Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Μάχη αεροδρομίου Λευκωσίας: Η πρώτη ελληνική επιτυχία

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/


Η ηρωική μάχη που έδωσαν οι Ελληνοκυπριακές δυνάμεις στο χώρο του αεροδρομίου Λευκωσίας για να αποτρέψουν την κατάληψή του από τον τούρκο εισβολέα ήταν από τις πλέον καθοριστικές μάχες στην Κύπρο τον Ιούλιο του ΄74. Ένα ολόκληρο σύνταγμα του τουρκικού στρατού σχεδόν 2000 άνδρες αποδεκατίζεται από τους Έλληνες καταδρομείς τριών λόχων, ύστερα από πείομονα Ελληνική αντίσταση. Στο κείμενο που ακολουθεί περιγράφεται η ηρωική προσπάθεια των δυνάμεων καταδρομών που οδήγησε στην απόκρουση αυτή της τουρκικής διείσδυσης η οποία επιχειρήθηκε όσο κρατούσε η ανακωχή και η οποία επιπρόσθετα αποτέλεσε την πρώτη Ελληνική επιτυχία στην Κύπρο τις δύσκολες εκείνες ημέρες για τον Ελληνισμό.
Το ξημέρωμα της 23/07, κατά την διάρκεια της ανακωχής, ο Ταγματάρχης (ΠΖ) Καταδρομών Παπαμελετίου ήταν ζωσμένος από φίδια. Από τη μία είχε πληροφορηθεί για τον φρικτό θάνατο των 27 παλικαριών που επέβαιναν στο "Νίκη 4". Όποιος υπηρέτησε στις Καταδρομές γνωρίζει πολύ καλά την ειδική ψυχολογική σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα σε αξιωματικό και στρατιώτη. Από την άλλη, ήξερε ότι δεν ήταν ακόμα ώρα για δάκρυα, αφού δεν έτρεφε ψευδαισθήσεις…

Προσπαθούν να κάνουν τα Χανιά «πολυπολιτισμικά» με το ζόρι!

Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/

Η πρόσκληση που δόθηκε στους γονείς των νηπίων που φοιτούν στον παιδικό σταθμό του Ναυστάθμου Κρήτης του ΠΝ στα Χανιά, να συμμετάσχουν μετά των τέκνων τους στη Γιορτή Πολυπολιτισμού του τοπικού Δήμου, ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από τις οικογένειες των αξιωματικών. Η άρνησή τους να συμμετάσχουν στη Γιορτή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Ημέρας του Κόσμου στον Κήπο του Δήμου, ο οποίος σημειωτέον «τρέχει» τον παιδικό σταθμό του Ναυστάθμου, αναδεικνύει και την οργή των αξιωματικών, για τα τεκταινόμενα.
palia-polh-chaniwnΟι νηπιαγωγοί στον παιδικό σταθμό του Ναυστάθμου, βρέθηκαν σε δύσκολη θέση, καθώς εισέπραξαν την οργή των οικογενειών των ένστολων του ΠΝ μας. Όπως καταλαβαίνετε, στην προαναφερόμενη Γιορτή, εκλήθησαν όλα τα σχολεία της πόλης. Από εκεί και πέρα: η πόλη των Χανίων, είναι μία από τις τέσσερις της χώρας, όπου εφαρμόζεται ένα επιδοτούμενο από την ΕΕ πρόγραμμα πολυπολιτισμικότητας για την εμπέδωση της ανοχής και την ενσωμάτωση των λαθρομεταναστών, με τη συμμετοχή διαφόρων ΜΚΟ.
Δήμος «πράσινος»... υπέρ πολυπολιτισμικότητας 

H προκλητική συνέντευξη Ριζάι...Απειλεί πως θα σκοτώσει έλληνες και θα φοράει την Αλβανική σημαία...

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/07/h_20.html



"Θα διαλύσω όποιον με εμποδίσει στην επόμενη απόδραση μου και θα πάρω μαζί μου και την Αλβανική σημαία".
Με αυτά τα λόγια, ο αλβανικής καταγωγής βαρυποινότης Αλκέτ Ριτζάι προκαλεί την κοινή γνώμη, σε πρόσφατη συνέντευξή του που παραχώρησε στην εφημερίδα Gazeta Shqiptare.

Βουλγαρία: Εξαγωγές πολεμικού υλικού αξίας 259 εκατ. ευρώ

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/07/259.html#more


Ιούλιος 20, 2011.

Σόφια.

339 άδειες για εξαγωγές και μεταφορά όπλων από το έδαφος της Βουλγαρίας εκδόθηκαν πέρυσι από την ‘Διατμηματική Επιτροπή’, ‘για τον έλεγχο των εξαγωγών και της μη μετάδοσης όπλων μαζικής καταστροφής’, η οποία επιτροπή  βρίσκεται υπό τον Υπουργό  Οικονομίας και Ενέργειας.


Η επιτροπή έδωσε, συνολικά, 614 άδειες, σύμφωνα με την έκθεση της, οι οποίες εγκρίθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου των Υπουργών, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πληροφοριών της Κυβέρνησης.

Βόμβα: Το Ιράν ξεκίνησε το εμπόριο πετρελαίου σε ευρώ χτυπώντας το δολάριο

Από το ιστολόγιο http://xrimanews.gr/

XRIMANEWS.GR
Tο Ιράν μόλις υλοποίησε μία απειλή την οποία είχε εξαπολύσει πριν αρκετά χρόνια, δηλαδή να σταματήσει οριστικά το εμπόριο πετρελαίου σε δολάριο και να το διαπράξει μόνο στο τοπικό του νόμισμα και κυρίως στο ευρώ. Από την Τρίτη, πράγματι, ξεκίνησε η λειτουργία του Kish International Commodity Exchange όπου το Ιράν εμπορεύεται πετρέλαιο μόνο σε ριάλ και ευρώ και όχι σε δολάριο.
Την τελευταία φορά που ένα κράτος επιχείρησε να κάνει το ίδιο ήταν στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας και λίγο αργότερα δέχτηκε τη στρατιωτική επίθεση των ΗΠΑ και διαλύθηκε. Το κράτος αυτό ήταν το Ιράκ. Από τότε και για πρώτη φορά ένα κράτος επιχειρεί κάτι αντίστοιχο αλλά τώρα ίσως να έχει προλάβει να δημιουργήσει πυρηνική βόμβα, κάτι το οποίο το Ισραήλ θεωρεί ότι είναι πιθανό να έχει συμβεί πριν από μερικούς μόλις μήνες.

