Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Αποκαλυπτικός ο Κ. Μητσοτάκης στο βιβλίο του - Αιχμές σε Κώστα Καραμανλή - Μισή δουλειά έκανε ο Σημίτης(ΦΩΤΟ)

Μεγάλο θόρυβο άρχισε από τώρα το νέο βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με τίτλο "Μπροστά από την εποχή της. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας 1990-1993", η παρουσίαση του οποίου έγινε σε ένα κατάμεστο χώρο με περισσότερο από 2.000 άτομα να την παρακολουθούν.

Το βιβλίο υπογράφεται από συντακτική επιτροπή, επικεφαλής της οποίας είναι ο Ιωάννης Παλαιοκρασσάς, ενώ τον πρόλογο υπογράφει ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

VIVA SILVIO! Μεγάλη νίκη των αντιμνημονιακών δυνάμεων στην Ιταλία - Μπροστά ο Μπερλουσκόνι!

Από το defencenet.

Mεγάλη στρατηγική επικράτηση της αντιμνημονιακής δεξιάς, αλλά και του ανεξάρτητου ηθοποιού Πέπε Γκρίλοκαταγράφεται στην Ιταλία, όπου στην κούρσα για τη Γερουσία στις τρεις μεγάλες περιφέρειες της Λομβαρδίας, της Σικελίας και της Καμπανίας προηγείται η δεξιά παράταξη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι! Ο τροϊκανός τραπεζίτης Μάριο Μόντι, ο "Παπαδήμος της Ιταλίας", καταβαραθρώνεται με 9%!

Πώς η Τουρκία "εξαφανίζει" το Καστελόριζο!

Γράφει η Κύρα Αδάμ σε άρθρο της στην εφημερίδα «η Ελλάδα σήμερα»:

“Στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο -ενημέρωση του ΟΗΕ-περιορίστηκε η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης στην προκλητική απόφαση της Τουρκίας (124/18 Φεβ 2013) να εξουσιοδοτήσει...


... την κρατική τουρκική εταιρεία ενεργειακών πόρων TRAO για τρίμηνη έρευνα υδρογονανθράκων.

Οχτάχρονος έκλεβε κεριά από εκκλησία για να διαβάσει!!!

Η κρίση μέσα από τα μάτια ενός ανήλικου μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε πράξεις παραβατικότητας, οι οποίες αποδεικνύουν έμπρακτα την απελπισία.

Ένα περιστατικό που σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες στην κοινωνία της...


... Αλεξανδρούπολης, αποτυπώνει με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο την κρίση και τις στερήσεις βασικών αγαθών που έχει επιφέρει σε αρκετές οικογένειες.

Εκτακτο δελτίο της ΕΜΥ-Ερχονται καταιγίδες

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις αμέσως επόμενες ώρες με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Μακεδονία και βαθμιαία μέχρι το βράδυ στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Στην Αττική θα σημειωθούν βροχές τις απογευματινές κυρίως ώρες.

Πιο συγκεκριμένα στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη δυτική και βαθμιαία στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Οι άνεμοι σε ενίσχυση θα φτάσουν τα 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Τι αναφέρει στον πρόλογο του βιβλίου του ο Κ. Μητσοτάκης

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης από το real.gr

Μπορεί ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με το βιβλίο του που παρουσιάζει σήμερα να αποφεύγει να ρίξει λάδι στη φωτιά με τον Αντώνη Σαμαρά, όμως «αδειάζει» τον Μιλτιάδη Έβερτ και «δίνει» κανονικά τον Κώστα Καραμανλή για τις ευθύνες του στη δημιουργία του χρέους.

Όπως αναφέρει στον πρόλογο του βιβλίου του που παρουσιάζει το Real.gr, μετά την πτώση της κυβέρνησής του, η Ελλάδα δεν ξαναβρήκε στην πραγματικότητα το ρόλο της.

Ψυχρολουσία στο Μαξίμου από τη Δαμανάκη

Αμηχανία στο Μαξίμου από το χτύπημα της ελληνίδας επιτρόπου μία μόλις εβδομάδα μετά τη δέσμευση Σαμαρά στη Realnews για τον κατώτατο μισθό. Σιωπή από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Τέτοιες ημέρες ήταν πριν από έναν χρόνο (5 Φεβρουαρίου) που η κ. Δαμανάκη έριξε τη «βόμβα» στην Αθήνα για τα σενάρια περί εξόδου από το ευρώ και τη χρεοκοπία. Είχε πει χαρακτηριστικά:

Επιστρέφει η τρόικα - Τα πέντε ανοικτά μέτωπα

Του Κωνσταντίνου Ρομποτή από το real.gr

Έχοντας ήδη στείλει το μήνυμα ότι η περίοδος χάριτος για την Ελλάδα τελείωσε, έρχεται στην Αθήνα η τρόικα. Ο έλεγχος των εκπροσώπων των δανειστών για την εκταμίευση της δόσης του Μαρτίου, ύψους 2,8 δισ. ευρώ, ξεκινά σήμερα με την έλευση των τεχνικών κλιμακίων, ενώ οι επικεφαλής τους καταφθάνουν στις αρχές Μαρτίου.

