Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

"ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΟΚΤΟΝΟΥ" ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟ Β΄, που διέσωσε κυριολεκτικά την Πατρίδα από τα νύχια των Βουλγάρων του Σαμουήλ, με επικούς αγώνες, δοσμένους με συγκλονιστικό τρόπο, που ζωντανεύουν τις δόξες της Αυτοκρατορίας μας, όπως τις περιγράφει η Πηνελόπη Δέλτα! Ν.Ο.Α.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ "ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΟΚΤΟΝΟΥ" ΤΗΣ ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ ΔΕΛΤΑ, όπως το μετέδωσε πριν δεκαετίες το Κρατικό Ελληνικό Ραδιόφωνο και φρόντισαν να διασώσουν κάποιοι!

Επιταχύνονται οι απώλειες των δεικτών μετά τα πρακτικά της Fed

Dow13.927,54-108,13 -0,77%  



  Nasdaq3.213,5921,56 0,68%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Κοντά σε χαμηλά ημέρας διαπραγματεύονται οι βασικοί δείκτες της Wall Street μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της Fed που έδειξαν αυξανόμενη ανησυχία μεταξύ των αξιωματούχων της τράπεζας για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

"Όπως μάθαμε τον τελευταίο μήνα, δεν έχουμε μια ενιαία φωνή εντός της Fed", σχολιάζει ο Art Hogan, στρατηγικός αναλυτής της Lazard Capital Markets.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 69,50 μονάδες (-0,50%) και βρίσκεται στις 13.966,10 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 33,00 μονάδων (-1,03%) φτάνοντας τις 3.180,50 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει πτώση 13,10 μονάδων (-0,86%) και βρίσκεται στις 1.517,70 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 8 κινούνται με θετικό πρόσημο και 22 με αρνητικό. Εξ΄αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η Boeing καθώς διαπραγματεύεται στα 75,56 δολάρια με άνοδο 0,91 δολ. ή σε ποσοστό 1,22%. Ακολουθούν η Verizon Communications Inc με κέρδη 1,13% στα 45,005 δολάρια και η Merck στα 42,595 δολάρια με άνοδο 0,89%.

«Αλαλούμ» στα Ταμεία Μισό εκατομμύριο συνταξιούχοι χωρίς ΑΜΚΑ και ΑΦΜ!

Από τον κλοιό των  μνημονιακών νόμων, που επέβαλαν μειώσεις στις συντάξεις πάνω από 1.000 ευρώ συνολικά, εξακολουθούν να διαφεύγουν, σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου 200.000-250.000 συνταξιούχοι, εξαιτίας του αλαλούμ που επικρατεί στα Ταμεία, τα οποία αδυνατούν να συμπληρώσουν το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ για το σύνολο των συνταξιούχων τους, ώστε η ΗΔΙΚΑ να προχωρήσει σε ταυτοποιήσεις.
Η καθυστέρηση ενδέχεται να προκαλέσει δημοσιονομική εμπλοκή εν όψει και της επίσκεψης των αξιωματούχων της Τρόικας.

Μετά το ξύλο και τις καρεκλιές για το συνέδριο τώρα επιστρέφουν στο ΠΑΣΟΚ Σκανδαλίδης, Κασσής, Γκερέκου και Κουτσούκος

- Πιθανότατα την Πέμπτη ο Ε.Βενιζέλος θα στείλει επιστολή για την επιστροφή τους στη Βουλή
- Αντιδρούν πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην επιστροφή όσων δεν ψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο
- Ο πρωταγωνιστής του επεισοδίου Φελώνης τα διαψεύδει όλα στην εκπομπή του Ν. Ευαγγελάτου - ΒΙΝΤΕΟ
- Η Αριστερή Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ ζητά την παραίτηση των "βενιζελικών"

Ξέφραγο αμπέλι μοιάζει το ΠΑΣΟΚ όσο κυλάει ο χρόνος προς το Συνέδριο, καθώς μετά τις σκηνές απείρου κάλλους σήμερα στα γραφεία του κόμματος με μπουνιές, καρεκλιές και βρισιές, ήρθε αργά το απόγευμα η είδηση πως τέσσερις διαγραφέντες βουλευτές αναμένεται να επιστρέψουν στους κόλπους του κόμματός τους.

Φωτογραφίες από αρχαίο πολιτισμό στη Σελήνη δημοσίευσε πρώην στέλεχος της NASA

Ο πρώην διευθυντής του τμήματος ελέγχου δεδομένων και φωτογραφιών στο εργαστήριο επεξεργασίας σεληνιακών φωτογραφιών της ΝΑΣΑ, Κεν Τζόνστον, που ήταν υπεύθυνος στη διάρκεια του επανδρωμένου σεληνιακού προγράμματος Απόλλων, αποκάλυψε συγκλονιστικά ευρήματα.
Ο εξειδικευμένος αυτός επιστήμονας αποκάλυψε ότι οι Αμερικανοί αστροναύτες βρήκαν απαρχαιωμένα μηχανήματα άγνωστης προέλευσης στο έδαφος της Σελήνης.
Εντόπισαν ακόμη κάποιο μηχάνημα τεχνολογίας ελέγχου της βαρύτητας. Και δεν ήταν μόνον αυτά που βρήκαν όταν προσεληνώθηκαν.Οι αστροναύτες φωτογράφισαν τα αντικείμενα αλλά η ΝΑΣΑ διέταξε τον Τζόνστον να καταστρέψει αμέσως τις φωτογραφίες. Ο Τζόνστον όμως δεν ακολούθησε τις οδηγίες. Στα δημοσιεύματά του ο πρώην διευθυντής ανέφερε πως η αμερικανική κυβέρνηση κρατούσε τις πληροφορίες αυτές μυστικές για σαράντα χρόνια.

«Ελλάδα – Ρωσία» και περί....«Ρωσικού Παραδόξου»


Του  Γιώργου Ανεστόπουλου

«Μια ανεξάρτητη Ελλάδα είναι παραλογισμός. Η Ελλάδα θα είναι είτε αγγλική, είτε ρωσική. Δεν πρέπει να είναι ρωσική, άρα θα είναι αγγλική»

Sir Edmund Lyons, πρέσβης στην Αθήνα, προς την κυβέρνηση της Αυτού Μεγαλειότητος, 1844

"Αν αποτύχει η Δύση θ' αναλάβει η Ρωσία την Ελλάδα"...

δήλωση της Ρωσικής Κυβέρνησης, 2013

ΑΠΟ ΣΜΥΡΝΗ ... ΜΥΚΟΝΟ! Τουρκική κορβέτα κάνει "κρουαζιέρα" στις Κυκλάδες - Στοχοποιήθηκε από σκάφη του ΠΝ

Τρεις ημέρες μετά τους εναγκαλισμούς Δ.Αβραμόπουλου και Α.Νταβούτογλου στην Τουρκία και των δηλώσεων του πρώτου περί "απλών ψυχολογικών προβλημάτων στις ελληνοτουρκικές σχέσεις", η τουρκική κορβέτα “BOZCAADA”, προερχόμενη από το λιμάνι της Σμύρνης, εισήλθε την 20η Φεβρουαρίου (11:00) σε Εθνικά Xωρικά Ύδατα μεταξύ Μυκόνου και Νάξου.
Στη συνέχεια με δυτική πορεία κινήθηκε βόρεια Ν. Πάρου και κατόπιν με Νότια πορεία μεταξύ Ν. Σίφνου – Ν. Αντίπαρου και εξήλθε από τα Εθνικά Xωρικά Ύδατα στις 14:30 μεταξύ Ν. Μήλου και Ν. Φολέγανδρου.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Φοβάται τουρκική προβοκάτσια μετά τη γαλλική στήριξη εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων

Τουρκική προβοκάτσια φοβάται η ελληνική κυβέρνηση μετά και τη στήριξη που εξέφρασε η Γαλλία για την ανακήρυξη της ΑΟΖ και την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων. Επιτελείς του Πενταγώνου έχουν λάβει εντολή να παρακολουθούν εντατικά τις κινήσεις της Άγκυρας, καθώς το περιβάλλον «ελλοχεύει κινδύνους» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Τόσο από στρατιωτικές όσο και από διπλωματικές πηγές εκφράζονται φόβοι πώς οι Τούρκοι δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια στις χθεσινές δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι, «η Ελλάδα έχει δικαίωμα να ανακηρύξει ΑΟΖ και θα το κάνει με τις σωστές κινήσεις που απαιτούνται». Πόσο μάλλον όταν εκφράστηκε η απόλυτη στήριξη του Ολάντ στην ανακήρυξη της ΑΟΖ με συμμετοχή της Γαλλίας στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων.

ΑΟΖ ΜΕ ΑΒΑΚΕΣ ΤΟΥ Β'ΠΠ; Mεταχειρισμένα αμερικανικά AAV-7 και ρωσικά BMP-3 υποψήφια για ... δωρεά!

Μια καλή ευκαιρία για απόκτηση επιτέλους από τους Έλληνες Πεζοναύτες τεθωρακισμένων αμφίβιων οχημάτων, προσφέρεται από δύο προγράμματα φαινομενικά άσχετα μεταξύ τους. Το ένα είναι το πρόγραμμα αντικατάστασης των αμερικανικών AAV-7 στις ΗΠΑ και το δεύτερο είναι το πρόγραμμα των SHORADS που οπως φαίνεται, όποτε καταλήξει, θα κατακυρωθεί στην Ρωσία
Το AAV-7 έχει συμμετάσχει σε επιχειρήσεις από το Βιετνάμ μέχρι το Ιράκ σε όλα τα πεδία μαχών που πολέμησαν οι αμερικανοί Πεζοναύτες αλλά πλέον το όχημα θεωρείται ξεπερασμένο ιδίως στον τομέα της θωράκισης όπου αποδεδειγμένα υστερεί έναντι νεότερων σχεδιάσεων.

Φωτογραφίες-Φρίκη: Έδωσαν σνακ σε 12χρονο και μετά τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ

Την παγκόσμια οργή έχει προκαλέσει η εικόνα ενός νεκρού αγοριού, το οποίο εκτελέστηκε στη Σρι Λάνκα, επειδή ήταν γιος ηγέτη οργάνωσης που μαχόταν την κυβέρνηση ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ
Φρίκη και οργή στην κοινή γνώμη προκαλούν οι φωτογραφίες που δείχνουν το άψυχο σώμα του 12χρονου, Balachandran Prabhakaran,  που εκτελέστηκε από δυνάμεις προσκείμενες στην κυβέρνηση της Sri Lanka.
Το μικρό αγόρι εκτελέστηκε εν ψυχρώ επειδή είναι γιος του ηγέτη της οργάνωσης Liberation Tigers of Tamil Eelam. Η εκτέλεση έγινε στις 19 Μαΐου 2009, λίγες μέρες πριν τον τερματισμό του αιματηρού εμφυλίου.

Ελληνο-Γαλλική Συμμαχία

Του Ν.Λυγερού

Με τα νέα δεδομένα που προκάλεσε η συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού και του Γάλλου Προέδρου και με τις υπογραφές που έπεσαν, οι οποίες είναι πια συγκεκριμένες και όχι θεωρητικές, ακόμα και οι ραγιάδες δεν ξέρουν τι να πρωτοπούν. Διότι όταν μας έλεγαν ότι υπάρχει το πρόβλημα της Τουρκίας που τους προκαλεί τόσες φοβίες και του εξηγούσαμε ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα με την Τουρκία και ότι το θέμα της ΑΟΖ είναι εποικοδομητικό και αφορά στην ουσία άλλες χώρες δεν ήθελαν να ακούσουν, παρόλο που ήξεραν ότι η Νορβηγία εκδίδει χάρτες για εμάς και η Γαλλία αγοράζει και μάλιστα ζητά επιπλέον έρευνες στον τομέα των σεισμικών.

ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΥΡΗΜΑ: Ένας αρχαίος Έλληνας πολεμιστής στο Ισραήλ

Αυτή είναι η ιστορία ενός μακρινού μας προγόνου, ενός πολεμιστή που τα ίχνη του χάνονται στους αιώνες και μόλις πρόσφατα είδαν και πάλι το φως του σημερινού πολιτισμού μας.

Είναι το μπρούτζινο κράνος ενός Έλληνα πολεμιστή που χρονολογείται πίσω στον 6 αιώνα π.Χ. και ανακαλύφθηκε στο λιμάνι της Χάιφα στο Ισραήλ. Ο ιδιοκτήτης του παραμένει ένα μυστήριο που σύμφωνα με τους επιστήμονες δεν θα λύσουμε ποτέ.