Ο Ερντογάν κατρακυλά στον εθνικισμό

Σχόλιο ιστολογίου μας : Ταρταρομόγγολοι.......πλησιάζει η ώρα σας....!!!
Από το ιστολόγιο http://www.statesmen.gr/

Η φετινή επέτειος, από τη στρατιωτική επέμβαση και την παράνομη κατοχή του βορείου τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, από τα τουρκικά στρατεύματα, βρίσκει την Κύπρο πολιτικά αποδυναμωμένη, λόγω του τραγικού συμβάντος της έκρηξης της αποθήκης πυρομαχικών, με θύματα και νεκρούς, που έχει λάβει εθνικές διαστάσεις.
Από την άλλη πλευρά στην Τουρκία, ο παντοδύναμος πλέον, Τούρκος Πρωθυπουργός, κατρακυλάει στην αδιαλλαξία και τον εθνικισμό.

Φλέβα πετρελαίου χτύπησε η Τουρκία στην περιοχή των Κούρδων

Σχόλιο ιστολογίου μας : Με όποιον δάσκαλο καθίσεις ....τέτοια γράμματα θα μάθεις (Αμερική)!!!
Στο όνομα της τρομοκρατίας και του κάθε βάρβαρου (Αμερική ο Διδάσκαλος!!!) .... γενοκτονίες θεωρούνται "ειρηνευτικές αποστολές " και εκδημοκράτηση !!!
http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/07/74.html
Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/
Της ΝΕΦΕΛΗΣ ΤΖΑΝΕΤΑΚΟΥ
Ανατροπές στις ενεργειακές ισορροπίες -ενδεχομένως όμως ακόμη και αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό- μπορεί να επιφέρει η ανακάλυψη ενός νέου σημαντικού κοιτάσματος πετρελαίου στην περιοχή της νοτιοανατολικής Τουρκίας που κατοικείται από Κούρδους.Στο πλαίσιο της εφαρμογής του συστηματικού της προγράμματος για την εξασφάλιση των απαραίτητων για τη λειτουργία της εγχώριας αγοράς ποσοτήτων υδρογονανθράκων, η τουρκική εταιρεία υδρογονανθράκων ΤΡΑΟ εντόπισε στα 2.600 μέτρα, στα «σύνορα» των επαρχιών Μπατμάν και Ντιγιαρμπακίρ, το εν λόγω κοίτασμα, το οποίο είναι ικανό για την ώρα να δώσει έως και 25.000 βαρέλια την ημέρα.

Οπως επισημαίνεται σε δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, η ΤΡΑΟ θα επεκτείνει τις έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, πραγματοποιώντας βαθύτερες γεωτρήσεις που θα αγγίζουν τα 3.500 μέτρα.

Η Τουρκία, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, διαθέτει αποδεδειγμένα αποθέματα 300 εκατ. βαρελιών.

Επιμένει στις προκλητικές δηλώσεις για την Κύπρο ο Ερντογάν

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2020828

Παρέλαση του τουρκικού στρατού και των τουρκοκυπριακών «ενόπλων δυνάμεων» πραγματοποιήθηκε το πρωί στην κατεχόμενη Λευκωσία, με την ευκαιρία της 37ης επετείου της τουρκικής εισβολής. Το χαιρετισμό της παρέλασης δέχτηκαν από ειδική εξέδρα ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρ.Τ. Ερντογάν και τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου.
Την ώρα της παρέλασης σημειώθηκαν παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας από τουρκικά μαχητικά.
Ο κ. Ερντογάν εμφανίστηκε το ίδιο προκλητικός και αδιάλλακτος, όπως χθες. Σε δηλώσεις στην κατεχόμενη Λευκωσία, ο κ. Ερντογαν αναφέρθηκε στο σχέδιο Ανάν, υποστηρίζοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι που τάχθηκαν υπέρ του σχεδίου τιμωρήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εξακολουθούν να τιμωρούνται.

"Καθοριστική Σύνοδος για τη χώρα''

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/greece/ka8oristiki-sinodos-gia-ti-xora

Χωρίς να γίνουν δηλώσεις, ολοκληρώθηκε η συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου και του επικεφαλής της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, στις Βρυξέλλες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παπανδρέου μετέφερε στον ευρωπαίο αξιωματούχο τις "κόκκινες γραμμές" της κυβέρνησης ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Πέμπτης.

Δραματική έκκληση είχε απευθύνει νωρίτερα ο κ. Μπαροζο για επίλυση της κρίσης, προς τους ευρωπαίους ηγέτες.

Λίγες ώρες πριν την κρισιμότερη Σύνοδο Κορυφής στην ιστορία του ευρώ - Κρίνεται το μέλλον της Ευρωζώνης

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=87871&catid=13



- Έκκληση Παπανδρέου προς τον Μπαρόζο για λύση που να κάνει βιώσιμο το ελληνικό χρέος
- "Δε θα σηκώσουμε μόνοι μας όλο το βάρος" διεμήνυσε ο Έλληνας πρωθυπουργός
- Κρίσιμη συνάντηση την Πέμπτη στις 12:00 το μεσημέρι Παπανδρέου-Μέρκελ
- Απόψε το δείπνο Σαρκοζί-Μέρκελ- Όλα εκεί θα κριθούν
- Αναβλήθηκε για αύριο η συνάντηση των οικονομικών αξιωματούχων της Ευρωζώνης
- Όχι των ευρωπαϊκών τραπεζών στους φόρους, απειλούν με αγωγές

