Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Τσάμηδες: Προκλητική ενέργεια της Ελλάδας η οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων

Τίρανα.
Το κόμμα των τσάμηδων – PDIU αντέδρασε στην κατάθεση της μονομερούς οριοθέτησης των θαλάσσιων συνόρων στον ΟΗΕ από την ελληνική κυβέρνηση.
Σε δήλωσή του ο κόμμα αυτό λέει ότι αποτελεί μια προκλητική πράξη.

«Όπως έγινε γνωστό από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας, έκανε ό, τι είχε προειδοποιήσει ο υπουργός Εξωτερικών της: τον καθορισμό συντεταγμένων των θαλάσσιων συνόρων της μονομερώς, καθώς και τις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες.



Η ενέργεια αυτή ενθαρρύνει τη διαδικασία για θαλάσσια έρευνα στην αναζήτηση πετρελαίου καθώς και την ελληνική αποφασιστικότητα να τηρήσει τα θαλάσσια σύνορα με την Αλβανία στα ήδη ακυρωθέντα από απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου και αποτελεί αυτό μία προκλητική ενέργεια.


Μέσα σε όλα αυτά η Ελλάδα δεν υπαναχώρησε στην κατ’επανάληψη σύσταση του Αμερικανού βοηθού υπουργού Εξωτερικών Φίλιπ Γκόρντον, που πριν από λίγες ημέρες συνέστησε να επιδείξει η Ελλάδα αυτοσυγκράτηση και «να μην προχωρήσει σε μια κίνηση που δεν θα είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας».


Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ζήτησε από την Ελλάδα να προωθήσει τις διμερείς συμφωνίες με όλους τους γείτονές της», δήλωσε το κόμμα των τσάμηδων.

Υπό αυτές τις συνθήκες το PDIU ζητά; Από το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών να προβεί σε όλες τις κατάλληλες διπλωματικές ενέργειες εναντίον της Ελλάδας και να ζητήσει διευκρινίσεις.

ΠΗΓΗ echedoros-a

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου