Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Μάρκος Δράκος: “Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία”

Αγνή και μεγάλη μορφή ο Μάρκος Δράκος, κράτησε περήφανα τα ελληνοχριστιανικά ιδανικά που του μεταλαμπάδευσε η οικογένειά του, αψηφούσε κάθε κίνδυνο ακόμη και το θάνατο, και ριχνόταν μέσα στη φωτιά με πάθος για την ιδέα της Ένωσης με την Ελλάδα. Δεν πτοήθηκε από φυλακίσεις και βασανιστήρια, αντίθετα έζησε ώρες απόλυτης λευτεριάς στο αντάρτικο, στήνοντας ενέδρες, περιγελώντας το θάνατο ως την ημέρα που η προδοσία στάθηκε αφορμή της θυσίας του. Aπό μικρό παιδί διακρινόταν την αρετή του και για την πίστη του στο Θεό και την Ελλάδα. Πριν και μετά από κάθε μάχη έκανε την προσευχή του, διάβαζε και ανέλυε στους συναγωνιστές του την Αγία Γραφή.
Ο Μάρκος Δράκος με το ψευδώνυμο «Λυκούργος» ήταν η προσευχόμενη προσωπικότητα του Αγώνα. Κατά τις δύσκολες στιγμές της Οργάνωσης, γονάτιζε σε μια σκοτεινή γωνιά του κρησφύγετου και προσευχόταν στο Θεό. Τα παλικάρια του τον λάτρευαν. Τον είχαν για πρότυπό τους. Σαν τον καλό Σπορέα έσπερνε στις ψυχές τους τον καλό σπόρο, την Αλήθεια του Χριστού. Αγωνιζόταν με την προσευχή και με το άψογο παράδειγμά του βοηθούσε τα παλικάρια του να γίνουν ηθικές προσωπικότητες.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΝΕΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΣΤΙΣ 17/1/2014

Δείτε νέες φωτογραφίες από αεροψεκασμούς στην Πάτρα στις 17/1/2014.

Τις νέες φωτογραφίες μας έστειλε αναγνώστρια του ιστολογίου μας.

Δείτε επίσης και τις φωτογραφίες από άλλον παρατηρητή όπως αναδημοσιεύσαμε ΕΔΩ
από το ιστολόγιο psekasmata.

 Το συμπέρασμα είναι ότι η πόλη της Πάτρας την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014 βρέθηκε σε πλέγμα αεροψεκασμών.


Βγάλτε τα συμπεράσματά σας

Η Γλαύκα της Θεάς Αθηνάς και ο συμβολισμός της

Η κουκουβάγια  το ιερό πουλί της Θεάς Αθηνάς, αποτελεί σύμβολο σοφίας,  σύνεσης, αλλά και της πόλης των Αθηνών.
Ως ιερό πουλί της Αθηνάς ονομάζεται «Γλαύκα», καθώς ένα από τα προσωνύμια της Θεάς  της Σοφίας ήταν «γλαυκώπις», λόγω των σπιθιροβόλων γαλάζιων ματιών της.
Η Γλαύκα συμβολίζει την σοφία, διότι είναι νυχτόβιο πτηνό το οποίο έχει εξαιρετική όραση ακόμα και στο σκοτάδι. Έχει την φυσική συνεπώς ιδιότητα να βλέπει την «αθέατη πλευρά των πραγμάτων»,  εκεί που άλλοι αδυνατούν λόγω του σκότους.

Αεροψεκασμοί και στην Πάτρα επίσης στις 17-1-2014


Αεροψεκασμοί την ίδια ημερομηνία στην πόλη της Πάτρας. Όπως έχουμε τονίσει κατ επανάληψη, όλως τυχαίως τα "καυσαέρια" εμφανίζονται εντελώς συμπτωματικά και ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα τις ίδιες ημερομηνίες!!! Έχουμε καταρρίψει κάθε ρεκόρ του νόμου των πιθανοτήτων και κάθε ρεκόρ συμπτώσεων! Επίσης να μην ξεχάσουμε άλλη μια σύμπτωση... Κάθε φορά μετά τους αεροψεκασμούς και τις "αραιές νεφώσεις" ακολουθεί
βαριά συννεφιά και αλλαγή καιρού καθώς και έκτακτα δελτία της ΕΜΥ!

