Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Κράνα: Η πρώτη σούπερ τροφή της Ελλάδας

Σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης διαπιστώνεται πως τα κράνα είναι σημαντικής διατροφικής αξίας, καθώς είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και η ολική αντιοξειδωτική τους ικανότητα είναι υψηλότερη από κάθε άλλο φρούτο με το οποίο συγκρίθηκαν.
Συγκεκριμένα, εξετάστηκαν ελληνικές ποικιλίες κρανιάς που ήδη καλλιεργούνται και έγινε σύγκριση με 62 ποικιλίες από 17 είδη οπωροφόρων με τη μέθοδο ΕΚΛΡ. Όπως προέκυψε, η αντιοξειδωτική ικανότητα των διαφόρων ειδών που μελετήθηκαν -με φθίνουσα σειρά- ήταν: κράνα, τζίτζιφα, κεράσια, κόκκινα σταφύλια, βατόμουρα, αχλάδια, λωτοί, δαμάσκηνα, ροδάκινα, λευκά σταφύλια, ρόδια, μήλα, νεκταρίνια, ακτινίδια, κυδώνια, σύκα, βερίκοκα. Διαφοροποιήσεις βρέθηκαν και μεταξύ ποικιλιών του κάθε είδους.

Τι γίνεται με την ΑΟΖ;




Στο Αμβούργο της Γερμανίας θα κριθεί σε εύθετο χρόνο η τύχη του Καστελόριζου και θα διευθετηθεί το σύνολο των ελληνοτουρκικών διαφορών, σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του περιοδικού «Crash» στο τεύχος που κυκλοφορεί.

Ο σχετικός οδικός χάρτης, ο οποίος έχει καταρτιστεί από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σε
συνεργασία με τον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, τον στενό συνεργάτη του Χρύσανθο Λαζαρίδη και τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Κούρκουλα, έχει ως στόχο να αξιοποιήσει η Ελλάδα την ευνοϊκή για αυτή γεωστρατηγική συγκυρία στη Μεσόγειο, να εκμεταλλευτεί τον ενεργειακό πλούτο της και να λύσει οριστικά τις διαφορές της με την Τουρκία.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ ΠΟΙΟΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ! ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ ΛΕΜΕ!

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΡΟΛΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ!
ΠΟΙΟΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ;






ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 7 (ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΛΑΚΑ).



ΔΕΙΤΕ ΤΑ:

Φτιάξε αντιμικροβιακό σπρέι που θα είναι οικολογικό και αποτελεσματικό


Φτιάξε το δικό σου σπρέι που θα είναι αντιμικροβιακό, αλλά θα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σαν ...
αποσμητικό σπρέι.

Για να φτιάξεις το αντιμικροβιακό σπρέι, θα χρειαστείς:

12 σταγόνες λάδι τσαγιόδεντρου (Tea Tree)
6 σταγόνες λάδι ευκαλύπτου
6 σταγόνες χυμό λεμονιού
2 oz (59,14 ml) απεσταγμένο νερό

ΘΗΡΙΩΔΙΑ! ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΣΦΑΖΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΑ…(ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ  ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΗΝΗ

ΔΕΝ ΤΟ ΧΩΡΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΝΟΥΣ.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ.
ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ…

Το νοσοκομείο βρίσκεται στην Υεμένη, χώρα που αποτελεί και κέντρο στρατολόγησης για τους μαχαιροβγάλτες της Σ. Αραβίας και του Κατάρ. Το νοσοκομείο φέρεται να δέχθηκε την επίθεση επειδή “εμβολίαζε παιδιά”.

David Icke : Η δολοφονική μηχανή … που λέγεται « σύγχρονη ιατρική »

sunΜέρος Α

Πως είναι δυνατόν να πιστεύουμε ότι είμαστε ελεύθεροι όταν δεν έχουμε καν το δικαίωμα να αποφασίσουμε ποια θεραπεία θα επιλέξουμε για το ίδιο μας το σώμα που καταρρέει;
Για σκεφτείτε το.
Αυτό και μόνο το γεγονός δείχνει ξεκάθαρα ότι ο φασισμός βασιλεύει στον κόσμο που ζούμε.
Το μέγεθος της επίθεσης ενάντια στην υγεία των ανθρώπων μπορεί να φανεί απ’ την παρακάτω ιστορία – αυτής του ήλιου.
Μας λένε να φοβόμαστε τον ήλιο και να μένουμε μακριά απ’ αυτόν ή να απλώνουμε πάνω μας χημικές αντηλιακές κρέμες για να προστατευθούμε από τον καρκίνο του δέρματος.
Κατά τον ίδιο τρόπο, μας λένε να φοβόμαστε τη χοληστερόλη και να προσπαθούμε να την κρατήσουμε χαμηλά, μειώνοντας την κατανάλωση ζωικών λιπαρών και παίρνοντας φάρμακα γνωστά ως στατίνες που αποφέρουν κέρδη πολλών δισεκατομμυρίων στις φαρμακοβιομηχανίες, για να αποτρέψουμε τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπαθειών.

Μελβούρνη: Διδακτέο μάθημα τα αρχαία Ελληνικά

 troktikoΗ αρμόδια υπηρεσία Προγραμματισμού Σπουδών και Αξιολόγησης της Βικτώριας (VCAA) ενέκρινε αίτηση της… Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας να προσφέρει από το 2014 το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών σε επίπεδο VCE.

Σημειώνεται ότι οι μαθητές που επιλέγουν το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών σε επίπεδο VCE, ωφελούνται ιδιαίτερα καθώς έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέχρι 15 πρόσθετα μόρια στην τελική αξιολόγηση της επίδοσής τους.

Για να μπορέσει ένας μαθητής να κάνει τα Αρχαία Ελληνικά στο VCE θα πρέπει να τα έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον δύο χρόνια πριν.

Αθωώθηκαν όλοι για τις φούσκες του χρηματιστηρίου το 1999

Αθώους έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και τους 42 κατηγορούμενους στην υπόθεση με τις «μετοχές-φούσκες στο Χρηματιστήριο» το 1999, δεκατρία χρόνια μετά το σκάνδαλο.

Αποφάνθηκε ότι δεν στοιχειοθετήθηκε το αδίκημα της απάτης από τα στοιχεία της δικογραφίας και την ακροαματική διαδικασία, αφού δεν προέκυψε ότι η τιμή πώλησης των επίδικων πακέτων μετοχών έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην τελική τους τιμή στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου την συγκεκριμένη περίοδο.

Μετά από πολύμηνη διαδικασία, που ξεκίνησε στις 15 Απριλίου, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κήρυξε αθώους τους 42 κατηγορούμενους, επιχειρηματίες, επενδυτές, χρηματιστές εφοπλιστές κ.α που κάθισαν στο εδώλιο με βαριά αδικήματα, όπως της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ Βασιλική Θάνου: Ναι, κλήθηκαν από την τρόικα δικαστές!

Για πρώτη φορά αποκαλύπτεται από επίσημα χείλη πως η τρόικα κάλεσε δικαστές στο υπουργείο Δικαιοσύνης και τους ζήτησε να...επισπεύσουν τις διαδικασίες για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά!
Η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλική Θάνου είπε στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα ("Ελεύθερος Σκοπευτής") ότι δεν ενημερώθηκε εκ των προτέρων αλλά η ίδια ερεύνησε εκ των υστέρων το θέμα και πληροφορήθηκε τα εξής:
Οι ειρηνοδίκες κλήθηκαν από την τρόικα στο υπουργείο Δικαιοσύνης και δέχτηκαν καταιγιστικές ερωτήσεις για τις υποθέσεις των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣTOΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

1-1471779_10202787836235933_526722901_nΔεν σας ανήκει ιστορικά και γεωγραφικά τίποτε στην Θράκη – Στα μέρη αυτά έζησαν επί χιλιάδες χρόνια μόνον Έλληνες – Η θέση σας είναι στα βάθη της σημερινής Τουρκίας 
 
Κύριε Ερντογάν,
Σας αποστέλλω δύο Χάρτες, της Αρχαίας Θράκης για να δείτε τα όρια της και της Ανατολικής που καταπατάτε μέχρι σήμερα (με τις αρχαίες Ελληνικές Πόλεις και ονομασίες). Ίσως σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τις
Γεωγραφικές σας γνώσεις.
Θα ήθελα όμως να σας βοηθήσω να βελτιώσετε και τις ιστορικές σας γνώσεις για να μην εκτίθεστε ως ανιστόρητος.