Η Fitch προειδοποιεί για την περίπτωση «ανεξέλεγκτης» στάσης πληρωμών

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Μια αιφνίδια στάση πληρωμών της Ελλάδας θα μπορούσε να προκαλέσει κίνδυνο μετάδοσης και σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα και δη στα τραπεζικά τους συστήματα, ανακοίνωσε ο οίκος αξιολόγησης Fitch.
«Μια ανεξέλεγκτη στάση πληρωμών της Ελλάδας θα έχει ως συνέπεια μια έντονη μεταβλητότητα στις αγορές, πιέσεις στα δημόσια χρέη, και στη χρηματοδότηση και τη ρευστότητα των τραπεζών εν γένει», επισημαίνεται, με τη σημείωση ότι η επίλυση της κρίσης αποτελεί «μία αναγκαιότητα, ακόμη και αν δεν αποτελεί επαρκή λύση για την αποφυγή μιας ευρύτερης συστημικής απειλής έναντι της ζώνης του ευρώ».
Ταυτόχρονα, εκτιμάται ότι μία ενδεχόμενη στάση πληρωμών από τις ΗΠΑ, οι οποίες κατέχουν το υψηλότερο χρέος παγκοσμίως, «θα απειλήσει την οικονομική σταθερότητα της χώρας και του κόσμου». Ωστόσο, η συγκεκριμένη πιθανότητα χαρακτηρίζεται «απομακρυσμένη».
Στο μεταξύ, το πρακτορείο Reuters υποστηρίζει ότι, στην περίπτωση επαναγοράς ή μετακύλισης του ελληνικού δημόσιου χρέους, οι οίκοι αξιολόγησης θα υποβαθμίσουν περαιτέρω την ελληνική οικονομία, γεγονός που όπως εκτιμάται θα προκαλέσει πιέσεις από τις αγορές στην ιταλική οικονομία αλλά και στα ισπανικά ομόλογα.
Αντίθετα, ως μοναδική «ανώδυνη» λύση προκρίνεται η επιβολή φόρου στις τράπεζες, οι οποίες πάντως προειδοποιούν ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα καταθέσουν αγωγές.

Έκτακτη συνάντηση Παπανδρέου - Μέρκελ αύριο στις 12 το μεσημέρι

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/
Έκτακτη συνάντηση Παπανδρέου - Μέρκελ αύριο στις 12 το μεσημέρι
(upd 3)Πυρετώδεις διαβουλεύσεις Παπανδρέου στις Βρυξέλλες..."Oρόσημο επιτυχίας ή αποτυχίας η αυριανή Σύνοδος"
"Oρόσημο επιτυχίας ή αποτυχίας" θα αποτελέσει για την πορεία της Ευρωζώνης η αυριανή Σύνοδος Κορυφής σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, κ. Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος θα έχει αύριο το μεσημέρι κατ' ιδίαν συνάντηση με τη γερμανίδα Καγκελάριο.

Ο ίδιος μιλώντας σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg, τόνισε την ανάγκη άμεσης λήψης αποφάσεων, που θα αποδείξουν ότι η Ευρώπη είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους, έτσι ώστε η ευρωπαική περιοχή να μην κατρακυλήσει σε "ντόμινο", αναφερομένος στην κερδοσκοπία που παρατηρείται σε Ιταλία και Ισπανία.

ΥΠΟΙΚ: Εκτός στόχου έλλειμμα και δημόσια έσοδα

Σχόλιο ιστολογίου μας : Απορούμε ακόμα πως υπάρχει ακόμα το κεφάλι σας στην θέση του!!!Και είστε οι πιο καλοπληρωμένοι προδότες/δωσίλογοι/Εφιάλτες ....άρα είστε ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΤΟΜΑΡΙΑ!!!! 
http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/07/300.html
Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/


Εκτός στόχου διαμορφώνεται τόσο το έλλειμμα, όσο και τα κρατικά έσοδα κατά το α’ εξάμηνο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού για το α’ εξάμηνο Ιανουάριου – Ιουνίου 2011, το έλλειμμα διαμορφώνεται στα 12,747 δισ. ευρώ έναντι στόχου 10,374 δισ. ευρώ και ελλείμματος 9,997 δισ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Ε.Ε.: Προτάσεις για την αλλαγή συμπεριφοράς των ευρωπαϊκών τραπεζών

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/News.asp?id=1243771

Προτάσεις για την αλλαγή της συμπεριφοράς των 8.000 τραπεζών που λειτουργούν στην Ευρώπη ενέκρινε σήμερα Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, πρωταρχικός στόχος της παρούσας πρότασης είναι να ενισχυθεί η ανθεκτικότητα του τραπεζικού τομέα της ΕΕ διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι οι τράπεζες θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούν τις οικονομικές δραστηριότητες και την ανάπτυξη. Οι προτάσεις της Επιτροπής έχουν τρεις συγκεκριμένους στόχους:

1. Η πρόταση απαιτεί από τις τράπεζες να διαθέτουν περισσότερα και καλύτερης ποιότητας κεφάλαια για να αντισταθούν στα μελλοντικά πλήγματα από μόνες τους. Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εισήλθαν στην τελευταία κρίση με ανεπαρκή κεφάλαια τόσο από πλευράς ποσότητας όσο και από πλευράς ποιότητας, με αποτέλεσμα να απαιτηθεί άνευ προηγουμένου στήριξη από τις εθνικές αρχές. Με την πρόταση της η Επιτροπή μεταφέρει στην Ευρώπη τα διεθνή πρότυπα σχετικά με τα τραπεζικά κεφάλαια που συμφωνήθηκαν σε επίπεδο G20 (και είναι ευρύτερα γνωστά ως συμφωνία της Βασιλείας ΙΙΙ). Η Ευρώπη θα πρωτοπορήσει στο ζήτημα αυτό, εφαρμόζοντας τους εν λόγω κανόνες σε περισσότερες από 8000 τράπεζες που αντιπροσωπεύουν το 53% του παγκόσμιου ενεργητικού.

2. Η Επιτροπή επιθυμεί επίσης να θεσπίσει ένα νέο πλαίσιο διακυβέρνησης παρέχοντας νέες εξουσίες στους ελεγκτές για να παρακολουθούν τις τράπεζες πιο στενά και να λαμβάνουν μέτρα μέσω ενδεχόμενων κυρώσεων όταν εντοπίζουν κινδύνους, για παράδειγμα προκειμένου να περιορίσουν τον δανεισμό όταν φαίνεται ότι εξελίσσεται σε φούσκα.

