Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Δελφικές Εντολές: Η κληρονομιά των Ελλήνων

Τα Δελφικά Παραγγέλματα είναι οι σοφές εντολές που άφησαν στους Έλληνες οι σοφοί της Αρχαίας Ελλάδας. Μια πολύτιμη κληρονομιά γνώσης και σοφίας για τις επερχόμενες γενεές.

Οι αρχαίοι Έλληνες ιερείς δεν έδιναν συμβουλές ούτε άκουγαν τις εξομολογήσεις των πιστών, αλλά ασχολούνταν μόνο με την τέλεση των θυσιών και των άλλων ιεροτελεστιών.

Η ηθική εκπαίδευση και καθοδήγηση των πολιτών ξεκινούσε μεν από τους παιδαγωγούς και παιδοτρίβες της νεαρής ηλικίας, αλλά συνεχιζόταν αργότερα στα μαντεία, τα οποία, εκτός από τις χρησμοδοτήσεις τους για τα μελλούμενα και τις θελήσεις των θεών, έδιναν και ένα πλήθος ηθικών παραγγελμάτων και προτροπών συμβουλευτικού χαρακτήρα για τα προβλήματα της καθημερινής ζωής.

Βρέθηκε «ζωντανό» απολίθωμα δεινοσαύρου στον Καναδά - Η ανακάλυψη έγινε στην Αλμπέρτα, το 2011

Δείτε πώς ήταν ακριβώς ο εντυπωσιακός Νοντόσαυρος, που έζησε πριν από 110 εκατ. χρόνια
Μέχρι σήμερα, η εικόνα που είχε ο κόσμος για τους δεινόσαυρους ήταν κατά προσέγγιση από τα οστά και τους σκελετούς που είχαν βρεθεί και αποδιδόταν μέσω γραφικών παραστάσεων σε υπολογιστές.  Από σήμερα, τουλάχιστον για ένα είδος, η προσέγγιση αλλάζει. Παλαιοντολόγοι ανακάλυψαν στον Καναδά το σημαντικότερο εύρημα δεινοσαύρου που έχει βρεθεί ποτέ, καθώς έφεραν στην επιφάνεια ένα «ζωντανό» απολίθωμα Νοντόσαυρου!

Στρατός εξωγήινων στη Σελήνη; Η φωτογραφία της NASA που διχάζει (Βίντεο - Φωτο)

Η φωτογραφία της NASA που... βάζει «φωτιά» για την ύπαρξη πολιτισμών σε άλλους πλανήτες.
Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και δείχνει την επιφάνεια της Σελήνης.
Η ομάδα SecureTeam10, που εξετάζει τέτοιου είδους φωτογραφίες για τον εντοπισμό στοιχείων που θα μπορούσαν να αποτελέσουν αποδεικτικά στοιχεία για την ύπαρξη αρχαίων ή και σύγχρονων εξωγήινων πολιτισμών, ισχυρίζεται πως εντόπισε ένα τανκ στην φωτογραφία.
Πράγματι, εάν κανείς παρατηρήσει προσεχτικά, θα εντοπίσει έναν μεγάλο όγκο στην επιφάνεια της σελήνης που ξεχωρίζει από μακριά. Αν και θα μπορούσε να είναι απλά ένας βράχος, τα μέλη της SecureTeam10 υποστηρίζουν πως πρόκειται για ένα εξωγήινο τανκ ή άλλου είδους όχημα. Λένε μάλιστα πως πιθανότατα πρόκειται για αρχαίο τανκ που έχει υποστεί διαβρώσεις στο πέρασμα του χρόνου.

Ινδονησία: Μυστηριώδες πλάσμα 15 μέτρων ξεβράστηκε σε παραλία (Βίντεο - Φωτο)

Ένα τεράστιο κουφάρι ξεβράστηκε σε απομονωμένη παραλία του νησιού Σεράμ της Ινδονησίας, χωρίς ωστόσο να έχει εξακριβωθεί ακόμα σε τι είδους θαλάσσιο πλάσμα άνηκε κάποτε αυτός ο τεράστιος όγκος σάρκας σε αποσύνθεση.

Το «θαλάσσιο τέρας», όπως το αποκαλούν τα διεθνή ΜΜΕ, ανακαλύφθηκε στη βόρεια ακτή του νησιού από έναν ντόπιο, τον Asrul Tuanakota, το βράδυ της περασμένης Τρίτης. Ο 37χρονος νόμιζε αρχικά ότι ο τεράστιος όγκος που ξεβράστηκε στην παραλία ήταν μια αναποδογυρισμένη βάρκα. Ωστόσο, μετά από πιο προσεκτική εξέταση, είδε ότι επρόκειτο για ένα ζώο.

