Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Τεράστια χημική ουρά πάνω από την Πάτρα 19-10-2013(Φωτό)

Μια τεράστια χημική ουρά έκανε την εμφάνισή της πάνω από την Πάτρα τις πρώτες πρωινές ώρες και παρέμεινε εκεί για ώρες απλώνοντας σιγά σιγά.

 Υπάρχουν παράλληλοι αεροψεκασμοί αυτή την ώρα, όμως εντύπωση προκάλεσε η συγκεκριμένη γραμμή τόσο για το μήκος όσο και για το πλάτος της!

 Δέιτε τις φωτογραφίες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ GEMINI 10: Oι εξωγήινοι καταγράφουν την εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού.

Αυτό μοιάζει με την πίσω όψη ενός δίσκου. Αυτό το σκάφος δεν απέχει πολύ από το Gemini 10 που βρίσκεται σε τροχιά γύρω απ'τον πλανήτη μας.

Γιατί οι εξωγήινοι θέλουν να είναι εκεί; Για να παρατηρήσουν και να μάθουν για το πώς η ανθρωπότητα αρχίζει στο διάστημα το πρόγραμμα εξερεύνησης της και πως μπορεί να είναι το μέλλον της ανθρωπότητας όταν ανακαλυφθεί η δυνατότητα διαστρικού ταξιδιού.

Άλλη μια αντίδραση πολιτών της Θράκης ενάντια στα σχέδια του τουρκικού Προξενείου…

Ανοιχτή επιστολή με ατράνταχτα στοιχεία προς τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, μετά τη συνάντηση που είχε με γνωστό ξεφωνημένο λακέ της Άγκυρας στην περιοχή του Έβρου…

Μία πολύ…ενδιαφέρουσα συνάντηση έλαβε χώρα προ ολίγων ημερών στην Αλεξανδρούπολη, καθώς όπως γράφει το τουρκοπεριοδικό της Κομοτηνής «Ρόντοπ Ρουζγκαρί» (10/10/2013), μέλη του Δ.Σ. του αυτοφερόμενου ως«Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Μειονότητας Ν. Έβρου», με επικεφαλής τον πρόεδρο Μπεκίρ Μουσταφάογλου, επισκέφτηκαν τον τοπικό δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη (1η φωτογραφία) στο γραφείο του.

Σε Αμερικάνικη τηλεοπτική σειρά οι δαίμονες και γενικά οι δυνάμεις του σκότους ομιλούν Ελληνικά!!!

Η σειρά ονομάζεται Sleepy Hollow είναι της Fox, και έκανε πρεμιέρα φέτος. Το θέμα της έχει να κάνει με τους τέσσερις καβαλάρηδες της αποκάλυψης και το τέλος του κόσμου που θέλουν να φέρουν στη Γη. Όλα μέχρι εδώ καλώς. Το περίεργο όμως είναι, ότι οι δαίμονες οι μάγισσες και οι λοιπές σκοτεινές δυνάμεις που εμφανίζονται μιλούν Ελληνικά, - και όταν λέω Ελληνικά κυριολεκτώ - κάτι που εγώ για πρώτη φορά συναντώ σε σειρά παρόμοιας θεματολογίας.

Από εδώ αρχίζει και ο προβληματισμός. Γιατί Ελληνικά;Τι καινούργιο φρούτο είναι αυτό; Μία υπόθεση που μπορεί να κάνει κάποιος που γνωρίζει την προπαγάνδα που μπορεί να περάσει η Νέα Τάξη Πραγμάτων μέσα από ταινίες και σειρές, είναι ότι θέλει να καλλιεργήσει και να περάσει στο υποσυνείδητο των Αμερικάνων και λοιπόν τηλεθεατών στον κόσμο όπου βλέπουν την σειρά, ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες συνδέονται με το σκοταδισμό τον σατανισμό και κάθε τι δαιμονικό, αφού η Ελληνική γλώσσα χρησιμοποιείτε ως η ομιλούμενη από αυτές τις σκοτεινές δυνάμεις.

Η μετανάστευση βυζαντινών λογίων στην Δύση μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης και η πολύτιμη συμβολή τους στην Ευρωπαϊκή Αναγέννηση.

Του δημοσιογράφου Ευθύμιου Χατζηϊωάννου
Από το elliniki-gnomi



Από την ιστορία γνωρίζουμε, ότι μετά την άλωση της Πόλης το 1453 και την τελική διάλυση και υποδούλωση της πάλαι ποτέ λαμπρής Βυζαντινής Αυτοκρατορίας στους Οθωμανούς Τούρκους, οι Έλληνες λόγιοι που διασώθηκαν και αναγκάστηκαν να καταφύγουν στην Δύση, υπήρξαν οι ύστατοι πνευματικοί φορείς του βυζαντινού κόσμου που έσβηνε, αλλά και οι εκπρόσωποι του νεώτερου ελληνισμού, καθώς είχαν συναίσθηση της ελληνικής τους καταγωγής και παιδείας αλλά και του ένδοξου ελληνικού κλασσικού παρελθόντος. Αυτοί, λοιπόν, οι Έλληνες λόγιοι του Βυζαντίου, που μετά την Άλωση διασκορπίσθηκαν στις χώρες της Ευρώπης, με το επιστημονικό, φιλολογικό και εκδοτικό τους έργο βοήθησαν σε σημαντικό βαθμό την Δύση να ανακαλύψει την πολιτιστική της ταυτότητα στην κληρονομιά και τις αξίες του αρχαίου κλασσικού ανθρωπισμού και να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς στην Αναγέννηση των Γραμμάτων και των Τεχνών, αφήνοντας πίσω της τα σκοτεινά χρόνια του Μεσαίωνα .

40 χρόνια συντηρούνται οι «κροκοσυλλέκτριες»

Αποκαθίσταται λίγο λίγο
η τοιχογραφία «κροκοσυλλέκτριες»
από το κτήριο της Ξεστής ΙΙΙ
του Ακρωτηρίου Θήρας.
Εδώ και σαράντα χρόνια συντηρούνται οι περίφημες «κροκοσυλλέκτριες» και οι άλλες τοιχογραφίες του τριώροφου κτηρίου, της γνωστής ως Ξεστής ΙΙΙ, που είχε σκεπάσει προστατευτικά η ηφαιστειακή τέφρα στο Ακρωτήρι της Θήρας. Το κτήριο αυτό με τα 14 δωμάτια σε κάθε όροφο ήταν όλο τοιχογραφημένο.

Οι «κροκοσυλλέκτριες» κοσμούσαν τον ανατολικό τοίχο του δωματίου 3Α του πρώτου ορόφου του κτηρίου και αποτελούσαν μία θεματική ενότητα με την τοιχογραφία της Πότνιας Θηρών που ήταν στον ίδιο χώρο. Στους άνω ορόφους των κτηρίων του προϊστορικού αυτού οικισμού βρίσκονταν τα σημαντικότερα δώματα, ενώ το συγκεκριμένο θεωρείται το μόνο δημόσιο ιερό του οικισμού.

Η συντήρηση της διάσημης αυτής τοιχογραφίας βρίσκεται τώρα λίγο πριν από την ολοκλήρωσή της. Η ανασύνθεσή της από χιλιάδες μικροσκοπικά κομματάκια υπήρξε έργο τεράστιο, όπως αναγνωρίστηκε προχθές και από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, το οποίο γνωμοδότησε θετικά για τη συνέχιση των εργασιών αποκατάστασης της αρχαίας αυτής νωπογραφίας, που θα περιλαμβάνει καθαρισμούς των επιφανειών, στερέωση των κονιαμάτων, συγκόλληση των γειτονικών σπαραγμάτων στα σημεία επαφής, σχεδιαστική αναπαραγωγή του θέματος της σύνθεσης για τη διευκόλυνση των εργασιών ανασύστασης της τοιχογραφίας, εντατική ανεύρεση επαφών μεταξύ μεγάλων ενοτήτων και μικρότερων εναπομεινάντων σπαραγμάτων και τοποθέτηση κάθε σύνθεσης σε νέο υποστήριγμα.