Επιτάφιος του Σείκιλου : Ακούστε το μόναδικό Αρχαίο Ελληνικό τραγούδι που έχει ερμηνευτεί στην σύγχρονη ιστορία!!!!(Βίντεο)

Ο Σείκιλος έζησε στις Τράλλεις της Μικράς Ασίας κατά το 200 π.Χ. Είναι γνωστός για το αρχαιότερο παγκοσμίως γνωστό τραγούδι, του οποίου σώζονται πλήρως και οι στίχοι και η μουσική.
Η μουσική στήλη
Ο Σείκιλος έγραψε το τραγούδι του μετά το 200 π.Χ. σε επιτύμβια κυλινδρική στήλη που έχει ύψος 40 εκατοστά και περιέχει στην κοινή ελληνική της ελληνιστικής εποχής ένα επίγραμμα δώδεκα λέξεων και ένα μέλος (τραγούδι) δεκαεφτά λέξεων μαζί με τη μουσική του. Στην κορυφή της στήλης, το επίγραμμα αναφέρει τον άνθρωπο που το έγραψε, καθώς και το σκοπό για τον οποίο το έγραψε:


ΕΙΚΩΝ Η ΛΙΘΟΣ ΕΙΜΙ. ΤΙΘΗΣΙ ΜΕ ΣΕΙΚΙΛΟΣ ΕΝΘΑ ΜΝΗΜΗΣ ΑΘΑΝΑΤΟΥ ΣΗΜΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΝ (Εγώ η πέτρα είμαι μια εικόνα. Με έβαλε εδώ ο Σείκιλος ως διαχρονικό σήμα αθάνατης μνήμης).

Μας πάνε για χρεοκοπία..μόνη λύση η διαγραφή του επαχθούς και του επονείδιστου του χρέους ..


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΕΔΩ

Σοβαρό πρόβλημα ταμειακών ροών παρουσιάζει η Ελλάδα και πάλι παρά το ότι έχει
ένα πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών .
Συγκεκριμένα, η Ελλάδα χρειάζεται μια αλλαγή στους όρους αποπληρωμής ή άλλο σχέδιο διάσωσης ή θα χρεοκοπήσει τον Αύγουστο , αν όχι τον Μάιο. Χρησιμοποιώ τις λέξεις « θα χρεοκοπήσει ” αορίστως.
Ο μόνος τρόπος που η Ελλάδα σήμερα κάνει τις πληρωμές δανείων γίνεται με τα χρήματα από την Τρόικα.
Η απάτη λειτουργεί ως εξής: τα χρήματα των δανείων της τρόικα, φέρεται να έχουν δοθεί στην Ελλάδα , αλλά η Ελλάδα δεν μπορεί να τα αγγίξει πραγματικά . Αντ ‘αυτού τα χρήματα πηγαίνουν πίσω προς την Τρόικα για τις πληρωμές τόκων και κεφαλαίου …

ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ "ΧΑΡΤΙ" ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΟΙ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΕΣ Kαι "τουρκικό" κόμμα στις δημοτικές εκλογές με ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα!


Συνέντευξη σε σκοπιανική εφημερίδα έδωσε ο αντιπρόεδρος του εξτρεμιστικού μειονοτικού κόμματος «Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας», Οζάν Αχμέτογλου εξαγγέλοντας ότι "τουρκικό κόμμα θα κατεβάσει υποψήφιους στις αυτοδιοικητικές εκλογές σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας"! Συγκεκριμένα ο ΟΑ.Αχμέτογλου τονίζει ότι: «Οι δημοτικές εκλογές θα λάβουν χώρα στις 18 και στις 25 Μαΐου. Θα γίνει εκλογή δημάρχων σε 325 δήμους στην Ελλάδα. Οι περιοχές της Κομοτηνής και της Ξάνθης, ως επί το πλείστον, κατοικούνται από την τουρκική μειονότητα, όπου υπάρχουν οκτώ δήμοι, εκ των οποίων στους τρεις ζούνε μόνο Τούρκοι και οι δήμαρχοι αυτό-προσδιορίζονται ως Τούρκοι».

Αλήθεια... θυμάστε καθόλου τις Αλκυονίδες μέρες; Πότε τις θυμάστε για τελευταία φορά; Γιατί χάθηκαν;


Ως Αλκυονίδες μέρες λέγονται οι μέρες του Ιανουαρίου κατά τις οποίες επικρατεί ωραίος καιρός με ηλιοφάνεια. 
Αλήθεια, για κάντε ένα flash back στη μνήμη σας. Θυμάστε να τις ζήσατε πέρυσι; Πρόπερσι; Μήπως θυμάστε έστω τον όρο "Αλκυονίδες" να αναπαράχθηκε από κάποιο δελτίο ειδήσεων των καναλιών ή από κάποιο δελτίο της Ε.Μ.Υ.;Πόσες μέρες έχετε παρατηρήσει τον ουρανό να είναι καθαρός από το πρωί έως το βράδυ;;

Το έχετε παρατηρήσει ποτέ αυτό;

Αν όχι.. αρχίστε να το παρατηρείτε.. και θα εκπλαγείτε πραγματικά!

Τα πρώτα αεροσκάφη τύπου “Μέδουσας”

"Σχόλιο Worldjudge: Δεν είναι τυχαία η έμπνευση από τις θαλάσσιες μέδουσες. Σε πολλά μέρη του κόσμου έχουν θεαθεί βιολογικά σκάφη που μοιάζουν όπως ακριβώς είναι οι μέδουσες. Έχω γράψει και σχετικά άρθρα. Καθόλου απίθανο να έχουν ήδη στα χέρια τους ένα τέτοιο σκάφος οι αμερικάνοι αντιγράφοντας τεχνολογία." 
Αμερικανοί και Γερμανοί τεχνικοί συναγωνίζονται για το αεροσκάφος του μέλλοντος που θα κινείται όπως οι μέδουσες στη θάλασσα.
ΠΑΡΙΣΙ (AFP) – Εμπνευσμένοι από τις θαλάσσιες μέδουσες και τους πρωτοπόρους της αεροπλοΐας των αρχών του 20ου αιώνα, Αμερικανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν, σήμερα Τετάρτη, ότι κατασκεύασαν το πρώτο αεροσκάφος τύπου “Μέδουσα”.

Πόλεμος λόγω της κρίσης;Μια συζήτηση που γίνεται όλο και συχνότερα πλέον!


Πριν λίγες ημέρες το κεντρικό άρθρο των Financial Times που προέβλεπε ακόμη και παγκόσμιο πόλεμο μέσα στο 2014 παραξένεψε ίσως και να σόκαρε πολλούς. Δυστυχώς η συζήτηση περί πολέμου ως αποτέλεσμα της τραγική οικονομικής κρίσης -που δεν είναι ελληνική υπόθεση- έχει αρχίσει τα τελευταία δυο χρόνια. Όχι από δημοσιογράφους που θα μπορούσαν εύκολα να κατηγορηθούν για υπερβολές με στόχο τον εντυπωσιασμό.

O πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρώην Πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Ζαν Κλώντ Γιούνκερ έχει μιλήσει σχετικά πρόσφατα για "επανάσταση στην Ευρώπη”, επισημαίνοντας ότι “υπάρχει ρίσκο κοινωνικής επανάστασης αν συνεχιστούν τα μέτρα λιτότητας".

Εξάχρονος με αναμνήσεις από άλλη ζωή..


Πρόκειται για τον 6χρονο, Κάμερον Μακόλεϊ, ο οποίος οραματίζεται γεγονότα και καταστάσεις που ανήκουν σε άλλη εποχή και τα οποία δεν έχει ζήσει ποτέ του. Από την ηλικία των τριών ετών, ο μικρός ξεκίνησε να περιγράφει στους γονείς του περίεργα σκηνικά, που περιελάμβαναν μία άλλη μητέρα με μακριά και
καστανά μαλλιά, άλλα αδέρφια από τα δικά του και ένα παραθαλάσσιο σπίτι, με ένα μαύρο αυτοκίνητο μόνιμα παρκαρισμένο απ' έξω.