Η τεχνοτροπία και η διακόσμηση του κράνους το κάνουν τόσο μοναδικό και εντυπωσιακό που σύμφωνα με τους ερευνητές ίσως να αποτελεί το πιο κομψό κομμάτι πανοπλίας που έχει ποτέ ανακαλυφθεί και περιγράφει την ιστορία της αρχαίας Ελλάδας.

Νέα «βουτιά» στα έσοδα και τον Φεβρουάριο

«Το ταμείον είναι μείον» παρά τους νέους φόρους. Σε επικίνδυνη τροχιά κινούνται οι εισπράξεις κρατικών εσόδων καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, και τον Φεβρουάριο παρατηρείται υστέρηση έναντι των στόχων.

Μετά την καθίζηση των καθαρών εσόδων τον Ιανουάριο, που έπεσαν στα 4,3 δισ. από 4,8 δισ. που ήταν τον Ιανουάριο του 2012, η βουτιά φαίνεται να συνεχίζεται και τον μήνα Φεβρουάριο.

Τραυματίες και επεισόδια στη συγκέντρωση κατά της λιτότητας Παραιτήθηκε η κυβέρνηση στη Βουλγαρία μετά τις διαδηλώσεις(Βίντεο)


Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ απέστειλε σήμερα στο βουλγαρικό κοινοβούλιο επιστολή, με την οποία ανακοίνωσε επίσημα την παραίτηση της κυβέρνησης της οποίας ηγείται.

"Θα εκτελέσουμε τα καθήκοντά μας έως την εκλογή νέας κυβέρνησης και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να διασφαλίσουμε μία συνέχεια" αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή, την οποία διάβασε ενώπιον της ολομέλειας του βουλγαρικού κοινοβουλίου η πρόεδρος του σώματος Τσέτσκα Τσάτσεβα.

Πρώτο "βήμα" ύστερα από αυτή την εξέλιξη είναι η διεξαγωγή ψηφοφορίας την Πέμπτη, στη Βουλή επί της παραίτησης της κυβέρνησης Μπορίσοφ.

Ολοκληρώθηκαν οι πορείες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ Επεισόδια μικρής έκτασης στα Εξάρχεια

Με μεγάλη συμμετοχή και ειρηνικά ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια και οι πορείες των συνδικάτων και του ΠΑΜΕ.

Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 12.000 άτομα, ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 15:00, ενώ δύο ώρες νωρίτερα τελείωσε η πορεία του ΠΑΜΕ από την Ομόνοια στο Σύνταγμα, όπου περίπου είκοσι χιλιάδες διαδηλωτές έδωσαν το «παρών».

Ωστόσο, λίγο μετά τις 14:00 επικράτησε ένταση στα Προπύλαια όταν κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε διμοιρίες των ΜΑΤ στην οδό Βουκουρεστίου πετώντας τους βόμβες μολότοφ.

Αποφασισμένη "να ανοίξει μύτες" έρχεται η Τρόικα στην Αθήνα

Αποφασισμένη "να ανοίξει μύτες" έρχεται η Τρόικα στην Αθήνα
Νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις στο τραπέζι δια της πλαγίας οδού... 
Με εξαιρετικά άγριες διαθέσεις ετοιμάζεται, όπως πληροφορούμαστε, να καταφθάσει η Τρόικα στην Αθήνα για την αξιολόγηση του Μαρτίου.
Οι πληροφορίες που φθάνουν από τους κόλπους του ΔΝΤ και τις Βρυξέλλες είναι ότι από την έγκριση της δόσης του Μαρτίου- που χρειάζεται να λάβει η Ελλάδα- και στο διάστημα μέχρι τις γερμανικές εκλογές, πρόβλεπεται να "ανοίξουν πολλές μύτες".
Και δεν είναι μόνο αυτή των απολύσεων μίνιμουν 10.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το καλοκαίρι που θα επιβληθεί- δεν λέμε ζητηθεί γιατί θεωρείται δεδομένο ότι θα γίνει- στην κυβέρνηση από τους δανειστές μας.