«Ο Οδυσσέας ήταν άναξ των Κεφαλλήνων»

Συνέντευξη με τον Δρ. Αντώνιο Σ. Βασιλάκη,
Αρχαιολόγο, Επίτιμο Διευθυντή Υπουργείου Πολιτισμού.

Επιμέλεια: Δρ. Νικόλαος Β. Παππάς.

«Στο ζήτημα της Ιθάκης και του Οδυσσέα μόνον η αρχαιολογική έρευνα μπορεί να μας δώσει απάντηση»


Ο Αντώνιος Σ. Βασιλάκης γεννήθηκε στην Κνωσό της Κρήτης. Σπούδασε στο Τμήμα Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, απ’ όπου αποφοίτησε το 1975. Το 1992 αναγορεύτηκε Διδάκτωρ του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Μιλάει αγγλικά και γνωρίζει γαλλικά, γερμανικά και ιταλικά.

Εμπορικό Κέντρο με φαρμακείο 2700 ετών στην Καβάλα

Εμπορικό Κέντρο ηλικίας 2.700 περίπου ετών ανακαλύφτηκε στην Αρχαία Άργιλο κοντά στην Καβάλα. Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Daily Mail, η στοά ανακαλύφθηκε τον περασμένο Ιούνιο και  έχουν ήδη αναγνωριστεί καταστήματα: ένα αρτοποιείο, ένα  ελαιοπωλείο και κατά πάσα πιθανότητα ένα φαρμακείο.

Υπεύθυνοι των ανασκαφών είναι ο Καναδός καθηγητής Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ Ζαν Περό και ο αρχαιολόγος κ. Ζήσης Μπόνιας προϊστάμενος της  ΙΗ΄Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας.

Οι Βούλγαροι μας δείχνουν τον δρόμο για το Σκοπιανό

Ελπίζω πως οι συζητήσεις που είχε ο κ. Ευ. Βενιζέλος με τον Βούλγαρο ομόλογό του κ. Κριστιάν Βιγκένιν, θα ωφέλησαν τον Έλληνα υπουργό, ο οποίος θα διαπίστωσε πως οι Βούλγαροι δεν παίζουν στο Σκοπιανό ζήτημα, που τους αφορά αν όχι εξίσου μ’ εμάς, τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό.

Τόσο δια των υπουργών τους, του προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και ανθρώπων του πνεύματος, διαμηνύουν σε πάσα ευκαιρία προς τους Σκοπιανούς, ότι...
είναι ανυποχώρητοι στο αίτημα να πάψουν οι Σλάβοι των Σκοπίων «να κλέβουν την βουλγαρική ιστορία». Κι ενώ εμείς αρκούμαστε σε ανούσιες ανακοινώσεις, οι Βούλγαροι είναι απόλυτοι: «Δεν πρόκειται να δεχθούμε την ένταξή σας στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, αν δεν εφαρμόσετε τους κανόνες της καλής γειτονίας».

Μόνο Ελληνική η φέτα

Κέρδισε η Ελλάδα τη μάχη για την κατοχύρωση της ονομασίας «Ελληνική φέτα» ως προστατευόμενη ονομασία προέλευσης μετά από σκληρή μάχη στην εμπορική συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Καναδά....

Αν η φέτα δεν είναι ελληνική θα είναι υποχρεωτική η αναγραφή διατυπώσεων όπως «τύπου φέτας» ή «απομίμηση φέτας» με υποχρεωτική αναφορά της περιοχής από την οποία προέρχεται το συγκεκριμένο τυρί.

Η Άστον είναι απρόθυμη να χρησιμοποιήσει τον όρο FYROM...