Η συρρίκνωση του δημοσίου τομέα, οι αποκρατικοποιήσεις, η υστέρηση στα έσοδα, ζητήματα φορολογίας και εργασιακών, αλλά και η ρύθμιση για τα δάνεια είναι τα μεγάλα, ανοικτά μέτωπα αυτού του ελέγχου.

Και δυο γυναίκες στην απόπειρα απόδρασης του Βλαστού(Βίντεο και Φωτό)

Βαρύ οπλισμό – καλάσνικοφ και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, έφεραν οι επιβαίνοντες του ελικοπτέρου με το οποίο επιχείρησε να αποδράσει ανεπιτυχώς, το απόγευμα της Κυριακής (17:00) από τις φυλακές Τρικάλων ο Παναγιώτης Βλαστός.

Στο ελικόπτερο, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, επέβαιναν συνολικά τέσσερα άτομα, ο χειριστής, ο μηχανικός, ένας Ελληνας και ένας Αλβανός και όλοι φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Ύφεση 4,5% και διόγκωση της ανεργίας βλέπει για το 2013 ο Προβόπουλος

Τη βελτίωση των συνθηκών που επικρατούν στην ελληνική οικονομία διαπιστώνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, στην ετήσια Έκθεση που παρουσίασε σήμερα στη Γενική Συνέλευση των μετόχων.

Όπως ανέφερε ο κ. Προβόπουλος, συγκρίνοντας τη σημερινή κατάσταση με τις συνθήκες που επικρατούσαν πριν από λίγους μόνο μήνες, είναι φανερό ότι πολλά έχουν αλλάξει προς το καλύτερο. Το σημαντικότερο είναι ότι έχει απομακρυνθεί το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας και της εξόδου από το ευρώ. Όσο παγιώνεται αυτή η εκτίμηση, τόσο θα βελτιώνεται το κλίμα στην Ελλάδα και θα διαμορφώνει συνθήκες ενάρετου κύκλου.

Δορυφορική εικόνα από το ξύπνημα της Αίτνας

ΔΕΙΤΕ: Δορυφορική εικόνα από το ξύπνημα της Αίτνας
Η φωτογραφία τραβήχτηκε από το δορυφόρο της NASA Advanced Land Imager...
Ο δορυφόρος της NASA, Advanced Land Imager, αποτύπωσε εντυπωσιακά την εκροή της λάβας από την κορυφή του ηφαιστείου της Αίτνας.
Το ηφαίστειο, όπως δηλώνουν οι ειδικοί, «σιγόβραζε» επί δέκα μήνες και στη συνέχεια εκτονώθηκε με τρείς διαδοχικές εκρήξεις σε διάρκεια 36 ωρών.
Η συγκεκριμένη φωτογραφία με το... ψυχεδελικό μπλε να κυριαρχεί, τραβήχτηκε τρεις ώρες από τη στιγμή που εκδηλώθηκε η πρώτη έκρηξη.

«Ελληνικά νησιά που μπορούν να γίνουν δικά σας για λίγα εκατομμύρια»

«Ελληνικά νησιά που μπορούν να γίνουν δικά σας για λίγα εκατομμύρια»
«Θέλετε να βοηθήσετε την ελληνική οικονομία; Αγοράστε ένα νησί», προτρέπει εύπορους ιδιώτες και επενδυτές η οικονομική έκδοση «Business Insider».

Με τίτλο «μπορούν να γίνουν δικά σας με μερικά εκατομμυριάκια», το «Business Insider» παρουσιάζει μια λίστα με 9 ελληνικά νησιά, οι τιμές των οποίων ξεκινούν από 1,5 εκατομμύριο δολάρια και φτάνουν τα 186 εκατ.

Το δημοσίευμα τονίζει ότι πρόκειται για κάποιες από τις παραδεισένιες νησίδες της Μεσογείου.
Αυτές είναι:

Πτώση σημειώνει το Κυπριακό Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Απώλειες παρουσιάζει τη Δευτέρα το κυπριακό χρηματιστήριο, ως αποτέλεσμα των πωλήσεων που εκδηλώθηκαν μετά το πρώτο 15λεπτο της χρηματιστηριακής συνάντησης.
 Ο Γενικός Δείκτης, στις 13:00, βρισκόταν στις 115,08 μονάδες, παρουσιάζοντας σημαντική πτώση της τάξης του 2,79%. Την ίδια ώρα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 306.816 ευρώ.
 Πτώση της τάξης του 2,73% καταγράφει ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 44,85 μονάδες.

Οριακές διακυμάνσεις και χαμηλός τζίρος στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Με οριακές διακυμάνσεις εκατέρωθεν των 1.000 μονάδων ξεκινά η εβδομάδα για τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου της Αθήνας.

Μετά τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας, νέες σοβαρές πιέσεις δέχεται ο δείκτης των τραπεζών, υποχωρώντας νωρίτερα σε ποσοστό έως και 4,92%, με το σύνολο των μετοχών του να διαπραγματεύεται σε αρνητικό έδαφος.

Στο ταμπλό της υψηλής κεφαλαιοποίησης η εικόνα είναι μικτή. Σε θετικό έδαφος ξεχωρίζουν τα ποσοστιαία κέρδη έως 3,16% της Βιοχάλκο, ενώ ακολουθούν, ενισχυμένες σε ποσοστό άνω του 1%, οι μετοχές των ΟΤΕ, ΕΧΑΕ, Jumbo, Τιτάν και Coca-Cola 3E.