Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

2350 Π.Χ.:ΜΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΡΩΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!!!

Από το visaltis
ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΡΩΜΑΤΟΠΟΙΪΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!


Στο χωριό Πύργος στην νότια Κύπρο το 2350 πχ έως το 1850 πχ . ο πληθυσμός του ελλαδικού χώρου διέθετε ένα πολύ σημαντικό βιομηχανικό κτίριο περίπου 4000 μ², για την επεξεργασία όχι μόνο του χαλκού, αλλά και του ελαιολάδου, αρωμάτων, φαρμάκων, κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, χρωμάτων και κρασιού . Εκεί βρέθηκε το αρχαιότερο μετάξι στον κόσμο, παλαιότερο και από την Κίνα αλλά και το πρώτο εργαστήριο αρωματοποιίας στον κόσμο. Εργαστήριο φαρμακευτικής παρασκευής και επίσης εντοπίστηκαν στοιχεία που συνδέουν την επεξεργασία των μετάλλων με ελαιόλαδο (καύση ελαίου για υψηλή θερμοκρασία) μοναδικό και αυτό στον κόσμο. 1500 χρόνια δε, πριν από τους Φοίνικες, έβαφαν με πορφύρα.

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού(Βίντεο)


Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού
στον δημοσιογράφο Σεραφείμ Κοτρώτσο
REAL NEWS, 22/02/2013.

«ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΑΝΑΒΡΗΚΑΝ ΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΧΑΖΕΙ»



Μια συνέντευξη με τον επίκουρο καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου Θεόδωρο Κουτρούκης για την πολιτική, την οικονομία και  την ανώτατη εκπαίδευση. Το κείμενο της συνέντευξης έχει ως εξής:      
   
Πως κρίνετε το έργο της τρικομματικής κυβέρνησης μέχρι τώρα; Θετικά και αρνητικά σημεία.
Η κυβέρνηση που σχηματίστηκε μετά τις διπλές εκλογές του 2012 ήταν μια λύση ανάγκης κι έχει να διανύσει ένα μακρύ και κακοτράχαλο δρόμο. Παρά τις μερικές επιτυχίες της, κυρίως στον τομέα ευθυγράμμισης με τις απαιτήσεις των πιστωτών και τη συνέχιση της πιστοδότησης της χώρας, ενδέχεται να μείνει στην ιστορία ως η κυβέρνηση που προχώρησε στις μεγαλύτερες περικοπές των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων και αυτές οι επιλογές της είναι, δύσκολα αναστρέψιμες. Νομίζω πως η μεγάλη ευκαιρία ευρύτερων πολιτικών συνεννοήσεων χάθηκε στις πρώτες εκλογές του Μαΐου όταν το εκλογικό σώμα εγκατέλειψε το δικομματισμό

Οι σφαίρες έπεφταν βροχή στην απόπειρα απόδρασης του Βλαστού


 

Ο κρατούμενος στις φυλακές Τρικάλων, Παναγιώτης Βλαστός, επιχείρησε να αποδράσει από το σωφρονιστικό κατάστημα με ελικόπτερο.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα. Από τα πρώτα στοιχεία και μαρτυρίες προκύπτει ότι το ελικόπτερο πλησίασε τις φυλακές και συγκεκριμένα την Ά πτέρυγα και με τη χρήση ανεμόσκαλας ο Π. Βλαστός επιχείρησε να αποδράσει.

 Ωστόσο, δεν τα κατάφερε, κι αυτό γιατί η ανεμόσκαλα βρήκε στο προστατευτικό συρματόπλεγμα που έχει τοποθετεί στο προαύλιο χώρο του σωφρονιστικού καταστήματος, με αποτέλεσμα ο κατάδικος να πέσει από ύψος περίπου 50 μέτρων και να τραυματιστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, σοβαρά.

Πιέσεις της τρόικας για κατασχέσεις και σε συγγενείς οφειλετών!

Πιέσεις της τρόικας για κατασχέσεις και σε συγγενείς οφειλετών!
Οι εκπρόσωποι των δανειστών θεωρούν ανεπαρκή τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό και θέλουν να διευρύνουν τα περιθώρια άντλησης εσόδων με νέες προκλητικές αξιώσεις.