«Ο καιρός περνούσε και ο Κάμερον μας περιέγραφε συνεχώς περιστατικά με λεπτομέρειες για την άλλη του οικογένεια και υποστήριζε ότι είχε γεννηθεί στο νησί Μπάρα της Κορνουάλης», δήλωσε η 42χρονη μητέρα του.

ΚΑΖΑΚΗΣ - ''Έρχεται ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΟΠΛΗ ΚΑΤΟΧΗ για τη χώρα μας...'' (Βίντεο)

Ο οικονομολόγος-αναλυτής και γ.γ. του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.) Δημήτρης Καζάκης

στον Maximum FM 93.6 και την εκπομπή του δημοσιογράφου Δημήτρη Κολιού

''Ξυπνήστε γιατί χανόμαστε'' στις 10 Ιανουαρίου 2014.

Εκπληκτική απάντηση Έλληνα σε Γερμανό που έστειλε ειρωνική επιστολή για τα χρέη μας! (Αξίζει να το διαβάσετε)

Απίστευτος διάλογος στο γερμανικό περιοδικό Stern – Αξίζει να διαβάσετε την εκπληκτική απάντηση στην επιστολή του Γερμανού συντάκτη!
Η παρακάτω ανοιχτή επιστολή του Walτer Wuellenweber, προς τους Έλληνες πολίτες… με τίτλο «Αγαπητοί μας Έλληνες», δημοσιεύεται σε πρόσφατο τεύχος του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού, Stern, για να λάβει την εκπληκτική απάντηση του Έλληνα.
Ο υπέρτιτλος του άρθρου Walτer Wuellenweber αναφέρει:
«Μετά τις τράπεζες, θα πρέπει τώρα οι Γερμανοί να σώσουν και την Ελλάδα. Πρώτα έκαναν αλχημείες οι Έλληνες στο ευρώ και τώρα, αντί να κάνουν οικονομίες, απεργούν».
Αγαπητοί ΕΛΛΗΝΕΣ, από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που εμείς έχουμε συνεισφέρει, όσο κανείς άλλος στο κοινό ταμείο, δηλαδή γύρω στα 200 δις, ενώ εσείς έχετε, αντίθετα, εισπράξει κατά κεφαλήν, όσα κανείς άλλος, δηλαδή σχεδόν 100 δις. Ουδέποτε λαός βοήθησε μέχρι τώρα με τη θέλησή του, σε τέτοιο βαθμό, και για τόσο μακρύ διάστημα, άλλον λαό. Είσαστε, κυριολεκτικά, οι πιο ακριβοί μας φίλοι.
Το ζήτημα πάντως είναι, ότι τελικά δεν εξαπατάτε μόνο τον εαυτό σας αλλά κι’ εμάς. Στην ουσία, ουδέποτε φανήκατε αντάξιοι του ευρώ, μιας και παρά την εισαγωγή του, δεν καταφέρατε μέχρι τώρα να εκπληρώσετε τα κριτήρια σταθερότητας.

'ΒΟΜΒΑ' ΑΠΟ ΓΙΩΡΓΟ ΤΡΑΓΚΑ(ΒΙΝΤΕΟ)

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQLSYt0zdHNNJLz9IR-_63qvmatGAOOBNBcOHPTMRY0AQVgHtUZ
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Ὁ «τρελλὸς» τῆς Ἐλευσίνος.