Οι ξένοι επενδυτές το βάζουν στα πόδια

Οι ξένοι επενδυτές το βάζουν στα πόδια
Του Κώστα Χαρδαβέλλα από το newsbomb

Οι όποιοι ξένοι επενδυτές ενδιαφέρονται να «αγοράσουν Ελλάδα» το βάζουν στα πόδια μόλις μπουν στην ελληνική γραφειοκρατία, μάθουν για τις άγριες κινητοποιήσεις εργαζομένων και συνδικάτων, διαπιστώσουν ότι οι τοπικές κοινωνίες μπορούν να καίνε, να επιτίθενται και να καταστρέφουν έργα, όπως έγινε πρόσφατα στη Χαλκιδική.
Τα παραδείγματα είναι συγκεκριμένα πλέον και απασχολούν έντονα την κυβέρνηση και τον κ. Στουρνάρα: ο Εμίρης του Κατάρ, που ενδιαφερόταν για το Ελληνικό και θα μας έφερνε 5 δισεκατομμύρια και σε δεύτερη φάση είχε ενδιαφερθεί να αγοράσει νησιωτικό σύμπλεγμα στο Ιόνιο για να το αξιοποιήσει τουριστικά, ακούει «Ελλάδα» τώρα και το βάζει στα πόδια.

Το tweet του Φαήλου Κρανιδιώτη βάζει «φωτιά» στο πολιτικό και δημοσιογραφικό σκηνικό

to-tweet-toy-failoy-kranidioti-vazei-fotia-sto-politiko-kai-dimosiografiko-skiniko
Της Άρτεμις Παραδείσου από το newpost. 

Ένα «τιτίβισμα» ήταν η σπίθα και η κόντρα δεν άργησε να ξεσπάσει, με αποκορύφωμα το νέο επεισόδιο με εκατέρωθεν σχόλια ανάμεσα στον Φαήλο Κρανιδιώτη και το Νίκο Χατζηνικολάου.
Όλα άρχισαν όταν χθες το βράδυ ο δικηγόρος, υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στον Πειραιά, στις εκλογές του Ιουνίου, και από τους ανθρώπους που φέρεται να ανήκει στο  πρωθυπουργικό περιβάλλον, απάντησε στο tweet, που έλεγε:  

Νέα άγρια κόντρα ΚΚΕ - Χρυσής Αυγής

nea-agria-kontra-kke-xrysis-aygis
Σε άγρια κόντρα μεταξύ της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ εξελίσσεται η καταγγελία μέλους του ΠΑΜΕ ότι δέχθηκε επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής επειδή άκουγε δυνατά μουσική στο αυτοκίνητό του. Από την πλευρά της Χρυσής Αυγής κατατέθηκε μήνυση από τον Ηλία Κασιδιάρη κατά αστυνομικών για παράβαση καθήκοντος.

Όλα άρχισαν την Τρίτη το βράδυ, όταν η Τοπική Οργάνωση της Χρυσής Αυγής Σαρωνικού στην Ανάβυσσο είχε οργανώσει εκδήλωση.

Αναστασιάδης - Μαλάς έπεσαν με τα μούτρα στο 25%

Λευκωσία: Τo μεγάλο στοίχημα των δύο επιτελείων, Αναστασιάδη και Μαλά, είναι να καταφέρουν να αποσπάσουν το μεγαλύτερο μερίδιο από όσους στον πρώτο γύρο ψήφισαν Γιώργο Λιλλήκα και όσους απέσχαν από τις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Ο Νίκος Αναστασιάδης χρειάζεται μικρό αριθμό ψήφων για να περάσει το φράγμα του 50% και να κερδίσει τις εκλογές, ανκαι στο επιτελείο του αναμένουν πολύ πιο ψηλά ποσοστά. Ο Σταύρος Μαλάς και οι συνεργάτες του εκτιμούν πως ο αγώνας είναι δύσκολος, η απόσταση που έχουν να διανύσουν μεγάλη, εξακολουθούν ωστόσο να πιστεύουν σε ανατροπή.

Μετά την αποκάλυψη για καθορισμό των παραμέτρων από κυβέρνηση και ΚΤ Θύελλα αντιδράσεων για τον τρόπο υπολογισμού της PIMCO

Λευκωσία: Επικρίσεις εναντίον της κυβέρνησης και της Κεντρικής Τράπεζας διατυπώνουν εκλογικά επιτελεία και κόμματα, με αφορμή αποκαλύψεις στον Τύπο, ότι στον υπολογισμό του ύψους του ποσού ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, η PIMCO κινήθηκε στη βάση των παραμέτρων που τις είχαν καθορίσει η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου και η κυπριακή κυβέρνηση.