To απόλυτο αυτοκίνητο Ελληνικής κατασκευής! Μάθε τα πάντα για το Korres Project 4! (Βίντεο)

diaforetiko.gr : img 4796 700x466 To απόλυτο αυτοκίνητο Ελληνικής κατασκευής! Μάθε τα πάντα για το Korres Project 4!Στην εκδήλωση της ΦΙΛΠΑ για τον εορτασμό των 41 χρόνων λειτουργίας της που πραγματοποιήθηκε στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Τατοΐου με την αναβίωση του ιστορικού Σιρκουί, παρουσιάστηκε το φέρελπι και εξαιρετικό πρωτότυπο του κ. Δημήτρη Κορρέ, Korres Project 4.
Το συγκεκριμένο όχημα είναι η νέα σχεδιαστική και κατασκευαστική προσπάθεια από τον Αρχιτέκτονα-Εφευρέτη Δημήτρη Κορρέ και αποτελεί ουσιαστικά μια pre-production έκδοση, καθώς για πρώτη φορά όλα τα custom build εξαρτήματα έχουν αποκτήσει το δικό τους barcode και απομένουν ελάχιστες λεπτομέρειες για να περάσει σε περιορισμένη παραγωγή, το αργότερο μέσα στον επόμενο χρόνο.

Το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς

Την προστασία από πλειστηριασμούς κατά το 2014 για την κύρια κατοικία αντικειμενικής αξίας έως 200.000 ευρώ, για νοικοκυριά με οικογενειακό καθαρό εισόδημα έως 35.000 ευρώ και περιουσιακά στοιχεία συνολικής αξίας έως 270.000 ευρώ, προβλέπει το νομοσχέδιο για την προστασία των δανειοληπτών που παρουσίασε την Τετάρτη ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης και πρόκειται να κατατεθεί την Πέμπτη στη Βουλή.

Παράλληλα, παραμένουν σε ισχύ οι νόμοι 3869/2010 («νόμος Κατσέλη») και 4161/ 2013 για τη δικαστική προστασία όσων αδυνατούν να εξοφλήσουν τα δάνειά τους, ενώ από το 2015 θα τεθεί σε εφαρμογή μόνιμο πλαίσιο διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων με τη σύσταση Κυβερνητικού Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Ο Μ.Γλέζος κατά της αναστολής χρηματοδότησης της Χ.Α.

Με συντριπτική πλειοψηφία η Βουλή υπερψήφισε την πρόταση για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα, ψήφισαν 272 βουλευτές, από τους οποίους οι 241 τάχθηκαν υπέρ, 26 κατά, ενώ 5 δήλωσαν παρών.

Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε η καταψήφιση της πρότασης από το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Μ.Γλέζο. Ο ίδιος μιλώντας στους δημοσιογράφους σημείωσε ότι «όσοι διαβρώνουν τη δημοκρατία τους πολεμάμε με πολιτικές και όχι με τέτοιες αποφάσεις».

Σάλος στην Τουρκία: Και ο Εγκεμέν Μπαγίς στο σκάνδαλο διαφθοράς

Τους 52 φτάνουν οι συλληφθέντες - Ανάμεσά τους οι γιοι των υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας και Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας - Σε εξέλιξη οι έρευνες.Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Τουρκία αναφορικά με το μέγα σκάνδαλο διαφθοράς που εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Ταγίπ Ερντογάν.

Έπειτα από έφοδο στο σπίτι του γενικού διευθυντή της τράπεζας «Halkbank», Σουλεϊμάν Ασλάν, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν το ποσό των 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Βενιζέλος: «Εξυπηρετείτε οφσετάδες» - Τσίπρας: «Απίστευτη απάτη»

Με ψήφους 167 κατά και 120 υπέρ απορρίφθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική επί της υπόθεσης των υποβρυχίων - Ο Ευ. Βενιζέλος κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ για εξυπηρέτηση συμφερόντων επαγγελματιών των αντισταθμιστικών ωφελημάτων - Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε πως κραυγάζει η ενοχή της κυβέρνησης - Πώς ενέπλεξε τον πρωθυπουργό και τον ιδιοκτήτη των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.
Απορρίφθηκε, έπειτα από ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ επί της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων.

Στη φυλακή ο Κάντας – Εδωσε ονόματα και διευθύνσεις

Ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών παραδέχθηκε ότι είχε 10 οφσόρ μέσω των οποίων είχε εισπράξει τουλάχιστον 16 εκατ. δολάρια από μίζεςΣτη φυλακή οδηγήθηκε μετά και τη σημερινή μαραθώνια απολογία του ο Αντώνης Κάντας, πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ωστόσο, η απολογία του ενώπιον του ανακριτή δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και ο κατηγορούμενος πρώην αξιωματούχος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναμένεται να οδηγηθεί και αύριο στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων για να συνεχίσει. Πάντως, η απόφαση για προφυλάκιση του κατηγορουμένου πριν εκείνος ολοκληρώσει την απολογία του ελήφθη λόγω της παρέλευσης του πενθημέρου που προβλέπει ο νόμος για κράτηση χωρίς γνωμοδότηση ανακριτή.

