Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Η Δικαίωση του Ιπποκράτη μετά 2.500 χρόνια!!! Οι καιρικές συνθήκες επηρεάζουν τους σωματικούς πόνους


Επιστήμονες πιστεύουν ότι πίσω από το φαινόμενο βρίσκεται η χαμηλή πίεση που προκαλεί τη μετακίνηση του υγρού στις αρθρώσεις
Έχουν περάσει σχεδόν 2.500 χρόνια από τότε που ο Ιπποκράτης είχε παρατηρήσει μια σύνδεση ανάμεσα στον πόνο και στον καιρό, αλλά μόλις πρόσφατα επιστήμονες αρχίζουν να διαπιστώνουν ότι πιθανότατα ο μεγάλος Έλληνας ιατρός είχε δίκιο.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ ξόδεψαν μήνες παρατηρώντας ανθρώπους που πάσχουν από αρθρίτιδα, πόνους στην πλάτη και ημικρανίες, για να δουν αν τα συμπτώματα χειροτέρευαν ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Δύο μετάλλια με το… καλημέρα στο Ρίο «Χρυσός» ο Κωνσταντινίδης και «χάλκινος» ο Ζησίδης στην σφαίρα

Ιδανικότερο ξεκίνημα στους 15ους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο δεν θα μπορούσε να φανταστεί η ελληνική αποστολή. Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης με φοβερά παγκόσμια ρεκόρ (το κατέρριψε συνολικά τρεις φορές!) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη σφαίρα κατηγορίας F32, την ίδια στιγμή που ο Δημήτρης Ζησίδης ήταν «χάλκινος» στην ίδια κατηγορία.

Οι αθλητές του Λάζαρου Στεφανίδη χάρισαν έτσι στην Ελλάδα τα πρώτα της μετάλλια στη διοργάνωση του Ρίο, τα οποία θα λειτουργήσουν ευεργετικά στην ψυχολογία ολόκληρης της ελληνικής ομάδας που ήρθε εδώ στην Βραζιλία με στόχο να βρεθεί όσο το δυνατόν πιο ψηλά στη γενική κατάταξη.

Αποκαλύψεις Μιλλιέτ για το σύστημα επιστροφής των περιουσιών μετά τη λύση - Όλα τα σενάρια, σύμφωνα με την εφημερίδα

Άγκυρα: Λεπτομέρειες για το σύστημα επιστροφής των περιουσιών μετά τη λύση του Κυπριακού δίνει η εφημερίδα “Μιλλιέτ”, ωστόσο αναφέρει ότι τα κριτήρια επιστροφής είναι ακόμη στο τραπέζι και γίνονται οι τελευταίες διορθώσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αρχικά η αίτηση ενός Ε/κ ή ενός Τ/κ που θα προσφύγει στην Επιτροπή Περιουσίας θα εξεταστεί και θα ληφθεί απόφαση εάν το αίτημά του ισχύει ή όχι. Εάν το αίτημα του ιδιοκτήτη ισχύει, θα εξετάσουν τους όρους “ανταλλαγή, αποζημίωση και επιστροφή”. Στην περίπτωση που πριν το 1974 η περιουσία ήταν άδεια και στη συνέχεια κατασκευάστηκε οικοδομή, τότε το ακίνητο δεν θα επιστραφεί. Η αξία του ακινήτου θα αποζημιωθεί.

Επίθεση στον ΥΕΘΑ από στρατηγό για την εμφάνιση με στολή ΟΥΚ

Επίθεση στον υπουργό Εθνικής Άμυνας για την αδυναμία του να εμφανίζεται και να φωτογραφίζεται με στρατιωτικές στολές, κάνει απόστρατος στρατηγός, με ανοιχτή επιστολή του που δημοσιεύτηκε στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Η επιστολή ανακοινώθηκε με αφορμή την τελευταία υπουργική εμφάνιση με στολή που έφερε διακριτικά των δυνάμεων υποβρυχίων καταστροφών. Ο στρατηγός που προέρχεται από τις ειδικές δυνάμεις, διαφωνεί έντονα με αυτή την εμφάνιση του υπουργού και του γράφει:

ΠΡΟΣΟΧΗ: Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ - Πότε και πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

ΠΡΟΣΟΧΗ: Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ - Πότε και πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία
Νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα πλήξει τη χώρα - Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα διαρκέσουν μέχρι και την Κυριακή (11/09/2016).