Ο εκπρόσωπος του επιτελείου του Νίκου  Αναστασιάδη, Ιωάννης Κασουλίδης, ανέφερε ότι οι νέες αποκαλύψεις φανερώνουν ότι οι υπολογισμοί της PIMCO έγιναν στη βάση φόρμουλας της κυβέρνησης του ΑΚΕΛ.

Standard & Poor's: Αυξάνεται ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Κύπρου

Λονδίνο: Υπάρχει "ουσιώδης και αυξανόμενος κίνδυνος" χρεοκοπίας της Κύπρου, επί του δημοσίου χρέους της, ειδικά εάν η ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν της παράσχουν την αναγκαία χρηματοδότηση, ανακοίνωσε σήμερα ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Standard & Poor`s.

"Βλέπουμε τουλάχιστον μια πιθανότητα στις τρεις να υποβαθμίσουμε την αξιολόγηση της Κύπρου ξανά, εντός του 2013, για παράδειγμα εάν η επίσημη χρηματοδοτική βοήθεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό

Κέρδη στο ΧΑΚ για πέμπτη χρηματιστηριακή συνάντηση

Λευκωσία: Ανοδικά, για πέμπτη χρηματιστηριακή συνάντηση, κινείται την Τετάρτη το κυπριακό Χρηματιστήριο, με τις τραπεζικές μετοχές να διευρύνουν τα κέρδη των τελευταίων ημερών.

Ο Γενικός Δείκτης στις 12:51 βρισκόταν στις 120,18 μονάδες, καταγράφοντας μικρή αύξηση σε ποσοστό 0,61%. Ο Δείκτης FTSE/Cy SE 20 βρισκόταν στις 46,79 μονάδες παρουσιάζοντας αύξηση σε ποσοστό 0,86%. Στα επίπεδα των €269 χιλιάδων ανέρχεται η αξία των συναλλαγών.

Περιορίζονται τα κέρδη στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Προς νέα υψηλά 18 μηνών επιχειρεί να κινηθεί την Τετάρτη ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α., αν και δείχνει να συναντά δυσκολίες στη διάσπαση των 1.050 μονάδων.

Με κέρδη διαπραγματεύεται η πλειονότητα των τίτλων της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Στη σύνθεση του FTSE25 τα υψηλότερα ποσοστιαία κέρδη εμφανίζουν οι μετοχές των Eurobank και Intralot, ενώ ακολουθούν μεταξύ άλλων οι τίτλοι των ΔΕΗ, ΕΛΠΕ και ΟΛΠ.

Πτολεμαίος ο Σωτήρ-ο Λάγου-Δυναστεία των Πτολεμαίων

Πτολεμαίος ο Σωτήρ-ο Λάγου

Ο Πτολεμαίος Α΄ο Λάγου, ή Πτολεμαίος ο Λαγίδης (367 π.Χ. - 283 π.Χ.) ήταν στρατηγός του Μεγάλου Αλεξάνδρου, σατράπης (323 π.Χ.-305 π.Χ.) και βασιλιάς της Αιγύπτου (304 π.Χ.-283 π.Χ.), γνωστός με το χαρακτηρισμό «Σωτήρ»,ιδρυτής της Πτολεμαϊκής Δυναστείας των Λαγιδών (323 π.Χ.-30 μ.Χ.).

Ήταν γιος της της Αρσινόης της Μακεδονίας από ευγενή οικογένεια της Μακεδονίας της περιοχής της Εορδαίας, αγνώστου όμως πατρός. Εικάζεται ότι ίσως ήταν υιός ή θετός υιός του Λαγού ή ετεροθαλής αδελφός του Αλεξάνδρου του Μέγα και υιός του Φιλίππου Β' του Μακεδόνα. Από την παιδική του ηλικία ήταν ένας από τους πιο στενούς φίλους του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τον οποίον ακολούθησε σε όλες του τις εκστρατείες. Μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου το 323 π.Χ., έγινε κατανομή των επαρχιών στην Βαβυλώνα και ο Πτολεμαίος ανέλαβε τη διοίκησιν της Αιγύπτου.