Μικτή εικόνα στη Wall Street με τη συνεδρίαση της Fed να μονοπωλεί το ενδιαφέρον

Με μικτά πρόσημα κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Τετάρτης μετά τα εντυπωσιακά στοιχεία από την αγορά κατοικίας και ενώ οι επενδυτές περιμένουν τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve.

Η διήμερη συνεδρίαση της Federal Reserve ολοκληρώνεται σήμερα με την καθιερωμένη ανακοίνωση για τις αποφάσεις της τράπεζας και το outlook της οικονομίας. Θα ακολουθήσει η συνέντευξη Τύπου του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας, Ben Bernanke.

Η σταθερή ροή ενθαρρυντικών οικονομικών ανακοινώσεων τους τελευταίους μήνες έχει αναζωπυρώσει τις εκτιμήσεις ότι η Fed δεν θα αργήσει να αποσύρει ένα μέρος από τη νομισματική στήριξη που προσφέρει στην οικονομία.

Με ελαφρά πτώση έκλεισε το ΧΑΚ

Λευκωσία: Με ελαφρά πτώση έκλεισε σήμερα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου με το Γενικό του Δείκτη να διαμορφώνεται στις 103,16 μονάδες και να σημειώνει μεταβολή σε σχέση με χθες της τάξης του -0,15%.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε με άνοδο 0,75% και στις 51,28 μονάδες.
Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 120.092,62 ευρώ.

Σε σχέση με τους επιμέρους δείκτες, με πτώση έκλεισαν η Κύρια Αγορά σε ποσοστό 0,18%, η Εναλλακτική με 0,50% και τα Ξενοδοχεία με 1,36%. Αντίθετα, με άνοδο έκλεισαν οι Επενδυτικές με 4,28%. Χωρίς μεταβολή έκλεισε η Παράλληλη Αγορά.

Νέες απώλειες για τις τραπεζικές μετοχές, έξι πτωτικά κλεισίματα ο Γενικός Δείκτης

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Αν και οριακές οι απώλειες της Τετάρτης, ο Γενικός Δείκτης συμπλήρωσε έξι συνεχόμενα πτωτικά κλεισίματα για πρώτη φορά σε διάστημα 14 μηνών.

Πιο συγκεκριμένα, η τελευταία φορά που ο ΓΔ έκλεισε με αρνητικό πρόσημο για έξι διαδοχικές συνεδριάσεις ήταν στο διάστημα μεταξύ 25 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου 2012, κινούμενος από τις 890 στις 760 μονάδες.

Υπό πίεση παρέμειναν οι μετοχές των τραπεζών, με τον κλαδικό δείκτη να υποχωρεί επίσης για έκτη συνεχή συνεδρίαση, ενώ από τη σύνθεσή του μόνο οι Eurobank και Attica Bank απέφυγαν τις απώλειες, ολοκληρώνοντας αμετάβλητες.

Εισαγωγή στην Υπεριδέα

Του Ν.Λυγερού

Αν κανείς δεν έχει βρεθεί σε κάποια ζωή του στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη δύσκολα μπορεί να επινοήσει την Υπεριδέα που θεμελιώνεται πάνω στη θάλασσα και στα λιμάνια της, διότι έχει την εντύπωση ότι τα λιμάνια είναι της ξηράς κι όχι της θάλασσας, ενώ αποτελούν την απάντηση στην ανάγκη της θάλασσας. Έτσι για να καταλάβουν ότι η Αγία Σοφία είναι λιμάνι του Ελληνισμού πρέπει πρώτα να δουν το φάρο και μέσω της ακινησίας, να δουν επιτέλους την κίνηση, αλλιώς θα ανήκουν στους πολίτες που μοιρολογούν για το μέγεθος της ξηράς και δεν αντιλαμβάνονται τις διαστάσεις που έχει η θάλασσα του Ελληνισμού, διότι τα θεμέλιά του είναι βυθισμένα στη θάλασσα και πολύ πιο βαθιά από μια άγκυρα που αποτραβιέται.