Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Έξι στα έξι για τον Dow Jones

Dow13.194,1016,42 0,12%  



  Nasdaq3.040,730,85 0,03%  

Η Wall Street σήμερα
Με τους επενδυτές να περνούν τη μέρα τους αφομοιώνοντας τα αποτελέσματα των stress test των αμερικανικών τραπεζών, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατάφερε να "ξεκλέψει" την έκτη διαδοχική του άνοδο.

Στην πράσινη περιοχή του ταμπλό ξεχώρισε ο τεχνολογικός κλάδος με οδηγό τη μετοχή της Apple η οποία ενισχύεται 46% από τις αρχές του έτους. Στο επίκεντρο βρέθηκαν και οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου, καθώς η δημοσίευση των αποτελεσμάτων των stress test έδωσε μεν τέλος στην επενδυτική αγωνία, αλλά παράλληλα ανέδειξε τις αδυναμίες τεσσάρων αμερικανικών τραπεζών που καλούνται να υποβάλουν νέο σχέδιο ενίσχυσης κεφαλαίων.

 Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 16,42 μονάδες (0,12%) στις 13.194,10 μονάδες, σε μια συνεδρίαση χωρίς εντάσεις. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 0,85 μονάδων (0,03%) φτάνοντας τις 3.040,73 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 1,67 μονάδων (-0,12%) στις 1.394,28 μονάδες, διακόπτοντας το πτωτικό σερί των πέντε προηγούμενων ημερών.

Τέσσερις από τις συνολικά 19 τράπεζες απέτυχαν στο stress test που πραγματοποίησε η Federal Reserve των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, οι τράπεζες, τα κεφαλαιακά σχέδια των οποίων δεν εγκρίθηκαν, είναι οι Ally Financial Inc., Citigroup Inc. (η μετοχή της υποχώρησε σήμερα 3,4%), MetLife (σημείωσε πτώση 5,8%)  και η SunTrust Banks (έκλεισε στο +4,6%).

Στο 27% ο δικομματισμός – 5% ο Καμμένος

Ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό φέρνει η δημοσκόπηση της εφημερίδας «Ποντίκι». Ο δικομματισμός καταρρέει, 5ος ο Φ. Κουβέλης, πτώση για το ΛΑΟΣ.

Σύμφωνα με την μέτρηση της εταιρείας pulse για το «Ποντίκι» η ΝΔ συγκεντρώνει 17% το ΠΑΣΟΚ 10%, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ ακολουθούν μαζί με 9,5%, η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη δείχνει να χάνει έδαφος και να φτάνει το 8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου συγκεντρώνει 5% η Χρυσή Αυγή 3,5 και ο ΛΑΟΣ 3%.

ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

ΤΟ  ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗΣ
  ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ
  ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ  ΤΗΣ 11ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡ.
               ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ    ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΓΙΑΧΑΛΗΣ   ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ (ΙΕΡΕΥΣ)

Δεν αποκλείει νέα μείωση των συντάξεων ο Κουτρουμάνης!

Ανοιχτό ενδεχόμενο για νέες περικοπές σε συντάξεις άφησε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης εξηγώντας ότι «δεν θα περικοπούν οι συντάξεις εκτός εάν υπάρξουν ανατροπές στα ζητήματα της ανεργίας και της ύφεσης».

Ειδικότερα, ο κ. Κουτρουμάνης μιλώντας στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ανέφερε ότι εως το 2013 «Δε θα περικοπούν συντάξεις εκτός βέβαια και αν υπάρξουν ανατροπές που κανένας τώρα δε μπορεί να τις προβλέψει στο ζήτημα ανεργίας και ύφεσης» και συμπλήρωσε πως «Αν η ύφεση και η ανεργία συνεχιστούν και την περίοδο 2013 – 2015 τότε δεν θα μπορέσουν να διατηρηθούν στο ίδιο επίπεδο οι συντάξεις».

