αρνητικός χαρακτηρισμός για ανθρώπους με πολύ συντηρητικές ιδέες: Οργανώσεις εθνικοφρόνων. Διχασμός σε εθνικόφρονες και σε μη εθνικόφρονες.



Συνήθως Εθνικόφρωνες λογίζονται οι αστοί και γενικά οι Δεξιοί .....


 [λόγ. εθνικ(ός) -ο- + -φρων

Ελπίζω πως αυτό θα σας βοηθήσει έστω και λίγο ώστε να ξεκαθαρίσετε κάποια πράγματα και να έχετε μια άποψη όταν ακούτε παπαριές από τον κάθε έναν ανύπαρκτο αναρχοαριστερό άπλυτο η δημοσιογραφολαμόγια των κατεστημένων ΜΜΕ η και ακόμα να καταλαβαίνετε ποιοι είναι οι πραγματικοί Φασίστες.

Έρρωσθε

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Σταύρου Βιτάλη, Υποστράτηγου Καταδρομών Κ.Α.Ε.Α. Εκπροσώπου Πατριωτικού Μετώπου Αθήνα ΠΡΟΣ Σπύρο Παπασπύρου, Υποστράτηγο ΕΛ.ΑΣ., Διοικητή ΜΑΤ

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/07/blog-post_1871.html

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 
Σταύρου Βιτάλη, Υποστράτηγου Καταδρομών Κ.Α.Ε.Α.
Εκπροσώπου Πατριωτικού Μετώπου
Αθήνα


ΠΡΟΣ
Σπύρο Παπασπύρου, Υποστράτηγο ΕΛ.ΑΣ., Διοικητή ΜΑΤ
Καισαριανή

Υποστράτηγε Σπύρο Παπασπύρου.
Δυο μέρες πριν την μαζική επίθεση των.... δυνάμεών σου σε Έλληνες πολίτες στο Σύνταγμα, σε επισκέφθηκα με αντιπροσωπεία του Πατριωτικού Μετώπου στο γραφείο σου, στην έδρα των ΜΑΤ, στην Καισαριανή.
Ενώπιον των αξιωματικών σου, κάναμε μια αντρίκια κουβέντα, για τις εξελίξεις στο Σύνταγμα και για τον ρόλο των προβοκατόρων.
Σου ζήτησα να μου εξηγήσεις «γιατί οι δυνάμεις σου, δεν κρατούν τους προβοκάτορες μακριά από τον διαμαρτυρόμενο ειρηνικά λαό» και μου είπες πως «δεν είναι όλα στο χέρι το δικό σου» αλλά πως «έχεις ήδη με τους αξιωματικούς σου έναν σχεδιασμό, προστασίας των Ελλήνων πολιτών του Συντάγματος».
Μιλήσαμε σαν άνδρες, για την Πατρίδα μας, για τις οικογένειές μας, για την ιστορία μας. Σου μίλησα για το ξεπούλημα που βίωσα από τα θλιβερά πολιτικά ανδρείκελα, τα οποία με έστειλαν εκεί που με έστειλαν το 1993, «δόξη και τιμή» και με πούλησαν όταν χάθηκε εκείνος ο αγώνας για την Ελευθερία και Αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου, φιλικού στους Έλληνες Λαού. Σε παρακάλεσα να ρίξεις μια ματιά στην ιστορία τούτου δω του τόπου και να αντιληφθείς πως, όταν ολοκληρώσεις την «δουλειά» για τα πολιτικά σκουπίδια που μας κυβερνούν, θα σε πετάξουν όπως έγινε και με πολλούς άλλους αξιωματικούς στο παρελθόν, στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Δώσαμε τα χέρια και αγκαλιαστήκαμε, όπως πρέπει σε αδέλφια, Έλληνες πολίτες. 


Σε δυο μόλις μέρες, διέταξες μαζική επίθεση στον Λαό του Συντάγματος. Με την κλασική επιχειρησιακή τεχνική του «σπιράλ», οι δυνάμεις σου, έφεραν τους προβοκάτορες από την περιφέρεια των συγκρούσεων, μέσα στην καρδιά της διαδήλωσης απέναντι από τη Βουλή, όπου και διέταξες μαζικό χτύπημα εναντίον δικαίων και αδίκων. Με πρώτο θύμα τον υπογράφοντα, ο οποίος δέχθηκε επίθεση με χημικά αλλά και με χρήση απρόκλητης βίας, μέσα στο εκλογικό κέντρο όπου γίνονταν το δημοψήφισμα της Συμμαχίας για την Ελλάδα και μάλιστα καθήμενος.

Υποστράτηγε Σπύρο Παπασπύρου.

Με την κίνησή σου αυτή, πέρα από την περιφρόνηση σου, στην αντρίκια συμφωνία δύο ανδρών που φορούν το Εθνόσημο, διέπραξες ένα τεράστιο ιστορικό λάθος: Μετέτρεψες τους ταγούς του Νόμου, την Ελληνική Αστυνομία, σε παραβάτες του κοινού ποινικού δικαίου. Έχυσες ελληνικό αίμα, αθώων πολιτών. Διέλυσες με μια σου διαταγή, την συμπαράσταση που ένοιωθε από τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού Λαού η ΕΛ.ΑΣ. και οι άνδρες της, στα φονικά χτυπήματα των τρομοκρατών και των εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου. Έκοψες το νήμα σύνδεσης του Έλληνα πολίτη με την Αστυνομία, ως προστάτη της τάξης και της ασφάλειάς του. Παραβίασες τον όρκο σου στο Σύνταγμα και τους Νόμους και έθεσες τον εαυτό σου και τις δυνάμεις στου, στην υπηρεσία θλιβερών υποκειμένων, τα οποία ενεχυρίασαν την Λαϊκή Εντολή, σε κέντρα εξουσίας, πέραν των εθνικών συνόρων. Κονιορτοποίησες την υστεροφημία σου, μετά από 27 χρόνια υπηρεσίας στην ΕΛ.ΑΣ. και στα ΜΑΤ.

Υποστράτηγε Σπύρο Παπασπύρου.

Μετά από όλα όσα συνέβησαν στο Σύνταγμα, θεωρώ πως μπορώ να σου πω, ως παρασημοφορημένος στη γραμμή της μάχης αξιωματικός πως, δεν έχεις άλλη επιλογή, από το να υποβάλλεις σήμερα την παραίτησή σου.

Με αυτήν σου την κίνηση, θα αποκαταστήσεις το όνομά σου στην ιστορία σου αλλά και στην ιστορία της Πατρίδας μας και του Σώματος το οποίο υπηρετείς. Θα δημιουργήσεις νέες διόδους επικοινωνίας του ελληνικού Λαού με την ΕΛ.ΑΣ. Θα βάλεις φρένο – τουλάχιστον προσωρινά – στην συγκρουσιακή πορεία που έχουμε βάλει ως Λαός, με τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας. Θα κλείσεις την πόρτα της κόλασης και θα ανοίξεις την πόρτα της Αδελφοσύνης, της Αλληλεγγύης και της Αλληλοκατανόησης, που τόσο έχουμε ανάγκη, ως Λαός και ως Γένος.

Σκέψου το Υποστράτηγε, Σπύρο Παπασπύρου.

Το μόνο που μπορούν να σου κάνουν, είναι να σε αποστρατεύσουν με τον βαθμό του Αντιστράτηγου, αλλά την ίδια ώρα να σε αποκαταστήσουν στη συνείδηση του ελληνικού Λαού και των ανδρών σου. Αρχηγό, δεν πρόκειται να σε κάνουν, γιατί δεν υπήρξες ποτέ κομματόσκυλο κανενός. Δηλαδή, αλλέως πως, να σου κάνουν αυτό που είπε ο Στρατηγός Καραϊσκάκης στους δολοφόνους του.

Σήμερα είναι η ώρα της δικής σου ευθύνης και εσύ αποφασίζεις, αν θα πεις το δικό σου μεγάλο ΟΧΙ.

Σταύρος Βιτάλης

Υποστράτηγος Καταδρομών Κ.Α. Ε.Α.