Ὁ «τρελλὸς» τῆς Ἐλευσίνος.Γιὰ τὸν «τρελλὸ τῆς Ἐλευσίνος» δὲν ἔχω γράψῃ ἄλλην φορά, ἀλλὰ γνωρίζω μερικὰ σπουδαῖα πράγματα γιὰ αὐτόν.
Γνωρίζω, γιὰ παράδειγμα, πὼς ὅταν ὅλοι πάσχιζαν νὰ κτίσουν τὰ σπίτια τους, καὶ νὰ κουκουλώσουν ἀρχαῖα εὑρήματα, αὐτὸς καταπιανόταν μὲ τὰ εὑρήματα κι ὄχι μὲ τοὺς ἀνθρώπους.
Γνωρίζω ἐπίσης πὼς ἐὰν δὲν ἦταν αὐτός, οὔτε τὰ μισὰ εὑρήματα σήμερα θὰ ὑπῆρχαν, ἤ ἀκόμη κι ὁ ναὸς τῆς Δήμητρος.Γνωρίζω ἐπίσης πὼς οὐδέποτε κάποια ἀρχὴ τοῦ ἀνεγνώρισε κάτι ἀπὸ τὰ ἔργα του… Ἦταν βλέπετε… «τρελλός»…
Κάποτε θὰ σᾶς γράψω περισσότερα.
Ἡ εἰκόνα, ποὺ μᾶς φέρνει ὁ Μάκης, ἐὰν θυμᾶμαι καλῶς, εἶναι ἀπὸ τὸ περιοδικὸν ΔΑΥΛΟΣ.

Απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «καταδικάζει» το ελληνικό μέλι

Σημαντικό αντίκτυπο στο μοναδικής ποιότητας ελληνικό μέλι και τους 20.000 Έλληνες μελισσοκόμους έχει η απόφαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να απορρίψει τροπολογία για την υποχρεωτική σήμανση γενετικά τροποποιημένης γύρης στο μέλι.

Έτσι, το ελληνικό μέλι εξομοιώνεται με το χαμηλής ποιότητας και βιομηχανικό άλλων χωρών κι επιπλέον, χάνεται το ποιοτικό πλεονέκτημα των ελλήνων μελισσοκόμων, έναντι μελισσοκόμων τρίτων χωρών που καλλιεργούν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (ΓΤΟ) και εισάγονται αθρόα στην Ε.Ε.

Παράξενο κομμάτι από μηχάνημα βρέθηκε στις ΗΠΑ

Αυτό το τεράστιο κομμάτι από μηχάνημα βρέθηκε σε μια ανασκαφή σε σχετικά μεγάλο βάθος, γύρω στο 1990 από έναν εκσκαφέα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αμέσως ήρθαν μυστικές κρατικές υπηρεσίες και το σκέπασαν....
Στην φωτο φαίνεται σε πρώτο πλάνο η τεράστια συσκευή που επισκιάζει τον κάδο και το γερανό που εμφανίζονται πίσω του. Κανείς δεν ήταν σε θέση να πει τι ήταν η μυστηριώδες αυτή συσκευή που είχε επάνω ιερογλυφικά..
Κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα μεγάλο μαγνήτη που χρησιμοποιείται για να παράγει ένα ισχυρό μαγνητικό πεδίο που απαιτείται για πειράματα σύντηξης. Ποιος την έκανε, γιατί και πότε δεν θα μάθουμε μάλλον ποτέ...

ΠΩΣ Η ΝΤΠ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ «Υπουργός Β. Ελλάδος» ανέλαβε ο Τ. Σόρος! – Πώς τον χαρακτήρισε ο Γ. Μπουτάρης (BINTEO)

ΠΩΣ Η ΝΤΠ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ «Υπουργός Β. Ελλάδος» ανέλαβε ο Τ. Σόρος! – Πώς τον χαρακτήρισε ο Γ. Μπουτάρης BINTEO"Πόδι" στην Θεσσαλονίκη μας έβαλε ο George Soros ο πιστός εργάτης της ΝΤΠ και της λαίλαπας της παγκοσμιοποίησης με τις "ευλογίες" , του Δημάρχου της Γ. Μπουτάρη, ο οποίος εγκαινίασε το πρώτο Κέντρο Αλληλεγγύης, «Solidarity Now»

Όταν ένας αποδεδειγμένα εχθρός μιας χώρας και χρηματοδότης εχθρών της, αλλά επίσης και διαβόητος "έμπορος των εθνών", όπως είναι ο Τζορτζ Σόρος, εμφανίζεται ως "ευεργέτης" και χαρίζει μερικά βαρέλια πετρέλαιο σε αυτή την χώρα τότε οι κάτοικοι της τι κάνουν;

Απίστευτη πρόκληση από τα Σκόπια – Έβγαλαν χαρτονόμισμα με τον Μέγα Αλέξανδρο

Τη στιγμή που ο υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, βρίσκεται στις ΗΠΑ και τον περνάει από πολιτικό νυστέρι ο Τζον Κέρι για το θέμα της απόδρασης του Χριστόδουλου Ξηρού, τα Σκόπια ρίχνουν ακόμη ένα «χαστούκι»...
στην ελληνική διπλωματία.