Ο δεσμός της Ελευθερίας

Ο δεσμός της Ελευθερίας
Του Ν. Λυγερού


Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είχε μάθει στους Έλληνες τη δύναμη της πίστης όταν σε καταπατά η βαρβαρότητα μιας κατοχής που δεν υπολογίζει κανέναν αθώο. Ο Ρήγας Φεραίος τους αποκάλυψε την εμβέλεια του Ελληνισμού πέρα από τα όρια της πληγωμένης ιστορίας. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης την αξία της στρατηγικής όταν θέλεις να απελευθερωθείς αποτελεσματικά και μη αναστρέψιμα από τον ζυγό της τυραννίας. Η Φιλική Εταιρεία είχε προετοιμάσει το νοητικό υπόβαθρο για να γίνει η Επανάσταση μια πραγματικότητα που συνέχισε με όλες τις δυνάμεις του ο Καραϊσκάκης. Χρειαζόταν όμως μια πολιτική δράση πέρα από τις πυρπολήσεις γιατί το μπουρλότο μπορούσε να νικήσει μόνο μια ναυαρχίδα όχι να αφοπλίσει μια ολόκληρη Αυτοκρατορία της Βαρβαρότητας. Ο Κωνσταντίνος Κανάρης κατάλαβε ότι έπρεπε να υπάρχει το Έθνος ακόμα κι αν δεν υπήρχε πριν, έτσι μετά τις τακτικές κινήσεις πέρασε στις στρατηγικές πράξεις για να ενεργοποιηθούν οι Μεγάλες Δυνάμεις μετά τον θάνατο του Ιωάννη Καποδίστρια που του έδειξε την έλλειψη σταθερότητας μιας πορείας χωρίς ενισχύσεις.

Συναγερμός: Κυβερνοεπιθέσεις σε Βρετανία και Ισπανία - Black out σε εταιρείες, νοσοκομεία - ΑΠΟ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΧΑΚΕΡΣ

Θύματα επίθεσης έπεσαν τα λειτουργικά συστήματα βρετανικών νοσοκομείων, όπως αναφέρει η Telegraph, με το Reuters να κάνει λόγο για 16 «χτυπήματα».
Τα νοσοκομεία σε βόρειο, ανατολικό και δυτικό Μίντλαντς αλλά και στο Λονδίνο αναφέρουν πως δεν μπορούν να συνδεθούν, που σημαίνει πως σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει κανένας τρόπος λειτουργίας υπολογιστών ή κινητών τηλεφώνων.

«Πόλεμος» για τη σημαία στον Πενταδάκτυλο


Η εκστρατεία συλλογής υπογραφών για να αφαιρεθεί η σημαία του ψευδοκράτους από τον Πενταδάκτυλο ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες λύσης του Κυπριακού, δείχνει την πραγματική πρόθεση των Ε/κ, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ο «σύνδεσμος φωτισμού της σημαίας στον Πενταδάκτυλο».

Ο «πρόεδρος» του «συνδέσμου», Τανζού Μουεζίνογλου ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ότι οι Ε/κ, που σε κάθε ευκαιρία αναφέρονται σε ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες, προσπαθούν να κρατούν τους Τ/κ σε απομόνωση, ενώ έκανε αναφορά στις επιθέσεις εναντίον Τ/κ στις ελεύθερες περιοχές, την περίπτωση με την ομάδα παιδιών από τη Σερβία που είχαν έρθει από το αεροδρόμιο Λάρνακας για το φεστιβάλ στις 23 Απριλίου στα κατεχόμενα κ.ά.

Καιρός: Έρχεται ο πρώτος καύσωνας - Ραντεβού στις παραλίες το Σαββατοκύριακο!

Καιρός τώρα: Την ομπρέλα σας και σε... άλλη παραλία
Με το θερμόμετρο να ξεπερνά τους 30 βαθμούς, ο καιρός αυτό το Σαββατοκύριακο αναμένεται... «καυτός»! Μάλιστα, σε κάποιες περιοχές τις χώρες ο υδράργυρος θα δείξει ακόμα και τους 34 βαθμούς Κελσίου.
Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σάββατο:
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές μέχρι το απόγευμα. Μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Σύνοδος G7: Το ελληνικό χρέος θα μπορούσε να λυθεί ακόμα και αύριο, αν υποχωρούσε η Γερμανία - Το Washington Group ολοκληρώθηκε χωρίς απόφαση για το χρέος της Ελλάδας(Βίντεο)

Αξιωματούχος δηλώνει στο protothema ότι παρατηρήθηκαν σημάδια «παραχωρήσεων» και «υποχωρήσεων» για να επιτευχθεί ο απαιτούμενος συμβιβασμός
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει αλλάξει την πολιτική του σε ό,τι αφορά τη χρηματοδοτική συμμετοχή του στο Ελληνικό Πρόγραμμα, επανέλαβε αξιωματούχος, που έχει γνώση των συζητήσεων, οι οποίες διεξάγονται μεταξύ των δανειστών της Ελλάδας στις Βρυξέλλες, στο Βερολίνο και την Ουάσιγκτον.