Εκπρόσωπος Πατριωτικού Μετώπου

ΚΑΛΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/2011/07/02/turkyunan/#more-7483



Οι συνομιλίες Τουρκίας Ελλάδας θα συνεχιστούνε στο Ναύπλιο
Ο 52ος κύκλος των διερευνητικών επαφών ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί στις 1 Ιουλίου 2011
Στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρεται ότι οι συνομιλίες θα διεξαχθούνε στο Ναύπλιο του Μοριά (Πελοπόννησος). Ανωτάτου επιπέδου τεχνοκράτες εξετάζουν τα θέματα Τουρκίας-Ελλάδας και κάνουν προσπάθειες επίλυσης. Σε αυτή τη σύναξη αναφέρεται πως θα τεθούνε μια σειρά από θέματα.
 Σχόλιο : Είμαι σίγουρος πως από την πλευρά μας τίθενται τα εξής θέματα :Αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας,  χρονοδιάγραμμα αποχώρησης του τουρκικού στρατού από την Κύπρο, αίτημα δικαστικής συνδρομής για τα παρακλάδια της Εργκενέκον στη Θράκη, αίτημα δικαστικής συνδρομής για τα εκατομμύρια μαύρα ευρώ που διακινεί η Άγκυρα στην Ελληνική Θράκη, εγκατάσταση της FRONTEX στην άλλη πλευρά του Έβρου….
Και αν αυτά σας φαίνονται απίθανα, θα σας ρωτούσα το εξής. Είναι θεμιτό και ηθικό να ζητάς από το άλλο κράτος να μην ασκήσει νόμιμο δικαίωμα του (12 μίλια) απλά και μόνο επειδή εσύ είσαι ο νταής της περιοχής ; Άρα όταν συνομιλείς με τέτοιον ανάλογο πρέπει να είναι και το δικό σου επίπεδο.

Από την τηλεδιάσκεψη... στο συμβούλιο της 11ης Ιουλίου

Από το ιστολόγιο http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=23995&categories_id=69

Αποτελεί κοινό μυστικό στους κόλπους της Ευρωζώνης ότι μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου...  
Από την τηλεδιάσκεψη... στο συμβούλιο της 11ης Ιουλίου
Προγράμματος από το ελληνικό κοινοβούλιο, την περασμένη Τετάρτη, τα 12 δισ. ευρώ της 5ης δόσης είναι εξασφαλισμένα.






Οι 17 υπουργοί Οικονομικών έτσι θα δώσουν απόψε τυπικά της συγκατάθεσή τους μέσω τηλεδιάσκεψης, αφαιρώντας κάθε δραματικό στοιχείο,  που είχαν προσδώσει οι αναλυτές, στο αρχικά προγραμματισμένο για αύριο Κυριακή έκτακτο συμβούλιο του Eurogroup.

Η ακύρωση της αυριανής συνάντησης βέβαια τροφοδοτεί σενάρια περί αγεφύρωτων διαφωνιών στους κόλπους της Ε.Ε. γύρω από τα χαρακτηριστικά που θα λάβει η νέα οικονομική «βοήθεια» προς την Ελλάδα, καθώς μήλον της έριδος είναι η εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών.

Πάντως αυτά τα σενάρια αυτά διέψευσε ο επικεφαλής του Eurogroup, πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Γιούνκερ, επιβεβαιώνοντας μόνο την ύπαρξη του νέου πακέτου. « Προτίμησα», δήλωσε ο Γιούνκερ, «να έχουμε μια μη δραματική διάσκεψη για την απελευθέρωση της επόμενης δόσης, παρά μια δραματική συνάντηση που να άφηνε την εντύπωση, ότι βρισκόμαστε τώρα ενώπιον μιας απόφασης».

Έτσι η συζήτηση για το νέο πακέτο διάσωσης μετατίθεται στο επόμενο τακτικό συμβούλιο της 11ης Ιουλίου, χωρίς ωστόσο να είναι δεδομένο ότι ακόμα και τότε θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες γύρω από το νέο πακέτο εθελοντικής συμμετοχής ιδιωτών.

Οι Γερμανοί θέλουν και τον τομέα της ενέργειας στην Ελλάδα

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/65375.html

image

«Η Ελλάδα μπορεί να καταστεί στρατηγικός εταίρος της Γερμανίας στο ενεργειακό πεδίο. Είναι μεγάλη ευκαιρία να συνεργαστούμε και να επενδύσουμε πολλά δισ. ευρώ στη χώρα σας, όπου ο ήλιος είναι άφθονος»..
δηλώνει στο Πρώτο Θέμα ο πρόεδρος των Γερμανών βιομηχάνων Χανς Πέτερ Κάιτελ. Ο δρ Κάιτελ επισημαίνει πως μετά το τέλος της χρήσης της πυρηνικής ενέργειας στη Γερμανία πρέπει η χώρα να βρει άλλες ενεργειακές διεξόδους.

Συνελήφθη ο πλοίαρχος του Audacity of Hope

Από το ιστολόγιο http://www.cosmo.gr/News/Hellas/331657.html

Συνελήφθη ο 68χρονος Αμερικανός πλοίαρχος του Audacity of Hope το οποίο την Παρασκευή (1/7) απέπλευσε από το λιμάνι του Περάματος προς τη Γάζα παρά την υπουργική απόφαση.
Ο πλοίαρχος οδηγήθηκε με την αυτόφωρη διαδικασία στον εισαγγελέα Πειραιά και του ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, βάσει των άρθρων 234 του Κοινού Ναυτικού Δικαίου και 306 του Ποινικού Κώδικα.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε και πήρε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί και κρατείται μέχρι να επαναπροσαχθεί την Τρίτη 5 Ιουλίου.

Ένας ακόμη απόστρατος -αεροπόρος- γράφει για την ΕΛΑΣ και τους κουκουλοφόρους.

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=7&art_id=6721

Εντυπωσιακή πράγματι η περιγραφή των απαράδεκτων γεγονότων της 29-06-2011 από τον κύριο ταξίαρχο καθώς και τα σχόλια του κυρίου Σαρτζετάκη, αλλά επιτρέψτε μου να εκφράσω την άποψη ότι αντιδρούν σαν να ανακάλυψαν τώρα τον τροχό. Βεβαίως αυτό είναι φυσιολογικό, κλεισμένοι τόσα χρόνια στα στρατόπεδα δεν είχαν προσωπική αντίληψη μέχρι τώρα για το τι σημαίνει αντιδημοκρατική συμπεριφορά της αστυνομίας.

Αν ανατρέξουμε όμως στο παρελθόν, όχι πολύ παλιά, από την αποκατάσταση της δημοκρατίας και μετά, θα μετρήσουμε αναρίθμητες τέτοιες συμπεριφορές όπου η αστυνομία στράφηκε ενάντια στο λαό με τρόπο βίαιο και αντιδημοκρατικό προκαλώντας ακόμα και θανάτους διαδηλωτών.

Δημιουργούν μια “Αργεντινή” στο Αιγαίο;

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/07/02/110298/


Του Alan Beattie ( FT’s International Economy Editor)
Αν μη τι άλλο, θα πρέπει να πούμε μπράβο στις αρχές της Eυρωζώνης για το τάιμινγκ τους. Τον Ιούνιο του 2001 η Αργεντινή πάλευε με το εθνικό της χρέος, προσπαθώντας να το επιμηκύνει. Έξι μήνες αργότερα, κατέρρευσε χρεοκοπώντας.
Δέκα χρόνια ακριβώς μετά, η Ελλάδα απειλεί να σπάσει το αργεντίνικο ρεκόρ της μεγαλύτερης εθνικής χρεοκοπίας. Ένα σχέδιο που ξεκίνησε από το Παρίσι, έχει σκοπό να  κερδηθεί χρόνος, πείθοντας τους κατόχους ελληνικών ομολόγων να κάνουν το λεγόμενο roll over, να αναβάλλουν δηλαδή την ωρίμανσή τους. Το αν θα πετύχει το σχέδιο είναι ακόμη αβέβαιο. Ένα όμως είναι ξεκάθαρο: Η αντιμετώπιση μιας κρίσης χρέους μέσω βραχυπρόθεσμων λύσεων (ρευστότητας) δεν αποτελεί λύση, ούτε προκαλεί εμπιστοσύνη.
Οι περιπτώσεις Αργεντινής και Ελλάδας έχουν αρκετά κοινά σημεία: Μια στενή αυτοεξυπηρετούμενη πολιτική ελίτ. Μια χρόνια αφαίμαξη της ανάπτυξης εξαιτίας της διαφθοράς. Μια «ακράτεια» στα δημοσιονομικά. Μια κουλτούρα φοροδιαφυγής.
Τα κράτη βέβαια, δεν  δεσμεύονται από το παρελθόν τους. Σε πολλά σημεία όμως, η Ελλάδα αντιγράφει τη κρίση της Αργεντινής. Υπάρχουν αμφιβολίες για το αν οι πολιτικοί της είναι αποφασισμένοι να πάρουν δύσκολες αποφάσεις. Επίσης, η διάσωση εκ μέρους της ευρωζώνης, αποτρέπει όχι μόνο τη περίπτωση αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, αλλά ακόμη και τη συζήτηση για κάτι τέτοιο.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς


Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=77973&catID=1

Με την ανάγνωση των συμπερασμάτων από τον Πρόεδρο της Οργάνωσης Γιώργο Παπανδρέου και την έγκριση των ψηφισμάτων για τη Λευκορωσία, την πυρηνική ενέργεια, τον Αραβικό κόσμο και τη Μέση Ανατολή, ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εργασίες του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Εκτεταμένη ήταν η συζήτηση που έγινε για το θέμα της Λιβύης και για το Μεσανατολικό.