Απαγορεύεται η ελληνική σημαία;(Βίντεο)


Ο κύριος Μιχάκης το βράδυ της 12ης Φεβρουαρίου 2012 ήθελε να παρακολουθήσει ως νομικός από κοντά τη διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου. Παρόλο που είχε νόμιμη άδεια να μπει στη Βουλή, μόλις του έκαναν σωματικό έλεγχο και διαπίστωσαν πως στην τσέπη του είχε την ελληνική σημαία, μιας και πριν βρισκόταν στη διαδήλωση, του αρνήθηκαν την είσοδο στη Βουλή και το χειρότερο, χωρίς καμία αιτιολόγηση.
«Έδειξα την ταυτότητά μου και παρόλο που αρχικά πέρασα από τον έλεγχο μιας και δεν είχα επάνω μου κάποιο αιχμηρό αντικείμενο, μόλις διαπίστωσαν πως έχω πάνω μου δύο ελληνικές σημαίες κανονικού μεγέθους, μία με τον ήλιο της Βεργίνας και μία με τις γαλανόλευκες λωρίδες, φώναξαν «Να προσαχθεί».

Μίκης Θεοδωράκης:Περί «τραμπούκων», «προβοκατόρων» και 25ης Μαρτίου

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου εξαπολύει ο Μίκης Θεοδωράκης σε κείμενό του.

«Αλήθεια, με τι πρόσωπα θα πάτε να τιμήσετε τους ήρωες του '21 που θυσιάστηκαν για την Εθνική μας Ανεξαρτησία, όταν έχετε παραδώσει -γεγονός πρωτοφανές στην ιστορία μας- αυτή την Ανεξαρτησία στους ξένους», αναφέρει μεταξύ άλλων ο μεγάλος Έλληνας μουσικοσυνθέτης και σημειώνει: «ΟΧΙ ! Η 25η Μαρτίου δεν ανήκει σε σας! Δεν έχετε το δικαίωμα να μολύνετε με την παρουσία σας τη μνήμη όλων αυτών που θυσιάστηκαν για την Τιμή της Πατρίδας που εσείς ποδοπατήσατε».

Και εγένετο... «Κοινωνική Συμφωνία»

Υπό τον τίτλο «Κοινωνική Συμφωνία για την Ελλάδα στην Ευρώπη» παρουσιάστηκε το νέο κόμμα στα αριστερά του ΠΑΣΟΚ με ιδρυτές τη Λούκα Κατσέλη και το Χάρη Καστανίδη και στο πάνελ πέντε ακόμη βουλευτές ιδρυτικά μέλη του νέου κόμματος.

Οι βουλευτές ήταν Λάμπρος Μίχος, Γιώργος Κασσάρας, Κυριακή Τεκτονίδου, Αντρέας Τριανταφυλόπουλος και Μαρία Κυριακοπούλου πήραν όλοι το λόγο.

Βασισμένο στις αρχές της εθνικής ανεξαρτησίας, της κοινωνική αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης που παραπέμπουν σαφώς στο ΠΑΣΟΚ του 1974 και με σύμβολο δύο πανιά ιστιοφόρου σε βαθύ πράσινο και πιο ανοιχτό πράσινο ξεκίνησε το ταξίδι του το νέο κόμμα από την Αίγλη Ζαππείου.

Τραγωδία στην Ελβετία - 22 παιδιά έχασαν τη ζωή τους

«Είναι μία τραγική ημέρα για ολόκληρο το Βέλγιο», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Βελγίου Ελιο ντι Ρούπο που συγκλονίσθηκε από την είδηση του τροχαίου δυστυχήματος στην Ελβετία και ετοιμάζεται να αναχωρήσει για τον τόπο της τραγωδίας.

Κύπρος:Για το χρίσμα του υποψηφίου για τις προεδρικές Υποψηφιότητα υπέβαλαν Ν.Αναστασιάδης και Ελ.Θεοχάρους

Λευκωσία: Υποψηφιότητα για το «χρίσμα» του υποψηφίου του ΔΗΣΥ για τις Προεδρικές Εκλογές του 2013, υπέβαλαν σήμερα ο Πρόεδρος του κόμματος Νίκος Αναστασιάδης και η Ευρωβουλευτής του κόμματος Ελένη Θεοχάρους.

Ο Νίκος Αναστασιάδης υπέβαλε την υποψηφιότητα του στο γραφείο του Γενικού Διευθυντή του κόμματος Παναγιώτη Αντωνίου λίγο πριν την ολοκλήρωση της σχετική προθεσμίας η οποία έληξε σήμερα το μεσημέρι (12:00) ενώ η Ελένη Θεοχάρους υπέβαλε τη δική της υποψηφιότητα μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος (email) που απέστειλε στο Γενικό Διευθυντή από το Στρασβούργο όπου βρίσκεται για τις εργασίες της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με το Γενικό Διευθυντή του ΔΗΣΥ «όλα εξελίχτηκαν μέσα στα πλαίσια των καταστατικών προνοιών του κόμματος».

Επιβάρυνση από τις ζημίες του PSI Υποβάθμιση των κυπριακών τραπεζών έως 2 βαθμίδες από την Moody's

Λευκωσία: Στην υποβάθμιση τριών κυπριακών τραπεζών προχώρησε την Τετάρτη ο οίκος αξιολόγησης Moody's, μία ημέρα μετά την υποβάθμιση της κυπριακής οικονομίας κατά μία βαθμίδα στο επίπεδο «junk» («Ba1» από «Baa3» προηγουμένως), με αρνητικές προοπτικές.

Συγκεκριμένα, υποβάθμισε την αξιολόγηση των καταθέσεων και του χρέους της Τράπεζας Κύπρου κατά δυο βαθμίδες σε «B1» από «Ba2» με αρνητικό outlook, της Marfin Laiki κατά μια βαθμίδα σε «B3» από «Β2» με developing outlook και της Ελληνικής Τράπεζας σε «Ba3» από «Ba2» με αρνητικό outlook.

Ανοδικές τάσεις στο ΧΑΚ

Λευκωσία: Ανοδικές τάσεις επικρατούν μέχρι στιγμής στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου με το Γενικό Δείκτη να καταγράφει στις 13:05 άνοδο της τάξης του 1,10% ανερχόμενος στις 275,45 μονάδες.

Την ίδια ώρα ο Δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 97,92 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο σε ποσοστό 0,99%.

Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών ανερχόταν την ίδια ώρα στα 931.492,94 ευρώ.

Ανοδικά κινείται και η πλειοψηφία των επιμέρους χρηματιστηριακών δεικτών με εξαίρεση τα Ξενοδοχεία και τις Επενδυτικές που καταγράφουν πτώση 1,39% και 0,95% αντίστοιχα.

"Αναβαθμισμένη" αντίδραση στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Αφορμή για ανοδική «ανάσα» δίνει στο Χρηματιστήριο της Αθήνας η αναβάθμιση της ελληνικής πιστοληπτικής αξιολόγησης από τη Fitch.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται ο κλάδος των τραπεζών, με κέρδη έως 5,8% για τον κλαδικό δείκτη νωρίτερα, και με «φόντο» την ανακοίνωση της Alpha Bank περί ανάκλησης των αποφάσεων για συγχώνευση με τη Eurobank.

Στον FTSE20, τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των Alpha Bank και ΤΤ, ενισχυμένες άνω του 4%, ενώ με κέρδη επίσης άνω του 4% ακολουθούν οι ΕΤΕ και Εurobank.

«Υπό την θετική επίδραση της αναμενόμενης μεν αλλά ευεργετικής για την διαμόρφωση της ψυχολογίας δε αναβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας αναμένεται να βρεθεί σήμερα η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, περιορίζοντας την δυναμική της προσφοράς των τελευταίων ημερών» σχολιάζει στο πρωινό της report η Beta Securities.