Κυριακή 3 Απριλίου 2016

ΦΟΙΝΙΚΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ- ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΑΤΗ

Α. ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΦΟΙΝΙΚΙΚΗ ΓΡΑΦΗ «ΑΛΦΑΒΗΤΟ»;

Κατά τη Γλωσσολογία ως «αλφάβητο» ορίζεται το «σύνολο συμβόλων με ορισμένη σειρά και τάξη, που χρησιμεύουν για να αποδίδονται οι στοιχειώδεις φθόγγοι μιας γλώσσας, με τον περιορισμό ο κάθε φθόγγος ν’ αντιστοιχεί σ’ ένα μόνο σύμβολο και αντίστροφα». Στην αλφαβητική γραφή επομένως (δηλαδή τη γραφή των λαών της Ευρώπης, της Αμερικής, της Αυστραλίας αλλά και άλλων περιοχών του πλανήτη) κάθε γράμμα αποδίδει ένα στοιχειώδη ήχο.

Ποτάμια και λίμνες από υγρό άζωτο κάλυπταν κάποτε τον Πλούτωνα;

Δεν έχουν τελειωμό οι εκπλήξεις που επιφυλάσσει ο Πλούτωνας στους επιστήμονες και έρχονται στο φως από τις φωτογραφίες του μη επανδρωμένου διαστημόπλοιου New Horizons της NASA, το οποίο ολοκλήρωσε με επιτυχία τη διέλευσή του από τον νάνο-πλανήτη.

Αυτή τη φορά, οι εικόνες του New Horizons αποκαλύπτουν ενδείξεις που συνηγορούν στο ότι κατά το παρελθόν περιοχές του Πλούτωνα καλύπτονταν από λίμνες και ποτάμια – όπου μάλιστα δεν υπήρχε νερό, αλλά υγρό άζωτο.

Σοβαρή επιδείνωση των ρωσοτουρκικών σχέσεων: Τουρκικό πλοίο κτύπησε την υπό κατασκευή γέφυρα που θα ενώσει την Κριμαία με την Ρωσία - ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΙΠΛΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑΣ (Βίντεο)

Του Βασίλη Καπούλα 
Από το pronews

Οριστική φαίνεται να είναι η απόφαση της Ρωσίας για σύγκρουση με την Τουρκία σε όλα τα επίπεδα μετά και την απίστευτη διπλή τουρκική πρoσπάθεια δολιοφθοράς που οδήγησε τον Β.Πούτιν να συγκαλέσει έκτακτο πολεμικό συμβούλιο θέτοντας τις στρατηγικές πυρηνικές και αερομεταφερόμενες δυνάμεις σε συναγερμό καθώς τουρκικό φορτηγό πλοίο κτύπησε την υπό κατασκευή γέφυρα των Στενών του Kerch που θα συνδέει την Κριμαία με την υπόλοιπη Ρωσία!

Απίστευτο κατόρθωμα Κατρούγκαλου Δύο Γερμανοί εκπροσωπούν την Ελλάδα για τα Eργασιακά

Χωρίς Έλληνες η... κοινή επιτροπή Ελλάδος-κουαρτέτου για τα εργασιακά - Θα συζητηθούν συλλογικές συμβάσεις και ομαδικές απολύσεις
Τη μήνη του κόσμου της εργασίας, των συνδικάτων και του πολιτικού κόσμου ξεσήκωσε η σύσταση διεθνούς επιτροπής εμπειρογνωμόνων που θα αναλάβει το έργο της αναμόρφωσης των Εργασιακών στη χώρα μας, χωρίς όμως να υπάρχει ανάμεσά τους ούτε ένας Ελληνας και την εκπροσώπηση της χώρας να έχουν δύο Γερμανοί!