3. Συγκεντρώνοντας όλη την ισχύουσα νομοθεσία επί του θέματος, η Επιτροπή προτείνει την διαμόρφωση ενός ενιαίου εγχειριδίου κανόνων για τη ρύθμιση του τραπεζικού τομέα. Αυτό θα βελτιώσει τόσο τη διαφάνεια όσο και την επιβολή του νόμου1.

Κωδικός «Πώς να αποφύγει η Ελλάδα την επιλεκτική χρεοκοπία»

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=135402
Διαβουλεύσεις - θρίλερ και νέα σενάρια στο τραπέζι

Λίγες ώρες απέμειναν για την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής που αναμένεται να δώσει μια “καλή λύση” για την Ελλάδα, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά και ο εκπρόσωπος της  Καγκελαρίου της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.

Με τα σενάρια περί των τελικών “πυλώνων” της “ελληνικής λύσης” να κορυφώνονται τις τελευταίες ώρες, εκείνο που φαίνεται πως τελικώς θα βαρύνει περισσότερο στις αποφάσεις των Ευρωπαίων πολιτικών ηγετών, είναι ο φόβος όλων για τις ... κατακλυσμιαίες επιπτώσεις που θα έχει στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο μια αποτυχία ανάσχεσης της κρίσης χρέους από την Ελλάδα στις γειτονικές της χώρες κι από εκεί πιθανόν και στην “καρδιά” της Ευρωζώνης.

Οι "300" πιο καλοπληρωμένοι της Ε.Ε.

Σχόλιο ιστολογίου μας : Και καλά μας κάνουν όσα μας κάνουν και μακάρι ακόμα περισσότερα αφού μπορούν .....τέτοια κατεστραμμένα μυαλά που ΕΙΜΑΣΤΕ!!!!
Από το ιστολόγιο http://news247.gr/ellada/politiki/oi_300_pio_kaloplhrwmenoi_ths_e_e.1190329.html
Προκλητικά υψηλοί οι μισθοί των Ελλήνων βουλευτών έναντι των συναδέλφων τους στην ευρωζώνη. Στα 8.500 ευρώ οι ελληνικές απολαβές το μήνα, όταν οι Ισπανοί συνάδερφοί τους παίρνουν μόλις 4.000 ευρώ. Διαβάστε αναλυτικά τα βουλευτικά έσοδα

Σε απόλυτους αριθμούς, οι απολαβές των μελών της Βουλής των Ελλήνων, οι οποίες κατά μέσο όρο κυμαίνονται γύρω στις 8.500 ευρώ μηνιαίως, βρίσκονται περίπου στον μέσο όρο των αμοιβών που απολαμβάνουν οι ομόλογοί τους σε άλλα ευρωπαϊκά κοινοβούλια.

“Θα πάρω το αεροπλάνο και θα φύγω”…

Σχόλιο ιστολογίου μας : Χμμμ, εδώ θα ξαναγυρίσεις δηλαδής???
Μας απειλείς???
Από το ιστολόγιο http://www.statesmen.gr/

Από την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και εντεύθεν, ο Πρωθυπουργός προσπαθεί ουσιαστικά να ανακαλύψει ξανά τον… Παπανδρέου, που κρύβει μέσα του. Και να ισορροπήσει στο τεντωμένο σχοινί της πολιτικής αναγκαιότητας να βρεθεί άμεσα, βιώσιμη και μακροπρόθεσμη λύση στο πρόβλημα της κρίσης χρέους της ελληνικής οικονομίας, προκειμένου να υπάρξει ένα πειστικό επιχείρημα ελάφρυνσης από τα βάρη και προοπτικής αισιοδοξίας για το μέλλον, απέναντι σε μια κοινωνία η οποία δοκιμάζεται.

"Συνέπειες για όλη την Ευρώπη και πέρα από αυτή αν δεν βρεθεί λύση"

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/

  (upd 4) Δηλώσεις Μπαρόζο. Δείπνο Μέρκελ - Σαρκοζί και... γκάζια από Ομπάμα. Παρούσα αύριο η Λαγκάρντ.
«Πολύ σοβαρή» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΕΕ, κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο την κατάσταση στην ευρωζώνη λόγω της κρίσης χρέους και προέβλεψε ότι η αυριανή σύνοδος θα έχει παγκόσμιες συνέπειες.
«Κανένας δεν πρέπει να έχει ψευδαισθήσεις, η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή», είπε ο Μπαρόζο στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Εάν δεν βρεθεί μια λύση αύριο στη σύνοδο των ηγετών των κρατών-μελών της ευρωζώνης «θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες σε όλη την Ευρώπη και πέρα από αυτή», πρόσθεσε.
Για αύριο το πρωί μετατίθεται τελικά η προγραμματισμένη για σήμερα τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ενώ η Σύνοδος Κορυφής θα ξεκινήσει λίγο αργότερα την Πέμπτη.

«Παγκόσμιες» οι συνέπειες της Συνόδου Κορυφής

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Πολύ σοβαρή χαρακτήρισε την κατάσταση της ευρωζώνης λόγω της κρίσης χρέους ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, προβλέποντας παράλληλα ότι η αυριανή Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε. θα έχει παγκόσμιες συνέπειες. Και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, που μετέβη σήμερα στις Βρυξέλλες, τόνισε πως οι αποφάσεις της Συνόδου αποτελούν ορόσημο για την Ευρώπη.
«Κανένας δεν πρέπει να έχει ψευδαισθήσεις, η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή», τόνισε ο Μπαρόζο στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Εάν δεν βρεθεί μια λύση αύριο στη σύνοδο των ηγετών των κρατών-μελών της ευρωζώνης «θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες σε όλη την Ευρώπη και πέρα από αυτή», πρόσθεσε.

Παπανδρέου: "Αν πέσει η Ελλάδα θα ακολουθήσουν και άλλοι"

Σχόλιο ιατολογίου μας : Σώπασε καλέ μου.....ανατρίχιασααα!!!
Από το ιστολόγιο http://www.cosmo.gr/Politics/Hellas/333113.html

Απειλητικός και με άγριες διαθέσεις εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής, καθώς έστειλε ένα "αιχμηρό" μήνυμα στους Ευρωπαίους εταίρους, υποστηρίζοντας πως "αν πέσει η Ελλάδα θα ακολουθήσουν και άλλοι."

