Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Συγκλονιστικό Βίντεο: Αμμόχωστος, «πόλη φάντασμα» κλειστή 42 χρόνια

Για 42 χρόνια ο τουρκικός στρατός κρατά κλειστή την περιοχή και ουδείς επιτρέπεται να εισέλθει σε αυτήν...

Συγκλονίζουν οι εικόνες της πλήρους ολοκληρωτικής καταστροφής από την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, μέσω του βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και τραβήxτηκε από drone.

Σελήνη: Δείτε τις δέκα πιο μυστηριώδεις και ανεξήγητες φωτογραφίες της (Βίντεο)

Οι ιστορίες που σχετίζονται με τις παρακάτω εικόνες δεν είναι εύκολο ή και καθόλου πιθανό να εξηγηθούν...

Μία σκοτεινή, παγωμένη άβυσσος, που όμως όλα δείχνουν ότι είναι γεμάτη θαύματα, για τα οποία ελάχιστα γνωρίζουμε.

Ως εκ τούτου, το Διάστημα (και αυτά που σχετίζονται με αυτό) θα αποτελεί πάντοτε ανεξάντλητη «πηγή μυστηρίων» Από το σοβιετικό Zond 3, με τη μυστηριώδη φωτογραφία του «Πύργου της Βαβέλ», τον «Κολοσσό της Σελήνης» που είχε φωτογραφηθεί από το «Απόλλων 15» αλλά εντοπίστηκε από το Google Moon, μέχρι κάθε λογής μυστηριώδη φώτα και αντικείμενα τα οποία στα μάτια των «υποψιασμένων» φαντάζουν τεχνητά, καθώς και τις απαραίτητες «πυραμίδες» και UFO’s, κάποιες από τις εικόνες που παρουσιάζονται σε βίντεο του καναλιού Hybrid Librarian στο YouTube παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Για τους 50αρηδες και βάλε… ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!

Σύμφωνα με τις στατιστικές, αυτοί από εμάς που ήμασταν παιδιά τις δεκαετίες του 40, 50, 60 και 70, πιθανόν δεν θα έπρεπε να είχαμε επιζήσει.
Οι κούνιες μας ήταν βαμμένες με γυαλιστερή λαδομπογιά με βάση το μόλυβδο. Τα πατώματα είχαν μωσαϊκό που σου περόνιαζε τα κόκκαλα κι οι κρεβατοκάμαρες ξύλινα πατώματα που τα γυάλιζαν με παρκετίνη, με κάτι βαρειές παρκετέζες και κάθε τόσο αγκίθες καρφωνόντουσαν στις ξυπόλητες πατούσες μας.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)



Συνέντευξη του Ν. Λυγερού 
στην εκπομπή "Ο κόσμος ...αλλιώς" 
Κανάλι 4Ε, 
24/2/2016.

Η Κυπριακή ΑΟΖ θα λύσει το Κυπριακό

Των Η. Κονοφάγου, Ν. Λυγερού

Έχουμε πει επανειλημμένα ότι είναι η κυπριακή ΑΟΖ που θα λύσει το κυπριακό πρόβλημα. Μέσω του ευρωπαϊκού πλαισίου και του αοζικού πεδίου, υπάρχει δυνατότητα στρατηγικής επίλυσης του κυπριακού και μάλιστα δίκαιη. Οι κοινοτικές διαπραγματεύσεις που δεν αξιοποιούν τα δεδομένα της κυπριακής ΑΟΖ δεν έχουν νόημα και μάλιστα δεν ακολουθούν την υψηλή στρατηγική της Κύπρου. Δεν υπάρχει λόγος να βιαστούμε να βρούμε μια άδικη λύση, ενώ έχουμε τόσες δυνατότητες λόγω της κυπριακής ΑΟΖ. Η εξόρυξη του φυσικού αερίου πρέπει να προηγηθεί της λύσης του κυπριακού έτσι ώστε η γεωπολιτική μας θέση να γίνει σεβαστή από όλες τις πλευρές.

ΑΟΖ, Ενέργεια, Κυπριακό

Των Η. Κονοφάγου, Ν. Λυγερού

Η κυπριακή ΑΟΖ γίνεται όλο και πιο δυνατή. Η ενέργεια παίζει έναν ρόλο όλο και πιο σημαντικό για την Κύπρο. Και το Κυπριακό παραμένει, προς το παρόν, τουλάχιστον στις προσπάθειες επίλυσής του, ανεξάρτητο από αυτά τα δεδομένα. Με αποτέλεσμα η Κύπρος να μην αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες που έχει για να λύσει στρατηγικά το κυπριακό πρόβλημα. Είναι λοιπόν σημαντικό να επισημάνουμε δεδομένα που έχουμε ανακοινώσει κατά καιρούς, αλλά αυτή την φορά με συνθετικό τρόπο. Η ανακάλυψη του καρστικού ασβεστόλιθου ως ένδειξη κοιτάσματος στόχου άλλαξε όλα τα δεδομένα.

Κογκρέσο: Ξεκίνησε συγκέντρωση υπογραφών στις επιστολές προς Μπάιντεν - Για το Κυπριακό

Ουάσινγκτον: Τις κόκκινες γραμμές που θα πρέπει να περιέχει μία λύση του κυπριακού για να είναι δίκαιη και ταυτόχρονα να έχει πιθανότητα να γίνει αποδεκτή στα δημοψηφίσματα, θέτουν επιφανή μέλη της Βουλής και της Γερουσίας, με επιστολές που συνυπογράφουν προς τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Οι «κόκκινες γραμμές» αφορούν, στην απουσία εγγυήσεων, στην αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων και στην διασφάλιση ότι οι πρόνοιες της λύσης θα ισχύσουν από την πρώτη μέρα της συμφωνίας, δηλαδή να μην υπάρχουν αποκλίσεις, ασαφή χρονοδιαγράμματα και καθυστέρηση ωφελημάτων.

Η ε/κ πλευρά ζήτησε ανασκαφή στην Άσσια - Κατατέθηκε έγγραφο στη ΔΕΑ

Λευκωσία: Η ε/κ πλευρά κατέθεσε την Πέμπτη στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνεδρίας της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνουμένους (ΔΕΑ) έγγραφο σε σχέση με πιθανό χώρο μετακινηθέντων οστών αγνοουμένων, ζητώντας όπως πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν ανασκαφή στην εν λόγω περιοχή στην κατεχόμενη Ασσια, όπου σύμφωνα με πληροφορία πιθανόν να υπάρχει χώρος επαναταφής οστών αγνοουμένων.

Το μέλος της ε/κ πλευράς στη ΔΕΑ Νέστορας Νέστορος δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι με το έγγραφο που κατατέθηκε ζητείται όπως γίνει ανασκαφή του χώρου στην περιοχή Άσσιας/Αφάνειας. Σύμφωνα με τον κ. Νέστορος, το μέλος της τ/κ πλευράς στη ΔΕΑ ζήτησε χρόνο για να διερευνήσει την υπόθεση, ενώ η ε/κ πλευρά ζήτησε επίσης χρόνο για να μελετηθούν τα τοπογραφικά σχέδια σε σχέση με το πώς ήταν προγενέστερα ο χώρος.

Εμφύλιος υπουργών της ΕΕ για τα κλειστά σύνορα με θύμα την Ελλάδα - Δραματική ομολογία Μουζάλα: Έρχονται δύσκολες ημέρες για την Ελλάδα

Και νέα σύγκρουση Ελλάδος με Αυστρία  -  Η Αυστριακή υπουργός δήλωσε πως δεν γνωρίζει για πόσο καιρό τα σύνορα του Σένγκεν θα είναι στην Ελλάδα- Σχέδιο  έκτακτης ανάγκης στην Επιτροπή και την Ολλανδική Προεδρία κατέθεσε η Αθήνα  - Αβραμόπουλος: Σε δέκα μέρες καταρρέει το σύστημα
Με την ολοκλήρωση της Συνόδου Υπουργών Εσωτερικών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης της Ελλάδας, Γιάννης Μουζάλας, εξέφρασε την ικανοποίηση του, δηλώνοντας πως έχει ήδη καταθέσει έκτακτο πλάνο για τη καταπολέμηση ενδεχόμενης ανθρωπιστικής κρίσης, σε περίπτωση που δεν αλλάξουν τη στάση τους, ορισμένα κράτη και δημιουργηθεί τεράστια συμφόρηση προσφύγων στην Ελλάδα.

Προκλητική απάντηση της Αυστρίας: Ας ελπίσουμε οι Έλληνες να αλλάξουν μυαλό

Σκληρή και αιχμηρή γλώσσα χρησιμοποίησε για μία ακόμη φορά το υπουργείο Εξωτερικών της Αυστρίας, συνεχίζοντας την πάγια αρνητική στάση κατά τους τελευταίους μήνες, του επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας Σεμπάστιαν Κουρτς, απέναντι στην Αθήνα.
Το αυστριακό ΥΠΕΞ αντιδρά έτσι με νέα κριτική εναντίον της Ελλάδας, σχολιάζοντας τη σημερινή (25/2) ανάκληση στην Αθήνα για διαβουλεύσεις, της Ελληνίδας πρέσβη στη Βιέννη, Χρυσούλας Αλιφέρη.
AdTech Ad
Σε ανακοίνωσή του, που διαβιβάστηκε ηλεκτρονικά στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει πως «η Αυστρία κατανοεί την ένταση που επικρατεί στην Ελλάδα, αφού αυξάνεται η πίεση προς την Ελλάδα, για να συνεργαστεί αυτή σε έναν περιορισμό της προσφυγικής ροής».

Ώρα η Τουρκία του Ερντογάν να εκδιωχθεί από το ΝΑΤΟ

Αποτελούσε πάντα ιστορικό παράδοξο το ότι ένας από τους Αμερικανούς διπλωμάτες που ενεπλάκησαν στην δημιουργία του ΝΑΤΟ ονομαζόταν Achilles (Αχιλλέας). Ως επικεφαλής του του Γραφείου Θεμάτων Δυτικής Ευρώπης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και αναπληρωτής αντιπρόεδρος του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου, ο Theodore Achilles έπαιξε βασικό ρόλο στη διαμόρφωση της συνθήκης που σχεδιάστηκε για να αποτρέψει μια επεκτατική Σοβιετική Ένωση από το να προβεί σε μια ένοπλη επίθεση εναντίον της Δυτικής Ευρώπης. Με 11 ευρωπαϊκές χώρες να ακολουθούν τις ΗΠΑ ως ιδρυτικά μέλη το 1949, η συμμαχία σύντομα διευρύνθηκε για να συμπεριλάβει άλλα δύο μέλη - την Ελλάδα και την Τουρκία- το 1952 και σήμερα περιλαμβάνει 28 μέλη.