Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Δομήνικος Θεοτοκόπουλος (1541 – 1614)

Σπουδαίος ζωγράφος της Αναγέννησης, με καταγωγή από την Κρήτη, αναμφίβολα μία από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες της παγκόσμιας τέχνης. Έζησε και δούλεψε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του στην Ισπανία, εξ ου και το προσωνύμιο El Greco (Ο Έλληνας), με το το οποίο είναι, επίσης, γνωστός.
Ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος γεννήθηκε το 1541 στον Χάνδακα (σημερινό Ηράκλειο) της Ενετοκρατούμενης Κρήτης, από εύπορους γονείς. Χωρίς να είναι γνωστά πολλά πράγματα για τους δασκάλους και την καλλιτεχνική μαθητεία του, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είχε τη δυνατότητα να σπουδάσει βυζαντινή ζωγραφική στη γενέτειρά του και να εξοικειωθεί με τη δυτική τέχνη.

Τα ΕΛ.ΤΑ Πάτρας μας καλούν να μείνουμε σπίτι - "Θα έρθουμε εμείς κοντά σας"

Φωτογραφία που κυκλοφορεί στα social media από τους υπαλλήλους του ΕΛ.ΤΑ Πάτρας

Τα ΕΛ.ΤΑ Πάτρας, μας καλούν να μείνουμε σπίτι και η Μονάδα Διανομής Πάτρας, θα μας εξυπηρετήσει κατ'οίκον!

 Όπως μάλιστα αναφέρουν οι ίδιοι οι υπάλληλοι σε φωτογραφία που κυκλοφορεί στα social media

"Εσείς Μείνετε Σπίτι. Θα έρθουμε εμείς κοντά σας.

''Γερό'' μάθημα στην Τούρκο πρόξενο: Αστυνομικός της ''μπλόκαρε'' την είσοδο σε ξενοδοχείο - Ήθελε να δει τα μέλη του πληρώματος του "Ελ. Βενιζέλος"

Τους τελευταίους μήνες οι Τούρκοι προσπάθησαν είτε στον Έβρο, είτε στο Αιγαίο να επιβληθούν διά των όπλων.
Έπεσαν όμως πάνω στην ελληνική ''πολεμική μηχανή'', με την Άγκυρα να ''τρώει'' απανωτά χαστούκια. Στο Πενταπόσταγμα το γράφαμε εδώ και χρόνια. Μόνο μέ ένα ηχηρό μάθημα οι Τούρκοι θα βάλουν μυαλό και όπως φαίνεται δεν θα ξανατολμήσουν, παρά τα όσα λένε κάποια πρόκληση στον Έβρο. 
Πλέον στην Άγκυρα κατάλαβαν ότι δεν έχουν να κάνουν με μία χώρα που λέει σε όλα ''ΝΑΙ''!

Τι να προσέξετε στα ταχυδρομεία -Χρήσιμες οδηγίες σε πελάτες και υπηρεσίες - ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕΤΤ

Οδηγίες προς ταχυδρομικές επιχειρήσεις και καταναλωτές λόγω της αυξημένης κίνησης μετά τα μέτρα για τον κορωνοϊό, δίνει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνικών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤ).

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, μετά από συγκέντρωση στοιχείων της ταχυδρομικής αγοράς, διαπιστώνει ότι τα έκτακτα μέτρα που έχουν επιβληθεί στη χώρα για την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού έχουν προκαλέσει προβλήματα στις επιχειρήσεις που παρέχουν ταχυδρομικές υπηρεσίες. Τα προβλήματα αυτά εστιάζονται ιδιαίτερα στους χρόνους επίδοσης και στην εξυπηρέτηση των χρηστών.

Ανοικτή έως 15 Μαΐου η εφαρμογή Μεταβίβασης Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης 2020 - Τι θα ισχύει με τις αιτήσεις που έχουν καταχωρηθεί αλλά δεν έχουν οριστικοποιηθεί

Ανοικτή είναι από σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) η διαδικτυακή εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων μεταβίβασης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης έτους 2020.
Η εφαρμογή θα παραμείνει ανοικτή έως και την Παρασκευή, 15 Μαΐου ενώ όσες αιτήσεις καταχωρηθούν αλλά δεν έχουν οριστικοποιηθεί ως τότε θα θεωρηθούν ως μη υποβληθείσες στον ΟΠΕΚΕΠΕ για το έτος 2020.
Καταληκτική ημερομηνία τροποποίησης ή και ακύρωσης εμπρόθεσμα οριστικοποιημένων αιτήσεων μεταβίβασης είναι η Τρίτη, 9 Ιουνίου.