Συγκεκριμένα, οι Σκοπιανοί τύπωσαν νέο χαρτονόμισμα με τον Μέγα Αλέξανδρο καβάλα στον Βουκεφάλα και συγκεκριμένα, το χαρτονόμισμα είναι των 200 δηναρίων δηλαδή 3,5 ευρώ περίπου ξεκαθαρίζοντας πως δεν σκοπεύουν να δείξουν καλή διάθεση στις διαπραγματεύσεις τους με την Ελλάδα.

147 τόνοι ιστορικών βιβλίων στα παλιατζίδικα της Τουρκίας! Η ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ... ΟΚΑ.

Η είδηση στην τουρκική Χουριέτ γράφει για την Τουρκική Εθνική Βιβλιοθήκη που πούλησε 147 τόνους βιβλία σε παλαιοβιβλιοπωλεία επειδή τα περισσότερα ήταν στα Ελληνικά, Αρμένικα και Καραμανλίδικα....

Η βιβλιοθήκη δεν έχει υπαλληλικό προσωπικό που να μπορεί να διαβάζει Ελληνικά, Αρμένικα, Εβραϊκά, Λατινικα και Ασσυριακά…

Μπορεί η Οθωμανική Αυτοκρατορία να μην τα πήγαινε και τόσο καλά με τα Γράμματα. Τα χριστιανικά όμως και άλλα "μιλέτια" στήριζαν την ύπαρξή τους στην Παιδεία, την οποία μάλιστα πλήρωναν από την τσέπη τους. Σχολεία, μοναστήρια, φιλολογικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι ήταν οι φάροι και οι θεματοφύλακες της Παιδείας των υπόδουλων λαών.

Αίγυπτος: Βρέθηκε νέα κοιλάδα των βασιλέων

Αμερικανοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν κοιμητήριο με τους τάφους 16 φαραώ

Ενα άγνωστο μέχρι σήμερα, αλλά πιθανώς πολύ σημαντικό, αρχαίο αιγυπτιακό βασίλειο ανακαλύφθηκε από αρχαιολόγους που εργάζονται στην κοιλάδα του Νείλου.

Ανασκαφές στην Αβυδο, 110 χλμ. βορειοδυτικά της διάσημης Κοιλάδας των Βασιλέων, έχουν αποκαλύψει την ύπαρξη ενός ολόκληρου βασιλικού νεκροταφείου, που πιστεύεται ότι είναι η τελευταία κατοικία για 16 μυστηριώδεις Φαραώ - μια ολόκληρη δυναστεία η ύπαρξη της οποίας ήταν μέχρι τώρα σχεδόν άγνωστη στον κόσμο της αιγυπτιολογίας.

Σαστισμένοι οι επιστήμονες της NASA από άγνωστο αντικείμενο που εμφανίστηκε ξαφνικά δίπλα σε ρομποτοειδές όχημα στον Άρη

Μυστηριώδες αντικείμενο έκανε ξαφνικά την εμφάνισή του δίπλα στο μη επανδρωμένο ρομποτοειδές όχημα «Opportunity» που διεξάγει έρευνες στα εδάφη του πλανήτη Άρη.
Όπως ανακοίνωσε η NASA το βράδυ της Πέμπτης κατά τη διάρκεια της επετείου των 10 χρόνων της αποστολής στον «κόκκινο πλανήτη», το ασυνήθιστο εύρημα μοιάζει με θραύσμα βράχου σε σχήμα «ντόνατ», έχει μαλακή επιφάνεια, λευκό χρώμα με μία σκούρα κόκκινη κηλίδα χαμηλά και έχει προβληματίσει τους επιστήμονες, οι οποίοι το μελετούν ενδελεχώς.

Πάτρα – Σοκ : Γυναίκα βρέθηκε απανθρακωμένη σε διαμέρισμα που ξέσπασε πυρκαγιά (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Νέα στοιχεία φέρνει στο προσκήνιο το patrastimes.gr σχετικά με την φωτιά που εκδηλώθηκε στο διαμέρισμα του 4ου ορόφου στη διασταύρωση των οδών Καρόλου και Κορίνθου και από την οποία κάηκε ζωντανή μια 62χρονη γυναίκα ενώ κινδύνεψαν τρία ακόμα άτομα από διπλανά
διαμερίσματα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων η 62χρονη και χθες αλλά και τα ξημερώματα ευύνεται για την εκδήλωση της πυρκαγιάς. Η γυναίκα ζούσε μόνη της και αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Χαμός με τις δηλώσεις Αλ Σαλέχ πως αν βγει ο Τσίπρας θα μεταναστεύσει στο Παρίσι

Απειλεί με "ανένδοτο" από τη Γαλλική πρωτεύουσα για να πέσει η Χούντα της Αριστεράς - Ισχυρίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αναλάβει να ξεκαθαρίσει όλα τα σκάνδαλα.Θύελλα έχει ξεσηκώσει η Αφροδίτη Αλ Σαλέχ  που έχει  αναγορεύσει τη μετωπική σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ σε κάτι σαν προσωπική βεντέτα. Γι’ αυτό και δεν χάνει ευκαιρία να ρίξει λάδι στη φωτιά των σχέσεων του ΠΑΣΟΚ με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τα όσα λέει ωστόσο σε συνέντευξή της στη σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία η Αφροδίτη Αλ Σαλέχ δίνουν νέες διαστάσεις στη σφοδρή αντιπαράθεσή της με την Κουμουνδούρου.

Τώρα θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν και την Ακρόπολη!

Απίστευτο δημοσίευμα του Time ισχυρίζεται πως η ιδιωτικοποίηση θα σώσει τους θησαυρούς της αρχαίας Ελλάδας - Προτείνει οι αρχαιολογικοί θησαυροί να δοθούν προς εκμετάλλευση σε ιδιωτικές εταιρείες.
Το φως της δημοσιότητας έχει δει ένα άρθρο στο γνωστό περιοδικό TIME, στο οποίο γίνεται εκτενής αναφορά για την αξιοποίηση των ελληνικών θησαυρών και δη των ελληνικών αρχαιοτήτων.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο μπορούν να σωθούν οι ελληνικές αρχαιότητες και να δώσουν αναπτυξιακή ώθηση, ενώ το ίδιο περιοδικό αναφέρει πως θα πρέπει να υπάρξει μερική ιδιωτικοποίηση και να επιτραπεί σε ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι να αναλάβουν τη φύλαξη τους και την προώθησή τους, προκειμένου να ενισχυθεί ο αριθμός των τουριστών που θα τα επισκέπτονται.

Πάτρα: Ξεκίνησε το Καρναβάλι του 2014! 44 ημέρες γιορτής και κεφιού... (ΦΩΤΟ KAI BINTEO)

Χιλιάδες Πατρινοί κατέκλυσαν το κέντρο της αχαϊκής πρωτεύουσας για να παρακολουθήσουν από κοντά την τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2014.
Φαντασμαγορικό ήταν το θέαμα με τη «βροχή» των πυροτεχνημάτων στον ουρανό της πρωτεύουσας του καρναβαλιού. Λίγο πριν τις 8:30 το βράδυ του Σαββάτου, έγινε η ρήψη των πυροτεχνημάτων από το Μέγαρο Λόγου και Τέχνης και όλοι απόλαυσαν το εντυπωσιακό θέαμα.
O Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς κήρυξε την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού του 2014,  στέλνοντας το μήνυμα οτι "παρά το μνημόνιο η Πάτρα δεν το βάζει κάτω".