Ειδικότερα, κατά τη συζήτηση του Μεσανατολικού διατυπώθηκαν διαφορετικές θέσεις από Ισραηλινούς και Παλαιστινίους.

Άσκηση “GORDIAN KNOT 11″ του Στρατηγείου NDC-GR

Από το ιστολόγιο http://www.strategyreport.gr/?p=12404#more-12404

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Στρατηγείου NDC-GR για την ανάληψη της Διοίκησης Χερσαίων Δυνάμεων (Land Component Command-LCC) της Δύναμης Αντίδρασης του ΝΑΤΟ (NATO Response Force-NRF) για το έτος 2012, το Στρατηγείο NDC-GR διεξήγαγε από 27 Ιουνίου  έως 01 Ιουλίου 2011 την άσκηση «GORDIAN KNOT 11». Η «GORDIAN KNOT 11» είχε ως σκοπό την εκπαίδευση του προσωπικού στη σχεδίαση και εκτέλεση διακλαδικού τύπου επιχειρήσεων και συμμετείχαν 108 Έλληνες επιτελείς και 23 Αξιωματικοί από Βουλγαρία, Δανία, Ιταλία, Πολωνία και Σλοβακία. Σημειώνεται ότι το Στρατηγείο NDC-GR δέχτηκε Αξιολόγηση Μαχητικής Ετοιμότητας (Combat Readiness Evaluation-CREVAL), από ομάδα του ΝΑΤΟ, από 20 έως 23 Ιουνίου 2011, στο πλαίσιο του τριετούς κύκλου αξιολογήσεων των Στρατηγείων της Ατλαντικής Συμμαχίας. Στην αξιολόγηση συμμετείχε από πλευράς του NDC-GR, το  σύνολο του προσωπικού και των οργανικών του Μονάδων ενώ από το ΝΑΤΟ ομάδα αξιολόγησης (Evaluation Team) από το Στρατηγείο της Μαδρίτης (FC MD), με επικεφαλής Ιταλό Υποστράτηγο και Ομάδα ελέγχου (Monitor Team) από το SHAPE, με επικεφαλής Ισπανό Υποναύαρχο. Κατά την αξιολόγηση το Στρατηγείο βαθμολογήθηκε με άριστα και πιστοποιήθηκε ως μαχητικά έτοιμο (Combat Prepared).

Ντάτσιτς: Η Σερβία αντιμετωπίζει τρομοκρατικές απειλές

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/07/blog-post_8405.html#more


Ιούλιος 2, 2011.

Ο Σέρβος αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εσωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς, δήλωσε σήμερα (χθες) ότι, η Σερβία παρά τα μέτρα που έχει λάβει,  αντιμετωπίζει τρομοκρατικές απειλές στο εσωτερικό από ορισμένες αλβανικές εξτρεμιστικές και τρομοκρατικές ομάδες που έχουν εισχωρήσει από το Κόσοβο στη Σερβία.


Ο Ντάτσιτς στο Συνέδριο των Ευρωπαίων Υπουργών Εσωτερικών που πραγματοποιήθηκε στη Χάγη σήμερα (χθες), τόνισε ότι η σερβική αστυνομία έχει λάβει μια σειρά από προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Σημείωσε ότι παρά τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας στο Κοσσυφοπέδιο δεν  παρέχεται  ακόμη η ασφάλεια στην ατομική ιδιοκτησία και στην ισότητα όλων των πολιτών και ότι το περιβάλλον στον μη αλβανικό πληθυσμό- Σέρβους και άλλους - δεν είναι ασφαλές.

Ο Ντάτσιτς ανέφερε, στους συμμετέχοντες στο συνέδριο, για τις νέες μορφές τρομοκρατικής δραστηριότητας,  κυρίως της ομάδας των Βαχαβιστών στη ζώνη Rashkata, εκ της οποίας συνελήφθησαν 15 μέλη και καταδικάστηκαν για τρομοκρατικές δραστηριότητες και για τις μεγάλες ποσότητες όπλων και εκρηκτικών υλών,  τα οποία είχαν στην κατοχή τους.

Ο Σέρβος υπουργός επεσήμανε την αναγκαιότητα της κοινής πάλης κατά της τρομοκρατίας στην Ευρώπη και σημείωσε ότι ο αριθμός των  διακρατικών συμφωνιών  για την αστυνομική συνεργασία στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, το οποίο η σερβική κυβέρνηση υπέγραψε πέρυσι με άλλα κράτη, έχει αυξηθεί σημαντικά.

Υπενθύμισε, ακόμη,  τις συγκεκριμένες ενέργειες της σερβικής αστυνομίας με τη σύλληψη του Μαροκινού υπηκόου που ήταν ύποπτος για τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μαδρίτη και ενός  μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης  Χεζμπολάχ.
--

Πηγή:  Телма

Eπίθεση και απειλές της Χαμάς κατά της Ελλάδας για συνεργασία με Ισραήλ!

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

H Χαμάς για πρώτη φορά επιτέθηκε στην Ελλάδα και στην ελληνική κυβέρνηση επικρίνοντάς την σφοδρά για την χθεσινή επιχείρηση των ειδικών δυνάεων του Λιμενικού και την ακινητοποίηση ενός αμερικανικού πλοίου που μετέχει στον στολίσκο που επρόκειτο να κατευθυνθεί προς τη Γάζα για να σπάσει τον ισραηλινό αποκλεισμό της περιοχής.
"Είναι μια απάνθρωπη ενέργεια. Αντιβαίνει στους διεθνείς κανόνες", αναφέρει η Χαμάς σε ανακοίνωσή της, που εκδόθηκε από την πολιτική του διοίκηση στη Δαμασκό και αντίγραφό της περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Σύμφωνα με τη Χαμάς, η τακτική αυτή είναι "το αποτέλεσμα των πιέσεων που ασκούν οι σιωνιστές κατακτητές".


Η Χαμάς κάλεσε παράλληλα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τις οργανώσεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να "ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση" της Ελλάδας προκειμένου να επιτρέψει τον απόπλου του στολίσκου για τη Λωρίδα της Γάζας. Η Χαμάς είναι η πλέον εξτρεμιστική πολιτική οργάνωση των Παλαιστινίων, από τις ΗΠΑ θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση, έστω και αν κυβερνά τις αυτόνομες περιοχές των Παλαιστινίων εδώ και χρόνια
Χθες το απόγευμα σκάφη του Λιμενικού στα οποία επέβαιναν ειδικές δυνάμεις, εμπόδισαν το αμερικανικό σκάφος "Audacity of Hope" με δεκάδες ακτιβιστές, πενταμελές πλήρωμα και δημοσιογράφους, μεταξύ Σαλαμίνας και Αίγινας με την απειλή χρήσης όπλων, να εξέλθει στην ανοικτή θάλασσα.
Το σκάφος είχε ξεκινήσει από το Πέραμα παρά την απαγόρευση απόπλου λόγω τεχνικών ελλείψεων. Ωστόσο το ελληνικό λιμενικό μπλόκαρε το καράβι μεταξύ Σαλαμίνας και Αίγινας, με αποτέλεσμα να το γυρίσουν πίσω στο Πέραμα, από όπου είχε αποπλεύσει. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε απαγορεύσει σε πλοία με ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα να αποπλεύσουν από ελληνικό λιμάνι.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Facebook: Το καλύτερο εργαλείο της CIA

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/07/facebook-cia.html



Επίσημες δηλώσεις επιβεβαιώνουν αυτό που υποψιάζονταν πολλοί. Το Facebook...δεν είναι τίποτε άλλο από ένα πείραμα της CIA και μάλιστα πείραμα το οποίο πήγε πολύ καλύτερα απ'ότι οι ίδιοι περίμεναν.

Τα εύσημα, σύμφωνα με τον διευθυντή της ....
CIA, ανήκουν στον Mark Zuckerberg, ο οποίος στην CIA είναι γνωστός με την κωδική ονομασία "The Overlord" (Ο Επικυρίαρχος).