Η Ύπατος Εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κάθριν Άστον, για την έγκριση της προόδου- στις εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις προς ένταξη χώρες και εν δυνάμει υποψήφιες, την Τετάρτη, είπε ότι δεν θέλει να χρησιμοποιεί τον όρο «FYROM» για μία χώρα που έχει ένα όνομα.

Σύμφωνα με ανταπόκριση του σκοπιανού πρακτορείου από τις Βρυξέλλες, από τη θέση της αντιπροέδρου της Επιτροπής, η Άστον το είπε αυτό στους άλλους Επιτρόπους της ΕΕ, εκτός από την επίτροπο για την Αλιεία, Μαρία Δαμανάκη, η οποία ήταν η μόνη που αντέδρασε στη θετική έκθεση της επιτροπής για τα Σκόπια.

Daily Mail: Νέα "υπόθεση Μαντλίν" στα Φάρσαλα; - Μαρτυρίες ότι το κοριτσάκι ζητιάνευε σε λαϊκή της Λαμίας πριν από 15 ημέρες

Από το Skynews
- Πρώτη είδηση στα διεθνή μέσα η υπόθεση της 4χρονης Μαρίας
 - Με εκτενή ρεπορτάζ και φωτογραφίες τα διεθνή μέσα αναφέρονται στο ξανθό αγγελούδι που βρέθηκε σε καταυλισμό τσιγγάνων στα Φάρσαλα - Η υπόθεση της μικρής Μαρίας έδωσε ελπίδες στους γονείς της Μαντλίν οτι θα βρεθεί και το δικό τους παιδί, λέει εκπρόσωπος της οικογένειας
 - Παραγωγοί και καταναλωτές απο τη Λαμία λένε οτι την είχαν δει πριν απο δύο Σάββατα στη λαϊκή
 - Έρευνες σε νοσοκομεία και ιδρύματα για εμπόριο παιδιών

Το γύρω του κόσμου με εκτενή ρεπορτάζ και φωτογραφίες κάνει η είδηση του εντοπισμού του κατάξανθου κοριτσιού σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα.

Στο sky news είναι πρώτο θέμα. Με τίτλο “Μυστήριο με ξανθό κορίτσι: Ζητείται φθλανθρωπία στην Ελλάδα", το βρετανικό δίκτυο παρουσιάζει τις εξελίξεις γύρω από το θέμα, ενώ σε βίντεο φιλοξενεί τις ανακοινώσεις από την αστυνομική διεύθυνση αλλα και τις φωτογραφίες του κοριτσιού.

Οι ελιές και το λάδι έχουν αντικαρκινική δράση

Καταναλώνοντας 3-4 ελιές τη μέρα ή 3 κουταλιές της σούπας ωμό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο προστατεύετε τον οργανισμό σας από τον καρκίνο. Μία πολυφαινόλη που περιέχει η ελιά, η υδροξυτυροσόλη, καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα και εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό τους.
Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει μελέτη του ομογενή επιστήμονα Τομ Καραγιάννη, διευθυντή του Τμήματος Μοριακής και Γονιδιακής Έρευνας του Ινστιτούτου Baker της Μελβούρνη. Συγκεκριμένα, ο κ. Καραγιάννης τονίζει ότι για να υπάρξουν οφέλη στην υγεία από την κατανάλωση λαδιού και ελιών θα πρέπει κανείς να καταναλώνει είτε 50 ml ωμού παρθένου ελαιολάδου, είτε 3-4 ελιών την ημέρα ή ακόμη και συνδυασμό αυτών.

Hurriyet: "Αν ο Πατριάρχης ήταν Αμερικανός;"ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Σχολιαστές και αρθρογράφοι συνεχίζουν την κριτική τους στον Ερντογάν ιδιαίτερα για την «αμοιβαιότητα» την οποία έθεσε ως όρο για την λειτουργία της Σχολής της Χάλκης. «Μια τρέλα» την χαρακτηρίζει ο γνωστός αρθρογράφος της φιλοκυβερνητικής «Zaman» Γιαβούζ Μπαϊντάρ, ο οποίος την θεωρεί πρόσχημα για να μη προχωρήσει η πλήρης προσέγγιση Τουρκίας – Ελλάδας, στην  οποία επίσης κρίνει την στάση της προσχηματική. 
 
