Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Μαρτυρία για τη Γενοκτονία των Ελλήνων και των Αρμενίων στην Τραπεζούντα(ΒΙΝΤΕΟ)

Πώς ξεκίνησε η Γενοκτονία των Ελλήνων και των Αρμενίων στην Τραπεζούντα μέσα από τα μάτια των γονιών της Μαρίας Τριανταφυλλίδου.
Ενενήντα χρόνων σήμερα, η Μαρία Τριανταφυλλίδου, γεννημένη στο Μεσοχώρ’ του Καυκάσου, εξιστορεί στο pontos-news.gr την περίοδο της Γενοκτονίας των Ελλήνων και των Αρμενίων στην Τραπεζούντα, όπως την έζησαν οι γονείς της, Γιάννης Παπαδόπουλος και Ελένη Μαραντίδου από τη Μούζενα της Αργυρούπολης, αλλά και τη δική της εξορία από τον Καύκασο στο Καζακστάν:

Κύπρος:Χιονόπτωση στο Τρόοδος- Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο(Βίντεο)

Αν και πλησιάζουμε το τέλος του Απρίλη, το σκηνικό του καιρού εναλλάσσεται συνεχώς

από το χειμώνα στην άνοιξη, ενώ σήμερα εμφανίστηκαν και χιόνια στο Τρόοδος

Δείτε το βίντεο που ανάρτησε στη σελίδα του το Τμήμα Δασών από τις χιονοπτώσεις στο Τρόοδος:

Η κίνηση που θα αλλάξει τα πάντα στις απολύσεις προσωπικού - Τι θα μπορεί να κάνει ο εργαζόμενος, τι θα καλείται να αποδείξει ο εργοδότης

Μία ρύθμιση - τομή για τα εργασιακά, όπως τη χαρακτήρισε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου της, που προβλέπει πως οι απολύσεις στο εξής θα πρέπει να είναι αιτιολογημένες.
«Επομένως, μετά την ψήφιση του νόμου, κανείς δεν θα μπορεί να απολύεται, αν δεν συντρέχει βάσιμος λόγος, που θα πρέπει να αποδεικνύεται συγκεκριμένα» τόνισε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ1 η υπουργός.
Όπως σημείωσε, «αν ένας εργαζόμενος προσφύγει στα δικαστήρια, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει βάσιμος λόγος απόλυσης, θα πρέπει ο εργοδότης να αποδείξει ότι είχε σοβαρό λόγο, για να τον απολύσει. Εάν δεν μπορεί να το αποδείξει ο εργοδότης, τότε ο εργαζόμενος δικαιούται επαναπρόσληψη, μισθούς για όλο αυτό το διάστημα και αποζημίωση.

Βαριά «καμπάνα» για τους Γερμανούς που κατέβασαν την ελληνική σημαία: Αποτάχθηκαν εντός 24 ωρών από το Στρατό

Βαριά "καμπάνα" στους δύο Γερμανούς στρατιωτικούς "έριξε" ο Γερμανός Α/ΓΕΣ για την απερισκεψία τους (όπως οι ίδιοι την χαρακτήρισαν) να κατεβάσουν την Ελληνική σημαία από τον ιστό της στον Σταυρό Ακρωτήριου και να ανεβάσουν την Γερμανική σημαία.
Μόλις επέστρεψαν στην Γερμανία μετά την καταδίκη τους από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων σε φυλάκιση 10 μηνών με τριετή αναστολή, ήρθαν αντιμέτωποι με τις Γερμανικές στρατιωτικές αρχές.

Γερμανικός Τύπος: Το θέμα των αποζημιώσεων δεν έχει κλείσει

Να μην σβηστούν με την υπεροψία του ισχυρού οι αποζημιώσεις, γράφει η FAZ. Σημαντικότερη από τις χρονοβόρες αγωγές η βοήθεια προς την Ελλάδα, λέει η Sueddeutsche Zeitung, ενώ η Νeues Deutschland ζητά διαπραγμάτευση με τους Έλληνες.

Την ανάγκη να ανταποκριθεί η Γερμανία στο αίτημα του ελληνικού κοινοβουλίου για τις γερμανικές αποζημιώσεις, επισημαίνουν Γερμανοί σχολιαστές με άρθρα τους σε τρεις γερμανικές εφημερίδες: τη Frankfurter Allgemine Zeitung, τη Sueddeutsche Zeitung και τη Νeues Deutschland.

Οι πέντε διάτρητοι ισχυρισμοί του Βερολίνου για τις γερμανικές οφειλές

Του Σταύρου Λυγερού
Από το  slpress


Παρότι η ηττημένη Γερμανία ευνοήθηκε γενναιόδωρα από τους νικητές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, δεν ανταποκρίθηκε στην ηθική και συμβατική υποχρέωσή της προς την Ελλάδα για την καταβολή επανορθώσεων και βεβαίως για εξόφληση του αναγκαστικού κατοχικού δανείου. Ακολούθησε παρελκυστική τακτική όσον αφορά τις γερμανικές οφειλές. Παρέπεμψε την ικανοποίηση των ελληνικών διεκδικήσεων μετά την ενοποίηση των δύο Γερμανιών. Όταν αυτή πραγματοποιήθηκε, το Βερολίνο ισχυρίσθηκε ότι το θέμα έχει κλείσει!

Το φυσάει και δεν κρυώνει ο Ταγίπ: Προσπέρασε επιδεικτικά τον Ιμάμογλου σε κηδεία (Bίντεο)

Δεν μπορεί να το χωνέψει όπως φαίνεται ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι έχασε τον δήμο της Κωνσταντινούπολης από τον Εκρέμ Ιμάμογλου, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα ώστε να τον αγνοεί όταν συναντιούνται σε κοινωνικές περιστάσεις, μεταδίδει η ανταποκρίτρια του OPEN TV στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

 Πιο συγκεκριμένα, Ερντογάν και Ιμάμογλου βρέθηκαν σε κηδεία στην Κωνσταντινούπολη, όπου ο Τούρκος πρόεδρος προσπέρασε τον νέο δήμαρχο της πόλης και δεν του έδωσε το χέρι του να τον χαιρετίσει.