Ο διευθυντής της CIA, αφού έδωσε συγχαρητήρια στον Mark Zuckerberg δήλωσε τα εξής στην συνεδρίαση του Κονγκρέσου για τη συνέχιση της χρηματοδότησης του πειράματος:

"Μετά από χρόνια δημόσιας παρακολούθησης, μείναμε πραγματικά εκπληκτοι με το πόσο πολλοί άνθρωποι είναι πρόθυμοι να δημοσιεύσουν την διεύθυνσή τους, τις θρησκευτικές και πολιτικές τους πεποιθήσεις, αλφαβητική λίστα με όλους τους φίλους τους, προσωπικά e-mail, τηλέφωνα, εκατοντάδες φωτογραφίες του εαυτού τους, ακόμα και πληροφορίες για το τί ακριβώς κάνουν από λεπτό σε λεπτό.

Πραγματικά είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για τη CIA".
Επίσης υπογράμμισε πόσα λεφτά γλυτώνει η CIA από το Facebook. Δυστυχώς, όπως δήλωσε, άλλα προγράμματα όπως το Twitter δεν πηγαίνουν τόσο καλά: "400 δισ tweets και ούτε μια χρήσιμη πληροφορία..."

Πως οι «Αγανακτισμένοι» θα γίνουν «Αποφασισμένοι»

Σχόλιο ιστολογίου μας : http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/07/blog-post_4464.html
http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/07/blog-post_8760.html
Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/07/01/110164/


Στην ανάρτηση «δεν θέλουμε μια πρόσκαιρη γεύση εξουσίας. Θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα….» μιλήσαμε για πρώτη φορά για τις βασικές συντεταγμένες του υπό ανάπτυξη κινήματος για την αναγέννηση της Ελλάδας. Αιχμή του δόρατος αυτού του κινήματος είναι σήμερα οι «Αγανακτισμένοι», οι οποίοι περνούν τώρα σε μια αποφασιστική καμπή της δράσης τους μετά την βίαιη απόπειρα καταστολής.
Αυτά που έγιναν την Τρίτη και την Τετάρτη δεν ήταν παρά μια μάχη στον πόλεμο που ξέσπασε από καιρό εναντίον των δυνάμεων των δανειστών και της Τρόικας. Ταυτόχρονα όμως κλείνει ένας κύκλος στην αντίσταση του ελληνικού λαού από τον οποίο πρέπει να εξαχθούν τα απαραίτητα διδάγματα, αν θέλουμε να νικήσουμε στον πόλεμο αυτό
Οργάνωση στην περιφέρεια
Στην προαναφερθείσα ανάρτηση γράφαμε: «Αν χτυπήσουν κεντρικάκατά το πρότυπο των «πολύχρωμων επαναστάσεων» – τότε πρέπει να τους εξουδετερώσουμε αποκεντρωμένα. Δηλαδή να χρησιμοποιήσουμε τη δυνατότητα αντίδρασης από την Περιφέρεια προς το Κέντρο (Μαοϊκό μοντέλο). Κι αν χτυπήσουν αποκεντρωμένα, να τους αντιμετωπίσουμε  κεντρικά (Λενινιστικό μοντέλο).
Η βασικότερη αδυναμία του κινήματος των Αγανακτισμένων είναι η καθυστέρηση στην οργάνωση στην περιφέρεια και στην επαρχία. Για φανταστείτε τι θα γινόταν την Τετάρτη αν είχαν οργανωθεί ταυτόχρονα δέκα (πχ) συγκεντρώσεις στην Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, την Πάτρα, την Λάρισα κλπ. Οι δυνάμεις του αντιπάλου θα διασκορπίζονταν, ενώ τώρα τους επιτράπηκε να τις συγκεντρώσουν στην Αθήνα εναντίον ενός βασικά ανοργάνωτου και απροετοίμαστου κινήματος
Αυτο-οργάνωση από το Διαδίκτυο
Το διαδίκτυο πρέπει να παράγει ετοιμότητα αντίδρασης και στα δύο επίπεδα. Και στο Κέντρο και στην περιφέρεια. Και χωριστά ή ταυτόχρονα.
Σύνδεση με τα μεσαία στρώματα
Χωρίς την κινητοποίηση της μεσαίας τάξης, αυτής δηλαδή που πλήττεται μαζί με τα λαϊκά στρώματα, το κίνημα των Αγανακτισμένων δεν έχει προοπτική . Είδαμε όλοι αυτές τις ημέρες εκπροσώπους αυτής της τάξης να γεμίζουν το Σύνταγμα, κρατώντας ελληνικές σημαίες και καταφερόμενοι εναντίον της αστυνομοκρατίας. Όμως η ώρα που θα ξεσηκωθεί η μεσαία τάξη και θα δώσει το αποφασιστικό κτύπημα στο καθεστώς της Τρόικας αργεί ακόμα. Η μεσαία τάξη αντιδρά, όταν πιεστεί πολύ κι όταν έχει κάπου να πιαστεί. Δεν οργανώνεται εύκολα (όπως η εργατική τάξη) δεν καθοδηγείται εύκολα (όπως η αγροτική τάξη) και δεν συσπειρώνεται εύκολα (όπως η μεγαλο-αστική τάξη).
Αλλά η αντίδραση της μεσαίας τάξης, ουσιαστικά αλλάζει καθεστώτα, όχι απλώς κυβερνήσεις. Και συνήθως αντί-συσπειρώνεται μπροστά σε κίνδυνο. Δεν δρα. Αντιδρά…
Εθνοκεντρική και δημοκρατική κατεύθυνση
Συνθήκες για την κινητοποίησή της μεσαίας τάξης δημιουργούνται ήδη: υπάρχει η ασφυκτική πίεση (του Μνημονίου και του Μεσοπροθέσμου) και αναδεικνύεται το «αποκούμπι», δηλαδή αρχίζει να εκπροσωπείται το αίτημα του «εθνοκεντρισμού» που μέχρι πριν λίγο ήταν «απαγορευμένη λέξη». Έχει δηλαδή η μεσαία τάξη κάπου να πιαστεί κι αυτό το είδαμε στις πολλές ελληνικές σημαίες. Η ιδέα του Έθνους είναι ο συνεκτικός ιστός όλων στο αγώνα αυτό.
Άμεσες προτεραιότητες
Πρώτον, ανάδειξη του αιτήματος ανασυγκρότησης του εθνικού κράτους.
Το σύνθημα «να ξαναπάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας».
Να ξαναπάρουμε την εξωτερική Πολιτική στα χέρια μας (γιατί την είχαμε εκχωρήσει στις Βρυξέλλες και στις…ΜΚΟ).
Να ξαναπάρουμε την Οικονομική Πολιτική στα χέρια μας (γιατί την έχουμε εκχωρήσει στην Τρόικα) ..
ουσιαστικά αναδεικνύει για πρώτη φορά τη στροφή σε εθνοκεντρικό κράτος, όπως συμβαίνει πια σε όλη την Ευρώπη.
Δεύτερον, πόλεμος στους ιδεολογικούς μηχανισμούς του κράτους (ΜΜΕ, Εκπαίδευση, Ενημέρωση, Τέχνη, Λόγος, Πολιτισμός ). Να ελεγχθούν, όχι «πυραμιδικά», αλλά «δικτυακά»! Όχι «απαγορεύοντάς» τα (με κατασταλτικούς μηχανισμούς). Αλλά από-νομιμοποιώντας τα (με ιδεολογικούς και πολιτικούς όρους)…

Έρχονται δύσκολα και οι Αγανακτισμένοι δεν πρέπει να συρθούν από τα γεγονότα. Πρέπει να βρεθούν μπροστά από τα γεγονότα. Και να είναι έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε…
Εμείς δεν πάμε να μιμηθούμε κάποια πρότυπα εξεγέρσεων του παρελθόντος. Πάμε να αλλάξουμε τη χώρα. Πάμε να τα αλλάξουμε όλα.
Δεν πάμε να ξορκίσουμε τα «φαντάσματα της Μεταπολίτευσης».Πάμε να θεμελιώσουμε τη «νέα Μεταπολίτευση».
Δεν είμαστε πια περιθωριοποιημένοι. Κερδίζουμε έδαφος και επιρροή και κεντρική καταγραφή και εκπροσώπηση. Που δεν την φαντάζονταν μέχρι πριν λίγο καιρό…
Κι είναι οι δυνάμεις του ενδοτισμού και της ξενοδουλείας που περιθωριοποιούνται συνεχώς και βρίσκονται σε αναδίπλωση.
Εκείνοι φοβούνται. Και καλά κάνουν

FX-EM

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ!...

