Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Ιστορική ανακάλυψη: Βρέθηκε το ναυάγιο του υποβρυχίου «Κατσώνης»! (ΦΩΤΟ)

Mόνο ιστορικός μπορεί να χαρακτηρισθεί ο εντοπισμός με οπτικά μέσα η ακριβής θέση του ναυαγίου του υποβρυχίου «Κατσώνης».
Όπως ανακοίνωσε η Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού το υποβρύχιο εντοπίστηκε σε απόσταση έξι ναυτικών μιλίων βορειοδυτικά της Σκιάθου και σε βάθος 253 μέτρα.

Αυξήθηκε εντυπωσιακά ο αριθμός των ελαφιών στη Ρόδο - Ενα ζώο που αποτελεί σύμβολο για το νησί

Αν και τις προηγούμενες δεκαετίες τα ελάφια είχαν μειωθεί δραματικά στη Ρόδο, τα τελευταία χρόνια ο αριθμός τους παρουσιάζει αύξηση στις δασικές περιοχές του νησιού.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, πλέον τα ελάφια- ένα σύμβολο για τη Ρόδο- ανέρχονται σε χιλιάδες στο νησί, ενώ για την καταγραφή τους θα γίνει σύσκεψη τις επόμενες ημέρες στο υπουργείο Περιβάλλοντος.
Βέβαια κατά το παρελθόν, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον προς την περιφέρεια για τη σύνταξη τέτοιας μελέτης από πανεπιστημιακό ίδρυμα, όμως το διάστημα των τριών ετών που θα διαρκέσει λειτουργεί αποτρεπτικά, όπως και το κόστος των 300.000 ευρώ.

H NASA στέλνει ελικόπτερο στον Άρη(Βίντεο)

Το Ελικόπτερο του Άρη δεν θα είναι επανδρωμένο, αλλά θα λειτουργεί αυτόνομα, με τρόπο παρόμοιο με αυτόν που πετά ένα drone στη Γη.
Η NASA στέλνει το πρώτο ελικόπτερο στο διάστημα στην επόμενη αποστολή της στον Άρη, που αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούλιο του 2020.
Το Ελικόπτερο του Άρη θα ταξιδέψει με την αποστολή του οχήματος Rover του Άρη 2020, ανακοίνωσε ο διαστημικός οργανισμός. Οι επιστήμονες θέλουν να δοκιμάσουν τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργούν οχήματα που είναι "βαρύτερα από τον αέρα" στον κόκκινο πλανήτη, δήλωσε εκπρόσωπος της NASA.

Σπουδαίο επίτευγμα: Έλληνες αστροφυσικοί μας δείχνουν πώς γεννιούνται τα άστρα(Βίντεο)

Παγκόσμια πρωτιά από Έλληνες ερευνητές που έριξαν φως στη διαδικασία γέννησης νέων άστρων με τη βοήθεια του "μαγνητικού τραγουδιού" ενός μεσοαστρικού νέφους
Ένα σημαντικό βήμα προόδου για την κατανόηση της διαδικασίας με την οποία γεννιούνται τα άστρα, πραγματοποίησαν Έλληνες επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).
Για πρώτη φορά διεθνώς, οι Έλληνες ερευνητές κατάφεραν να «χαρτογραφήσουν» τρισδιάστατα ένα μεσοαστρικό μοριακό νέφος αερίων και σκόνης, δηλαδή μια περιοχή όπου γεννιούνται νέα άστρα, καθώς ανακάλυψαν ότι το μαγνητικό πεδίο του δονείται σαν καμπάνα. '

Εκατοντάδες Τούρκοι προσευχήθηκαν έξω από την Αγιά Σοφιά -Τα ξημερώματα (Βίντεο)

Εκατοντάδες Τούρκοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για προσευχή, έξω από την Αγιά Σοφιά.

 Το πλήθος συγκεντρώθηκε εκεί τα ξημερώματα του Σαββάτου,

έπειτα από το κάλεσμα που απηύθυνε η Ενωση Νεολαίας Ανατολία.

Μπλόκο Άγκυρας σε Λουτ - Ενοχλημένα τα Η.Ε.

Ενοχλημένα φαίνεται πως είναι τα Ηνωμένα Έθνη από την απροθυμία της Τουρκίας να δώσει το πράσινο φως για την έλευση της Τζέιν Χολ Λουτ στην Κύπρο, ως προσωπικής απεσταλμένης του Αντόνιο Γκουτέρες για να διερευνήσει το ενδεχόμενο επανέναρξης των συνομιλιών.

Την ίδια ώρα, Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία έχουν ήδη δώσει την έγκρισή τους για τη διερευνητική αποστολή.

Από τις 25 Μαΐου... αλλάζουν όλα για τα προσωπικά online δεδομένα - Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι νέοι κανόνες για την προστασία της ιδιωτικότητας θα είναι οι αυστηρότεροι στον κόσμο και προβλέπουν βαριές ποινές για τις εταιρείες που θα τους παραβιάσουν
Σημαντικές αλλαγές θα υπάρξουν από τις 25 Μαΐου στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την εφαρμογή του νέου ευρωπαϊκού Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων, ο οποίος αφορά τη συλλογή, χρήση και αποθήκευση των προσωπικών δεδομένων. Πρόκειται για την πιο σοβαρή μεταρρύθμιση σε αυτό τον τομέα από την ίδρυση του διαδικτύου.