Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Μεγάλη έκθεση για τη Ρόδο στο Μουσείο του Λούβρου

«Ρόδος: Ένα ελληνικό νησί στις πόρτες της Ανατολής», είναι η νέα μεγάλη έκθεση του Μουσείου του Λούβρου που ανοίγει σήμερα, Παρασκευή, τις πύλες της για το κοινό, και θα διαρκέσει έως τις 9 Φεβρουαρίου του 2015.

Σε μπλε φόντο, η μεγάλων διαστάσεων αφίσα στην πρόσοψη του μουσείου, με το απείρου κάλλους μυκηναϊκό ρυτό, κωνικό αγγείο για χοές, προσκαλεί τους Παριζιάνους για μια πρωτόγνωρη εμπειρία.

Le Figaro: "Αν ξεκινήσει β' γύρος συγκρούσεων οι Ρώσοι θα φτάσουν στην Οδησσό"- "ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ" ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ(Βίντεο)

Μετά την αποκάλυψη που έδωσε στο φως της δημοσιότητας ο Β.Πούτιν για την κατάρριψη του μαλαισιανού Boeing από ουκρανικό μαχητικό (πρώτο το defencenet.gr σας το είχε δημοσιεύσει από το καλοκαίρι) το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ "σπρώχνουν" την Ουκρανία σε ένα δεύτερο καταστροφικό γύρο συγκρούσεων, ο οποίος θα οδηγήσει σε νέα απώλεια ουκρανικών περιφερειών μέχρι και την Οδησσό, που θα αποφέρει ένωση των ρωσικών εδαφών με την Υπερδνειστερία.

Προς αναγνώριση της Παλαιστίνης και η Ισπανία

Μετά τη Σουηδία και τη Βρετανία και η Ισπανία κινείται προς την αναγνώριση της Παλαιστίνης ως ανεξάρτητο κράτος, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό και την δυσαρέσκειά τους για την πολιτική του Ισραήλ, ειδικά στο θέμα των εποικισμών.
Συγκεκριμένα, τα πολιτικά κόμματα της Ισπανίας βρίσκονται σε συζητήσεις προκειμένου να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή συμφωνία αναγνώρισης της Παλαιστίνης, χωρίς να έχει προηγηθεί συμφωνία μεταξύ Ισραήλ-Παλαιστινιακής Αρχής.

Ισλαμικό Κράτος: Ο «χαλίφης» είπε «Δε θα σταματήσουμε μέχρι να πάρουμε και τη Ρώμη»

Το Ισλαμικό Κράτος δημοσίευσε την Πέμπτη επιστολή που φέρεται ότι έχει γράψει ο «Χαλίφης» Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι (Abu Bakr al-Baghdadi) και στο οποίο λέει ότι «δε θα σταματήσουμε το τζιχάντ μέχρι να πάρουμε και η Ρώμη».
Στην επιστολή ο Μπαγκντάντι λέει ότι οι υφιστάμενοι του υπηρετούν το μουσουλμανικό τους καθήκον που είναι να κάνουν τζιχάντ ενάντια στους άπιστους, ενώ αποκαλύπτει και ένα άσβεστο μίσος για τους Εβραίους τους οποίους κατηγορεί για «σφετερισμό» των οικονομιών των μουσουλμάνων αλλά και την τοποθέτηση διεφθαρμένων δικτατόρων στην ηγεσία μουσουλμανικών εδαφών.

Ερντογάν: Την Αμερική δεν την ανακάλυψε ο Κολόμβος αλλά... Μουσουλμάνοι!

Επικαλείται θεωρία που θέλει ο Κολόμβος να έχει γράψει στο ημερολόγιό του ότι το 1492 είδε τζαμί σε κορυφή βουνού στην Κούβα
Ρέστα έδωσε το Σάββατο ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε μια τελευταία επίδειξη τουρκοφροσύνης, υποστήριξε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι την Αμερική δεν την ανακάλυψε ο Χριστόφορος Κολόμβος αλλά... Μουσουλμάνοι!


Ορκίστηκε, μάλιστα, ότι αν η Κούβα το επιτρέψει θα χτίσει τζαμί «σε αυτό τον λόφο» προς τιμήν των «εξερευνητών».

ΦΡΙΚΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ: ΤΟΝ ΕΦΑΞΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ

Σοκ στην Κύπρο. Ένας 22χρονος Αγγλοκύπριος σερβιτόρος δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (16/11) μπροστά από την πόρτα της πολυκατοικίας που διέμενε στη Λάρνακα.
Ο άτυχος νεαρός δέχθηκε μια μαχαιριά στο λαιμό και πέθανε λίγα λεπτά αργότερα κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς του να μπει στο αυτοκίνητό του.
Οι δράστες φαίνεται πως είχαν προσωπικές διαφορές μαζί του οι οποίες μάλλον σχετίζονται με καυγά που είχε γίνει νωρίτερα σε νυκτερινό κέντρο με συμμετοχή και της αδελφής του θύματος η οποία νοσηλεύεται τραυματισμένη στο νοσοκομείο.

ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΟΜΗΡΟ

Έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των αποτρόπαιων εγκλημάτων τους πρόσθεσαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο, μέσω του οποίου αναλαμβάνουν την ευθύνη για τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού ομήρου Πίτερ Κάσιγκ, αλλά και τουλάχιστον άλλων 15 ανδρών, φερόμενα μέλη των συριακών ενόπλων δυνάμεων.
Στο βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι τζιχαντιστές, διακρίνονται οι δήμιοι και τα θύματά τους να βαδίζουν ανά δυάδες, οι πρώτοι πίσω από τους δεύτερους. Στη συνέχεια, οι τζιχαντιστές παίρνουν από ένα μεγάλο μαχαίρι ο καθένας, ρίχνουν το θύμα τους στο έδαφος και το αποκεφαλίζουν.

Τα «μυστικά» του πληκτρολογίου. Οι συντομεύσεις που κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη και μπορούν ακόμη και να καταργήσουν το ποντίκι...

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του περισσότερου κόσμου, που τους χρησιμοποιεί όχι μόνο για επαγγελματικούς λόγους, αλλά και για ψυχαγωγία.

 Οι συμβουλές και τα «μυστικά» για την ευκολότερη χρήση τους έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συχνά, μπορούν να κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη.

 Παρακάτω θα βρείτε τα «μυστικά» του πληκτρολογίου, τις συντομεύσεις δηλαδή που κάνουν την ίδια δουλειά που κάνουν τα κουμπιά του πληκτρολογίου, αλλά πολύ πιο γρήγορα....