Από Faceof

Δεν είναι πάρα πολλοί αυτοί που μεταθάνατον και πάντα σε σχέση με το σύνολο της ανθρωπότητας σε κάθε δεδομένη στιγμή της που να παραμένουν πάντα επίκαιροι ......αιώνιοι !!!

Αλλά μέσα σε όλους αυτούς τους λίγους αιώνιους ξεχωρίζουν 2 μορφές , ο ένας, Νικολό Μακιαβέλι (Niccolò di Bernardo dei Machiavelli) και ο άλλος ο Πάουλ Γιόζεφ Γκαίμπελς ( Paul Joseph Goebbels) , στιγμάτισαν και επιμόρφωσαν με τον τρόπο τους τις σύγχρονες κοινωνίες και γαλούχησαν μυριάδες πολιτικούς , τεχνοκράτες, διάφορους επιτήδειους που κατάφεραν και απέκτησαν εξουσία και κάθε λογής αποβράσματα !!!

Νικολό Μακιαβέλι (Niccolò di Bernardo dei Machiavelli)
Ο Μακιαβέλι είναι πεπεισμένος ως προς την ένδεια της κλασικής φιλοσοφίας και αρνείται την αυθεντία στη φυσική τάξη, που οι αρχαίοι σέβονταν. Δεν πιστεύει στην ύπαρξη καθολικού λόγου και, ως εκ τούτου, το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να φανταστεί τους ανθρώπους χωρίς πίστη και χωρίς νόμο. Γράφει στις Διατριβές: «όποιος θεμελιώνει πολιτεία και της βάζει νόμους, να παίρνει προκαταβολικά για κακούς όλους τους ανθρώπους.» Στον Ηγεμόνα υποδεικνύεται ο ουσιώδης δεσμός ανάμεσα στην κακία και την ελευθερία. Το πρώτο μέλημα είναι να ελεγχθεί η τύχη και από εκεί και πέρα να παραχθεί έργο. Ο ηγεμόνας υπό αυτή την έννοια συγκεντρώνει την αυθεντία επί παντός και τη βούληση να εφαρμόζει στους άλλους ότι αποφασίζει. Μάλιστα ο ηγεμόνας είναι ο μόνος που μπορεί με τη στάση του να αφυπνίσει την ηθικότητα στους ανθρώπους. Εκ πείρας γνωρίζει ότι οι άνθρωποι κάνουν το καλό μόνο από ανάγκη και είναι διατεθειμένος να τους αναγκάσει να μεταβάλουν σταδιακά την κακία σε ανιδιοτέλεια. Ο τρόπος που ο Φλωρεντινός στοχαστής βλέπει τη δράση αποτελεί, από κάθε άποψη, εγγύηση για την παλινόρθωση του λόγου, που θα πιστεύαμε ότι απειλείται, από τη στιγμή που καταργείται κάθε υπερβατική τάξη. Είναι λοιπόν προφανές ότι ο Μακιαβέλι τείνει να μετατρέψει τη θεωρία σε δράση.

Πάουλ Γιόζεφ Γκαίμπελς ( Paul Joseph Goebbels)
Ο Γκαίμπελς ήταν προπαγανδιστής και από τους λίγους με εξειδίκευση στην υπονόμευση της Δημοκρατίας : Στόχος της δραστηριότητας του Γκαίμπελς ήταν να οδηγήσει το NSDAP στην εξουσία με κάθε μέσο που επέτρεπε το δημοκρατικό Κράτος δικαίου και να ακυρώσει κατόπιν τη δημοκρατική συνταγματική δομή του. Γράφει σχετικά, το 1928, στο άρθρο του στην εφημερίδα Der Angriff, 30 Απριλίου 1928, σελ. 1): "Was wollen wir im Reichstag" (Τι θέλουμε στην Βουλή):
Wir gehen in den Reichstag hinein, um uns im Waffenarsenal der Demokratie mit deren eigenen Waffen zu versorgen. Wir werden Reichstagsabgeordnete, um die Weimarer Gesinnung mit ihrer eigenen Unterstützung lahm zu legen. Wenn die Demokratie so dumm ist, uns für diesen Bärendienst Freifahrkarten und Diäten zu geben, so ist das ihre Sache. ... Uns ist jedes gesetzliche Mittel recht, den Zustand von heute zu revolutionieren. Wenn es uns gelingt, bei diesen Wahlen sechzig bis siebzig Agitatoren und Organisatoren unserer Partei in die verschiedenen Parlamente hineinzustecken, so wird der Staat selbst in Zukunft unseren Kampfapparat ausstatten und besolden. ... Auch Mussolini ging ins Parlament. Trotzdem marschierte er nicht lange darauf mit seinen Schwarzhemden nach Rom. ... Wir kommen als Feinde! Wie der Wolf in die Schafherde einbricht, so kommen wir. Jetzt seid Ihr nicht mehr unter Euch! Und so werdet Ihr keine reine Freude an uns haben! Θα μπούμε στο Ράιχσταγκ για να εφοδιαστούμε από το οπλοστάσιο της δημοκρατίας με τα όπλα της. Θα γίνουμε βουλευτές για να εξουδετερώσουμε το πνεύμα της Βαϊμάρης χρησιμοποιώντας το ίδιο. Εάν η δημοκρατία είναι τόσο ηλίθια ώστε να μας δώσει το ελεύθερο, και μάλιστα και βουλευτική αποζημίωση για αυτό, είναι θέμα δικό της. ... Κάθε νομικό μέσο μάς είναι ευπρόσδεκτο για την ανατροπή των σημερινών καταστάσεων. Εάν πετύχουμε στις εκλογές να βάλουμε εξήντα έως εβδομήντα αγκιτάτορες του κόμματος στα διάφορα κοινοβούλια, μελλοντικά το ίδιο το κράτος θα εξοπλίσει και θα υποστηρίξει οικονομικά τον αγώνα μας. ... Και ο Μουσολίνι είχε μπει στο κοινοβούλιο. Κι όμως δεν άργησε να οργανώσει την πορεία προς τη Ρώμη. ... Ερχόμαστε ως εχθροί! Όπως ο λύκος που πέφτει σε κοπάδι προβάτων, έτσι ερχόμαστε. Τώρα δεν είστε πλέον μεταξύ σας! Και δε θα έχετε μεγάλη χαρά με εμάς!Πάουλ Γιόζεφ Γκαίμπελς ( Paul Joseph Goebbels). 

Τώρα εάν τολμήσετε να αντιπαραβάλλετε τον Ηγεμόνα (Lorenzo B' των Μεδίκκων, Δούκα του Ουρμπίνο) με τον κάθε έναν πραγματικό Επικυρίαρχο (Rochild , Rockefeller και κάθε άλλο ανθρώπινο σκουπίδι που ονειρεύεται την παγκόσμια κυριαρχία γιατί σαν γαιοκτήμονες , Φεουδάρχες αυτό θέλουν να πετύχουν.....) , και  τον υπονομευτή της Δημοκρατίας και στην θέση του Εθνικοσοσιαλισμού να βάλετε την NWO και της Παγκοσμιοποίησης , σας μοιάζει να συμβαίνει τώρα????

Οι πρώτοι που είναι τα θύματα αυτής της κατάστασης είναι οι αναρχοαριστεροί παγκοσμιοποιητές του εθνομηδενισμού της ΚΑΤΩ ΠΛΑΤΕΙΑΣ , δεν είχα σκοπό και δεν έχω σκοπό να τους κάνω ήρωες , γιατί απλά δεν το αξίζουν , γιατί δεν μπορούν, αδυνατούν να καταλάβουν τι είναι αυτό που υπηρετούν!!!!!

Όταν οι ίδιοι (εσείς της κάτω πλατείας) δώσανε και εξόπλισαν κάθε λαθραίο τομάρι από κάθε γωνιά της Ανατολής και τους λένε αδέλφια τους και δεν τους ενδιαφέρει για τους Έλληνες τα πραγματικά αδέλφια τους ,  δεν νοιάζονται για την χώρα τους που γονατίζει από το βάρος των λαθρομεταναστών που στην πλειονότητας τους είναι τομάρια φονταμενταλιστές επικίνδυνοι άνθρωποι  , ακόμα δεν έχετε καταλάβει ότι αυτοί που σας έστησαν σαν ομάδα , σας χρηματοδότησαν , είναι οι ίδιοι που διευθύνουν και τους αναρχικούς αντιεξουσιαστές , αναρχοαριστερούς και κάθε άλλο είδους τέτοιες τακτικές στρατηγικής παραπλάνησης όπως και αυτούς που έχουν και κρατούν τα ηνία του κάθε μηχανισμού καταστολής όπως τα ΜΑΤ!!!!


