Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Le Figaro: "Αν ξεκινήσει β' γύρος συγκρούσεων οι Ρώσοι θα φτάσουν στην Οδησσό"- "ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ" ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ(Βίντεο)

Μετά την αποκάλυψη που έδωσε στο φως της δημοσιότητας ο Β.Πούτιν για την κατάρριψη του μαλαισιανού Boeing από ουκρανικό μαχητικό (πρώτο το defencenet.gr σας το είχε δημοσιεύσει από το καλοκαίρι) το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ "σπρώχνουν" την Ουκρανία σε ένα δεύτερο καταστροφικό γύρο συγκρούσεων, ο οποίος θα οδηγήσει σε νέα απώλεια ουκρανικών περιφερειών μέχρι και την Οδησσό, που θα αποφέρει ένωση των ρωσικών εδαφών με την Υπερδνειστερία.
 Η γαλλική εφημερίδα Le Figaro πιστή στην αμερικανική προπαγάνδα,ετοιμάζεται ήδη να καταστήσει υπεύθηνη επικοινωνιακά την Ρωσία και δημοσίευσε έναν "χάρτη των ρωσικών επιδιώξεων στην Ουκρανία", καθώς και ένα  συνοδευτικό άρθρο για τον επικείμενο «ολοκληρωτικό πόλεμο ». Δεν αναφέρει βέβαια ότι οι Ουκρανοί ναζιστές βομβαρδίζουν το Ντονέτσκ και σκοτώνουν καθημερινά αμάχους. Αορίστως αναφέρονται βομβαρδισμοί στο κέντρο της πόλης "χωρίς να έιναι γνωστό από ποιον"! Δηλαδή υπάρχει περίπτωση οι ρωσόφωνοι να "αυτοβομβαρδίζονται"
Στο επικοινωνιακό έγκλημα συμμετέχει και ο ΟΑΣΕ ο οποίος έχει ξεχάσει παντελώς τον ρόλο του στην περιοχή που όφειλε να είναι ουδέτερος.Αλλά όταν διατάζει η Ουάσιγκτον όλοι οι θεσμοί ξεχνιούνται.
Για τον κίνδυνο ενός τέτοιου πολέμου, προειδοποίησε και ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Jens Anders Toyberg-Frandtsen, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών στις αυτονομηθείσες περιοχές, που ελέγχονται από του ρωσόφωνους στην ανατολική Ουκρανία . Μια άλλη εκδοχή της σύγκρουσης, είπε, είναι το παράδειγμα της  περιοχής  της Υπερδνειστερίας.
Η Υπερδνειστερία δεν έχει αναγνωριστεί από κανέναν, αλλά είναι ανεξάρτητη από το 1991 και έχει δικό της κοινοβουλευτικό σύστημα, όπως και έλεγχο συνόρων με την ρουμανόφωνη Μολδαβία. Σημειώνεται ότι στη Μολδαβία υπάρχει και άλλη περιοχή που έχει ένα καθεστώς αυτονομίας και επιδιώκει την ένωσή της με την Ρωσία, πρόκειται για τους Γκαγκαούζιους,ορθόδοξη κοινότητα που ομιλεί τουρκικά, καθώς όταν οι Τούρκοι προσπάθησαν να τους εξισλαμίσουν βίαια, αυτοί αποδέχτηκαν να υιοθετήσουν την τουρκική γλώσσα, και να κρατήσουν την θρησκεία.
Αυτό που συνειδητοποίησαν στην Ουάσιγκτον και στο Βερολίνο με τις εκλογές στη Νέα Ρωσία, είναι ότι ΔΕΝ πρόκειται οι περιοχές αυτές να επιστρέψουν στο Κίεβο. Έτσι ωθούν τους Ουκρανούς σε έναν δέυτερο γύρο συγκρούσεων εναντίον των ρωσόφωνων.
Στα ουκρανικά κοινωνικά δίκτυα γράφουν συνεχώς  για «αναπόφευκτη» σύγκρουση. Το 89% των Ουκρανών, σύμφωνα με την έρευνα του ανταποκριτή της γαλλικής  εφημερίδας, θεωρούν τον πόλεμο αναπόφευκτο.