Με τις βαλίτσες τους γεμάτες νέες απαιτήσεις επιστρέφουν τη Δευτέρα στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικας, προκειμένου να προετοιμάσουν το έδαφος για την έλευση των επικεφαλής των ελεγκτών.

Στα πλαίσια της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, οι δανειστές σκοπεύουν να «οργώσουν» τα υπουργεία, θέτοντας ζητήματα που θεωρούν βασικής σημασίας για την περίοδο μέχρι το τέλος του 2013.

Ο Νίκος Αναστασιάδης ο έβδομος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας

Λευκωσία: Ισχυρή εντολή στον Νίκο Αναστασιάδη έδωσαν οι ψηφοφόροι στις προεδρικές εκλογές με τον υποψήφιο του ΔΗΣΥ να ανακηρύσσεται νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας με ποσοστό 57,48%. Με καταμετρημένο το 100% των ψήφων, ο Νίκος Αναστασιάδης εξασφαλίζει το 57,48% και ο Σταύρος Μαλάς το 42,52%. Το ποσοστό της αποχής είναι 18,42%.

Η συμμετοχή έφτασε το 80,71% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, σύμφωνα με τον Γενικό Έφορο Εκλογής, ενώ τα λευκά και τα άκυρα είναι αθροιστικά λίγο πάνω από το 7%.

Η Κομισιόν αφήνει ανοιχτό το θέμα του κατώτατου μισθού, λέει η Μ.Δαμανάκη

Αθήνα: Η θέση της Κομισιόν για το ζήτημα του κατώτατου μισθού «τελικά αφήνει το θέμα ανοιχτό, και επικεντρώνεται κυρίως στην ανάγκη κοινωνικού διαλόγου πριν από τις όποιες αλλαγές» δηλώνει στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» η Ελληνίδα επίτροπος, Μαρία Δαμανάκη.

«Έχω καταστήσει σαφές και στην Κομισιόν ότι περιθώρια για παραπέρα περικοπές μισθών και συντάξεων δεν υπάρχουν. Αντίθετα, η Ελλάδα χρειάζεται δίκτυο προστασίας ανέργων και απόρων. Το μήνυμα αυτό μεταφέρω προς κάθε πλευρά. Θέλω όμως να επισημάνω πως σίγουρος δρόμος για να αποφύγουμε στο μέλλον τις οποιεσδήποτε πιέσεις είναι να συγκεντρωθούμε χωρίς άλλες καθυστερήσεις στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών μας» δηλώνει η κ. Δαμανάκη.

ΚΥΠΡΟΣ ΑΝΑΛΥΣΗ - Καυτή η επόμενη μέρα

 Του Ανδρέα Καρύδη από το alithia

Οι εκλογές ολοκληρώνονται σήμερα, ο λαός θα αναδείξει τον άνθρωπο που θα χειριστεί τις τύχες του τόπου για την επόμενη δύσκολη πενταετία, καθώς τα λάθη, οι παραλείψεις και οι αδυναμίες της απερχόμενης κυβέρνησης έφεραν τον τόπο στο χείλος της κατάρρευσης.
Πέραν αυτού, η απερχόμενη κυβέρνηση επέδειξε ατολμία και ευθυνοφοβία, κωλυσιεργώντας ώστε να μην γίνει η υπογραφή του μνημονίου από την ίδια λες και δεν είναι αυτή που κάλεσε την τρόικα, διαπραγματεύτηκε και συμφώνησε μαζί της τους σκληρούς όρους της δανειακής σύμβασης της Κύπρου.

Στις κάλπες σήμερα η Κύπρος για την εκλογή Προέδρου

Ανοίγουν σήμερα στις 07:00 το πρωί στις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας οι κάλπες για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Οι υποψήφιοι για τον προεδρικό θώκο είναι οι Νίκος Αναστασιάδης και Σταύρος Μαλάς.
Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί στις 18:00. Θα γίνει διάλειμμα μίας ώρας από τις 12:00 μέχρι τις 13:00.

