Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Απολλώνιος ο Ρόδιος «στην πλώρη της Αργούς έβαλε η Αθηνά ένα ξύλο το οποίο μιλούσε ανθρώπινα».

Από το theancientwebgreece

Μια προσπάθεια αποκρυπτογράφησης της Αργούς 
 
 Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΙΘΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ  ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΤΕ ΛΟΓΙΚΑ ΑΛΛΟΤΕ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΛΛΟΤΕ ΑΠΟΚΥΗΜΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΤΕ ΑΚΟΥΜΠΑΝΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΎΝ ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΊΣΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΟΤΑΝ ΣΥΝΑΝΤΑΕΙ ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ .ΕΑΝ  ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ  ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΑ ΝΑ ΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΕΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ …ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΙΣΩ… ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Η αρχαία Ελληνική μυθολογία ίσως δεν αποτελείται από μυθεύματα,  αλλά περιέχει και πραγματικά γεγονότα τα οποία σήμερα, ύστερα από τα τεχνολογικά επιτεύγματα των τελευταίων δεκαετιών, γίνονται ίσως κατανοητά και θα μπορούσαν να παίρνουν τις αληθινές τους διαστάσεις.

Οι ελληνικές λέξεις που θα βρεις αυτούσιες σε άλλες γλώσσες

Από το newsbeast

Ο καθηγητής Βασίλειος Βερτουδάκης μιλάει στο newsbeast.gr για τις αμετάφραστες λέξεις της γλώσσας μας και τον πλούτο της ελληνικής.
«Σαν πρόκες πρέπει να καρφώνονται οι λέξεις. Να μην τις παίρνει ο άνεμος», έγραφε στην «Ποιητική» του ο Μανόλης Αναγνωστάκης. Πόσο μεστά και αδιαμεσολάβητα δίνει ο ποιητής τη διάσταση και τη σημασία των λέξεων στη ζωή.
Η δύναμη και η επίδραση της κύριας μονάδας της γλώσσας δεν μπορεί από κανέναν να αμφισβητηθεί. Οι λέξεις γίνεται το όχημα του ανθρώπου να εκφράσει απόψεις, συναισθήματα, να χτίσει ή να γκρεμίσει σχέσεις, είναι το «όπλο» που μένει αναλλοίωτο στον χρόνο.

ΕΣΚΑΒΑΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑΝ… ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Από το nikosxeiladakis
 
Μια ομάδα Τούρκων που έσκαβε για να αναγείρει ένα παράνομο και αυθαίρετο κτίσμα, βρέθηκε ξαφνικά έκπληκτη στα ερείπια μιας ιστορικής βυζαντινής εκκλησίας όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφοριες, στην περιοχή Korkuteli, και συγκεκριμένα στην τοποθεσία Ulucak Susuz Mahallesi’nde της Αττάλειας, στην μεσογειακή ακτή της σημερινής Τουρκίας ,ενώ έσκαβαν σε έκταση 15 στρεμμάτων για να κτίσουν ένα κτίσμα το οποίο μάλιστα ήταν και αυθαίρετο, ανακάλυψαν τα θεμέλια μιας άλλοτε μεγάλης βυζαντινής εκκλησίας καθώς και τον περίγυρο εκκλησιασμό χώρο. Τα πρώτα εντυπωσιακά εύρημα κάνουν λόγο για ψηφιδωτά δαπέδου και αλλά πολύτιμα εκκλησιαστικά αντικείμενα.

Αμερικανικό αντιτορπιλικό συγκρούστηκε με εμπορικό πλοίο -Τραυματίες και αγνοούμενοι - ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ (Εικόνες)

Ενα αντιτορπιλικό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ συγκρούστηκε με εμπορικό πλοίο, νοτιοδυτικά της Γιοσούκα της Ιαπωνίας.
Ο πλοίαρχος του USS Fitzgerald και ένας ναύτης είχαν ανάγκη επείγουσα ιατρική περίθαλψη μετά τη σύγκρουση του αντιτορπιλικού με ένα υπό φιλιππινέζικη σημαία πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.
«Ως αυτή τη στιγμή, υπάρχουν δύο τραυματίες που χρειάστηκαν επείγουσα διακομιδή.