Η Μακεδονία και η Πελοπόννησος μετρούν ακόμα τις πληγές τους από τη θεομηνία που έπληξε τη χώρα την Τετάρτη(07/09) και στέρησε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους...

Σχεδόν ένα 24ωρο αργότερα η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο προειδοποιεί για νέο κύμα κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες.

FAZ - Τσίπρας όπως Ερντογάν: Όποιος δεν πληρώνει «λύτρα» θα κλείσει

Σε ένα ιδιαίτερα αιχμηρό της άρθρο η FAZ επικρίνει σφοδρά την ελληνική κυβέρνηση για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, συγκρίνοντας τις πρακτικές που ακολουθεί με εκείνες του Τ. Ερντογάν στην Τουρκία.
Τίτλος του άρθρου στην ιστοσελίδα της Frankfurter Allgemeine Zeitung, (σσ. προφανώς εμπνευσμένος από τις δηλώσεις του εκπροσώπου και διευθύνοντα σύμβουλο του ΣΚΑΪ Κώστα Κιμπουρόπουλο, τον οποίο και επικαλείται στη συνέχεια ο συντάκτης): «Όποιος δεν πληρώνει λύτρα, κλείνει», και υπότιτλος: «Η κυβέρνηση όχι μόνο στην Τουρκία θέτει υπό έλεγχο τα μίντια: Ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καθιστά τη ραδιοτηλεόραση υποτελή, δημοπρατώντας λίγες τηλεοπτικές άδειες έναντι εκατομμυρίων».

Ο «Χάτσικο» της Λακωνίας δεν άφηνε τους διασώστες να πάρουν το νεκρό αφεντικό του - Συγκινητική πίστη(Βίντεο)

Ο σκύλος ανήκε στον άτυχο βοσκό που βρέθηκε νεκρός - Τα νερά τον παρέσυραν όταν έλυσε το σκύλο του, ο οποίος τον ακολούθησε και έμεινε στο πλάι του ακόμα και μετά το θάνατο του 77χρονου
Πρόσφατα, ένας σκύλος στην Ιταλία, ταυτίστηκε με τον τηλεοπτικό Χάτσικο, το σκυλί που ήταν πιστό στο αφεντικό του, μέχρι το... τέλος. Μια παρόμοια ιστορία εκτυλίχθηκε και στον Βλαχιώτη Λακωνίας, όπου, βρέθηκε τελικά νεκρός από τη θεομηνία, ο βοσκός που αγνοούνταν για πολλές ώρες.

Χωρίς Αρχαία και Θρησκευτικά οι προαγωγικές εξετάσεις στα Γυμνάσια - Όλες οι αλλαγές που ισχύουν από φέτος

Τα αρχαία ελληνικά που κατά τον υπουργό Παιδείας διδάσκονται «παρά φύσιν» στα Γυμνάσια μένουν εκτός των εξετάσεων - Δείτε πού και πώς θα εξετάζονται οι μαθητές
Μόνο σε τέσσερα μαθήματα αντί για όλα τα διδασκόμενα θα εξετάζονται στο εξής στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις οι μαθητές των γυμνασίων. Όπως έγινε γνωστό επισήμως σήμερα από το υπουργείο Παιδείας τα μαθήματα που θα εξετάζονται γραπτά θα είναι η Νεοελληνική Γλώσσα (μαζί με τη Λογοτεχνία), τα μαθηματικά, η Φυσική και η Ιστορία.