Και το αποτέλεσμα όλων αυτών των πρακτικών είναι αυτά που είδαμε και ζήσαμε ειδικά τις τελευταίες ημέρες!!!!

ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΗΔΕΙΤΟΠΟΙΕΊΣΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΟΙ ΥΓΕΙΕΙΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ , ΑΣ ΣΩΣΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ , ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΛΑΟ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ!!!!!

Και όσο δεν βγαίνουν στον δρόμο Έλληνες και Ελληνίδες Πατριώτες , θα δούμε και θα ζήσουμε χειρότερα πράγματα και καταστάσεις!!!

Έρρωσθε

Μια περίεργη κατάσταση........

Από Faceof

Εχθές μας συνέβησαν αρκετά πράγματα ώστε να αρχίζουμε να έχουμε υποψίες για οτιδήποτε κινείται και είναι ζωντανό έως και ανόργανα αντικείμενα που υπάρχουν τριγύρω μας......κάτι μεγάλο σαν συμπυκνωμένο κακό να μας είχε τυλίξει .....

Και εξηγούμαστε ,  εδώ και κάποιες ημέρες δεχόμαστε επιθέσεις και στους υπολογιστές μας όπως και στο μπλόγκ ...το ξέρουμε και προσπαθήσαμε ,πήραμε αρκετές προφυλάξεις , αλλά ξαφνικά εχθές το βράδυ είχαμε ετοιμάσει μια ανάρτηση την οποία και θα ανεβάζαμε τελευταία ώστε να φαίνεται πρώτη σε όποιον έμπαινε στο ιστολόγιο μας για λίγη ενημέρωση /μελέτη.....και ξαφνικά όλα κόλλησαν , το δίκτυο να στέλνει και να μπλοκάρει τους υπολογιστές μας , 3 βάλαμε στην σειρά για δοκιμές και οι 3 υπολογιστές με το που έμπαιναν σε σύνδεση στο δίκτυο αμέσως κολλούσαν εντελώς.....

Το άρθρο που είχαμε σκοπό να ανεβάσουμε όταν και θα το είχαμε έτοιμο , απέμεναν κάποιες γραμματικές διορθώσεις   και ίσως ελάχιστες προσθήκες όπως π.χ κάποιοι σύνδεσμοι ανάρτησης δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθούν , έτσι θα αναρτήσουμε το προσχέδιο του άρθρου αυτού.

Σήμερα το πρωί και ενώ έχουμε επαναφέρει τους υπολογιστές μας σε κάποια υποφερτή κατάσταση λειτουργίας , αρχίσαμε παράλληλα να ψάχνουμε για νέα ώστε να αναρτήσουμε και εμείς για ενημέρωση του κόσμου.......πέσαμε πάνω σε ένα άρθρο του http://www.antinews.gr/2011/07/01/110164/
που λόγω του τεχνικού μας προβλήματος δεν έτυχε να το δούμε καθότι συνέπεσε ο χρόνος ανάρτησής του με τις προσπάθειες που κάναμε για επαναφορά των υπολογιστών μας !!!

Η τελευταία ανάρτηση ήταν στις antinews.gr , νομίζω πως είμαστε μέσα στον χρόνο (?)

Μην θεωρήσει κανείς ότι τα βάζω με το antinews.gr , ίσα ίσα , παρόλο που το antinews.gr , έχει θα μπορούσαμε να πούμε μια πολιτική κατεύθυνση , το θεωρώ από τα αξιόπιστα ιστολόγια /blogs και καθημερινά ανεβάζουμε άρθρα τους......

Για όσους ασχολούνται με τα μεταφυσικά η την παραψυχολογία , θα βρουν πολλά να πουν για αυτό το γεγονός , όπως π.χ ακασικά πεδία , το πείραμα του 100στού πιθήκου, κβαντικά πεδία και άλλα πολλά!!!

Εμείς θα παραμείνουμε ρεαλιστές και θα πούμε πως η ανάγκη επιβίωσης μας αναγκάζει να σκεφτόμαστε  στο ίδιο μέτρο.......και παλμό!!!!


Ανάγκα και Θεοί πείθονται.


Θα ανεβάσουμε και τα 2 άρθρα και βγάλτε τα συμπεράσματά σας!!!


Έρρωσθε    

Τσάμης Idrizi: Ο Παπούλιας Ορθόδοξος - Τσάμης! Θα γλυτώσουμε την Ελλάδα από την πτώχευση, με την επαναγορά των περιουσιών μας!



Ο Idrizi με φόντο την Ήπειρο, υπό την ονομασία "Τσαμουριά"
- Αποκάλεσε τον Κάρολο Παπούλια Ορθόδοξο - Τσάμη
- Οι Τσάμηδες πρόθυμοι να αγοράσουν ακίνητη περιουσία στην Τσαμουριά, για να βοηθήσουν την Ελλάδα από την πτώχευση!
- Η "Γενοκτονία των Τσάμηδων" παρόμοια με αυτή των Κοσσοβάρων!
- Τα Ελληνοαλβανικά σύνορα είναι το τελευταίο "Τοίχος του Βερολίνου".


Στην ομιλία που κράτησε χθες ο πρόεδρος του Τσάμικου Κόμματος PDIU Shpetim Idrizi, στην χθεσινή διαμαρτυρία στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, ήταν πιο προκλητικός από ποτέ.

Ας δούμε τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του:
Ο Idrizi έκανε παραλληλισμό ανάμεσα στην "γενοκτονία" των Τσάμηδων και στην εθνοκάθαρση έναντι των Κοσσοβάρων από το καθεστώς Μιλόσεβιτς. Ενώ χαρακτήρισε πως στιγματίζει την Ελλάδα η απόφαση για την ανέγερση μνημείου στον Ναπολέων Ζέρβα, που κατά τους ιδίους ευθύνεται για την σφαγή του πληθυσμού τους.
Χαρακτήρισε τον συνοριακό σταθμό του Μαυρομάτι ως σημείου όπου συγκρούονται δυο! μεγάλοι πολιτισμοί, ο Ελληνικός με τον Ιλλυρο-Πελασγικό;!
«Αλλά αυτή η πύλη ενός Ευρωπαϊκού κράτους - είπε - δεν μπορεί να γίνει το τελευταίο "Τοίχος του Βερολίνου" των Βαλκανίων». Ενώ χαρακτήρισε τα Ελληνικά σύνορα τα πιο θωρακισμένα της Ευρώπης - προσθέτοντας πως - «Είναι θωρακισμένα για τους γονείς μας, που δεν τους επιτρέπεται να δουν τα σπίτια τους.»

Ιδιώτες στην είσπραξη των φόρων

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/economy/idiotes-stin-eispraksi-ton-foron


Στην ανασυγκρότηση του φοροελεγκτικού και εισπρακτικού μηχανισμού με είσοδο ιδιωτών και λουκέτα στις εφορίες, στοχευμένους ελέγχους από ειδικές ομάδες κρούσης, διαδικασίες-εξπρές για ποινές και διώξεις και καθιέρωση γρήγορων ηλεκτρονικών συναλλαγών με τους πολίτες, προχωρά το οικονομικό επιτελείο, σύμφωνα με το Εθνος.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα, το εναρκτήριο λάκτισμα για το νέο εθνικό φορολογικό σύστημα θα δοθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου με την υλοποίηση του προγράμματος συγχώνευσης ή και κατάργησης πάνω από 200 από τις 289 εφορίες, με στόχο την εξοικονόμηση περίπου 3.000 υπαλλήλων και την αξιοποίησή τους στο ελεγκτικό έργο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ταυτόχρονα θα τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο για τη συμμετοχή ελεγκτικών εταιρειών, καθώς και λογιστικών και φοροτεχνικών γραφείων στη συλλογή των ληξιπρόθεσμων χρεών και φόρων, κατά το πρότυπο της Πορτογαλίας.

Οπως αναφέρεται, αρχικά οι ιδιωτικές εταιρείες θα έχουν διαμεσολαβητικό ρόλο για την είσπραξη και απόδοση των βεβαιωμένων οφειλών και στη συνέχεια θα αναλάβουν ενεργότερο ρόλο με ειδική σύμβαση με το Δημόσιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνουν ότι η ανάθεση του έργου της είσπραξης των φόρων σε ιδιώτες θα συμβάλει στην ενίσχυση των φορολογικών εσόδων, διότι θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητα του μηχανισμού.

Στη μάχη για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, κατά το δημοσίευμα πάντα, θα υπάρξει φακέλωμα της εισοδηματικής και περιουσιακής κατάστασης όλων των φορολογουμένων, επέκταση της χρήσης των ταμειακών μηχανών σε όλους τους επιτηδευματίες και κατάρτιση περιουσιολογίου για όλα τα φυσικά πρόσωπα που κατέχουν ΑΦΜ.

Ακόμη, ειδικό σώμα θα αναλάβει τον έλεγχο των φυσικών προσώπων και επωνύμων με μεγάλη εισοδηματική και περιουσιακή επιφάνεια.

Οπως γράφει η εφημερίδα, η ανασυγκρότηση του φοροελεγκτικού και εισπρακτικού μηχανισμού θα γίνει με πυξίδα τις συστάσεις των εμπειρογνωμόνων του ΔΝΤ.

"Αν έχετε πατρίδα αν έχετε τιμή, σίριαλ να γυρίσετε για την κατοχή"

Η προηγούμενη Τετάρτη ήταν μόνο η αρχή…


Αποφασισμένοι να πετύχουμε τον σκοπό μας, και αφού οι πρόξενοι τις τουρκικής προπαγάνδας στην Αθήνα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, δεν μας έχουν λάβει υπόψη, επιστρέφουμε ξανά στα κεντρικά γραφεία του ομίλου. Δεν διαμαρτυρόμαστε μόνο για την τούρκικη σειρά που είναι γυρισμένη στα κατεχόμενα, αλλά και...
για την προκλητική-προδοτική στάση του σταθμού που συνεχίζει χωρίς να απολογηθεί να την προβάλλει.

Την περασμένη Τετάρτη, μέσα από το ψήφισμα μας, ζητήσαμε από τους υπευθύνους του καναλιού, εξηγήσεις για την προβολή της σειράς και ΑΠΑΙΤΗΣΑΜΕ τον άμεσο τερματισμό της προβολής της. Παρ' όλα αυτά καμιά απάντηση δεν πήραμε από το "κέντρο αποφάσεων" του συγκροτήματος και η σειρά συνεχίζει να μεταδίδεται. Ο εθνικός εξευτελισμός συνεχίζεται.

Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αντιπροσωπεία της Συμμαχίας για τα χημικά και τις απρόκλητες σωματικές βλάβες. Κατατέθηκε το αίτημα για τα ονόματα των διμοιριτών των ΜΑΤ.


ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Ιστολόγιο: symmaxiaellada.wordpress.com
Ηλ. Δ/ση: symmaxiaellada@gmail.com
Facebook: www.facebook.com/pages/ΣΥΜΜΑΧΙΑ-ΓΙΑ-ΤΗΝ-ΕΛΛΑΔΑ/196706563713798
Τηλ. Επικοινωνίας: 2103233582
 Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αντιπροσωπεία της Συμμαχίας για τα χημικά και τις απρόκλητες σωματικές βλάβες. Κατατέθηκε το αίτημα για τα ονόματα των διμοιριτών των ΜΑΤ.
Τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία της Συμμαχίας για την Ελλάδα, με αντικείμενο την δίωξη των υπεύθυνων για τα χημικά και τις σωματικές βλάβες πολιτών, αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ.
 Στην σχετική αναφορά που επισήμως κατατέθηκε, αναφέρεται:
 «Σας καλούμε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, ως θεσμικού εγγυητή της έννομης τάξης της Ελλάδας, να προβείτε σε όλες εκείνες τις ενέργειες, οι οποίες θα αποκαταστήσουν το κοινό περί δικαίου αίσθημα του ελληνικού λαού.

Κλείνουν 330 κλινικές, συγχωνεύονται 137 νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας


image

Μειωμένο κατά 4500 κλίνες, 330 κλινικές και 50 διοικητές θα είναι στο εξής το ΕΣΥ, ενώ 600 γιατροί θα μετακινηθούν σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα στο νομό όπου υπηρετούν. Τα νοσοκομεία είτε παραμένουν ως μονάδες (π.χ. ΚΑΤ, Ιπποκράτειο) είτε διασυνδέονται με άλλα της περιοχής τους (π.χ. Ευαγγελισμός, Οφθαλμιατρείο, Πολυκλινική, 3ο Νοσοκομείο ΙΚΑ). Αυτά προβλέπει, μεταξύ άλλων, η πρόταση του υπουργείου Υγείας για τις αλλαγές που προγραμματίζει για Σεπτέμβριο.

Όπως αναφέρει στο κύριο θέμα της η «Ελευθεροτυπία», για τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ, η νέα πρόταση νόμου σημαίνει μείωση των εφημεριών των γιατρών, ενιαία νοσηλευτικά τμήματα και ανακατανομή των νοσηλευτών, μείωση των διοικητικών υπαλλήλων στη διαχείριση προμηθειών, φαρμακεία, συντονισμό και τροφοδοσία κλινικών.

Όπως αναφέρει η πρόταση νόμου, η εξοικονόμηση δημόσιων δαπανών θα είναι της τάξης των 75 εκατομμυρίων ευρώ μέχρι το τέλος του 2012, ποσό που θα διπλασιαστεί μέχρι το τέλος του 2015.

Εντάξει η Ύβρις. Με τη Νέμεσι τι θα γίνει;

Από το ιστολόγιο http://www.elzoni.gr/html/ent/100/ent.11100.asp

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν δεν ήμασταν για τρίτη μέρα δακρυσμένοι από τα ληγμένα του πρώην Προέδρου της ΕΦΕΕ, θα μπορούσαμε να πούμε με βεβαιότητα πως έχουμε πραγματικά συγκινηθεί από την χθεσινή απόφαση της Βουλής για τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Επιτέλους! Έγινε Κάθαρση. Αποδίδεται Δικαιοσύνη. Παραπέμπεται κάποιος. Θα λάμψει η αλήθεια. Το Κοινοβούλιο έπραξε το χρέος του – μια μέρα αφού είχε πράξει το πατριωτικό του καθήκον να ψηφίσει τον εφαρμοστικό νόμο, δυο μέρες μετά την τέλεση του άλλου πατριωτικού του καθήκοντος να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, έναν χρόνο μετά το άλλο πατριωτικό καθήκον της υπογραφής του Μνημονίου και του σχετικού νόμου από τον κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος τώρα – τι ωραία! Τι καλά! – είναι συνομιλητής του Ρέντσο Πιάνο και ασχολείται με το χρηματιστήριο ρύπων!

Και κυρίως, το Κοινοβούλιο έπραξε το χρέος του, το πατριωτικό του καθήκον και ό,τι άλλο θέλετε, έναν και πλέον χρόνο από τότε που είχε πράξει το μέγιστο πατριωτικό του καθήκον να ψηφίσει την περίφημη τροπολογία της ντροπής (8 Μαΐου 2010) με την οποία παραιτήθηκε της ψήφου και του ρόλου του, αποδεχόμενο να υπογράφει ο υπουργός Οικονομικών μόνος του δανειακές συμβάσεις, χωρίς να τις περνά από την έγκριση των αντιπροσώπων του Έθνους.

Ακόμη και σήμερα, μετά από τόσες αντιδράσεις, λεονταρισμούς, παλινωδίες και κολοτούμπες, ουδείς έχει ζητήσει να τροποποιηθεί η συγκεκριμένη τροπολογία.

Λίγες ώρες πριν από την «ιστορική απόφαση» για τον πρώην υπουργό Άμυνας, ο πρωθυπουργός είχε επανέλθει στα προσφιλή του καθήκοντα του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, η οποία συνεδριάζει και πάλι (φυσικά στον Αστέρα Βουλιαγμένης, το μόνο που μπορούν να ανεχθούν μετά το Ακαπούλκο οι διεθνείς σοσιαλιστές και πάντως μακριά από τα ληγμένα της Αθήνας που τα αφήνουν για τους «παρακατιανούς» ντόπιους και τουρίστες).

Η 5η δόση στο "τραπέζι" της τηλεδιάσκεψης του Σαββάτου

Από το ιστολόγιο http://www.cosmo.gr/Finance/Hellas/331609.html

Η εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, ύψους 12 δισ. ευρώ, αναμένεται να αποφασιστεί στην τηλεδιάσκεψη μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου (02/07). “Θετικό” χαρακτηρίζουν από το υπουργείο Οικονομικών, το γεγονός ότι επιταχύνεται η διαδικασία σύγκλησης του Eurogroup, που ήταν προγραμματισμένη μία ημέρα αργότερα.

Η Ευρώπη κοιτά Ελλάδα... και η αγορά Ιταλία - Τι ακριβώς συμβαίνει και γιατί η κρίση δεν τελείωσε;

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Την ώρα που όλοι οι Ευρωπαίοι ασχολούνται με την Ελλάδα και ένα όπως φαίνεται κατώτερο των προσδοκιών roll over των ελληνικών ομολόγων, οι αγορές έχουν στρέψει στην ουσία την προσοχή τους στην Ιταλία, και ιδιαίτερα στις τράπεζες της χώρας. Τις τελευταίες ημέρες, οι τραπεζικές μετοχές στο Μιλάνο υποχωρούν ραγδαία, ενώ τα αντίστοιχα CDS ανεβαίνουν συνεχώς.
Το Ιούνιο, τα CDS των Banco Popolare di Milano και Unione di Banche Italiane έχουν αυξηθεί κατά 70% και 59% αντίστοιχα, ενώ αποτυχημένη χαρακτηρίστηκε η τελευταία προσπάθεια αύξησης κεφαλαίου της δεύτερης προκαλώντας ακόμη και την προσωρινή αναστολή της διαπραγμάτευσης των ιταλικών μετοχών.
Σύμφωνα με τελευταίο note της Moody's, τα CDS των τραπεζικών μετοχών της Ιταλίας δείχνουν ότι υπάρχει μία διαφορά από έξι έως και οκτώ μονάδες χαμηλότερα σε σχέση με την τρέχουσα αξιολόγηση τους. Αυτό αντανακλά το συνδυασμό ενός περιβάλλοντος γεμάτο προκλήσεις με τις δυσκολίες της μεθοδολογίας της διπλής αξιολόγησης μεταξύ μίας χώρας και των εγχώριων τραπεζών τους.
Η Moody's θεωρεί ότι ακόμη και αν αναπροσαρμοστεί προς τα κάτω η αξιολόγηση ώστε να εναρμονιστεί το ύψος των CDS με τις αξιολογήσεις της Moodyʼs, θα υπάρχει ακόμη αυτό το κενό, καθώς η δημοσιοποίηση της υποβάθμισης θα πιέσει ακόμη υψηλότερα τα CDS.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι το χάσμα μεταξύ των CDS της Ιταλίας και της αξιολόγησης φτάνει τις οκτώ βαθμίδες, στην κλίμακα της Moody's.
Αλλά και από τη μεριά του, ο οίκος Standard & Poorʼs έχει προειδοποιήσεις ότι η Ιταλία συνεχίζει να αντιμετωπίζει κίνδυνο υποβάθμισης της αξιολόγησης, παρά το νέο προϋπολογισμό της κυβέρνησης που περιλαμβάνει περικοπές δαπανών της τάξης των 47 δισ. ευρώ. Τα πρόσφατα μέτρα λιτότητας της Ιταλίας είναι «σε γενικές γραμμές αξιόπιστα» ωστόσο υπάρχουν «σημαντικοί πτωτικοί κίνδυνοι» για το σχέδιο, κυρίως λόγω των αδύναμων προοπτικών οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, τονίζει ο οίκος.

www.bankingnews.gr

"Η Ελλάδα πολεμάει μόνη"! Επιτέλους ένα θετικό άρθρο,από τους New York Times.

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=6&art_id=6714



•Του ΜΑΡΚ ΜΑΖΑΟΥΕΡ-New York Times


"Χθες, όλος ο κόσμος παρακολουθούσε την Ελλάδα καθώς το κοινοβούλιό της ψήφισε ένα διχαστικό πακέτο μέτρων λιτότητας το οποίο θα μπορούσε να έχει κρίσιμες επιπτώσεις στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. Ισως προκαλεί έκπληξη που... αυτή η μικρή άκρη της χερσονήσου των Βαλκανίων συγκεντρώνει τόση προσοχή.

Σκεφτόμαστε συνήθως την Ελλάδα ως την πατρίδα του Πλάτωνα και του Περικλή, με την πραγματική της σημασία να βρίσκεται βαθιά στην αρχαιότητα. Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που για να κατανοήσεις το μέλλον της Ευρώπης χρειάζεται να στραφείς μακριά από τις μεγάλες δυνάμεις στο κέντρο της ηπείρου και να κοιτάξεις προσεκτικά όσα συμβαίνουν στην Αθήνα. Τα τελευταία 200 χρόνια η Ελλάδα ήταν στην πρώτη γραμμή της εξέλιξης της Ευρώπης.


Στη δεκαετία του 1820, στη διάρκεια του αγώνα για την ανεξαρτησία από την οθωμανική αυτοκρατορία, η Ελλάδα έγινε ένα πρώιμο σύμβολο δραπέτευσης από τη φυλακή της αυτοκρατορίας. Για τους φιλέλληνες, η παλιγγενεσία της αποτελούσε τον πιο ευγενή αγώνα. "Στο μεγάλο πρωινό του κόσμου", έγραψε ο Σέλεϊ στο ποιημά του "Ελλάς", "το μεγαλείο της Ελευθερίας τινάχθηκε και έλαμψε! "

Σεπτέμβριο το μισθολόγιο, από τώρα περικοπές


Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=77896&catID=2

Ραντεβού τον… Σεπτέμβριο δίνει η κυβέρνηση για την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, καθώς οι αρμόδιοι υπουργοί διεκδικούν πίστωση χρόνου μετά τον ανασχηματισμό ώστε να οριστικοποιήσουν τις αλλαγές. Ωστόσο, μεγάλες περικοπές αποδοχών έχουν συμπεριληφθεί στο Μεσοπρόθεσμο και θα ισχύσουν άμεσα.

Το πρώτο βήμα προς το νέο μισθολόγιο είναι η θεσμοθέτηση βαθμολογίου των δημοσίων υπαλλήλων, με τον δραστικό περιορισμό των μισθολογικών κλιμακίων στα οποία εξελίσσονται ανάλογα με τα έτη προϋπηρεσίας.

Μόλις καθοριστούν τα νέα κλιμάκια - εκτιμήσεις αναφέρουν πως δεν θα ξεπερνούν τα 8 από τα 18 που είναι σήμερα - και ο νέος τρόπος αλλαγής κλιμακίου έπειτα από αξιολόγηση, θα ανοίξει ο δρόμος για τη συζήτηση και των νέων αποδοχών των υπαλλήλων.

Στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών ανέφεραν πως πάνω στο νέο βαθμολόγιο θα «χτιστεί» το ενιαίο μισθολόγιο. Βασική αρχή του νέου μισθολογίου παραμένει η άρση των ανισοτήτων που κυριαρχούν σήμερα.

Ενδεικτικό είναι πως οι νεοπροσλαμβανόμενοι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών αμείβονται έως και 41% πάνω από τον μέσο όρο των μισθών του Δημοσίου, ενώ οι υπάλληλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης ξεπερνούν κατά 14% τον μέσο όρο.

Αντιθέτως, κάτω από τον μέσο όρο κατά 20% κυμαίνονται οι μισθοί των υπαλλήλων του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Κλειδί για τον καθορισμό των νέων μισθών στο Δημόσιο θα αποτελέσει και η εξίσωσή τους με εκείνους του ιδιωτικού τομέα σε ετήσια βάση. «Θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση των αποδοχών» σημειώνουν στελέχη της ΑΔΕΔΥ, με δεδομένο πως η απόκλιση μισθών μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ξεπερνάει το 35% ετησίως.
Με τον καθορισμό της βάσης εκκίνησης των μισθολογικών κλιμακίων, θα προχωρήσουν στη συνέχεια - όπως αναφέρεται - σε «ασκήσεις προσομοίωσης» ώστε να καθοριστεί η τύχη των δεκάδων επιδομάτων.

Με δεδομένο πάντως πως η κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο την εξοικονόμηση 2,2 δισ. ευρώ έως το 2015 μέσω του περιορισμού του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο και προκειμένου να εξισορροπηθούν τυχόν απώλειες από την καθυστέρηση εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου, προβλέφθηκαν συγκεκριμένα μέτρα στο Μεσοπρόθεσμο.

Η θεσμοθέτηση εισφοράς 3% από τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων υπέρ του Ταμείου Ανεργίας, ο δραστικός περιορισμός της χορήγησης υπερωριών και το πάγωμα της μισθολογικής ωρίμασης που συνεπαγόταν αλλαγή κλιμακίου ανά δύο χρόνια και αύξηση αποδοχών είναι μερικά από τα νέα μέτρα.

Συνολικά με τα νέα μέτρα θα έχουμε περαιτέρω μείωση κατά 15% στους μισθούς, πλέον δηλαδή του 25% που επήλθε με τα μέτρα του 2010» ανέφεραν συνδικαλιστικά στελέχη του Δημοσίου.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