Ο Μπουράκ Μπεκντίλ στην «Hurriyet», σε τόνο ειρωνικό, επικρίνει τον  Ερντογάν για τις ιδέες του περί«τουρκικής μειονότητας και της οικουμενικότητας του Πατριαρχείου» και τον ρωτά τι θα έκανε «αν ο Πατριάρχης ήταν Αμερικανός;»

ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟ-ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ-Κατέβασαν ταινία από την Biennale στην Θεσσαλονίκη επειδή το απαίτησε η Άγκυρα!!!!(Βίντεο)

Σε επαρχία της Τουρκίας μετατρέπει την χώρα αργά αλλά σταθερά η κυβέρνηση: Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, δηλαδή ο Ε.Βενιζέλος έδωσε εντολή ύστερα από παρέμβαση της κυβέρνησης της Τουρκίας, να σταματήσει να προβάλλεται καλλιτεχνικό βίντεο στο Αλατζά Ιμαρέτ της Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της Biennale.
Το βίντεο το έχει δημιουργήσει Γαλλίδα καλλιτέχνης, έχει τίτλο «Νύμφη», δείχνει μια λουομένη και δεν είναι άσεμνο για ... νορμάλ ανθρώπους, αλλά είναι για τους ισλαμιστές της κυβέρνησης Ερντογάν.

Από την Υγεία και τους ΟΤΑ το δεύτερο κύμα κινητικότητας στο Δημόσιο

Αυστηρό μήνυμα Στουρνάρα στην τρόικα : "δεν δεχόμαστε απόψεις που υποτιμούν τις θυσίες των Ελλήνων" – Όσοι φύγουν από ΕΛΒΟ και ΕΑΣ θα προσμετρηθούν στο συνολικό αριθμό απολυθέντων.
Στο στόχαστρο του δεύτερου κύματος κινητικότητας μπαίνουν οι 2.500 υπάλληλοι από την Υγεία και τους ΟΤΑ, ενώ όσοι υπάλληλοι απομακρυνθούν από τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και την Ελληνική Βιομηχανία Όπλων, θα προσμετρηθούν στο σύνολο των απολύσεων που ζητά η τρόικα.

Καμπανάκι ΟΟΣΑ: Το ζήτημα με το χρέος των ΗΠΑ δε έχει λυθεί

Επικρίνει τη συμφωνία για το χρέος μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ - “Δεν βρέθηκε ουσιαστική λύση” εκτιμά ο Χοσέ Άνχελ Γκουρία – Οι πραγματικοί κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομίαΗ συμφωνία με την οποία αποφεύχθηκε μέσα στην εβδομάδα μια στάση πληρωμών των ΗΠΑ δεν προσφέρει πραγματική λύση στα προβλήματα που δημιουργούνται από τις αμερικανικές διενέξεις για το χρέος, δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Φλέγεται η Αυστραλία-Οι φωτιές μπορεί να κρατήσουν εβδομάδες

Φλέγεται η Αυστραλία-Οι φωτιές μπορεί να κρατήσουν εβδομάδες
Εβδομάδες μπορεί να απαιτήσει στη νοτιοανατολική Αυστραλία η κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών, οι οποίες έχουν ως τώρα καταστρέψει σχεδόν 200 σπίτια, έχουν κάψει δασικές εκτάσεις ενός εκατομμυρίου στρεμμάτων και έχουν στοιχίσει τη ζωή σε έναν άνθρωπο, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Περίπου 1.500 πυροσβέστες, ως επί το πλείστον εθελοντές, μάχονται για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που μαίνεται σε μια περίμετρο 200 χλιομέτρων στο Λίθγκοου, μια πόλη στα Γαλάζια Όρη, 140 χλμ. δυτικά του Σίδνεϊ.