Δικαίωμα ψήφου έχουν 545,491 εκλογείς. Θα λειτουργήσουν 1,139 εκλογικά κέντρα από τα οποία τα 40 στο εξωτερικό.

Συνέντευξη του Ν.Λυγερού(Βίντεο)

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού
στον Δημήτρη Κολλιό στο ραδιοφωνικό σταθμό
Αλεξανδρούπολης Maximum 93.6 FM 21/02/2013 

"Να φύγω από την Ελλάδα μου επειδή κυβερνούν απάτριδες;'' Ο Ν. ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ "ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ"

  Συνηθισμένος στις προκλήσεις, στην κριτική, αλλά και στις μομφές που συχνά δέχεται, ο Νότης Σφακιανάκης μιλά με αφορμή την κυκλοφορία του νέου δίσκου του με τίτλο «Δεκαέξι αυτοτελείς ιστορίες»....

και παραδέχεται πως εκείνο που του έμαθε η ζωή έως τώρα είναι πως ο παιδικός φόβος του, απέναντι στον άνθρωπο είναι απολύτως δικαιολογημένος

Ο Νότης Σφακιανάκης μοιάζει στα μάτια μου με ένα θυμωμένο παιδί.

Η πρόταση των Ελλήνων Αρχαιολόγων για τα αρχαία ευρήματα του σταθμού Βενιζέλου


Επίθεση στην «Αττικό Μετρό» κάνει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων – Τοπικό Παράρτημα Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας μέσω της ανακοίνωσης που εξέδωσε, όπου και προτείνεται αναλυτικά η δική τους βιώσιμη λύση όσον αφορά τα αρχαία ευρήματα που βρέθηκαν στην περιοχή του σταθμού Βενιζέλου. 

Συγκεκριμένα, κάνει λόγο για «άρνηση» της «Αττικό Μετρό», «να αντιμετωπίσει το θέμα με σοβαρότητα» και προτείνει τη δημιουργία ενός μοναδικού χώρου που θα αλλάξει την εικόνα της γύρω περιοχής. 

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης:

Τρία λουτρά είχε το ανάκτορο της Κνωσού

Μινωική δεξαμενή συλλογής κι αποθήκευσης νερού
Από σιντριβάνια και φίλτρα νερού, μέχρι πέτρινες τουαλέτες, όπου «πηγαίνει και η βασίλισσα μόνη της». Τόσο οργανωμένο και περίπλοκο υδρευτικό και αποχετευτικό δίκτυο για τα απόβλητα διέθεταν οι Μινωίτες, που θα μπορούσε να συγκριθεί κάλλιστα μ' αυτά που καθιερώθηκαν το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα στις ευρωπαϊκές και αμερικανικές πόλεις.

Βασικές αρχές υδραυλικών και τεχνικών έργων ήταν γνωστές από το 3200 π.Χ., δηλαδή κατά την πρωτομινωική περίοδο, ώς το 2000 π.Χ., μας εξηγεί ο Ανδρέας Ν. Αγγελάκης, μηχανικός υδατικών πόρων, συνταξιούχος ερευνητής του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα» στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σε τροχαίο το 2010 Ο αδελφός του Όσκαρ Πιστόριους είχε κατηγορηθεί για τον θάνατο μίας γυναίκας

Ο αδελφός του Όσκαρ Πιστόριους, του παραολυμπιονίκη ο οποίος κατηγορείται για τον φόνο της συντρόφου του, είχε κατηγορηθεί στη Νότιο Αφρική για τη δολοφονία εκ προμελέτης μίας γυναίκας αναβάτη μοτοσικλέτας σε τροχαίο δυστύχημα το 2010, προέκυψε σήμερα από την ειδησεογραφία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, ο Καρλ Πιστόριους επρόκειτο να δικασθεί για την υπόθεση αυτή μία ημέρα προτού αφεθεί ελεύθερος ο αδελφός του με την καταβολή εγγύησης.

