Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

Το photostory του μεγάλου τελικού του μουντιάλ - Δείτε καρέ- καρέ πως το σήκωσε η Γαλλία

Το δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο της ιστορίας της κατέκτησε η εθνική Γαλλίας, επικρατώντας 4-2 της Κροατίας στο «Λουζνίκι» της Μόσχας, στην καταληκτική αναμέτρηση του Μουντιάλ της Ρωσίας.

Σε έναν από τους πιο «γεμάτους» τελικούς στην ιστορία της διοργάνωσης, οι «τρικολόρ» είχαν αποτελεσματικότητα, ποιότητα και αρκετή δόση τύχης για να επαναλάβουν τον άθλο του 1998.

Όπως είναι φυσικό οι Γάλλοι το γλέντησαν σαν μικρά παιδιά ενώ αξίζει να σημειωθεί πως λίγα λεπτά πριν την απονομή ξέσπασε καλοκαιρινή μπόρα στη Μόσχα!

Εκκληση της Εφορείας Αρχαιοτήτων για σεβασμό του χώρου της Μεσαιωνικής Τάφρου

Η μεσαιωνική τάφρος αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της μεσαιωνικής οχύρωσης που αποτελεί το στολίδι της πόλης της Ρόδου, και είναι η ίδια ως χώρος κηρυγμένο μνημείο (ΥΠΠΟ/ΓΔΑ/ΑΡΧ/Β1/Φ29/ΚΗΡ/ 31095/942/4-12-2001, ΦΕΚ 1093/Β/21-8-01).

Οι παλαιότεροι συμπολίτες μας θα θυμούνται την κατάστασή της ως τη δεκαετία του 1990: ζούγκλα, βαλτόνερα με κουνούπια, χαλάσματα, σκουπίδια και ανεπίσημη χωματερή. Μετά από προσπάθειες εικοσαετίας, που κόστισαν στο Ελληνικό Δημόσιο πάνω από 15 εκατομμύρια Ευρώ (αποστραγγιστικά έργα, αναστηλώσεις και επισκευές στις οχυρώσεις, διαμορφώσεις, φωτισμοί ανάδειξης, η κατασκευή και λειτουργία του Θεάτρου της Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη») η τάφρος εξυγιάνθηκε και αναδείχθηκε. Έτσι σήμερα αποτελεί χώρο αναψυχής για τους πολίτες και πόλο έλξης των επισκεπτών.

Αρχαιοελληνικής τεχνοτροπίας η επιχρυσωμένη μάσκα μούμιας που βρέθηκε στην Αίγυπτο

Αιγυπτιολόγοι του Πανεπιστημίου του Τίμπιγκεν ανακάλυψαν μια επιχρυσωμένη μάσκα μούμιας κατά τη διάρκεια ανασκαφών στην αιγυπτιακή πόλη Σακκάρα.
Η μάσκα είναι από ασήμι και είναι μερικώς επιχρυσωμένη. Τα μάτια της ήταν ένθετα, με ένα μαύρο κόσμημα, από ασβεστίτη και οψιανό. Ο επικεφαλής της αιγυπτιακής-γερμανικής ομάδας, Ραμαντάν Χουσεΐν του Πανεπιστημίου του Τίμπιγκεν, λέει ότι πολύ λίγες μάσκες από πολύτιμα μέταλλα έχουν διασωθεί μέχρι σήμερα.
Στην πλειοψηφία τους οι τάφοι των αρχαίων Αιγυπτίων αξιωματούχων είχαν ήδη λεηλατηθεί στα χρόνια της αρχαιότητας, λέει ο Χουσεΐν κατά την παρουσίαση των ευρημάτων της Σακκάρα, που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα νότια του Καΐρου. Οι ληστές έκλεψαν το μεγαλύτερο μέρος από τις μάσκες των νεκρών τις οποίες κατά πάσα πιθανότητα, στη συνέχεια, τις πούλησαν.

Guardian: Κανείς δεν πιστεύει ότι η Ελλάδα θα ξοφλήσει το χρέος -Οι φόβοι - ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Ξέφυγε επιτέλους η Ελλάδα από την καταστροφή; Σε αυτό το ερώτημα επιχειρεί να απαντήσει ο Guardian.
Αφορμή για το μακροσκελές άρθρο της ανταποκρίτριας της βρετανικής εφημερίδας στην Αθήνα, Ελενα Σμιθ, η επικείμενη ολοκλήρωση του τελευταίου προγράμματος.
«Κανείς δεν πιστεύει ότι η χώρα μπορεί να αποπληρώσει επιτυχώς το χρέος της. Η συμφωνία, που αποκαλύφθηκε τον περασμένο μήνα, δίνει στην Αθήνα τη δυνατότητα παράτασης των πληρωμών του χρέους των 320 δισ. ευρώ κατά μια δεκαετία και παρέχει την τόσο αναγκαία “ανάσα” για τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας. Ομως, θεωρείται ευρέως ως αν επαρκής για να αποφύγει η Ελλάδα περαιτέρω κρίση στο μέλλον», αναφέρει το δημοσίευμα.

Διπλωματικός πόλεμος: Κρίση άνευ προηγουμένου μεταξύ Ελλάδας – Ρωσίας – Έξαλλος ο Λαβρόφ(Βίντεο)

Στον «πάγο» οι σχέσεις Αθήνας – Μόσχας – «Δάκτυλο» των ΗΠΑ βλέπει το Κρεμλίνο πίσω από την απέλαση των Ρώσων διπλωματών – Ακυρώνει την επίσκεψή του στην Ελλάδα ο Ρώσος ΥΠΕΞ, χαρακτηρίζοντας την ελληνική κυβέρνηση «υποχείριο» της Δύσης
Σε διπλωματικό θρίλερ με απρόβλεπτη και ενδεχομένως επικίνδυνη κατάληξη εξελίσσεται η σύγκρουση Ελλάδας – Ρωσίας, μετά την απόφαση της ελληνική κυβέρνησης να απελάσει δύο Ρώσους διπλωμάτες και να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα σε άλλους δύο, με την κατηγορία της προσπάθειας παρέμβασής τους σε «ευαίσθητα» ζητήματα της Ελλάδας στα Βαλκάνια και ειδικότερα στο ονοματολογικό των Σκοπίων.