Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Μικρά και Μεγάλα Κατεχόμενα

Του Ν. Λυγερού


Αν μερικοί από εσάς θεωρούν ότι υπάρχουν κατεχόμενα να ξέρουν ότι είναι μικρά κατεχόμενα, υπάρχουν και μεγάλα. Η Κωνσταντινούπολη είναι η μόνη πόλη στην Ελληνισμό που λέγεται Πόλη, έχει μεγάλη σημασία γιατί είναι μία μορφή ανωνυμίας. Είναι ανωνυμία αλλά επειδή είναι μοναδική ξέρουμε ακριβώς ότι είναι ονομασία. Αυτή η Πόλη κατάφερε σε διάρκεια να αποτελέσει το κέντρο μιας Αυτοκρατορίας που είναι η πιο μακρόχρονη του κόσμου.

O Μίνωας και οι "Θεόλστατοι" νόμοι του

Ο Μίνωας, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ήταν γιος του Δία και της Ευρώπης και ο πρώτος βασιλιάς του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Ήταν από τους πλέον σοφούς, που θέσπισε νόμους, και μάλιστα περιβεβλημένους με θεϊκή εντολή.

Ο σοφός Μίνωας, επειδή γνώριζε το μεγάλο σεβασμό που έτρεφαν για τους θεούς τους, οι υπήκοοι του, οι Μινωίτες, είχε οργανώσει για τον σκοπό αυτό ένα είδος μυστηριακής τελετής, ώστε να τους πείσει, ότι οι νόμοι, και οι αποφάσεις του ήσαν θεόσταλτες.

ΠΕΡΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Greek Vases - Ancient Greek Vases
Η αρχέγονη ανάγκη για διατροφή είχε μετατραπεί σε κεντρικό γεγονός με κοινωνικές και άλλες προεκτάσεις στην Αρχαίο Ελλάδα. Το ελαιόλαδο, το λαχανικό, τα φρούτα, τα καρυκεύματα, τα όσπρια και τα δημητριακό, τα κρέατα και βέβαια το ψάρι και το κρασί, όπως σήμερα και τότε αποτελούσαν τα  κυρίαρχα συστατικά της γαστρονομίας.

ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ ΗΛΙΑΔΗ
ΑΠΟ ΤΟ hellinon  
                                                                                                                    
Το πρωινό
 Το πρωινό, το οποίο ονομαζόταν συνήθως «άριστον», αποτελείτο από ψωμί, («μάζα» από κριθάρι γιο το λαό, «άρτο» από σιτάρι γιο τους πλούσιους) βουτηγμένο σε ανέρωτο κρασί. Συνηθισμένες πρωινές τροφές ήταν επίσης τα ξερά σύκα, τα αμύγδαλα, τα καρύδια και οι άλλοι ξηροί καρποί. Το πρωινό ρόφημα ήταν ο «κυκεών», ένα μείγμα κρασιού, τριμμένου τυριού και κριθάλευρου, το γάλο κυρίως κατσικίσιο, καθώς και ένα είδος υδρομελιού που το παρασκεύαζαν από χλιαρό νερό και μέλι.

Η έκρηξη του ηφαιστείου στη Σαντορίνη το 1650 μΧ μέσα από επιστολές της εποχής γεμάτες τρόμο κι απόγνωση...


Γράφει (κι αντιγράφει) ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπους της Σαντορίνης έγινε ευρύτερα γνωστό όταν πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως ο κρατήρας του είναι πλούσιος σε πολύτιμα μέταλλα (πχ χρυσός, άργυρος, αντιμόνιο, κλπ).

(Και βεβαίως μετά απ’ αυτό ανακαλύψαμε μια ακόμη αιτία του ασφυκτικού pressing που δέχεται η χώρα-Πηνελόπη από διάφορους ξεδιάντροπους, βάρβαρους (τουτέστιν «βιαστικούς» μνηστήρες – όχι, θα δείξουμε «ευπρέπεια» και δεν θα εξηγήσουμε τι σημαίνει αυτό το «βιαστικοί»...ούτε το «βάρβαροι»...)....

Διάλεξη Ν. Λυγερού: "Πολλές καλλιέργειες μία λύση: Ζεόλιθος"(Βίντεο)



Διάλεξη Ν. Λυγερού με θέμα:
"Πολλές καλλιέργειες μία λύση: Ζεόλιθος",
Παρασκευή 11 Απριλίου 2014, ώρα 19:00,
αίθουσα Δημαρχείου Χαλάστρας

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Ελληνική Στρατηγική ΑΟΖ"(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Ελληνική Στρατηγική ΑΟΖ". 
Αίθουσα Τιμών της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, 
Ρηγίλλης 1, Αθήνα. Πέμπτη 10 Απριλίου 2014 και ώρα 9.00.

Μαμά, μην κλαις, θα τα λέμε στο «skype»...(Βίντεο)

Του  Απόστολου Λυκεσά

Παλιά μετανάστευαν εξαιτίας της ανέχειας. Κουβαλούσαν τις αναμνήσεις τους σαν ξόρκια για τους δράκους της ξενιτιάς κι έσερναν, εκτός από τους ταπεινούς τους μπόγους, πιότερο την υπόσχεση για επιστροφή.

Νοσταλγία για μια αγαπημένη όπως ο Γιάννης του Μοθωνιού για μια Μελαχρώ ιστορημένη από τον Παπαδιαμάντη. Μια υπόσχεση σαν αυτή με την οποία έκλεινε το «Διπλό βιβλίο» του Δημήτρη Χατζή: «Και θα τη φκιάσουμε έτσι και μια πατρίδα για μας – εκεί στην πατρίδα μας την Ελλάδα».

Τελικά ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ την ΨΥΧΗ;

 Μια βόλτα μου στη Μακρινίτσα, μια κουβέντα από ένα καλό φίλο κι έφτασα σ’ ένα καταπληκτικό άρθρο του NEXUS, γραμμένο από το 2004. Δεν πίστευα στα μάτια μου! Όλα όσα διάβαζα ήταν πράγματα που κατά βάθος γνώριζα, αλλά, άλλο να το νομίζεις και να το φαντάζεσαι, κι άλλο να το βλέπεις πια ότι γίνεται! Από σχεδόν την αρχή της ανάμιξής μου στον αγώνα ενάντια των χημικών αεροψεκασμών και του HAARP,  πίστευα ότι αυτοί που είναι από πίσω απ’ όλη αυτή την ιστορία, δεν κυνηγούν το χρήμα ή την εξουσία.

Τι είναι αυτό;

Δείτε δεξιά ένα τεράστιο σχεδιάγραμμα που το βλέπει κάνεις μόνο από αεροπλάνο να βρίσκεται στην έρημο της Αυστραλίας.

Δεν μοιάζει καταπληκτικά με το αρχαίο άγαλμα που βρίσκεται στην Ελλάδα; 
Ποιοι το κατασκεύασαν τόσο τεράστιο που να φαίνεται μόνο από ψηλά , γιατί το κατασκευάσανε και ποιος αντέγραψε τον άλλον;

Δεν νομίζεται ότι υπάρχει πολύ μυστήριο; Πήγαν αρχαίοι Έλληνες στην Αυστραλία;

Και γιατί το κατασκεύασαν τόσο τεράστιο ώστε να το καταλαβαίνει κάνεις μόνο από ψηλά;

Το πρώτο νόμιμο ιπτάμενο αυτοκίνητο (Βίντεο)

Μήπως μόνιμα αργοπορείτε στην δουλειά σας εξαιτίας της κίνησης και δεν μπορείτε να ξεφύγετε; Ηρθε η μεγάλη έκπληξη στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας για τις δύσκολες μετακινήσεις ...αφού το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο είναι πλέον γεγονός.
Ο σχεδιασμός του πρωτοποριακού οχήματος, με το όνομα Pal-V one, δίνει στον οδηγό-πιλότο την δυνατότητα να χρησιμοποιεί το όχημα είτε ως αυτοκίνητο είτε ως ελικόπτερο. Ενώ χαρακτηριστικό της υψηλής τεχνολογίας του είναι πως η καμπίνα του διθέσιου αυτοκινήτου ή «γυροπλάνου» γέρνει.

Δείτε πόσοι δορυφόροι υπάρχουν σε τροχιά γύρω από τη Γη

 Η βοήθεια που έχουν προσφέρει στις έρευνες που γίνονται για τον εντοπισμό του μοιραίου Boeing έχουν στρέψει ξανά το βλέμμα ψηλά προς τον ουρανό.
Πόσοι δορυφόροι υπάρχουν όμως σε τροχιά γύρω από τη Γη;

Ο Νίκολας Τζόνσον έδωσε την απάντηση. Ο επιστήμονας που διετέλεσε επικεφαλής της NASA για τα αντικείμενα που βρίσκονται σε τροχιά, αναφέρει πως υπάρχουν περισσότεροι από 1.000 ενεργοί δορυφόροι. Παράλληλα όμως απάντησε και άλλα... καυτά ερωτήματα για το θέμα, μιλώντας στο Associated Press.

Απίστευτη εικόνα από το αρχείο του Apollo 16

Καταπληκτική εικόνα από το αρχείο του Apollo 16. Στην εικόνα βλέπουμε μια δομή που κατά τη γνώμη μου μοιάζει με μια μονάδα παραγωγής ενέργειας κάποιου είδους. Ότι και αν είναι αυτό το αντικείμενο, φαίνεται να δημιουργεί ή να προσελκύσει ένα λοφίο καθαρής ενέργειας.

AX EΥΡΩΠΗ(ΒΙΝΤΕΟ)

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ takis vorini