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg, ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε καθοριστικής σημασίας για την επίλυση της ελληνικής κρίσης χρέους και για την αποφυγή της μετάδοσής της στην Ιταλία και την Ισπανία τη Σύνοδο Κορυφής, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη (21/07).

Πρεμιέρα σήμερα για το «ελληνικό δράμα» - Λεπτό προς λεπτό συναντήσεις και εξελίξεις

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=87871&catid=13



- Στις 17:00 η συνάντηση Παπανδρέου-Μπαρόζο στις Βρυξέλλες - Προηγήθηκε και τηλεφωνική επικοινωνία
- "Δε θα σηκώσουμε μόνοι μας όλο το βάρος" διεμήνυσε ο Έλληνας πρωθυπουργός
- Δραματικός και ο Μπαρόζο: "Παγκόσμια κρίση αν δε βρούμε λύση αύριο"
- Απόψε το δείπνο Σαρκοζί-Μέρκελ
- Αναβλήθηκε για αύριο η συνάντηση των οικονομικών αξιωματούχων της Ευρωζώνης

EΡΝΤΟΓΑΝ : ΑΝ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΚΟΚΑΛΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/2011/07/20/erdkibris-4/

Εφ. Ζαμάν 20-7-2011

Αν το μαχαίρι φτάσει στο κόκαλο στην Κύπρο, η Τουρκία θα κάνει το βήμα της
 Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε πως στις επαφές για την Κύπρο οι Ρωμιοί κοροϊδεύουν την τουρκική πλευρά και πως ¨Πλέον το μαχαίρι κοντεύει να φτάσει στο κόκαλο¨.
 Ο Ερντογάν δήλωσε πως ¨Αν το μαχαίρι φτάσει στο κόκαλο, τότε η Τουρκία θα συνομιλήσει με την Βόρεια Κύπρο. Θα καθορίσει την στάση της και θα κάνει το βήμα της¨. Όταν ο Ερντογάν ερωτήθηκε αν εννοεί ένωση με την Βόρεια Κύπρο ή επιτάχυνση της αναγνώρισης για την KKTC απάντησε λέγοντας πως ¨Τώρα μη το ανακατεύετε. Δεν είναι ο καιρός, νωρίς είναι¨.

Bόμβα Ορφανίδη: Η Κύπρος κινδυνεύει να ενταχθεί σε μηχανισμό στήριξης

Σχόλιο ιστολογίου μας : «Συνυπολογίζοντας όλα τα δεδομένα, το δυσμενές διεθνές περιβάλλον, τις δυσκολίες προσφυγής σε εξωτερικό δανεισμό, τις επιπρόσθετες οικονομικές επιπτώσεις από τα πρόσφατα γεγονότα στο Βασιλικό, πιστεύω ότι η οικονομία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, συγκρινόμενη με αυτή του 1974», αναφέρει ο κ. Ορφανίδης. Απλά..... τυχαίο!!!
Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/
XRIMANEWS.GRΑυστηρή δημοσιονομική πολιτική και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ζήτησε από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δ. Χριστόφια και στους αρχηγούς των κομμάτων, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου κ. Αθ. Ορφανίδης.

Με επιστολή που απηύθυνε στις πολιτικές παρατάξεις ο κεντρικός τραπεζίτης ζητεί την λήψη δραστικότερων μέτρων από αυτά που έχουν ανακοινωθεί, υποστηρίζοντας πως η οικονομία βρίσκεται σε κατάσταση συγκρινόμενη με αυτή που ακολούθησε την τουρκική εισβολή.
«Συνυπολογίζοντας όλα τα δεδομένα, το δυσμενές διεθνές περιβάλλον, τις δυσκολίες προσφυγής σε εξωτερικό δανεισμό, τις επιπρόσθετες οικονομικές επιπτώσεις από τα πρόσφατα γεγονότα στο Βασιλικό, πιστεύω ότι η οικονομία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, συγκρινόμενη με αυτή του 1974», αναφέρει ο κ. Ορφανίδης.

Επεισόδια στα Κατεχόμενα κατά την άφιξη του Ερντογάν

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Συλλήψεις και τραυματισμοί σημειώθηκαν στα Κατεχόμενα κατά τη χθεσινή άφιξη του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο.

Συγκεκριμένα, έξι άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια επεισοδίων που προκλήθηκαν, όταν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας, «αστυνομικοί» διαπληκτίστηκαν με διαδηλωτές, απαιτώντας να κατεβάσουν πανό με συνθήματα που θεωρήθηκαν υβριστικά.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Να πεθάνει ο φασισμός» οι διαδηλωτές ανήρτησαν πανό που έγραφε «Αρνούμαστε την πολιορκία του ιμπεριαλιστή. Δεν θέλουμε ούτε τους υπαλλήλους, ούτε τα λεφτά, ούτε το πακέτο του».

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν επτά άτομα, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΥΠΕΞ

Σχόλιο ιστολογίου μας : Σίγουρα νομίζουν ότι .....βρέχει!!!
Από το ιστολόγιο tourkikanea.gr

Εφ. Μπιρλίκ 19-7-2011

Οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ Μάντατζη και Χατζηοσμάν συναντήθηκαν με τον Νταβούτογλου
Ο ελληνικός τύπος έγραψε πως ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης και πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης Αχμέτ Χατζηοσμάν και ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη συναντήθηκαν στην Άγκυρα με τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου. Στην είδηση αναφέρεται ότι οι βουλευτές ενημέρωσαν τον ΥΠΕΞ Νταβούτογλου για τα θέματα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και ότι μετά την συνάντηση δεν υπήρξε καμία απολύτως ανακοίνωση.

Σχόλιο : Αλήθεια το δικό μας ΥΠΕΞ είναι ενήμερο για το περιεχόμενο της συνάντησης ; Ή απλά έχουμε….εμπιστοσύνη ; Τι να κάνουν όμως και αυτοί στο ΥΠΕΞ μας…Εδώ βγαίνει ο Μάντατζη και καλεί δημόσια τους ψηφοφόρους του να ενταχθούνε στο κόμμα DEB και ο Παπανδρέου νομίζει ότι βρέχει…

Ι. Σαββίδης: Δεν παίρνω τίποτα πίσω για το δάνειο των 25 δις

Από το ιστολόγιο http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=25452&categories_id=69
Μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του ομογενή βουλευτή Ιβάν Σαββίδη στο περιοδικό «Επίκαιρα» σχετικά με το δάνειο των 25 δις...  
Ι. Σαββίδης: Δεν παίρνω τίποτα πίσω για το δάνειο των 25 δις

που ήταν έτοιμος να δώσει (πριν την προσφυγή μας στο ΔΝΤ) ο Β. Πούτιν στον Έλληνα πρωθυπουργό, τα «Επίκαιρα» και η ιστοσελίδα του περιοδικού (www.epikaira.gr) συνομίλησαν με τον επικεφαλής της 5ης Περιφέρειας του ΣΑΕ, λίγα μόλις λεπτά μετά το πέρας της σύσκεψης του Ρώσου πρωθυπουργού με εκπροσώπους των εθνικών κοινοτήτων και των θρησκευτικών δογμάτων της Ρωσίας. Ο Ιβάν Σαββίδης χαμογελούσε γιατί είχε μόλις συνομιλήσει κατ’ ιδίαν με τον Β. Πούτιν κι ένοιωθε ότι η επιλογή του να «υψώσει τους τόνους» έναντι της κυβέρνησης στην Αθήνα αντιμετωπίστηκε άνωθεν με κατανόηση, αν όχι με επιβράβευση.

Και εγένοντο όλοι... κρατικοί υπάλληλοι

Από το ιστολόγιο http://greece-salonika.blogspot.com/2011/07/blog-post_3924.html
Μεταβολές στο εργασιακό καθεστώς και στους μισθούς από το φθινόπωρο για τους «κρατικούς υπαλλήλους», όπως θα ονομάζονται οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Ραντεβού το φθινόπωρο με νέο μισθολόγιο δίνει η κυβέρνηση με τους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι πλέον θα λέγονται «υπάλληλοι του κράτους». Ο νέος όρος αποδίδει τη νέα σχέση του κράτους-εργοδότη με τον...
εργαζόμενο-υπάλληλο και συνεπάγεται μεγάλες μεταβολές, τόσο στο εργασιακό καθεστώς όσο και στις αμοιβές.

Οι αμοιβές των κρατικών υπαλλήλων θα είναι αντίστοιχες με τις αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα.
Το νέο μισθολόγιο κινείται πάνω σε τέσσερις αρχές:

Το συγκλονιστικο ηχητικο ντοκουμεντο κατα την ωρα της εισβολης των τουρκων στην Κυπρο.

Από το ιστολόγιο http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/



==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν" 

Βαφτίζουν το κρέας ψάρι και τις πισίνες στέρνες... και όμως παραμένουν στις καρέκλες τους (Βίντεο)

Από το ιστολόγιο http://activistika.blogspot.com/2011/07/blog-post_6607.html

ΣΚΑΝΔΑΛΟ !!!
Δείτε ένα ρεπορτάζ που αποκαλύπτει τον τρόπο που συμπεριφέρεται η άρχουσα τάξη στην Ελλάδα του 2011.
Και επειδή το ρεπορτάζ αποκαλύπτει τις παρανομίες του ΥΠΕΚΑ κ. Παπακωνσταντίνου θα ρωτούσαμε με απορία:
Τι μπορεί να περιμένει κανείς από έναν αποτυχημένο υπουργό Οικονομικών ότνα αναλαμβάνει την προστασία του περιβάλλοντος και ο ίδιος φέρεται να παρανομεί μ' αυτόν τον τρόπο; 

Η "πτωχευμένος" ΟΣΕ δίνει σήμερα κρατικά λεφτά με απευθείας ανάθεση σε τυχερούς μεγαλοεργολάβους !!!

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/66727.html

image

του Γιάννη Τσαραγκλή - Η κυβέρνηση φορολογεί τους ανέργους. Μειώνει τη σύνταξη των 500 ευρώ. Κόβει τους μισθούς στους δημοσίους υπαλλήλους.Συσσωρεύει με την πολιτική της λουκέτα και 1 εκ. ανέργους στον ιδιωτικό τομέα. Δεν δίνει πίσω το ΦΠΑ και δεν ξεπληρώνει καμία κρατική υποχρέωση ( περίπου 9 δισ. ευρώ) στις ιδιωτικές εταιρείες που έκαναν δουλειές για το δημόσιο. Παγώνει ( αυτό μας λέει τουλάχιστον) τις δημόσιες επενδύσεις και αφήνει να καταρρέουν εκατοντάδες κλάδοι που ζούσαν από δημόσια έργα και δεν εξοφλεί τίποτα από αυτά που χρωστάει ... αλλά όπως φαίνεται όχι σε όλους!

Ήταν στην Υπατία, πήραν άσυλο να μείνουν και τώρα συνελήφθησαν για κλοπές!

Από το ιστολόγιο http://borioipirotika.blogspot.com/2011/07/blog-post_8911.html

Αφού έμειναν κλεισμένοι για αρκετές μέρες στην Υπατία και στην Νομική κάνοντας ακόμη και δήθεν απεργία πείνας κατάφεραν να πάρουν άσυλο για κάποιο χρονικό διάστημα και να μείνουν στην χώρα μας.
Και αφού βγήκαν ελεύθεροι στους δρόμους της Αθήνας τελικά χθες βράδυ συνελήφθησαν από αστυνομικούς στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με κλοπιμαία.
 
Ο λόγος για τέσσερις μαροκινούς ηλικίας 26, 27, 29 και 36 ετών.

Για να μην γίνουμε «τα γκαρσόνια της Ευρώπης», θα γίνουμε… γκαρσόνια στην Ευρώπη!

