Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Νέο τεράστιο ελληνικό ψηφιδωτό του 5ου αιώνα ανακαλύφθηκε στα Άδανα

Ελληνικό ψηφιδωτό πάτωμα βυζαντινής εποχής διαστάσεων 120 τετραγωνικών μέτρων ανακαλύφθηκε σε αρχαιολογικό χώρο στην επαρχία των Αδάνων στη νότια Μικρά Ασία.

Η οριστική δικαίωση του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου (Βίντεο)

Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις δικαιώνουν απόλυτα τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο

Τα σχέδια των «ανθρώπων» της νέας τάξης πραγμάτων για την Ελλάδα ολοκληρώνονται τελικώς με «επιτυχία»..


Ο μόνιμος πολύτιμος συνεργάτης αυτών ποιος άλλος; το ντόπιο «Ελληνικό» προδοτικό πολιτικό σύστημα…

Πως οι Γερμανοί «άρπαξαν» μαγαζιά των Ρωμιών στην Μικρασία και την Πόλη το 1914

Το 1914 ξεκίνησε ο πρώτος διωγμός των Ρωμιών στα παράλια της Μικρασίας, με τη σφαγή της Φώκαιας. Μία σύντομη περιγραφή των γεγονότων.

«Όλη τη μέρα του Σαββάτου 13 Ιουνίου, μέχρι τις επτά περίπου το βράδυ, εκτυλίσσονται ταυτόχρονα οι σκηνές των δυο μεγάλων πράξεων του δράματος: η οικτρή έξοδος και η αναίσχυντη λεηλασία. Τρεις χιλιάδες οκτακόσιοι Έλληνες Οθωμανοί έφυγαν για τη Θεσσαλονίκη με το πρώτο πλοίο και δυο χιλιάδες περίπου με το δεύτερο για τον Πειραιά. Τηλεγράφησα ήδη από το πρωί στη Σμύρνη για να μας στείλουν κι άλλα πλοία.

Νέο πύρινο μέτωπο στην Αχαΐα - Προσήχθη ένα ύποπτο άτομο και εξετάζεται η εμπλοκή του στην εκδήλωση της φωτιάς

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν από λίγη ώρα κοντά στην κοινότητα Χαλκιάνικα Αχαΐας, που βρίσκεται σε ορεινή περιοχή της Αιγιάλειας. Στην περιοχή επιχειρούν 12 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με περίπου 25 άνδρες, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν, δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προσαχθεί ένα άτομο και εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή του στην εκδήλωση της πυρκαγιάς.
Την ίδια στιγμή, σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στο Αφράτι της Χαλκίδας, καθώς η πτώση της έντασης των ανέμων έδωσε την ευκαιρία στις πυροσβεστικές δυνάμεις να περιορίσουν το μέτωπό της και να ανακόψουν την καταστροφική του πορεία. Σύμφωνα με τους πυροσβέστες, μέχρι το τέλος της μέρας η πυρκαγιά πιθανόν θα έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Επεισόδιο Λαφαζάνη με κατοίκους του Καρέα: «Να σηκωθείς να φύγεις»(Βίντεο)

«Τι ήρθατε να κάνετε; Τι ήρθατε εδω;», «Βγάλε το σακάκι και έλα βοήθα ρε». Αυτά είπαν οι κάτοικοι στον Παναγιώτη Λαφαζάνη που πήγε στον Καρέα για να δει πώς είναι η κατάσταση.

Ο υπουργός ξεκίνησε να κάνει δηλώσεις στις κάμερες. Την ώρα που μίλαγε στους δημοσιογράφους κάτοικος της περιοχής άρχισε να φωνάζει «Τι ήρθατε να κάνετε εδώ πέρα;» ενώ ένας άλλος του είπε «Να σηκωθείς να φύγεις».

Δείτε τα βίντεο

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης -Ολα τα ονόματα

Σαρωτικό ανασχηματισμό έκανε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ιδού τα ονόματα όσων μπαίνουν στην νεά κυβέρνηση.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ

Καίγεται η Ελλάδα - Στο έλεος της φωτιάς Υμηττός και Νεάπολη - ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50 ΕΣΤΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 52 εστίες φωτιές εκδηλώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες σε ολόκληρη τη χώρα. Τα μεγάλα πύρινα μέτωπα, ωστόσο, είναι οκτώ.
20:30: Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στη Μαλακάσα
20:22: Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται τώρα το ένα μέτωπο της φωτιά στη Νεάπολη Βοιών δήλωσε πριν από λίγο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης

ΣΟΪΜΠΛΕ: ΔΕΝ ΕΙΠΑΜΕ ΓΙΑ GREXIT

Δώσαμε στην Αθήνα τη δυνατότητα να αποφασίσει για «τάιμ-άουτ»

«Δεν είπαμε ποτέ να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη. Επισημάναμε μόνο τη δυνατότητα να αποφασίσει η ίδια η Αθήνα για ένα ''τάιμ-άουτ''», δηλώνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο περιοδικό «Der Spiegel» που θα κυκλοφορήσει αύριο, αναφερόμενος στο έγγραφο που διέρρευσε από το υπουργείο του με την πρόταση για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Ερωτηθείς ωστόσο αν είναι δυνατό να καταλήξουμε σε Grexit, ο κ. Σόιμπλε παραπέμπει σε δήλωση του αυστριακού καγκελάριου Βέρνερ Φάιμαν ότι αυτό μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή και απορρίπτει κατηγορηματικά τις υποθέσεις ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε «προτεκτοράτο της Ευρωζώνης».

Μάρτιν Σουλτς: Η Ελλάδα χρειάζεται Στρατιωτική Κυβέρνηση που θα ελέγχεται απο την Ευρώπη

Την εγκαθίδρυσης μιας Ευρωπαϊκής κυβέρνησης πρότεινε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Stern.

Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή το ελληνικό ζήτημα, το οποίο προκάλεσε οξύτατες διαφωνίες μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτικών ηγετών, ο Σουλτς τόνισε πως χρειαζόμαστε Κοινοτικά Ιδρύματα και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, μια Ευρωπαϊκή κυβέρνηση. Στην συνέχεια ο ίδιος κατηγόρησε τους πολιτικούς ηγέτες ότι βάζουν μπροστά το εθνικό συμφέρον έναντι του Ευρωπαϊκού.