Η δημοσιευμένη έκθεση του ΟΑΣΕ στο έδαφος της ανατολικής Ουκρανίας, κάνει λόγω για "την ύπαρξη  μεγάλων αριθμών, ρωσικών αρμάτων μάχης και ΤΟΜΑ  DNI και LC 40, καθώς και φορτηγών  KAMAZ" ξεκαθαρίζοντας έτσι τον ρόλο του οργανισμού σαν ένα ακόμα "μακρύ" χέρι της .
Ο αμερικανός πτέραρχος  Philip Breedlove, διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, δήλωσε ότι "φάλαγγες ρωσικών αρμάτων , πυροβόλων και συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας, βρίσκονται ήδη στην ανατολική Ουκρανία". Οι Oυκρανοί θεωρούν ως  ημερομηνία έναρξης του πολέμου ακόμη και την Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014.
Ο Nikolai Sugurovsky, Ουκρανός στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, τονίζει  ότι "όλη αυτή η μαζική μετακίνηση αφορά ένα  στοιχείο μια τεράστιας ρωσικής μπλόφας". «Ο Πούτιν προσπαθεί να εξαναγκάσει τον Ποροσένκο, να δεχθεί την διάνοιξη ενός χερσαίου διαδρόμου για την Κριμαία το χειμώνα. Αυτός είναι ο ρωσικός στρατηγικός στόχος », καταλήγει ο ίδιος.
Tο ρωσικό γενικό επιτελείο αποφάσισε την μαζική αποστολή  στρατιωτών  και εξοπλισμού  στην Κριμαία, την πλήρη επάνδρωση του πολεμικού αεροδρομίου του Μπέλμπεκ με την μεταστάθμευση επιπλέον μαχητικών αεροσκαφών, ενώ την ίδια στιγμή ενισχύεται και ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας. Η Πολωνία αποστέλλει ολόκληρη ταξιαρχία πληροφοριών, όπως ονομάζεται, στα σύνορα με την Λευκορωσία, αναμένοντας εξελίξεις, ενώ το ΝΑΤΟ διεξάγει ασκήσεις στην Λιθουανία.
H κινητοποίση των Ουκρανών δείχνει ότι θα προσπαθήσουν για δεύτερη φορά να υποτάξουν τους ρωσόφωνους. Μόνο που τώρα οι ρωσόφωνοι έιναι σαφώς καλύτερα εξοπλισμένοι,πολύ πιο οργανωμένοι,και ετοιμοπόλεμοι, ενώ διαθέτουν χιλιάδες έμπειρων μαχητών από την νικηφόρα πρώτη αντιπαράθεση. Φυσικά και είναι ενισχυμένοι και με Ρώσους εθελοντές όπως και ορθόδοξους εθελοντές από τις Σερβία,Βουλγαρία.Την ίδια στιγμή έχουν προχωρήσει στην δημιουργία ρωσόφωνων αντάρτικων ομάδων στις υπόλοιπες ρωσόφωνες περιφέρειες οι οποίες θα ενεργοποιηθούν στα μετόπισθεν των Ουκρανών με την έναρξη των εχθροπραξιών. Το Χάρκοβο έιναι η πρώτη πόλη που θα αποσχιστεί, με συντριπτική πλειοψηφία ρωσόφωνων στον πληθυσμό του.
Είναι πιθανό στις ΗΠΑ να επιδιώκουν την οριστική διάσπαση της Ουκρανίας, ώστε ότι απομείνει στην Δ.Ουκρανία να το εντάξουν αμέσως στο ΝΑΤΟ.Ο σκοπός των ΗΠΑ έιναι να έρθουν σε απόσταση πυρηνικής "βολής" από την Μόσχα. Πολλοί διανοητικώς αμφίβολης αξίας στην Ουάσιγκτον ακόμα πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ μπορούν να επιβιώσουν από ένα  Γ' ΠΠ και να κρατήσουν έτσι την ηγεμονία σε ότι θα έχει απομείνει από τον πλανήτη.
Aκολουθεί εκτενές και πολύ ενδιαφέρον βίντεο με στιγμιότυπα από τον πόλεμο που δημιούργησε την Νέα Ρωσία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου