Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Η δομή του Σπαρτιατικού στρατού

Ο σπαρτιατικός στρατός δεν αποτελείτο μόνο από Σπαρτιάτες αλλά και από άλλους Λάκωνες. Η ραχοκοκαλιά του όμως ήταν οι Σπαρτιάτες όμοιοι, οι οποίοι στρατεύονταν από το εικοστό μέχρι και το εξηκοστό έτος της ηλικίας τους. 
Η δομή του σπαρτιατικού στρατού άρχισε να αλλάζει περίπου στις αρχές του 8ου αιώνα, με την εμφάνιση της φάλαγγας. Η φάλαγγα ήταν επιμήκης παράταξη η οποία είχε βάθος από τέσσερις έως δώδεκα άνδρες, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν την νέα και μεγάλη στρογγυλή ασπίδα που κάνει την εμφάνιση της εκείνη την εποχή, και αντικαθιστά την οκτάσχημη δερμάτινη ασπίδα. Η φάλαγγα συνήθως είχε βάθος οκτώ ανδρών, αν και μπορούσε να αλλάξει ανάλογα με την περίσταση. 

Προκλητική η Άγκυρα: Μιλά για συμφέροντά της στην κυπριακή ΑΟΖ - Ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών

Οι Τουρκοκύπριοι είναι «συνιδιοκτήτες» των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Κύπρου και έχουν «αναπαλλοτρίωτα δικαιώματα» σ' αυτές δηλώνει η Άγκυρα, που με αφορμή την παρεμπόδιση του γεωτρύπανου «Saipem 12000» από τουκικά πολεμικά σκάφη, εξέδωσε προκλητική ανακοίνωση την Κυριακή χαρακτηρίζοντας τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ ως «μονομερείς αποφάσεις» της «ελληνοκυπριακής κυβέρνησης», όπως αποκαλεί τη νόμιμη κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, τις οποίες και δεν αναγνωρίζει.

Η πλαστή ιστορία καταρρέει στα Σκόπια - Ο λαός ήρωας - Η νέα αποστολή του Saipem 12000

Η πλαστή ιστορία καταρρέει στα Σκόπια
Του Ν. Λυγερού

Όταν όλες οι εργασίες της ιδεολογικής προπαγάνδας βασίζονται σ' ένα κατασκευαστικό υλικό ανάλογο της πλαστής ιστορίας, πώς να μην καταρρεύσουν με την πάροδο του χρόνου; Σιγά σιγά όλα τα ακραία κτίρια των Σκοπίων έχουν προβλήματα, διότι εκ φύσης τίποτα δεν στέκει κι από την αρχική προσέγγιση. Με τον ίδιο τρόπο καταρρέει και η πλαστογραφία των Σκοπίων αφού ο ίδιος ο σκοπιανός λαός δεν πιστεύει πραγματικά σε όλες αυτές τις προκλητικές προκλήσεις.

Η συνέχεια των Συλλαλητηρίων για το Σκοπιανό - Σύγκριση Νοημοσύνων και τεστ του Turing

Η συνέχεια των Συλλαλητηρίων για το Σκοπιανό
Του Ν. Λυγερού


Το ιστορικό Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης στις 21 Ιανουαρίου 2018 ήταν μόνο η αρχή. Ακολούθησε αυτό της Αθήνας στις 4 Φεβρουαρίου. Στο Μόναχο θα γίνει στις 11 Φεβρουαρίου, στο Düsseldorf στις 18 Φεβρουαρίου, στην Πάτρα στις 25 Φεβρουαρίου, στη Μελβούρνη στις 4 Μαρτίου. Τώρα ποιος μπορεί να πει ότι πρόκειται μόνο για ένα τοπικό θέμα, στο οποίο δεν είναι ανάγκη να δώσουμε σημασία, αφού δεν πρόκειται να επιφέρει τίποτα.

Συνεντεύξεις του Ν. Λυγερού(Βίντεο)



Συνέντευξη Π. Ινιωτάκη, Ν. Λυγερού 
για το EuroAsia Interconnector στην Εκπομπή 'Live με την Αντιγόνη'.
 CretaTV 07/02/2018

ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2018:Η Μεγάλη Παρέλαση των Μικρών - Δείτε Ζωντανά

ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2018:
Η Μεγάλη Παρέλαση των Μικρών 
Δείτε Ζωντανά  από το ΙΟΝΙΑΝ ΤV