Από το ιστολόγιο http://www.elzoni.gr/html/ent/680/ent.11680.asp
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μπορούμε να πληροφορηθούμε κι’ εμείς τι νόημα έχει να αναθέτεις τον τουρισμό στον Νικητιάδη, την φορολογία στον Παπακωνσταντίνου και τους ταξιτζήδες στον Ραγκούση;

Πρόκειται για τη νέα παραφροσύνη, που θέλει τον έναν να γεμίζει την καρδάρα με το γάλα και τους άλλους να την αδειάζουν - προσπαθώντας μάλιστα να... δικαιολογήσει τους καταστροφείς του έργου του!

Ο ένας να δίνει μάχη για να γεμίσει η Ελλάδα τουρίστες και ο άλλος να κρατά ψηλά τον ΦΠΑ στην εστίαση, όταν από τις έρευνες προκύπτει ότι οι τουρίστες έρχονται στη χώρα μας (και) για την ελληνική κουζίνα.

37 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο (vids)

Από το ιστολόγιο http://www.cosmo.gr/News/Cyprus/333106.html

Στις 20 Ιουλίου 1974, η Κύπρος, 400 χρόνια μετά την οθωμανική κατοχή, ζει μια δεύτερη εισβολή των Τούρκων στα εδάφη της. Η εισβολή του Αττίλα σκοτώνει πάνω από 4.000 ανθρώπους, ενώ 1619 ακόμα αγνοούνται. Παράλληλα, οι Τούρκοι το 65% της καλλιεργήσιμης έκτασης, το 70% του ορυκτού πλούτου, το 70% της βιομηχανίας, το 80% των τουριστικών εγκαταστάσεων.

Όλα ξεκίνησαν με αφορμή τις προθέσεις της χούντας στην Ελλάδα να ανατρέψει τον Μακάριο. Η Τουρκία επικαλέστηκε την “Συνθήκη Εγγυήσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας”, η οποία επέτρεπε στις εγγυήτριες χώρες (Ελλάδα, Τουρκία) να διατηρήσουν την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της κυπριακής δημοκρατίας.
Έτσι λοιπόν, όταν η Χούντα της Ελλάδας σε συνεργασία με τους Κύπριους στρατιωτικούς αποφάσισε να κάνει πραξικόπημα και στην Κύπρο, η Τουρκία βρήκε άλλοθι για στρατιωτική επέμβαση, την οποία και βάφτισε ως “ειρηνική επέμβαση”.

Νέο πρόγραμμα κατά της ιντερνετικής λογοκρισίας

Από το ιστολόγιο http://www.secnews.gr/archives/17622

E63D8E7BF87DEDA1EB8A76789501C3D7 Νέο πρόγραμμα κατά της ιντερνετικής λογοκρισίαςΠαρακάμπτει ακόμη και το firewall της Κίνας
Αμερικανοί επιστήμονες έχουν αναπτύξει ένα νέο πρόγραμμα με την επωνυμία Telex, το οποίο έχει ως αποστολή να παρακάμπτει τα φίλτρα λογοκρισίας του Internet. Οι πρώτες δοκιμές, μάλιστα, δείχνουν ότι το Telex παρακάμπτει ακόμα και το διαβόητο firewall της Κίνας.

Παιχνίδι με το Αιγαίο!Μας πάνε άρον άρον Χάγη "πατώντας" στην οικονομική κρίση!

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=7106

Δέσμη τεσσάρων μέτρων για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας στο Αιγαίο προτείνει η γνωστή δεξαμενή σκέψης «Διεθνής Ομάδα Κρίσεων» (International Crisis Group - ICG).
 

Σύμφωνα με το “Βήμα”, τo ICG θεωρεί ότι έχει έρθει η στιγμή που οι δύο χώρες μπορούν να φθάσουν σε λύση των προβλημάτων στο Αιγαίο, σημειώνοντας ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα που προκαλεί ανάγκη για περικοπές στις αμυντικές δαπάνες, η νέα επικράτηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η ανεπίσημη άρση των υπερπτήσεων πάνω από ελληνικά νησιά εντός του 2011 συνθέτουν ένα σκηνικό ώριμο για λύση, παρά τα προβλήματα που θα υπάρξουν, ειδικά στην Ελλάδα, ώστε μία λύση να περάσει από την κοινή γνώμη.

Οι δέσμες μέτρων που προτείνει το ICG είναι:

Προσδοκίες για λύση της ελληνικής κρίσης...με selective default...αλλά αν αποτύχει έρχεται haircut 50% – Υποχωρούν τα CDS 2550 μ.β. αλλά οι αποδόσεις έως 33% - Κινήσεις από Citi, HSBC, Deutsche στις τράπεζες

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

(upd4)Οι στιγμές που βιώνει η οικονομία της χώρας είναι ιστορικές. Καλλιεργούνται προσδοκίες ότι από την σύνοδο κορυφής θα προκύψει μια λύση στην οποία θα συμμετέχουν και ιδιώτες με ένα πακέτο εναλλακτικών επιλογών που πιθανότατα να οδηγούν σε selective default.
Ωστόσο αν  η αυριανή σύνοδος κορυφής αποτύχει να λάβει μια ξεκάθαρη στάση και θέση για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης χρέους και η αγορά πειστεί ότι είναι μονόδρομος το haircut τότε χωρίς ωραιοποιήσεις το ελληνικό οικονομικό οικοδόμημα θα καταρρεύσει.

Τι θέλει ο Βενιζέλος στις ΗΠΑ;

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/07/20/113670/


Στις ΗΠΑ μεταβαίνει την επόμενη εβδομάδα ο …. Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Οικονομικών Βαγγέλης Βενιζέλος  για  συζητήσεις με στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης, της Γερουσίας προφανώς και του ΔΝΤ.

Για «εγκληματικά επίπεδα εγωισμού» κατηγορεί τη Γερμανία ο Σαρκοζί

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=81525&catID=14


Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί έχει κατηγορήσει τη Γερμανία για «εγκληματικά επίπεδα εγωισμού» στην προσέγγισή της προς την ελληνική κρίση χρέους, αποκαλύπτεται σε δημοσίευμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας Canard Enchaine.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Νικολά Σαρκοζί δήλωσε την περασμένη εβδομάδα σε επισκέπτες που δεν κατονομάζονται πριν από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου: «Οι Έλληνες κάνουν ό,τι μπορούν, Κι΄εμείς το ίδιο. Οι μόνοι που δεν δείχνουν αλληλεγγύη είναι οι Γερμανοί. Ο γερμανικός εγωισμός είναι εγκληματικός: συντηρεί την κρίση».