Τσάμηδες: Προκλητική ενέργεια της Ελλάδας η οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων

Τίρανα.
Το κόμμα των τσάμηδων – PDIU αντέδρασε στην κατάθεση της μονομερούς οριοθέτησης των θαλάσσιων συνόρων στον ΟΗΕ από την ελληνική κυβέρνηση.
Σε δήλωσή του ο κόμμα αυτό λέει ότι αποτελεί μια προκλητική πράξη.

«Όπως έγινε γνωστό από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας, έκανε ό, τι είχε προειδοποιήσει ο υπουργός Εξωτερικών της: τον καθορισμό συντεταγμένων των θαλάσσιων συνόρων της μονομερώς, καθώς και τις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες.

Σχέδιο για άμεση καταβολή ΦΠΑ με την πώληση του προϊόντος

Με στόχο την αντιμετώπιση της στέρησης των εσόδων και τον περιορισμό της φοροδιαφυγής  υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει σειρά μέτρων που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την online σύνδεση όλων των ταμειακών μηχανών των καταστημάτων με τις τράπεζες και το σύστημα Taxis και την καθημερινή απόδοση ΦΠΑ από όλες τις επιχειρήσεις.

Όπως είπε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, στο «Βήμα της Κυριακής», όταν μία συναλλαγή γίνεται με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, το κράτος θα κρατάει τον ΦΠΑ

Σήμερα οι πιο κρίσιμες εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ

Εκλογές για την ανάδειξη συνέδρων στο 9ο συντακτικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ διενεργούνται σήμερα σε όλη την Ελλάδα.


Οι υποψηφιότητες σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει η Ιπποκράτους ξεπερνούν τις 4000 και 2500 είναι εκείνοι που θα εκλεγούν σήμερα για να συμμετέχουν στις συνεδριακές εργασίες που ξεκινούν την Παρασκευή 1 Μαρτίου και ολοκληρώνονται την Κυριακή 3 Μαρτίου. Συνολικά οι σύνεδροι θα είναι 3500. Στο ΠΑΣΟΚ υπολογίζουν ότι στις σημερινές εκλογές θα συμμετέχουν περισσότεροι από 40000 φίλοι και μέλη του κόμματος σε όλη την χώρα.

Μπερλουσκόνι: "Ήθελα να αγοράσω ένα Ελληνικό νησί για να σας βοηθήσω!"

Μπορεί η ξαφνική επιπεφυκίτιδα να τον κράτησε μακριά από τους υποστηρικτές του στην προεκλογική συγκέντρωση του Λαού της Ελευθερίας στη Νάπολη, με αποτέλεσμα να τους μιλήσει μέσω τηλεοπτικής σύνδεσης, όμως ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δε θα μπορούσε να λείπει από το Μιλανέλο, το προπονητικό κέντρο της αγαπημένης του Μίλαν, όπου βρέθηκε πριν το σημερινό ντέρμπι ανάμεσα στη Μίλαν και την Ιντερ.

Κατά την αποχώρησή του λοιπόν, έσπασε τη προεκλογική σιωπή μιλώντας σε δημοσιογράφους, εκ των οποίων και Έλληνες.

Βαρθολομαίος: «Είτε μουσείο, είτε ναός η Αγία Σοφία»

Βαρθολομαίος: «Είτε μουσείο, είτε ναός η Αγία Σοφία» (VIDEO)
Του Χ.Κ. Λαζαρόπουλου από το newsbomb

Τι επισημαίνει στην κυβέρνηση Ερντογάν ο Οικουμενικός Πατριάρχης για τη συμπλήρωση 1481 ετών από την ανοικοδόμηση του κοσμήματος της Ορθοδοξίας από τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό, στις 23 Φεβρουαρίου 532 
Το μεγαλύτερο σύμβολο του Ελληνισμού μετά τον Παρθενώνα, ο υπέρλαμπρος ναός της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη συμπλήρωσε 1481 έτη από την ημέρα της θεμελίωσής της από τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό, στις 23 Φεβρουαρίου 532. Επ' ευκαιρία αυτής της επετείου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος έκανε σημαντικές επισημάνσεις στην εφημερίδα «Μιλιέτ».