Ρ. Μουρ: Μέρος των βάσεων προσφέρει για τη λύση η Βρετανία

Η Βρετανία μπορεί να δώσει ένα μέρος των βάσεων της στη Κύπρο με στόχο να συμβάλει θετικά στις διαπραγματεύσεις, δήλωσε στη Χουριέτ ο Βρετανός Πρέσβης στην Άγκυρα Ρίτσαρντ Μουρ. Στην ίδια συνέντευξη ο Ύπατος Αρμοστής της Βρετανίας στην Κύπρο Μάθιου Κiντ είπε πως αυτό το έχουν επιβεβαιώσει.

Στη συνέντευξη, ο Βρετανός Πρέσβης δήλωσε πως οι βρετανικές βάσεις επισήμως και νομικά δεν είναι μέρος της διαδικασίας επειδή είναι υπό την βρετανική κυριαρχία. «Ωστόσο γνωρίζουμε τις ευθύνες μας σε αυτό το θέμα και θέλουμε να είναι ένα θετικό στοιχείο στις διαπραγματεύσεις για λύση» ανέφερε προσθέτοντας ότι όπως έγινε και στην περίοδο του σχεδίου Ανάν μπορούν να δώσουν «ένα μέρος από τα κυρίαρχα εδάφη των βάσεων».

Αρχίζουν τη Δευτέρα οι συνομιλίες για το Brexit Το πρόγραμμα τηρείται παρά την πολιτική κρίση στη Βρετανία

Τις διαπραγματεύσεις για τη διαδικασία εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα ξεκινήσουν ο Βρετανός υπουργός, αρμόδιος για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις και ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μισέλ Μπαρνιέ τη Δευτέρα 19 Ιουνίου, όπως ήταν προγραμματισμένο.
«Ο υπουργός Ντέιβιντ Ντέιβις και ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ συμφώνησαν να ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις για το άρθρο 50 την Δευτέρα 19 Ιουνίου» τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν το αρμόδιο βρετανικό υπουργείο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Bild: Σταματήστε το πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας – Η συμφωνία είναι... κόλπο!

«Τέχνασμα» χαρακτηρίζει η εφημερίδα Bild τη συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές, λέγοντας πως δεν περιλαμβάνει καμία ελάφρυνση χρέους και ότι οι υποσχέσεις για το θέμα είναι «άχρηστες».

Κάνοντας απολογισμό της συμφωνίας που έγινε στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, ο αρθρογράφος της Bild σημειώνει ότι αν δεν είχαν καταλήξει κάπου, τότε άμεσα θα γινόταν νέα κρίση.

«Πίσω από τη συμφωνία όμως κρύβεται μια υπόσχεση που δεν έχει τηρηθεί» αναφέρει η εφημερίδα.

Δείκτης Τεχνητής Νοημοσύνης(Βίντεο)

Tου Ν. Λυγερού


Ενώ οι περισσότεροι αναρωτιούνται ακόμα ποια είναι η αξία της Τεχνητής Νοημοσύνης και ποια θα είναι η εμβέλειά της στον χώρο των επιχειρήσεων, άλλοι μιλούν ήδη για τον Δείκτη Τεχνητής Νοημοσύνης μιας επιχείρησης χωρίς να προβληματίζονται για ένα θεωρητικό πλαίσιο, που έχει ήδη ξεπεραστεί λόγω της εξέλιξης της πραγματικότητας. Αυτός ο νέος δείκτης στον χώρο ήδη προσφέρει δυνατότητες ανάπτυξης και καινοτομίας, αλλά και οικονομικά οφέλη. Σε αυτό το νέο πλαίσιο, βλέπουμε ότι οι εταιρείες βρίσκονται ήδη στην κατηγορία των συνεργατικών εφευρετών, ενώ η πλειοψηφία είναι ακόμα στο επίπεδο των παρατηρητών.