Η αποκάλυψη έρχεται τη στιγμή που ο πρόεδρος της Γαλλίας ετοιμάζεται να συναντηθεί σήμερα με τον καγκελάριο της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ πριν από την αυριανή κρίσιμη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης με θέμα την κρίση χρέους.

Γιώργος Δελαστίκ: Το ευρώ στο χείλος του γκρεμού – ΗΠΑ και Ευρώπη ζουν με δανεικά!

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Ξαφνικά οι Γερμανοί, οι Γάλλοι και άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες αλλά και έντυπα που μέχρι τώρα έβριζαν, λοιδορούσαν και ταπείνωναν την Ελλάδα? είδαν το φως το αληθινό: το πρόβλημα δεν είναι απλώς ή κυρίως η άθλια δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας, καθώς διακυβεύεται πλέον η ίδια η τύχη του ευρώ ως κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος. Στη Γερμανία μαίνεται πλέον η εσωτερική διαπάλη ως προς το δέον γενέσθαι σε σχέση με την κρίση χρέους και το ευρώ.

Με τον καθηγητή του Πάντειου Πανεπιστήμιου, κ. Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου, στη Γραμματεία Οργανωτικού, συγκροτήθηκε η νέα σύνθεση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Πατριωτικού Μετώπου.

Πατριωτικό Μέτωπο
Νίκης 33, 10557, Σύνταγμα, Αθήνα
Τηλ. 2103311642, Φαξ: 2103311652
Τηλ. Εκπροσώπου: 6980292626                                       
www.pamet.grpametopo@gmail.com                                                        
Αθήνα, 19 Ιουλίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με τον καθηγητή του Πάντειου Πανεπιστήμιου, κ. Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου, στη Γραμματεία Οργανωτικού, συγκροτήθηκε η νέα σύνθεση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Πατριωτικού Μετώπου.
Με την αποδοχή από την πλευρά του, του γνωστού για τους αγώνες του, για την Πατρίδα και τη Δημοκρατία, καθηγητή του Πάντειου Πανεπιστήμιου κ. Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου, της θέσης του Γραμματέα Οργανωτικού του Κινήματος, συγκροτήθηκε χθες, η νέα σύνθεση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Πατριωτικού Μετώπου.
Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη της Διοικούσας Επιτροπής του Πατριωτικού Μετώπου η οποία έγινε χθες στα γραφεία του Κινήματος, με πλήρη ομοφωνία ορίσθηκαν:

Δεκάδες εκατομμύρια το «φέσι» στην Πολεμική Αεροπορία!

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=15628

Λίγες ημέρες νωρίτερα, σε ανάρτησή του, το «defence-point.gr» αναφερόταν στην οργή της Πολεμικής Αεροπορίας για την αντιμετώπισή της από άλλους φορείς του δημοσίου με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει ένα δυσβάστακτο χρέος προς την εταιρία Ελληνικά Πετρέλαια που την προμηθεύει με καύσιμα.

Ε.Βενιζέλος για δημόσια περιουσία: "Ανοίξαμε & σας περιμένουμε"!

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Εμείς πουλάμε, αυτοί δεν αγοράζουν παραδέχθηκε σήμερα ο Ε.Βενιζέλος για την δημόσια περιουσία και τους περίφημους ξένους επενδυτές! "Αν δεν πιάσουμε τον στόχο των 5 δισ. από αποκρατικοποιήσεις έως τον ερχόμενο Δεκέμβριο τότε θα καταρρακωθεί η αξιοπιστία μας" είπε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στην επιτροπή της Βουλής για τις ΔΕΚΟ ενώ ενημέρωσε τα μέλη ότι θα στείλει άμεσα επιστολές στους ομολόγους του στις οποίες θα τους λέει "Εντάξει εμείς πουλάμε, πρέπει και εσείς να αγοράσετε".
Δηλαδή για πρώτη φορά παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς, ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον για την δημόσια περιουσία και τους ... παρακαλάμε να την (μας...) αγοράσουν.
Επιπροσθέτως, ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι οι αποκρατικοποιήσεις θα αφορούν μόνο στα ακίνητα που περιλαμβάνονται στην σχετική λίστα ενώ αποκλείονται αρχαιολογικοί χώροι (σ.σ.: πάλι καλά: Δεν πουλάνε τα αρχαία!), δάση, δρυμοί, νησιά κλπ. Ανέφερε ότι εντός 45 ημερών πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η παράταση σύμβασης αεροδρομίου, η ανανέωσης σύμβασης και άδειας ΟΠΑΠ και η διαδικασία για τη άδεια των κρατικών λαχείων ενώ παράλληλα «Πρέπει να κυνηγάμε την ΕΕΤΤ για τις συχνότητες γιατί και από εκεί έχουμε να παίρνουμε κάτι λίγα…»

Για "ειρηνευτική αποστολή" το 74 μίλησε ο Έρογλου

Σχόλιο ιστολογίου μας : Εδώ πλέον οι λέξεις ....χάνουν το νόημά τους ........απίστευτο !!!
Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/world/gia-eirineutiki-apostoli-to-74-milise-o-eroglou

Ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου δήλωσε ότι "τουρκική ειρηνευτική αποστολή" του 1974, όπως χαρακτήρισε την εισβολή στην Κύπρο, " αποτέλεσε την αναγέννηση των Τουρκοκυπρίων".

Σε μήνυμά του προς τους τουρκοκύπριους, με αφορμή την επέτειο της τουρκικής εισβολής, ο κ. 'Ερογλου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την Τουρκία, αναφέροντας ότι η ενότητα της Τουρκίας με τα κατεχόμενα δεν θα καταρρεύσει ποτέ και σημείωσε ότι το ψευδοκράτος οφείλει την ελευθερία και την ανάπτυξή του στην Τουρκία.